Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Το σκέφτηκα αν πρέπει να το ανεβάσω. Γιατί έχω εκφράσει πολλές φορές την αμφιβολία μου για τα ανώνυμα κινέζικα κινητά, και έχω τσακωθεί κιόλας γιαυτό. Δεν θέλω πάλι να ξεκινήσω καυγά.
Αλλά έχω πει ότι όταν κάτι είναι τόσο φθηνό και φαίνεται τόσο καλό, μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα με την ποιότητα του. Οπότε το ανεβάζω απλά για να υπερασπιστώ την άποψη μου που έχω ήδη εκφράσει. Και για να χτυπήσω και ένα καμπανάκι κινδύνου για αυτούς που βλέπουν μία πολύ καλή ευκαιρία σε πάμφθηνα κινέζικα κινητά.
Δεν μιλάω για επώνυμες μάρκες, και εγώ κινέζικο τάμπλετ έχω πια, αλλά το έψαξα πολύ πριν το αγοράσω.
Μην αρχίζετε να φωνάζετε λοιπόν.

"ΒΙΝΤΕΟ-Της "έσκασε" το κινητό στα χέρια
Μια γυναίκα από την Κίνα είδε το κινητό της να εκρήγνυται στα χέρια της, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο.
Για καλή της τύχη δεν έπαθε κάποιο σοβαρό έγκαυμα.
Δείτε το βίντεο:"
http://www.enikos.gr/international/269940,BINTEO-Ths_eskase_to_kinhto_sta_xeria_.html

Δυστυχώς έχει συμβεί και σε επώνυμες μάρκες. Μάλλον αστοχία υλικού της μπαταρίας.
Υπάρχουν κινέζικα και "κινέζικα". Ακόμη και ρέπλικες των ημιεπώνυμων.
Η τιμή δεν μπορεί να είναι οδηγός, γιατί ακριβώς το ίδιο μοντέλο αν αγοραστεί από τα γνωστά κινέζικα ιντερνετομάγαζα κοστίζει ακριβώς τα μισά. π.χ. το Alcatel idolX S950 στα εδώ καταστήματα κοστίζει 300 , στα καταστήματα άλλης ασιατικής χώρας που το είδα πρόσφατα η τιμή εκεί γύρω επίσης, στα online από Κίνα μόνο 150 (ή λιγότερα).
Πάντως τα άγνωστα που δεν τα ξέρει κανείς και δεν αναφέρονται πουθενά ούτε εγώ τα προτιμώ, βασικά γιατί σχεδόν πάντα έχουν προβληματακια software. Ίσως εκεί να οφείλονται και οι δυσλειτουργίες που μπορεί να γίνουν πιο σοβαρές καμία φορά.

Το σκέφτηκα αν πρέπει να το ανεβάσω. Γιατί έχω εκφράσει πολλές φορές την αμφιβολία μου για τα ανώνυμα κινέζικα κινητά, και έχω τσακωθεί κιόλας γιαυτό. Δεν θέλω πάλι να ξεκινήσω καυγά.
Αλλά έχω πει ότι όταν κάτι είναι τόσο φθηνό και φαίνεται τόσο καλό, μάλλον υπάρχει κάποιο θέμα με την ποιότητα του. Οπότε το ανεβάζω απλά για να υπερασπιστώ την άποψη μου που έχω ήδη εκφράσει. Και για να χτυπήσω και ένα καμπανάκι κινδύνου για αυτούς που βλέπουν μία πολύ καλή ευκαιρία σε πάμφθηνα κινέζικα κινητά.
Δεν μιλάω για επώνυμες μάρκες, και εγώ κινέζικο τάμπλετ έχω πια, αλλά το έψαξα πολύ πριν το αγοράσω.

Μια γυναίκα από την Κίνα είδε το κινητό της να εκρήγνυται στα χέρια της, ενώ εκείνη βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο.
http://www.enikos.gr/international/269940,BINTEO-Ths_eskase_to_kinhto_sta_xeria_.html

Μάλλον δεν το σκέφτηκες πολύ καλα.
Αναφορές με συσκευές που εχουν παρει φωτια η που έχουν εκραγεί εχουμε δει από όλους τους κατασκευαστές.
Αυτές δεν τις γνωρίζεις η απλώς δεν τις θυμασαι;
Επιπλέον γνωρίζεις ποια συσκευή είναι αυτή που δειχνει;

πουθενά και κανείς δεν ξέρει τι μάρκα ήταν, οπότε... μπορεί να ήταν π.χ. και samsung galaxy S5. Αρα?

θέλω να φέρω το Honor 6 που πρότεινε φίλος (σε άλλο νήμα σχετικά με δίκαρτα) από Κίνα - Χονγκ Κονγκ

http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro....Xhuawei+honor+6&_nkw=huawei+honor+6&_sacat=0

θα πληρώσω τελωνείο στάνταρ ή υπάρχει τρόπος να ελαττώσω τις πιθανότητες να το τσιμπήσουν;

και αν πληρώσω, ξέρει κανείς πόσο περίπου θα πάει το μαλλί;

(αν ξέρει κανείς κανένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό μαγαζί που να φέρνει το συγκεκριμένο - ακόμα και αν είναι (που θα είναι....) ακριβότερο - είμαι όλος αυτιά :ears:)

θέλω να φέρω το Honor 6 που πρότεινε φίλος (σε άλλο νήμα σχετικά με δίκαρτα) από Κίνα - Χονγκ Κονγκ

http://www.ebay.com/sch/i.html?_fro....Xhuawei+honor+6&_nkw=huawei+honor+6&_sacat=0

θα πληρώσω τελωνείο στάνταρ ή υπάρχει τρόπος να ελαττώσω τις πιθανότητες να το τσιμπήσουν;

και αν πληρώσω, ξέρει κανείς πόσο περίπου θα πάει το μαλλί;

(αν ξέρει κανείς κανένα αξιόπιστο ευρωπαϊκό μαγαζί που να φέρνει το συγκεκριμένο - ακόμα και αν είναι (που θα είναι....) ακριβότερο - είμαι όλος αυτιά :ears:)

http://www.vickmall.com/huawei-hono...-4-octa-core-3gb-16gb-5-inch-13mp-camera.html επιλεγεις αποστολή με sg post ή post nl

Σ'ευχαριστώ (και πάλι....) για τη βοήθεια :ernaehrung004:

Δηλαδή αν διαλέξω μία από αυτές τις δύο courier δε θα έχω θέμα;

Άκυρο το σχόλιο περί Αμερικής - δεν είχα καταλάβει ότι το συγκεκριμένο e-shop ήταν Κινέζικο.

Last edited:

Ρωτάω γιατί κάπου διάβασα (σε άλλο νήμα εδώ μέσα) ότι τα πακέτα των courier από Αμερική περνάνε πάντα από το τελωνείο....

δεν είναι απο Αμερική και δεν είναι κουριερ,απλό ταχυδρομιο είναι με tracking number αν και έχω παραλάβει χωρίς τελωνείο και με ems (ταχυμεταφορες ελτα)

Απολύτως κανένα

Άκυρο το σχόλιο περί Αμερικής - δεν είχα καταλάβει ότι το συγκεκριμένο e-shop ήταν Κινέζικο.

και από τα πολύ καλά, μάλιστα πριν την αποστολή σου στέλνουν φωτό, με τι περιλαμβάνει το δεματάκι.

Μάλλον δεν το σκέφτηκες πολύ καλα.
Αναφορές με συσκευές που εχουν παρει φωτια η που έχουν εκραγεί εχουμε δει από όλους τους κατασκευαστές.
Αυτές δεν τις γνωρίζεις η απλώς δεν τις θυμασαι;
Επιπλέον γνωρίζεις ποια συσκευή είναι αυτή που δειχνει;
πουθενά και κανείς δεν ξέρει τι μάρκα ήταν, οπότε... μπορεί να ήταν π.χ. και samsung galaxy S5. Αρα?
Κάτι θυμάμαι. Θυμάμαι κάτι Nokia που είχαν ανατιναχθεί πριν μερικά χρόνια. Αλλά μετά είχαν αποδειχθεί ότι είχαν αλλάξει τις μπαταρίες και είχαν βάλει imitation κινέζικες.
Μάρκα του κινητού του βίντεο δεν ξέρω, υπάρχουν και στη Κίνα φραγκάτοι. Αλλά με τις τιμές που έχουν ακόμα και εκεί τα ευρωπαικά ή κορεάτικα κινητά, με τους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι στην Κίνα, και με το γεγονός ότι η παθούσα κυκλοφορεί με λεωφορείο (δεν μοιάζει από τους φραγκάτους δηλαδή), μάλλον για ντόπιο φθηνό νομίζω ότι πρόκειται.
Δεν είναι ανάγκη να βαράτε. Μην παρεξηγείστε για κάτι τόσο μακρινό, που δεν είναι των άμεσων συμφερόντων μας. Δεν έχει ανάγκη η Κίνα την υπεράσπιση από τόσο μακριά. Σαν δεδομένο απλά το ανέφερα και το ανέβασα. Και είχα πει ότι δεν θέλω να αρχίσω πάλι καυγά, αν και την περίμενα την αντίδραση. Αλλά δεν χρειάζεται.

Για τα no name κινητά κόπιες θα έπρεπε να έχουμε κάποιες επιφυλάξεις. Δεν ξέρω αν εκρήγνυται, αλλά αν και φθηνά, για πολλά φαίνεται στο τέλος πως δεν αξίζουν ουτε αυτά τα λιγα χρήματα. Για τις καταξιωμένες κινεζικές εταιρίες καμιά επιφύλαξη, κοστίζουν μονο λίγο παραπάνω αλλά πρόκειται για ποιοτικά και απόλυτου value for money προϊόντα.

Κάτι θυμάμαι. Θυμάμαι κάτι Nokia που είχαν ανατιναχθεί πριν μερικά χρόνια. Αλλά μετά είχαν αποδειχθεί ότι είχαν αλλάξει τις μπαταρίες και είχαν βάλει imitation κινέζικες.
Μάρκα του κινητού του βίντεο δεν ξέρω, υπάρχουν και στη Κίνα φραγκάτοι. Αλλά με τις τιμές που έχουν ακόμα και εκεί τα ευρωπαικά ή κορεάτικα κινητά, με τους μισθούς που παίρνουν οι εργαζόμενοι στην Κίνα, και με το γεγονός ότι η παθούσα κυκλοφορεί με λεωφορείο (δεν μοιάζει από τους φραγκάτους δηλαδή), μάλλον για ντόπιο φθηνό νομίζω ότι πρόκειται.
Δεν είναι ανάγκη να βαράτε. Μην παρεξηγείστε για κάτι τόσο μακρινό, που δεν είναι των άμεσων συμφερόντων μας. Δεν έχει ανάγκη η Κίνα την υπεράσπιση από τόσο μακριά. Σαν δεδομένο απλά το ανέφερα και το ανέβασα. Και είχα πει ότι δεν θέλω να αρχίσω πάλι καυγά, αν και την περίμενα την αντίδραση. Αλλά δεν χρειάζεται.

Έχω κάτι γνωστούς Έλληνες, άνεργους ή με πολύ χαμηλούς μισθούς, που δεν έχουν καν υπόλοιπο στην κάρτα (καρτοκινητό δλδ), και κάνουν αναπάντητες... αλλά το iphone, iphone...

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση. Όλες οι πληροφορίες καλοδεχούμενες.

Όπως γράφτηκε παραπανω αστοχίες υλικων παρουσιάζονται σχεδον από ολους τους κατασκευαστές.
Μονο για iphone θυμάμαι δυο περιπτώσεις που πηρε φωτια η συσκευή ενώ στα λινκ που παραθετω η εταιρία μετα από καιρο προβαίνει σε αντικατάσταση φορτιστών λογο υπερθέρμανσης .
Έκρηξη iPhone σε πτήση...
Την έκαψε το κινητό της
Πρόγραμμα αντικατάστασης φορτιστών,λόγω υπερθέρμανσης!

Καταλαβαίνω πως εχεις μια εμμονή για τις κινέζικες συσκευές αλλα το παραπάνω βίντεο εκτος του ότι δεν αποδεικνύει τίποτα δεν διευκρινίζει ουτε την συσκευή..
Το ότι ο χρήστης βρίσκεται μεσα σε λεωφορείο η ότι ζει στην Κίνα και αρα δεν εχει την ευχέρεια να αγοράσει Htc , Samsung , Sony ,LG, η Iphone δεν μπαίνω καν στο κοπο να σχολιάσω.
Τελος είναι αδικο να παραπονιέσαι ότι στην πέφτουμε από την στιγμή που ξύνεσαι συνεχώς στην γκλίτσα του τσοπάνη.
Με αυτό θελω να πω πως όταν γράφεις κατι που δεν είναι ακριβές μην εχεις την ελπιδα πως δεν θα απαντηθεί.
Και αν τελικως δεν σου αρεσει που υπάρχει απάντηση τοτε μην μπαίνεις στην διαδικασία να επαναλαμβάνεις την ιδια ανακρίβεια.
Τελος μπορεί να γράφεις πως η Κίνα δεν έχει ανάγκη την υπεράσπιση από τόσο μακριά, αλλα θα συμπληρώσω πως ούτε το αντίθετο έχει ανάγκη.
Δεν χρειάζεται…