Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Αυτό που λείπει, ως πληροφορία, είναι η αξία CIF του δέματος και το περιεχόμενό του, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτή την περίπτωση.
Η αξία CIF είναι πάντα σχετική όταν παραγγέλνεις πράγματα από Κίνα φίλε μου.

Απάντηση: Re: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Επειδή βρίσκομαι στην Κίνα και έχω περάσει εκτός από Σαγκάη και σε 2-3 ακόμα επαρχιακες (των 5-15 εκ), έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι brands όπως xiaomi,meizu κλπ έχουν από μέτρια ως κακή φήμη.
Εδώ παίζουν iphone (επειδή μπορούν πλαγίως να βάλουν store) samsung,huawei (κακός χαμός σε πωλησεις) και ελαφρά oppo.
Αρχίζουν να συμπαθούν και την oneplus.

Επίσης στην χώρα που παράγει τα πάντα,θα πρέπει να κάνετε συμφωνία με τον διαβολο για να βρείτε φυσικό κατάστημα που να πουλάει τηλέφωνα, ταμπλέτες και λοιπά οικονομικά gadgets.

Επιπροσθετως, καταστήματα διάσημα όπως geekbuying,gearbest και σια είναι σχεδόν άγνωστα. Ebay και άγιος ο θεός.
Για να βρω headband για την gopro μου έκανα ταμα στο fake market.

ειδες τι γινετε; καμια σχεση δηλαδη με αυτα που ξερουμε

Απολύτως καμία. Ειναι ενας δικος τους κοσμος που δουλευει όμως αριστα (για αυτους).Εχουν δικη τους social εφαρμογη που κανει παπάδες οπως και δικους τους χαρτες (δυστυχως χωρις αγγλικα).Αν πχ καποια στιγμή ανοιξει η Google, ολοι εδω λενε οτι οι πωλήσεις της apple θα πεσουν δραματικά. ΥΓ.Η ρυπανση ειναι το κατι άλλο. Μερα με τη μέρα αλλαζει ριζικα και μεχρι και app εχουν για αυτο.

Αξία CIF = κόστος + μεταφορικά+ ασφάλεια

Επομένως, για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που αγοράζουμε είναι και αυτή συγκεκριμένη.
Διευκρίνηση χωρίς καμία ουσία.
Δεν έκανα καμία εισαγωγή για να ζητάμε την αξία CIF.
Κάθε Κινέζος έμπορος που κάνει συναλλαγές μέσω ιντερνετ και στέλνει στην Ευρώπη,η τιμή που δηλώνει είναι αυτή που δεν θα τραβήξει την προσοχή για επιβολή φόρων και δασμών.
Άρα,ακόμα και αν τον προιόν που αγόρασα στοίχισε π.χ. 80,200 ή 1.000 ευρώ,η τιμή του περιεχομένου του δέματος είναι αυτή που δήλωσε ο αποστολέας.

Μιλάς για τη συγκεκριμένη αγορά σου, που ταξίδεψε με την DHL courier, όπως λες, και παρέλαβες το δέμα σου χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.
Ζήτησα την αξία CIF και όχι τη δηλωμένη, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτό το μοναδικό, ίσως, περιστατικό, αλλά αρνείσαι να την αναφέρεις παραθέτοντας τα παραπάνω.

Κάθε αγορά που κάνουμε από το εξωτερικό είναι εισαγωγή και αν προέρχεται από τρίτη χώρα ακολουθείται και η διαδικασία του εκτελωνισμού.
Τρανό παράδειγμα όσα συμβαίνουν στις εισαγωγές από Κίνα, μέσω ΕΛΤΑ, από 11/11.
Σε όσες περιπτώσεις ο τελωνειακός, που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αμφισβητεί είτε τη δηλωμένη αξία είτε την περιγραφή, αναζητάει, μέσω διαδικτύου και σπανίως καλεί τον παραλήπτη για αποδείξεις, την αξία CIF, που πουλιέται το αντικείμενο, υπολογίζει πάνω σ' αυτήν τον ΦΠΑ και προσθέτει τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12 .

Μόλις είδα άρθρο που λέει ότι στο Geekbuying δίνουν δωρεάν το Doogee Shoot 1 με την διπλή κάμερα. Είμαι περίεργος να δω τι ψάρια πιάνει....

Μιλάς για τη συγκεκριμένη αγορά σου, που ταξίδεψε με την DHL courier, όπως λες, και παρέλαβες το δέμα σου χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.
Ζήτησα την αξία CIF και όχι τη δηλωμένη, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτό το μοναδικό, ίσως, περιστατικό, αλλά αρνείσαι να την αναφέρεις παραθέτοντας τα παραπάνω.

Κάθε αγορά που κάνουμε από το εξωτερικό είναι εισαγωγή και αν προέρχεται από τρίτη χώρα ακολουθείται και η διαδικασία του εκτελωνισμού.
Τρανό παράδειγμα όσα συμβαίνουν στις εισαγωγές από Κίνα, μέσω ΕΛΤΑ, από 11/11.
Σε όσες περιπτώσεις ο τελωνειακός, που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αμφισβητεί είτε τη δηλωμένη αξία είτε την περιγραφή, αναζητάει, μέσω διαδικτύου και σπανίως καλεί τον παραλήπτη για αποδείξεις, την αξία CIF, που πουλιέται το αντικείμενο, υπολογίζει πάνω σ' αυτήν τον ΦΠΑ και προσθέτει τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12 .
Μάλλον το κουράσαμε και είμαστε και εκτός θέματος.
Ειλικρινά,έχεις ξαναδεί εσύ να γράφει κανείς για αξία CIF σε αγορές ηλεκτρονικών και μη προιόντων από Κίνα;
Βλέπεις την τιμή στο site,ενημερώνεσαι για το κόστος των μεταφορικών-που συνήθως δεν υπάρχει-και τέλος.
Για να λυθεί πάντως οποιαδήποτε απορία,αγόρασα ένα smart watch αξίας 56 ευρώ με μηδενικό κόστος μεταφορικών.
Έγραψα,ότι μόλις ενημερώθηκα ότι στέλνουν το δέμα με DHL,στο μυαλό μου ήρθαν εικόνες από γραπτά διαφόρων χρηστών σε Ελληνικά site's,όπου δέχονται τηλεφώνημα από την DHL για το αν θα εκτελωνίσουν αυτοί το δέμα με κόστος 50 ευρώ- ή εγώ.
Γι αυτό ήταν ευχάριστη έκπληξη για μένα και αιτία του γραπτού μου η παράδοση χωρίς την παραμικρή περαιτέρω χρέωση.

Πράγματι, το έχουμε κουράσει αφού ακόμη και τώρα δεν κατάλαβες ότι ζήτησα την αξία CIF, δηλαδή το κόστος και τα πιθανά ταχυδρομικά, για να καταλάβουμε πως πέρασε το δέμα, χωρίς τελωνειακές διατυπώσεις. Δεν είπα ποτέ ότι αναγράφεται πάνω στο δέμα η αξία CIF αφού αυτή έχει σχέση μόνο με η διαδικασία εκτελωνισμού.

Σε κάθε περίπτωση, να χαίρεσαι το ρολόι σου και Καλές Γιορτές με Υγεία.

Το itechnews.gr διοργανώνει λέει τον πρώτο του giveaway. Δεν έχει και φοβερά δώρα, αλλά πάραυτά είναι δώρα. Εάν θέλει κάποιος να πάρει μέρος....

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Απ´ότι φαίνεται σύντομα θα δούμε τον διάδοχό του Mi Band 2....
Δείτε πρώτοι το Xiaomi Mi Band 3! | ItechNews.gr
Sorry, αλλά απο πια πηγή είναι αυτό? Αφού γράφει όλη την ανάλυση και το κείμενο, στο τέλος ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι μάλλον οι φώτο δεν είναι αληθινές...και ελπίζει οι φήμες να ισχύουν...

Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk

Sorry, αλλά απο πια πηγή είναι αυτό? Αφού γράφει όλη την ανάλυση και το κείμενο, στο τέλος ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι μάλλον οι φώτο δεν είναι αληθινές...και ελπίζει οι φήμες να ισχύουν...

Αυτό δεν το ξέρω να σου πω και το λινκ εδώ το έβαλα πριν δω και εγώ ότι λέει ότι οι φωτό της πηγής του μάλλον δεν είναι αληθινές. Μπορείς να τον ρωτήσεις υποθέτω.... ;)

Re: Απάντηση: Κινητά Τηλέφωνα από Κίνα

Αυτό δεν το ξέρω να σου πω και το λινκ εδώ το έβαλα πριν δω και εγώ ότι λέει ότι οι φωτό της πηγής του μάλλον δεν είναι αληθινές. Μπορείς να τον ρωτήσεις υποθέτω.... ;)
Ενταξει, δεν καίγομαι κιόλας, απλώς μου έκανε εντύπωση ο τίτλος και ο τρόπος που κλείνει το άρθρο Εσύ όπως και να έχει ετοιμάσου για μεταφράσεις πάντως

Ότι mi band και να βγει, το ίδιο mi fit θα έχει. Την 11 μόλις μπορέσω να σας την ανεβάσω, εκτός τα γνωστά, συνδέεται και με το google fit, που η κινέζικη έκδοση δεν το υποστήριζε μέχρι τώρα.