Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Tο καλό με τα κινητά είναι ότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμος. iPhone Samsung, αλλά πρώτο βγαίνει το Vivo και το Ηuawei στο Dxo, εν τω μεταξύ έχω δει απίστευτες φωτογραφίες από OnePlus, τα Google PIxel μας ξετρελαίνουν όλους δεν μπορεί κανένας να πει κακή κουβέντα για τις φωτογραφίες που βγάζουν. Τα Xiaomi από μόνα τους φτιάχνουν νέα κατηγορία φωτογραφικών κινητών. Nα γράψω για τα Ηοnor; Για τα Νοthing;
Θέλουν δεν θέλουν τόσες εταιρίες θα ξεκλειδώνουν κάθε λίγο και νεες δυνατότητες,
κάθε ένας θα έχει στα χέρια του όπλο πραγματικό να βγάλει καλές φωτογραφίες.

Tο καλό με τα κινητά είναι ότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμος. iPhone Samsung, αλλά πρώτο βγαίνει το Vivo και το Ηuawei στο Dxo, εν τω μεταξύ έχω δει απίστευτες φωτογραφίες από OnePlus, τα Google PIxel μας ξετρελαίνουν όλους δεν μπορεί κανένας να πει κακή κουβέντα για τις φωτογραφίες που βγάζουν. Τα Xiaomi από μόνα τους φτιάχνουν νέα κατηγορία φωτογραφικών κινητών. Nα γράψω για τα Ηοnor; Για τα Νοthing;
Θέλουν δεν θέλουν τόσες εταιρίες θα ξεκλειδώνουν κάθε λίγο και νεες δυνατότητες,
κάθε ένας θα έχει στα χέρια του όπλο πραγματικό να βγάλει καλές φωτογραφίες.
Είναι τεραστια η αγορά και τεράστιες οι δυνατότητες, υπάρχει ψωμί για όλους. Το φωτογραφικό κομμάτι δε είναι αυτο που τραβάει τα βλέμματα και αυτο που ξεχωρίζει τις συσκευές, για αυτο και οι εταιρίες κάνουν απίστευτες επενδύσεις πάνω σε αυτο το κομμάτι.

Στα των συσκευών, τα Huawei για μένα είναι μάλλον τα καλύτερα φωτογραφικά κινητά, όσα είχα ήταν αστέρια πραγματικά. Έχουν το θέμα με τα Google services, που δυστυχώς για πολύ κόσμο τα διαγραφεί σαν πιθανή αγορά.

Και τα Pixel είναι εξαιρετικά σαν φωτογραφικές συσκευες. Έχουν φανταστικούς αλγόριθμους.

Ακόμα και η Sony έχει ένα πιο pure αποτύπωμα και με πολλές επαγγελματικές ρυθμίσεις στα κινητά της….ειναι λίγο ακριβά βέβαια για αυτά που προσφέρουν.

Vivo δεν είχα ποτέ, αλλά έχει φύγει από την Ελλάδα πλέον όποτε δύσκολα θα δεις ναυαρχιδες εδώ, έχω διαβάσει reviews και έχω δει πολλά δείγματα και πράγματι δείχνουν εξαιρετικά.

Υπάρχει και η Oppo και η Honor με πολύ δυνατές ναυαρχιδες όσον αγορά την φωτογραφία…

Ενταξει οι πιο διάσημες συσκευές είναι και θα είναι τα Galaxy και τα IPhones….αλλα αν πρόσεξες έγραψα διάσημες, όχι καλύτερες φωτογραφικά. Τα iPhones βέβαια είναι κορυφαία αν ενδιαφερεσε ειδικά για βίντεο.

Η Xiaomi με την σειρά Ultra πάει να ξεχωρίσει και βγει στην κορυφή, βλέποντας το 14 Ultra θεωρώ ότι είναι κοντά και μάλλον σε αυτή θα πόνταρα τα λεφτά μου για το μέλλον, η δε συνεργασία της με την Leica την έχει πάει φωτογραφικά σε άλλο επίπεδο.

Γενικά γίνεται χαμός, είπαμε υπάρχει ψωμί για όλους και όλοι προσπαθούν να πάρουν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας.

Το DXO είναι ένας καλός δείκτης και με ωραία Reviews και δείγματα, αλλά δεν είναι απόλυτα αυτά που γράφει, επιδέχονται αρκετη κριτική τα αποτελέσματα του, σε κάποια που λέει συμφωνώ σε κάποια αλλά όχι, γενικά πάντως έχει μια αδυναμία στα κινητά της Huawei και της Honor που είναι θυγατρική της….

Στο μεταξύ παίζει καλή προσφορά το Nothing phone 2 στα 399 στο Plaisio. Στα λεφτά του δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο τόσο φωτογραφικά που μας νοιάζει εδώ όσο και γενικά σαν τηλέφωνο….οσοι έχετε παλιά συσκευή χτυπήστε το άμεσα!!!

Υ.Γ. Και για όσους τους νοιάζει η μπαταρία, είναι το κινητό με μάλλον την καλυτερη διάρκεια στην αγορά αυτή την στιγμή.
Μόνο και μόνο για τη μάρκα θα το έπαιρνα με 1000!
Να βλέπει ο άλλος το "τίποτα" και να σε περνάει για τον Οδυσσέα! :D

Last edited:
Μόνο και μόνο για τη μάρκα θα το έπαιρνα με 1000!
Να βλέπει ο άλλος το "τίποτα" και να τσιμπιέται! :D
Σου έχω και άλλη πρόταση πιο οικονομική άλλα με αρκετά καλό βασικό αισθητήρα και φορτιστή 150W με πλήρη φόρτιση σε 10 λεπτά...Oneplus 10T....240 ευρώ μαζί με τελωνείο από Αγγλικό Amazon.

Το κακό με τις προσφορές στα κινητά είναι ότι συνήθως αφορούν συσκευές 2-3 ετών, οι οποίες σε ένα - δυο χρόνια το πολύ θα ξεμείνουν από ενημερώσεις ασφαλείας - ανάλογα την εταιρεία. Προς το παρόν μόνο η Samsung δίνει 5 χρόνια στις premium συσκευές...

• Like
Reactions: tiniakos
Δεν διαφωνώ, απλώς επειδή μιλάμε για συσκευή στην οποία πλέον η ασφάλεια μετράει πάνω απ' όλα - πιο πολύ κι από τους υπολογιστές - το ξεκαθαρίζω ότι μιλάμε για περιορισμένο χρόνο ζωής για γενική χρήση. Αν τώρα κάποιος του βγάλει την sim ή έχει 2ο/3ο λογαριασμό με αδιάφορα στοιχεία ασφαλείας, αλλάζουν τα δεδομένα...

Στο μεταξύ παίζει καλή προσφορά το Nothing phone 2 στα 399 στο Plaisio. Στα λεφτά του δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο τόσο φωτογραφικά που μας νοιάζει εδώ όσο και γενικά σαν τηλέφωνο….οσοι έχετε παλιά συσκευή χτυπήστε το άμεσα!!!

Υ.Γ. Και για όσους τους νοιάζει η μπαταρία, είναι το κινητό με μάλλον την καλυτερη διάρκεια στην αγορά αυτή την στιγμή.

Στο μεταξυ στο λαγωνικα ολοι λενε οτι φωτογραφικα ειναι αχρηστο και χρονια πισω συγκριτικα με τον ανταγωνισμο αλλα εσυ το προτεινεις ως καλο ?

ρε συντονιστειτε καποια στιγμη δηλαδη

Το κακό με τις προσφορές στα κινητά είναι ότι συνήθως αφορούν συσκευές 2-3 ετών, οι οποίες σε ένα - δυο χρόνια το πολύ θα ξεμείνουν από ενημερώσεις ασφαλείας - ανάλογα την εταιρεία. Προς το παρόν μόνο η Samsung δίνει 5 χρόνια στις premium συσκευές...
Καλά ναι παίζει ρόλο η συσκευή και από ποια εταιρία είναι, πάντως π.χ. έχω ακόμα το Xiaomi 10, συσκευή 4,5 ετών και έχει πάρει 4 major updates Και παίρνει ακόμα security updates. Χοντρικά τις καλές συσκευές όλες οι εταιρίες τις υποστηρίζουν όχι μόνο η Samsung....

Από την άλλη προφανώς όταν σου πουλάει μια εταιρία μια συσκευή σε τόσο μεγάλη έκπτωση λογικό είναι να είναι πιο παλιά και με κάπως μικρότερο μέσο όρο ζωής. Οι 2 συσκευές που έβαλα πάντως είναι τίμιες για τα λεφτά τους, παίρνουν ακόμα Updates Και Minimum 2 χρόνια θα είναι updated.

Πάντως για να είμαι ειλικρινής οι 2 εταιρίες που δίνουν πιο γρήγορα updates είναι η Apple και η Samsung, άλλα όλες οι εταιρίες σιγά σιγά συμορφώνονται..

Στο μεταξυ στο λαγωνικα ολοι λενε οτι φωτογραφικα ειναι αχρηστο και χρονια πισω συγκριτικα με τον ανταγωνισμο αλλα εσυ το προτεινεις ως καλο ?

ρε συντονιστειτε καποια στιγμη δηλαδη
Για τα λεφτά του είναι πολύ καλές οι κάμερές του, τώρα αν το συγκρίνεις με συσκευές των 700-900-1000 ευρώ ε προφανώς και χάνει. Απλά σε αυτά τα λεφτά (και το τονίζω σε αυτά τα λεφτά) δύσκολα θα βρεις μια καλύτερη συνολικά συσκευή και με καλύτερες κάμερες. Αν κάποιος λέει ότι είναι άχρηστο ή μάλλον δεν έχει ιδέα ή τα κριτήριά του είναι FF μηχανές.

Στα 400 ευρώ μιλάμε για το κορυφαίο vfm για φωτογραφικό κινητό σε καλή τιμή.
Φοβερή οθόνη, γρήγορη φόρτιση, στέρεο ήχος πολύ καλός, επεξεργαστής που δεν κολλάει πουθενά και κάμερες παραπάνω από καλές με προφίλ Leica.

Δεν διαφωνώ, απλώς επειδή μιλάμε για συσκευή στην οποία πλέον η ασφάλεια μετράει πάνω απ' όλα - πιο πολύ κι από τους υπολογιστές - το ξεκαθαρίζω ότι μιλάμε για περιορισμένο χρόνο ζωής για γενική χρήση. Αν τώρα κάποιος του βγάλει την sim ή έχει 2ο/3ο λογαριασμό με αδιάφορα στοιχεία ασφαλείας, αλλάζουν τα δεδομένα...
Tα κινητά, είναι σαν τα αρχεία στους σκληρούς δίσκους στους υπολογιστές,
νομίζεις ότι τα έχεις αλλά ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι τα έχεις,
σπάνε χαλάνε εξαφανίζονται κλέβονται
δεν κάνει να αγαπάς πολύ το κινητό και να επενδύεις σε αυτό.

Για την περίπτωση σου που έχεις το σύνδρομο του φόβου των updates, θα ρωτήσω λίγο το Copilot να μας φτιάξει την διάθεση με κάποιο ποίημα άλλες φορές τα πετυχαίνει άλλες φορες βγάζει ανοησίες:

Ερώτηση δική μου:
Φοβάμαι μη δεν έχει στο μέλλον ενημερώσεις το κινητό μου τι πρέπει να κάνω; φτιάξε μου την διάθεση:

Απάντηση AI Copilot:
Όταν το κινητό μου με κοιτάζει με λύπη,
Του λέω, "Μην ανησυχείς, είσαι ακόμα στην πρίζα!"
Μα το κινητό απαντάει με φόβο στη φωνή,
"Τι θα γίνει όταν μείνω χωρίς ενημερώσεις, μόνο μου;"

Του λέω, "Μη φοβάσαι, έχω ένα σχέδιο αριστοτεχνικό,
Θα σε ρίξω στην ανακύκλωση, θα βρω κάτι πιο φανταστικό!"
Τότε το κινητό μου με κοιτάζει και λέει, "Μη τολμήσεις εμένα να αφήσεις:!",
Μήπως να ξεκινήσω να κάνω μόνο μου, τα δικά μου updates σιγά σιγά;"

Κι έτσι περνάμε τις μέρες, εγώ και το κινητό,
Σε έναν κόσμο χωρίς updates, αλλά ποτέ μόνο.
Γιατί στο τέλος της ημέρας, τι πιο σημαντικό,
Από ένα κινητό που σε κάνει να χαμογελάς, ακόμα κι όταν λέει ""Μη τολμήσεις εμένα να αφήσεις!"

Ελπίζω να σας έφερα ένα χαμόγελο!

Το 2024 έχουν βελτιωθεί πολύ τα ποιήματα των AI, πέρυσι ήταν σαν να μιλάγανε 5χρονα, φέτος μας ειρωνεύονται ψιλό γαζί σαν 18άρηδες, του χρόνου θα έχουν αποκτήσει την σοφία μας εμάς των μεσηλικων, τότε τι θα κάνουμε;

• Wow
Reactions: cacau
Στα 400 ευρώ που έχει το τηλέφωνο του "τίποτα" θα πρότεινα μια καλύτερη πρόταση ιδίως φωτογραφικά και με δώροεπιταγή 30 ευρώ.
Θεωρώ πολύ καλύτερο deal το Xiaomi 13T.
Tα φερες απο εδώ; τα έφερες απο εκει
άντε ξανά τα ίδια τα ίδια απ’ την αρχή
Ανόητες αγάπες Xiaomi κινητά,
λόγια λόγια λόγια λόγια ψεύτικα
λόγια λόγια ψεύτικα

• Haha
Reactions: tiniakos
Χρόνια έχω την απορία (αν και ξέρω την απάντηση) : γιατί ποτέ δεν πρωτοτυπούν οι μεγάλες εταιρείες και τις καινοτομίες τις βγάζουν πρώτοι οι κινέζοι;

Απάντηση: αφού υπάρχουν έτοιμα τα πρόβατα για αγορά , γιατι να ρισκάρουν; Ας κάνουν πρώτα τα πειραματόζωα οι κινέζοι κι αν πιάσει βλέπουμε.....

Χρόνια έχω την απορία (αν και ξέρω την απάντηση) : γιατί ποτέ δεν πρωτοτυπούν οι μεγάλες εταιρείες και τις καινοτομίες τις βγάζουν πρώτοι οι κινέζοι;

Απάντηση: αφού υπάρχουν έτοιμα τα πρόβατα για αγορά , γιατι να ρισκάρουν; Ας κάνουν πρώτα τα πειραματόζωα οι κινέζοι κι αν πιάσει βλέπουμε.....
Μάλλον το αντίθετο γίνεται, πρώτη καινοτομεί η Apple καταργεί τα βύσματα 3.5, καταργεί τους φορτιστές και ακολουθούν όλοι οι άλλοι.....

Εντάξει το έγραψα ειρωνικά αλλά σε hardware και software οι μεγάλες εταιρίες κάνουν πρώτες τις πρωτοτυπίες και τα άλματα και ακολουθούν οι άλλοι:

Release Year Model Name New Camera Features
2007 iPhone 1 2 megapixel, no flash, no zoom, no video
2009 iPhone 3GS introduced video recording
2010 iPhone 4 introduced front-facing camera (Can you say selfies?)
2013 iPhone 5S 8 megapixel, slow motion video, dual flash
2016 iPhone 7 dual camera that enhanced zoom, portrait mode
2017 iPhone X portrait mode for selfies
2019 iPhone 11 Pro 12 megapixel, 3 different HDR lenses on back camera: telephoto, wide, ultra-wide
2020 iPhone 12 Pro Max LiDar scanning, improved night mode, 5x optical zoom, RAW photos, Dolby Vision video of 60 fps
2021 iPhone 13 Pro 3 different HDR lenses with up to 6x optical zoom, depth of field options, HDR, macro mode, 4k video recording, 3x optical video zoom. (Seriously, almost too many features to mention.)

Πολύ απλά όταν είσαι από κάτω πρέπει να προσπαθήσεις παραπάνω για να βγεις από πάνω, αυτο κάνουν οι Κινέζοι. Επίσης παίζει μεγάλο ρόλο και το Software. Πχ. Έχω τώρα το Xiaomi 14 ultra, άπειρες δυνατότητες….αλλα επειδή το δουλεύω με το IPhone παράλληλα, η ταχύτητα, απλότητα, σταθερότητα του iPhone στα πάντα είναι μοναδική. Δεν λέω ότι είναι καλύτερο, απλά γράφω ότι είναι διαφορετικό και η εταιρία δίνει έμφαση σε αλλά πράγματα..

Εχτές εβγαζα φωτος σε ένα γάμο, με το Xiaomi 14 ultra είδα σε κάποια σημεία αυτο λεγόμενο καθυστέρηση στο shutter που αναφέρει και το gsmrena στο review του, το IPhone από την άλλη μπαμ μπαμ όλα τα καθάριζε. Θέλω να πω ότι όλα μετράνε, ακόμα και πράγματα που δεν φαίνονται στο Hardware sheet.

karamela kai tiniakos τι θελετε να αποδειξετε και δεν έχετε αφήσει γάμο για γάμο και βάπτιση με τα Xiaomi 14 ultra;
Θέλετε να κλείσετε τα εργοστάσια της Nikon και της Canon, να ρίξετε στην ανεργία του καημένους τους φωτογράφους και τους βοηθούς τους φοιτητές που πανε να βγάλουν ένα μεροκάματο στο λιοπύρι και στις εκκλησίες των 55 Κελσίου; Παιδεύονται αυτοί στήνουν φώτα ανακλαστήρες διαχύτες ομπρέλες και πάτε εσείς με τα xiaomi τραβάτε τις καλές τις αυθορμητες στιγμές και με περιέργες γωνίες απο χαμηλά από ψηλα κρυβεστε πίσω απο τα μανουάλια, και μετά τους δείχνετε τις φωτογραφίες και τους λέτε, είναι καλύτερες από του καημένου του επαγγελματία που έχει ιδρώσει μέχρι και το βρακί του να τα στήσει όλα αυτά;

Last edited: