ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
Μέλος Σωματείου
Η αξία CIF είναι πάντα σχετική όταν παραγγέλνεις πράγματα από Κίνα φίλε μου.Αυτό που λείπει, ως πληροφορία, είναι η αξία CIF του δέματος και το περιεχόμενό του, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτή την περίπτωση.
Η αξία CIF είναι πάντα σχετική όταν παραγγέλνεις πράγματα από Κίνα φίλε μου.Αυτό που λείπει, ως πληροφορία, είναι η αξία CIF του δέματος και το περιεχόμενό του, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτή την περίπτωση.
Επειδή βρίσκομαι στην Κίνα και έχω περάσει εκτός από Σαγκάη και σε 2-3 ακόμα επαρχιακες (των 5-15 εκ), έπεσα από τα σύννεφα όταν έμαθα ότι brands όπως xiaomi,meizu κλπ έχουν από μέτρια ως κακή φήμη.
Εδώ παίζουν iphone (επειδή μπορούν πλαγίως να βάλουν store) samsung,huawei (κακός χαμός σε πωλησεις) και ελαφρά oppo.
Αρχίζουν να συμπαθούν και την oneplus.
Επίσης στην χώρα που παράγει τα πάντα,θα πρέπει να κάνετε συμφωνία με τον διαβολο για να βρείτε φυσικό κατάστημα που να πουλάει τηλέφωνα, ταμπλέτες και λοιπά οικονομικά gadgets.
Επιπροσθετως, καταστήματα διάσημα όπως geekbuying,gearbest και σια είναι σχεδόν άγνωστα. Ebay και άγιος ο θεός.
Για να βρω headband για την gopro μου έκανα ταμα στο fake market.
Διευκρίνηση χωρίς καμία ουσία.Αξία CIF = κόστος + μεταφορικά+ ασφάλεια
Επομένως, για ένα συγκεκριμένο αντικείμενο που αγοράζουμε είναι και αυτή συγκεκριμένη.
Μάλλον το κουράσαμε και είμαστε και εκτός θέματος.Μιλάς για τη συγκεκριμένη αγορά σου, που ταξίδεψε με την DHL courier, όπως λες, και παρέλαβες το δέμα σου χωρίς να πληρώσεις έξοδα εκτελωνισμού.
Ζήτησα την αξία CIF και όχι τη δηλωμένη, για να καταλάβουμε τι ακριβώς συνέβη σ' αυτό το μοναδικό, ίσως, περιστατικό, αλλά αρνείσαι να την αναφέρεις παραθέτοντας τα παραπάνω.
Κάθε αγορά που κάνουμε από το εξωτερικό είναι εισαγωγή και αν προέρχεται από τρίτη χώρα ακολουθείται και η διαδικασία του εκτελωνισμού.
Τρανό παράδειγμα όσα συμβαίνουν στις εισαγωγές από Κίνα, μέσω ΕΛΤΑ, από 11/11.
Σε όσες περιπτώσεις ο τελωνειακός, που υπηρετεί στα ΕΛΤΑ, αμφισβητεί είτε τη δηλωμένη αξία είτε την περιγραφή, αναζητάει, μέσω διαδικτύου και σπανίως καλεί τον παραλήπτη για αποδείξεις, την αξία CIF, που πουλιέται το αντικείμενο, υπολογίζει πάνω σ' αυτήν τον ΦΠΑ και προσθέτει τα τέλη ΕΛΤΑ (8+4=) 12 .
Sorry, αλλά απο πια πηγή είναι αυτό? Αφού γράφει όλη την ανάλυση και το κείμενο, στο τέλος ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι μάλλον οι φώτο δεν είναι αληθινές...και ελπίζει οι φήμες να ισχύουν...Απ´ότι φαίνεται σύντομα θα δούμε τον διάδοχό του Mi Band 2....
Δείτε πρώτοι το Xiaomi Mi Band 3! | ItechNews.gr
Αυτό δεν το ξέρω να σου πω και το λινκ εδώ το έβαλα πριν δω και εγώ ότι λέει ότι οι φωτό της πηγής του μάλλον δεν είναι αληθινές. Μπορείς να τον ρωτήσεις υποθέτω....Sorry, αλλά απο πια πηγή είναι αυτό? Αφού γράφει όλη την ανάλυση και το κείμενο, στο τέλος ο αρθρογράφος παρατηρεί ότι μάλλον οι φώτο δεν είναι αληθινές...και ελπίζει οι φήμες να ισχύουν...![]()
Sent from my TbooK 16 Pro using Tapatalk
Αυτό δεν το ξέρω να σου πω και το λινκ εδώ το έβαλα πριν δω και εγώ ότι λέει ότι οι φωτό της πηγής του μάλλον δεν είναι αληθινές. Μπορείς να τον ρωτήσεις υποθέτω....![]()
Ενταξει, δεν καίγομαι κιόλας, απλώς μου έκανε εντύπωση ο τίτλος και ο τρόπος που κλείνει το άρθρο
Εσύ όπως και να έχει ετοιμάσου για μεταφράσεις πάντως
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.