Κινητά με καλή φωτογραφική απόδοση

Συγκριτικό για Apple, Samsung, Google + OnePlus με την Xiaomi να λείπει, αλλά πιο πριν είδαμε το ματς με το S25, οπότε μπορείτε ναβγάλετε τα συμπεράσματά σας...

To Χiaomi 15 Ultra είναι το καλύτερο φωτογραφικό κινητό. Το μόνα που ίσως μπορούν να το χτυπήσουν είναι η νέα ναυαρχίδα της Vivo και το HUAWEI 70 ultra, το οποίο έχει το γνωστό θέμα με την Google. Τα κινητά που έκαναν σύγκριση στο άρθρο είναι ξεκάθαρα πιο πίσω, αλλά επειδή μάλλον είναι πιο δημοφιλή έπιασε αυτά και αγνόησε Xiaomi, Vivo και Huawei.

Να δούμε πως θα απαντήσουν τα μεγαθήρια Sony, Samsung...

...και πόσο θα κοστίζουν οι πρώτες συσκευές με τέτοιους αισθητήρες... :cry::ROFLMAO:

Σήμερα μου έβγαλε μια αναβάθμιση συστήματος το xiaomi 13T, και ψαχουλεύοντας να δω διαφορές εκτός από τις όποιες άλλες, παρατήρησα ότι στην κάμερα έχει πλέον ενσωματωμένη λειτουργία αφαίρεσης αντικειμένων. ΔΕΝ είναι τόσο εξελιγμένη όσο το full Lightroom "mobile" προς το παρόν αλλά χρήσιμη - και δείχνει την δέσμευση της εταιρείας να χτυπήσει τους αρχηγούς sammy, apple κ.λπ.

• Like
Reactions: tiniakos
Για πειτε εσεις που αλλαζετε τηλ καθε εξαμηνο και τα εχετε ξεσκονησει ολα , το S10 μου αξιοπιστο ολα αυτα τα χρονια δεν μπορει να μεινει χωρις φορτιση πανω απο 2-3 ωρες σε αρκετη χρηση

Αλλαζω τηλεφωνο και 4-5 χρονια και ποτε δεν παιρνω καποιο τελευταιο μοντελο αλλα σε προσφορα καποιο προηγουμενης γενιας , ενω κινουμαι τιμολογιακα γυρω στο 500αρικο .

Ειμαι σε Android στα τηλεφωνα παροτι εχω το Ipad 12 pro σχεδον παντου μαζι μου καθημερινα στην τσαντα κυριως για σερφαρισμα - γρηγορη επεξεργασια φωτο κλπ. σε σπιτι , εξοχη , ταξιδι

Ξεκινησα για να μην φυγω απο το οικοσυστημα της Samasung για το απλο S24 (οχι το FE) που ειναι γυρω στα 590 ευρω σε προσφορα με 128Μb μνημη και βλεπω και το ULTRA S24 με 256MB στα 999 ευρω σε προσφορα επισης σε πολλα καταστηματα. Θα εχω και μειωση ΦΠΑ και στα δυο λογω επαγγελματος. Το S24+ ειναι 150 ευρω περιπου κατω απο το Ultra , δεν ξερω δεν αν συμφερει. Λογικα το τηλ. σχεδον παντα το βαζω σε πολλες ατοκες δοσεις (48) οποτε στα 4-5 χρονια που το χρησιμοποιω γινεται αργα η αποσβεση

Φωτογραφικα σε Software το μεγαλο Ultra S24 εχει καποιες εξτρα ΑΙ δυνατοτητες (οι καμερες και η οθονη ξερω οτι ειναι καλυτερες απο το μικρο) ?

Η ευρυγωνια καμερα ειναι καπως καλυτερη απο τα 2 μικροτερα μοντελα ?

Το οτι εχει τηλεφακο το Ultra και μεγαλυτερη αναλυση στην βασικη καμερα το ξερω αλλα εγω και με την οθονη του παλιου S10 ειμαι Οκ , βλεπω χωρις γυαλια πρεσβυωπιας και φωτογραφικα δεν ξερω αν θα κανω εντονη χρηση μια; και σχεδον παντα εχω μαζι μηχανη . Με κολωνει οτι ειναι λιγο παντοφλα σε σχεση με το S10 μου

Αλλες εφαρμογες στο κινητο σπανια δουλευω , gps , χαρτες , viber, instagram, tik tok και τελος

Αλλη λυση να παω σε Xiaomi ή καποιο αλλο καλο φωτογραφικο (iphone S16+ στο χιλιαρικο περιπου) αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα χρησιμοποιησω τις φωτογραφικες του δυνατοτητες στο max. Το βιντεο αδιαφορο , σπανια τραβω.

Last edited:
Το S24 ultra είναι σε καλή τιμή.
Στη θέση σου με τιμολόγιο θα τα έδινα για το Xiaomi 15 Ultra, ότι πιο κοντινό σε φωτογραφική μηχανή σε αίσθηση, τελικό αποτέλεσμα, χρωματικά προφίλ σε όλα. Παίζει βλέπω σε αγγελίες σφραγισμένο στα 1000 ευρω που το θεωρώ κλοπή σε αυτά χρήματα.

• Like
Reactions: kbouk
Τη φώτο την έβγαλε με το Xiaomi 14 Ultra μια μαθήτρια μου στο σχολείο που της δάνεισα το κινητό μου για ένα πρότζεκτ φωτογραφικό.
1000024623.jpg

βλεπω και το ULTRA S24 με 256MB
Κάπου εδώ τελειώνει η αναζητηση σου
Εφόσον μπορείς να ανέβεις σε τιμή, βρήκες το επόμενο σου κινητό.
Μεγειά !!!

• Like
Reactions: kbouk
Καλά χρυσά τα Samsung αλλά φωτογραφικά outdated. Μικροί αισθητήρες, υπερβολική επεξεργασία από το Software και καμιά καινοτομία τα τελευταία χρόνια.
Οι Κινέζοι έδειξαν το δρόμο, Samsung και Apple απλά έχουν το πιστό πελατολόγιο τους και το όνομα.

Για πειτε εσεις που αλλαζετε τηλ καθε εξαμηνο και τα εχετε ξεσκονησει ολα , το S10 μου αξιοπιστο ολα αυτα τα χρονια δεν μπορει να μεινει χωρις φορτιση πανω απο 2-3 ωρες σε αρκετη χρηση

Αλλαζω τηλεφωνο και 4-5 χρονια και ποτε δεν παιρνω καποιο τελευταιο μοντελο αλλα σε προσφορα καποιο προηγουμενης γενιας , ενω κινουμαι τιμολογιακα γυρω στο 500αρικο .

Ειμαι σε Android στα τηλεφωνα παροτι εχω το Ipad 12 pro σχεδον παντου μαζι μου καθημερινα στην τσαντα κυριως για σερφαρισμα - γρηγορη επεξεργασια φωτο κλπ. σε σπιτι , εξοχη , ταξιδι

Ξεκινησα για να μην φυγω απο το οικοσυστημα της Samasung για το απλο S24 (οχι το FE) που ειναι γυρω στα 590 ευρω σε προσφορα με 128Μb μνημη και βλεπω και το ULTRA S24 με 256MB στα 999 ευρω σε προσφορα επισης σε πολλα καταστηματα. Θα εχω και μειωση ΦΠΑ και στα δυο λογω επαγγελματος. Το S24+ ενα κατοσταρικο κατω απο το Ultra δεν συμφερει. Λογικα το τηλ. σχεδον παντα το βαζω σε πολλες ατοκες δοσεις οποτε στα 4-5 χρονια που το χρησιμοποιω γινεται αργα η αποσβεση

Φωτογραφικα σε Software το μεγαλο Ultra S24 εχει καποιες εξτρα ΑΙ δυνατοτητες (οι καμερες και η οθονη ξερω οτι ειναι καλυτερες απο το μικρο) ?
Η ευρυγωνια καμερα ειναι καπως καλυτερη απο τα 2 μικροτερα μοντελα ? Το οτι εχει τηλεφακο το Ultra και μεγαλυτερη αναλυση στην βασικη καμερα το ξερω αλλα εγω και με την οθονη του παλιου S10 ειμαι Οκ , βλεπω χωρις γυαλια πρεσβυωπιας και φωτογραφικα δεν ξερω αν θα κανω εντονη χρηση μια; και σχεδον παντα εχω μαζι μηχανη . Με κολωνει οτι ειναι λιγο παντοφλα σε σχεση με το S10 μου

Αλλες εφαρμογες στο κινητο σπανια δουλευω , gps , χαρτες , viber, instagram, tik tok και τελος

Αλλη λυση να παω σε Xiaomi ή καποιο αλλο καλο φωτογραφικο (iphone S16+ στο χιλιαρικο περιπου) αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι θα χρησιμοποιησω τις φωτογραφικες του δυνατοτητες στο max. Το βιντεο αδιαφορο , σπανια τραβω.
Εγώ πήρα το s24 ultra στην έκδοση 12/512 πριν 2 μήνες από αξιόπιστο μαγαζί στα 850€. Να κοιτάς και στο best price, τώρα το έχουν 870€. Σαν κινητό είναι όντως μεγάλο και βαρύ, είναι ένα ζήτημα αυτό.
Έχει οθόνη με εξαιρετική απόδοση, ακόμα και κάτω από ηλιακό φως και δεν ζεσταίνεται με τίποτα. Οι φωτογραφίες του είναι πολύ καλές από όλες τις κάμερες, η Ultra wide κάμερα του είναι ίδια με των άλλων μοντέλων, αλλά η Samsung βάζει af μόνο στο ultra μοντελο γιατί έτσι...
Τα xiaomi 14/15 ultra είναι εξαιρετικά φωτογραφικα κινητά με διαφορές όμως μεταξύ τους, το 15 έχει και πισωγυρίσματα σε σχέση με το 14.
Σκεφτόμουν να έπαιρνα το 14, αλλά η τιμή του Samsung ήταν ευκαιρία στα μάτια μου.
Φυσικά και το 14 ultra να έπαιρνα δεν θα έκλαιγα τα λεφτά μου.
Το S10 τι είναι, από το 2010?
Αν ναι, μπορείς να το πουλήσεις σε δημοπρασία στο cash or trash, όλο και κάτι θα πιάσει. Ή, να το δωρίσεις στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Γουλανδρή🤓

Καλά χρυσά τα Samsung αλλά φωτογραφικά outdated. Μικροί αισθητήρες, υπερβολική επεξεργασία από το Software και καμιά καινοτομία τα τελευταία χρόνια.
Οι Κινέζοι έδειξαν το δρόμο, Samsung και Apple απλά έχουν το πιστό πελατολόγιο τους και το όνομα.
Δεν βγάζεις όλοι μέρα φώτο είναι και η εμπειρία χρήσης και το λειτουργικό σύστημα που έχει για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό εκτός αν ο φίλος που θέλει τηλ βγάζει από το πρωί μέχρι το βραδι φωτογραφίες τότε ας πάρει το xiaomi

Εγώ πήρα το s24 ultra στην έκδοση 12/512 πριν 2 μήνες από αξιόπιστο μαγαζί στα 850€. Να κοιτάς και στο best price, τώρα το έχουν 870€. Σαν κινητό είναι όντως μεγάλο και βαρύ, είναι ένα ζήτημα αυτό.
Έχει οθόνη με εξαιρετική απόδοση, ακόμα και κάτω από ηλιακό φως και δεν ζεσταίνεται με τίποτα. Οι φωτογραφίες του είναι πολύ καλές από όλες τις κάμερες, η Ultra wide κάμερα του είναι ίδια με των άλλων μοντέλων, αλλά η Samsung βάζει af μόνο στο ultra μοντελο γιατί έτσι...
Τα xiaomi 14/15 ultra είναι εξαιρετικά φωτογραφικα κινητά με διαφορές όμως μεταξύ τους, το 15 έχει και πισωγυρίσματα σε σχέση με το 14.
Σκεφτόμουν να έπαιρνα το 14, αλλά η τιμή του Samsung ήταν ευκαιρία στα μάτια μου.
Φυσικά και το 14 ultra να έπαιρνα δεν θα έκλαιγα τα λεφτά μου.
Το S10 τι είναι, από το 2010?
Αν ναι, μπορείς να το πουλήσεις σε δημοπρασία στο cash or trash, όλο και κάτι θα πιάσει. Ή, να το δωρίσεις στο μουσείο μοντέρνας τέχνης Γουλανδρή🤓
Eυχαριστω για το feedback για το Ultra . Στα 800 ευρω μου βγαινει αποφορολογημενο. Δεν βρηκα με ενα search πολυ χαμηλοτερη τιμη με ΦΠΑ (απο 950euro). Αν εχεις καποιο αξιοπιστο μαγαζι , στειλε μου ενα π.μ.

To S10 ειναι μοντελο του 2018-19 , πριν το S20 , αν θυμαμαι καλα αλλα εγω το πηρα μετα απο 1-1.5 χρονο και τωρα κλεινω μαζι του μια τετραετια και βαλε χωρις προβληματα. το παιρνουν κανενα 70αρη αλλα απλα θα του αλλαξω μπαταρια και θα το κρατησω. Εχω καπου και το παλιο S7.

• Like
Reactions: speedman_27
Δεν βγάζεις όλοι μέρα φώτο είναι και η εμπειρία χρήσης και το λειτουργικό σύστημα που έχει για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό εκτός αν ο φίλος που θέλει τηλ βγάζει από το πρωί μέχρι το βραδι φωτογραφίες τότε ας πάρει το xiaomi
Skin Android εχουνε όλα τα κινητά, δεν είναι ότι πας σε IPhone για να πεις ότι οκ έχεις άλλη εμπειρία χρήσης, πάνω κάτω τα ίδια είναι σε λειτουργικό όλα τα Android τηλέφωνα, έχω δοκιμάσει δεκάδες κυριολεκτικά. Οπότε αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία απλά παίρνεις το καλύτερο φωτογραφικά που είναι το Xiaomi που είπε πριν ο Παναγιώτης. Τόσο απλά…

Υ.Γ. Αλλά και αλλιώς να το πάρεις αυτή την στιγμή το Hyper OS 2 της Xiaomi είναι το καλύτερο Skin Android με τις περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες AI και μάλιστα όλες οι δυνατότητες AI στα Ελληνικά….

• Like
Skin Android εχουνε όλα τα κινητά, δεν είναι ότι πας σε IPhone για να πεις ότι οκ έχεις άλλη εμπειρία χρήσης, πάνω κάτω τα ίδια είναι σε λειτουργικό όλα τα Android τηλέφωνα, έχω δοκιμάσει δεκάδες κυριολεκτικά. Οπότε αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία απλά παίρνεις το καλύτερο φωτογραφικά που είναι το Xiaomi που είπε πριν ο Παναγιώτης. Τόσο απλά…

Υ.Γ. Αλλά και αλλιώς να το πάρεις αυτή την στιγμή το Hyper OS 2 της Xiaomi είναι το καλύτερο Skin Android με τις περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες AI και μάλιστα όλες οι δυνατότητες AI στα Ελληνικά….
Ας τα δοκιμάσει και τα δύο σε κάποιο κατάστημα καλύτερα να δει πιο του ταιριάζει

Ας τα δοκιμάσει και τα δύο σε κάποιο κατάστημα καλύτερα να δει πιο του ταιριάζει
Προφανώς, αλλά ούτε έτσι θα βγάλει άκρη, μια ιδέα θα πάρει. Έχω σπίτι τώρα το Xiaomi 14 ultra και στην σύζυγο το Samsung 24 Ultra. Και οι 2 συσκευές είναι σαφώς άριστες και κορυφαίες, απλά το Xiaomi ειδικά φωτογραφικά είναι μπροστά αρκετά, αλλά και συνολικά η ταχύτητα του, η σταθερότητα του, το AI κλπ. Είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Στα ίδια λεφτά, εκτός αν είναι κάποιος ταγμένος και super fan της Samsung, πας δαγκωτό με το Xiaomi, οι Κινέζοι κυριολεκτικά δεν έχουν κάνει βήματα προόδου αλλά άλματα σε σημείο που να κάνουν τα άλλα κινητά να μοιάζουν μέτρια ή πιο παλιά.

Και στο λέω εγώ που σιχαινόμουν την Xiaomi και δεν μου άρεσε παλιότερα το Skin Android που είχε, ήταν μπλεγμένο, με πολλά bugs, ελλείψεις, κολλήματα, bloatware κλπ. αλλά επειδή κάτι ήταν χάλια κάποτε δεν σημαίνει ότι θα παραμείνει για πάντα έτσι.

• Like
Σήμερα μου έβγαλε μια αναβάθμιση συστήματος το xiaomi 13T, και ψαχουλεύοντας να δω διαφορές εκτός από τις όποιες άλλες, παρατήρησα ότι στην κάμερα έχει πλέον ενσωματωμένη λειτουργία αφαίρεσης αντικειμένων. ΔΕΝ είναι τόσο εξελιγμένη όσο το full Lightroom "mobile" προς το παρόν αλλά χρήσιμη - και δείχνει την δέσμευση της εταιρείας να χτυπήσει τους αρχηγούς sammy, apple κ.λπ.
Αυτό το είχε βάλει η Samsung από το S23 (2023).