Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Κατάφερα να επικοινωνήσω με το minideal.net. Από ότι μου είπαν σε αυτή τη φάση δεν είναι δυνατή η έκδοση παραστατικού με Ευρωπαϊκό ΑΦΜ. Κοινώς το μοντέλο είναι ότι η τιμολόγηση συνεχίζει να γίνεται στην Κίνα, αλλά αντί να σου το στείλουν από εκεί και να περιμένεις 40 ημέρες και να φοβάσαι με τα ταχυδρομεία ή να σου το στείλουν με κούριερ και να πληρώσεις τελωνείο σου το στέλνουν από τοποθεσία εντός Ε.Ε. οπότε και το παραλαμβάνεις εντός 3-6 εργάσιμων ημερών χωρίς κανένα φόβο για τελωνείο.
Για παράδειγμα το gearbest.com που είναι ένα κλασσικό internet κατάστημα Κινέζικων έχει το TCL 3S M3G
Κίνα: 122,39
Χόνγκ Κονγκ: 129,13
Ε.Ε.: 141,51
Η.Π.Α.: 158,46
Οπότε όπως καταλαβαίνεις διαλέγεις και παίρνεις...Πληρώνεις κάτι παραπάνω και έχεις γρήγορη παράδοση και το κεφάλι σου ήσυχο από την αποθήκη της Ε.Ε. ή δίνεις κάτι λιγότερο και περιμένεις από Κίνα κανένα 40ήμερο (που λόγω των Χριστουγέννων μπορέι να πάει και παραπάνω λόγω φόρτου ταχυδρομείων...)

Απάντηση: Re: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Παιδιά τι εννοείται Ελληνική Αποθήκη?Ενδιαφέρομαι για το Xiaomi Redmi Note 2 ή το Elephone Pro p 6000.Από που μπορώ να τα παραγγείλω φθηνότερα?
Και το τελωνείο ?Υπάρχει περίπτωση να την πατήσω όπως ένα από USA ,που έβαλε κανονικά το ποσό απ έξω στο πακέτο?
Μου διέλυσαν 2 τη χρονιά που πέρασε και λέω να μεταβώ στα Σχιζομάτικα για πρώτη φορά.
Μέσω Paypal ή κάρτας πιστωτικής αν δεν το δεχθούν..αλλά το τελωνείο είναι θέμα?

Μιας και ρωτάς για τα 'σχιζομάτικα" μαγαζιά θα περιγράψω αυτά που γνωρίζω.

Η περίπτωση που φοβάσαι υπάρχει πάντα και κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει για το αντίθετο.
Απλά, τα κινεζομάγαζα γνωρίζουν την κατάσταση για τα δέματα προς Ελλάδα και δηλώνουν χαμηλή αξία ακόμη και αν δεν τους το ζητήσεις, αν και τελευταία φημολογούνται διάφορα για κάποιους περιορισμούς στο θέμα αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, σε όλα τα επώνυμα κινεζομάγαζα (και είναι αρκετά) μπορείς να ζητήσεις αυτά που θελεις για το κινητό που έχεις καταλήξει και αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν.

Σημαντικό είναι, επίσης, το ότι μερικά απ' αυτά έχουν ανοίξει νήματα στο myphone και μπορείς να έχεις επικοινωνία και με αυτό τον τρόπο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγουμε την αποστολή με courier, σαν το διάολο το λιβάνι, αφού γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο το δέμα θα κάνει στάση στο τελωνείο οπωσδήποτε. Το ταχυδρομείο είναι λίγο πιο αργό αλλά με πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραλάβεις χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν αποδειχθεί οι SG Post (Σιγκαπούρης), NL Post (Ολλανδίας) και China (λίγο πιο αργή).

Συνήθως δέχονται paypal και κάρτες αλλά λόγω CC ίσως χρειάζονται περισσότερες της μιας προσπάθειες. Σίγουρα, όμως, η αγορά μπορεί να γίνει με το balance, αλλά το φόρτωμα είναι μια άλλη ιστορία που δεν περιγράφεται στο παρόν.

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Μια βοήθεια ρε παιδιά ,μπας και προλάβω το κακό.

Φίλος μου παρήγγειλε κινητό που του πρότεινα από το vickmall και επειδή είναι άσχετος με αγορές μέσω ίντερνετ, πάτησε να πληρώσει μέσω western union. Δεν είχε PayPal και δεν του έδινε άλλη επιλογή πληρωμής. Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε κανονικά. Υπάρχει πιθανότητα να πάει κάτι στραβά; Δεν έχω ξανακούσει για συναλλαγή μέσω western union.
Πες του να επικοινωνήσει με vickmall γιατί όταν πληρώνεις με western union ο πωλητής ζητάει να του πεις τον αριθμό πληρωμής (η κάτι ανάλογο) ειδάλλως δεν ξέρει ποιανού είναι τα χρήματα.
Αυτό τουλάχιστον έχει γίνει σε άλλη περίπτωση και σε άλλο φόρουμ.

Παιδιά τι εννοείται Ελληνική Αποθήκη?Ενδιαφέρομαι για το Xiaomi Redmi Note 2 ή το Elephone Pro p 6000.Από που μπορώ να τα παραγγείλω φθηνότερα?
Και το τελωνείο ?Υπάρχει περίπτωση να την πατήσω όπως ένα από USA ,που έβαλε κανονικά το ποσό απ έξω στο πακέτο?
Μου διέλυσαν 2 τη χρονιά που πέρασε και λέω να μεταβώ στα Σχιζομάτικα για πρώτη φορά.
Μέσω Paypal ή κάρτας πιστωτικής αν δεν το δεχθούν..αλλά το τελωνείο είναι θέμα?

Θα σου πρότεινα να περιμένεις δυο τρεις μέρες ακόμα γιατι σημερα βγαίνει το xiaomi red mi note 3, http://techblog.gr/mobile/xiaomi-redmi-note-3-launch-24-november-8672/

Όποτε να δουμε τι διάφορες θα εχει με το 2

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Πες του να επικοινωνήσει με vickmall γιατί όταν πληρώνεις με western union ο πωλητής ζητάει να του πεις τον αριθμό πληρωμής (η κάτι ανάλογο) ειδάλλως δεν ξέρει ποιανού είναι τα χρήματα.
Αυτό τουλάχιστον έχει γίνει σε άλλη περίπτωση και σε άλλο φόρουμ.

Συγκεκριμένα , όταν πας να πληρώσεις πρεπει να δηλώσεις ονοματεπώνυμο παραλήπτη και σε ποια πόλη μένει.
Όταν είναι να παραλάβει ο άλλος, πρεπει να ξέρει τον κωδικό που έδωσε στον καταθέτη το κατάστημα και καλό είναι να ξέρει και το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Ευχαριστώ παιδιά. Τελικά ο φίλος μου επικοινώνησε με vickmall και ακύρωσε την παραγγελία μέσω western union χωρίς πρόβλημα και την ξαναεκανε με PayPal.

Να 'στε καλά πάντως για τη βοήθεια και την άμεση απάντηση.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Μιας και ρωτάς για τα 'σχιζομάτικα" μαγαζιά θα περιγράψω αυτά που γνωρίζω.

Η περίπτωση που φοβάσαι υπάρχει πάντα και κανείς δεν μπορεί να σε διαβεβαιώσει για το αντίθετο.
Απλά, τα κινεζομάγαζα γνωρίζουν την κατάσταση για τα δέματα προς Ελλάδα και δηλώνουν χαμηλή αξία ακόμη και αν δεν τους το ζητήσεις, αν και τελευταία φημολογούνται διάφορα για κάποιους περιορισμούς στο θέμα αυτό.
Εν πάση περιπτώσει, σε όλα τα επώνυμα κινεζομάγαζα (και είναι αρκετά) μπορείς να ζητήσεις αυτά που θελεις για το κινητό που έχεις καταλήξει και αυτοί ξέρουν τι θα κάνουν.

Σημαντικό είναι, επίσης, το ότι μερικά απ' αυτά έχουν ανοίξει νήματα στο myphone και μπορείς να έχεις επικοινωνία και με αυτό τον τρόπο.

Το πιο σημαντικό είναι ότι αποφεύγουμε την αποστολή με courier, σαν το διάολο το λιβάνι, αφού γνωρίζουμε ότι με αυτό τον τρόπο το δέμα θα κάνει στάση στο τελωνείο οπωσδήποτε. Το ταχυδρομείο είναι λίγο πιο αργό αλλά με πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραλάβεις χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Αξιόπιστες ταχυδρομικές υπηρεσίες έχουν αποδειχθεί οι SG Post (Σιγκαπούρης), NL Post (Ολλανδίας) και China (λίγο πιο αργή).

Συνήθως δέχονται paypal και κάρτες αλλά λόγω CC ίσως χρειάζονται περισσότερες της μιας προσπάθειες. Σίγουρα, όμως, η αγορά μπορεί να γίνει με το balance, αλλά το φόρτωμα είναι μια άλλη ιστορία που δεν περιγράφεται στο παρόν.

Ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις.
Αυτό με την Ελληνική Αποθήκη?
Υπάρχει εν Ελλάδι Κινέζικο Κατάστημα για παραγγελία ενός εκ των δύο?
Με 4.5 ίντσες και παρόμοια χαρακτηριστικά κάποια πρόταση?

Κάποια κινεζομάγαζα έχουν καταστήματα και στην Ελλάδα αλλά θέλει ψάξιμο για να βρεις ποια είναι.
Σίγουρα, υπάρχουν αποθήκες/καταστήματα στην Ευρώπη.

Όταν ανοίγεις τη σελίδα ενός κινητού σε κάποιο κινεζομάγαζο, σου δείχνει επιλογή και από Ευρώπη, εάν έχει αποθήκη/κατάστημα.

Re: Απάντηση: Re: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Ευχαριστώ πολύ για τις επεξηγήσεις.
Αυτό με την Ελληνική Αποθήκη?
Υπάρχει εν Ελλάδι Κινέζικο Κατάστημα για παραγγελία ενός εκ των δύο?
Με 4.5 ίντσες και παρόμοια χαρακτηριστικά κάποια πρόταση?

vickmall και minideal έχουν αποθήκη στην Ελλάδα

Να έχεις υπόψη σου ότι οι δύο εταιρείες δεν είναι στο ίδιο επίπεδο , η Xiaomi είναι απο τις κορυφαίες εταιρείες με πολύ ποιοτικές συσκευές ενώ η Elephone είναι γ' διαλογής.

Με το P7000 ένας δοκιμαστής που έκανε tear down γελούσε με την ποιότητα κατασκευής.

Εδώ είναι ένα tear down του P8000 που είναι κάπως καλύτερο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η elephone δεν ειναι εμπιστοσύνης.
Μονο στα τελευταια μοντέλα λενε οτι εχει κοψει τις χαζομάρες (8000) αλλα και εκει δεν υπάρχει feedback της προκοπής.
Δεν θα αγόραζα ποτέ.

Να 'στε καλά με τη βοήθεια,κοιτώντας πάντως τα σχόλια,βλέπω πολλούς συμπατριώτες αγοραστές..και η σκέψη πάει στην π@@τάνα την κρίση..αν κρίνω τις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών που είμαι σε επαφή (άμεση) ,αλλά και των γνωστών ,συγγενών,φίλων που έχω στη Β.Ευρώπη.
Για παράδειγμα αναφέρω φίλο που βοήθησε να πάρει ο γιος PC απ τα Σουηδικά Media Markt (περίπου 20% φθηνότερα απ την τελική τιμή,επειδή δούλευε εκεί ),και τον ρώτησα για τα κινέζικα ...μόνο που δεν μ έβγαλε τρελό..
απλά είναι το τρίτο που θ αγοράσω,'λόγω βλακωδών εκ μέρους μου αιτιών'..αλλά και εργασίας.

Σύγκριση των Lenovo A8 και Lenovo 916 με το Redmi Note 2 υπάρχει? Βλέπω ότι παίρνουν και αυτά καλές κριτικές.Τα 2 πρώτα είναι στα 99.99 ενώ το άλλο στα 139.Μ ενδιαφέρει να μην κολλάει στα βιντεάκια,που κατεβάζω και τα υπόλοιπα 'τηλεφωνικά καθήκοντα',συν κάποια πλοήγηση και παρακολούθηση φόρουμ..

Eγω αν ημουν στη θεση σου θα περιμενα το Redmi note 3, διαφορετικα αν δεν μπορεις να περιμενεις Redmi note 2 και εναλλακτικη Lenovo k3 note

Εγώ χθες παρήγγειλα για έναν φίλο το Thl t6c, το DOOGEE X5 pro από Tinydeal και σήμερα από antelife.com το Umi Rome στην τιμή προσφοράς των 99$.
Οι συναλλαγές πέρασαν αμέσως και χωρίς κανένα πρόβλημα από το Paypal.

Υπάρχει καμιά διαφορά σε σχέση με τα δύο που μου προτάθηκαν (Lenovo k3/Redmi note 2),εννοώ το UMI ROME ,που ακούγεται καλό..
Εμένα χθες το paypal ,με πέταγε έξω μέχρι το πρωί..και με τις 2 κάρτες..

Παραείναι καλό το Rome με αυτά τα χαρακτηριστικά...
Το παρηγγειλα για φίλο που δεν έχει τρελές απαιτήσεις αλλά στα 90 ευρώ και κάτι που βγήκε δεν χαλάστηκε ιδιαίτερα...
Μένει να το πάρουμε στα χέρια μας (οι αποστολές ξεκινάνε από 15-20 Δεκεμβρίου) οπότε από τον Καινούριο χρόνο θα το έχουμε.

Υπάρχει καμιά διαφορά σε σχέση με τα δύο που μου προτάθηκαν (Lenovo k3/Redmi note 2),εννοώ το UMI ROME ,που ακούγεται καλό..
Εμένα χθες το paypal ,με πέταγε έξω μέχρι το πρωί..και με τις 2 κάρτες..

Μείνε καλύτερα σε ένα από τα δύο επώνυμα (Lenovo , Xiaomi). Εδώ είναι μια παρουσίαση του K3...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.