Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Γι αυτό πάρτε ότι μπορείτε τώρα...
Θα στέλνονται ως δώρα μετά όπως γίνεται και σε πολλές περιπτώσεις τώρα!

@malakudi:
Πολύ σημαντική πληροφόρηση, ευχαριστούμε.

@makfil:
Μάκη, φαντάζομαι ότι θα την προσθέσεις στον πολύ κατατοπιστικό οδηγό σου. Κάθε φορά που θέλω να θυμηθώ/επιβεβαιώσω κάτι, σ' αυτόν ανατρέχω.

Παρατηρήσεις επί της ουσίας:
Οδεύουμε προς κατάργηση του αδασμολόγητου ακόμη & των 22 . Αυτό είναι γεγονός. Ασχέτως αν δεν μας συμφέρει ως αγοραστές, θεωρώ ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η επιβολή ΦΠΑ. Όσοι παλεύουν να κρατήσουν τις δουλειές τους χρεώνοντας & αποδίδοντας το ΦΠΑ, πρέπει να λειτουργούν σε ανταγωνιστικό περιβάλλον μ' όσο πιο όμοιους όρους γίνεται (ας μην ξεχνάμε βέβαια & τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές κλπ-κλπ που ισχύουν στην Ελλάδα & την EU σε σχέση με την Κίνα).

Πάμε τώρα στο διά ταύτα:
Δεν χρειάζεται "πανικός" του τύπου "πάρτε τώρα ό,τι προλάβετε".
Δεν είδα ν' αναφέρεται πουθενά ότι το μέτρο θα ισχύσει άμεσα.
Αυτό που πήρε το μάτι μου στις διάφορες επίσημες EU web-pages, είναι ότι:
  1. Το 2017 θα παρουσιαστεί το σχέδιο.
    [...] the Commission will present in 2017 a legislative proposal for a definitive VAT system for cross-border trade [...]
  2. Η εφαρμογή ΦΠΑ σ' όλες τις αγορές εκτός EU θα ξεκινήσει το 2021.
    [...] After 2021, all goods bought online by EU consumers from sellers outside the EU will also be subject to VAT, in line with current EU sales practices. [...]

Θα τα στέλνουνε ως δώρο πολύ απλά...
Και αν λάβουμε υπ όψιν το γεγονός ότι τα τελωνεία είναι υποστελεχωμένα και όσο πάει θα υποστελεχώνονται ακόμα περισσότερο, τότε σίγουρα το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Όπως και να έχει στα κινητά τηλέφωνα λογικά ακόμα και με τελωνείο η αγορά τους θα συμφέρει πάλι!

Τέλος εγώ παρέλαβα σήμερα το Xiaomi Redmi pro που δεν πέρασε καθόλου από τελωνείο.

Και αν λάβουμε υπ όψιν το γεγονός ότι τα τελωνεία είναι υποστελεχωμένα και όσο πάει θα υποστελεχώνονται ακόμα περισσότερο, τότε σίγουρα το πρόβλημα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.
Όπως και να έχει στα κινητά τηλέφωνα λογικά ακόμα και με τελωνείο η αγορά τους θα συμφέρει πάλι!

Τέλος εγώ παρέλαβα σήμερα το Xiaomi Redmi pro που δεν πέρασε καθόλου από τελωνείο.

το redmi 4 pro εννοείς??? εντυπώσεις???

Απάντηση: Re: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Με 'γεια!

Το "ως δώρο" τείνουν να το κόψουν εδώ & καιρό. Ακόμη & για δήλωση χαμηλότερης αξίας στο πακέτο τσινάνε. Είχε γίνει μια συμφωνία (νομίζω συνολικά της EU - πριν κάνα χρόνο) με την Κίνα ώστε να περιοριστεί αυτή η ιστορία, κι από τότε πρέπει να το ζητάς (λίγοι το κάνουν πλέον αυτόματα).
Εξάλλου, αυτό που λέει η EU, είναι ότι θα επιβάλλεται ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές αγορές & εκτός EU. Δεν σημαίνει πως θ' αλλάξει κάτι με τους δασμούς/ελέγχους στα τελωνεία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχουν κι οι ευρωπαϊκές αποθήκες των κινεζομάγαζων. Μας βλέπω να κατευθυνόμαστε προς τα 'κει, ασχέτως αν πουλάν ακριβότερα απ' την Κίνα,

το redmi 4 pro εννοείς??? εντυπώσεις???

Redmi pro σκέτο. Είναι το καινούριο με τις 2 κάμερες.
Από το λίγο που το είδα γιατί το πήρα για τον father μου έκανε εντύπωση η άψογη ποιότητα κατασκευής και το ωραίο εφέ στην κάμερα.
Ποιότητα τύπου iphone και τιμή χώμα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με 'γεια!

Το "ως δώρο" τείνουν να το κόψουν εδώ & καιρό. Ακόμη & για δήλωση χαμηλότερης αξίας στο πακέτο τσινάνε. Είχε γίνει μια συμφωνία (νομίζω συνολικά της EU - πριν κάνα χρόνο) με την Κίνα ώστε να περιοριστεί αυτή η ιστορία, κι από τότε πρέπει να το ζητάς (λίγοι το κάνουν πλέον αυτόματα).
Εξάλλου, αυτό που λέει η EU, είναι ότι θα επιβάλλεται ΦΠΑ στις ηλεκτρονικές αγορές & εκτός EU. Δεν σημαίνει πως θ' αλλάξει κάτι με τους δασμούς/ελέγχους στα τελωνεία.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, υπάρχουν κι οι ευρωπαϊκές αποθήκες των κινεζομάγαζων. Μας βλέπω να κατευθυνόμαστε προς τα 'κει, ασχέτως αν πουλάν ακριβότερα απ' την Κίνα,

Λογικά θα ακριβύνουν και αυτές πολύ λόγω των έξτρα δασμών...
Ευχαριστώ!!! :)

Το έχω και εγώ το Redmi pro και επιβεβαιώνω τα ανωτέρω.
Το κινητό είναι κόσμημα.
Μια λίγο καλύτερη επίσημη rom περιμένουμε.

Ναι γιατί είναι μισά μισά.
Λογικό είναι αφού είναι και καινούριο κινητό.

Στα αγγλικά δεν ξέρω εγώ πάντα ελληνικά επιλέγω στα μενού.
Πάντως το κινητό είναι φανταστικό εδιδικά για τα 175 ευρώ που το πήρα.(έκδοση 3gb ram/32gb rom)

Άρα το bug εντοπίζεται στα Ελληνικά και ίσως μπορέσεις να βρεις λύση στο νήμα του Xiaomi Redmi Pro.
Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι το bug αυτό παρουσιάζεται σε πολλά μοντέλα της Xiaomi αλλά μόνο σε μερικά σημεία του mui. Επίσης ότι υπάρχουν πολλές Rom, από όσα διάβασα.

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Άρα το bug εντοπίζεται στα Ελληνικά και ίσως μπορέσεις να βρεις λύση στο νήμα του Xiaomi Redmi Pro.
Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα ότι το bug αυτό παρουσιάζεται σε πολλά μοντέλα της Xiaomi αλλά μόνο σε μερικά σημεία του mui. Επίσης ότι υπάρχουν πολλές Rom, από όσα διάβασα.

Λογικά θα βγάλουν update Μάκη.
Ο Πατέρα μου μέχρι τώρα πάντως αν και δεν ξέρει Αγγλικά και είναι και 63 χρονών έχει κατενθουσιαστεί ειδικά από την κάμερα!!! :)

Για οποιοδήποτε κινητό Xiaomi, βάλτε ROM που θα βρείτε (& οδηγούς για το πώς να την περάσετε) στο xiaomi-miui.gr

Και εγώ παρήγγειλα το redmi pro με την προσφορά που έβγαλε το banggood (170 το 3/64). Φαντάζομαι λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα παραλαβω και ελπίζω χωρίς παρατράγουδα από τελωνείο....