Κάδρα καλύτερα από τα τυπικά τουριστικά snapshot, αυτό στον ελληνικό ήλιο δεν γίνεται με την οθόνη κανενός κινητού. Superzoom στις διακοπές, από wide να μπορώ να πάω στα 300mm χωρίς τις απώλειες του ψηφιακού zoom. Καλή ποιότητα στα κλασσικά μήκη 35-50-85, όπως και στα extreme wide. Να μην χτυπάει το κινητό συνέχεια και να χρειαζόμαστε λειτουργία πτήσης για μερικές φωτογραφίες, να μην καίμε την μπαταρία του όλη μέρα που δεν είναι κι αφαιρούμενη.. και πολλά ακόμα.Ωραιότατες. Τι παραπάνω θέλετε που να αξίζει να κουβαλάτε φωτογραφική μηχανή;
βάλε και λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.Κάδρα καλύτερα από τα τυπικά τουριστικά snapshot, αυτό στον ελληνικό ήλιο δεν γίνεται με την οθόνη κανενός κινητού. Superzoom στις διακοπές, από wide να μπορώ να πάω στα 300mm χωρίς τις απώλειες του ψηφιακού zoom. Καλή ποιότητα στα κλασσικά μήκη 35-50-85, όπως και στα extreme wide. Να μην χτυπάει το κινητό συνέχεια και να χρειαζόμαστε λειτουργία πτήσης για μερικές φωτογραφίες, να μην καίμε την μπαταρία του όλη μέρα που δεν είναι κι αφαιρούμενη.. και πολλά ακόμα.
Τώρα που έδωσα την φωτογραφική για την ευκολία του κινητού, τα βλέπω κι εγώ.
Ισχύουν αυτά που λες, απλά υπάρχει διαφορά από κινητό σε κινητό....π.χ. τα Iphones από 14pro Και πάνω έχουν τις πιο φωτεινές οθόνες κάτω από την ήλιο, γενικά δεν θα έχεις θέμα μαζί τους να καδράρεις κάτω από ντάλα ήλιο. Για την μπαταρία πάλι εξαρτάται από το κινητό. Μπορείς π.χ. το καλοκαίρι να βάλεις την sim σου σε ένα δεύτερο κινητό ίσι ίσα για συνομιλίες και Gps και να έχεις το καλό σου φωτογραφικό κινητό συνεχώς σε Flight mode, και την μπαταρία θα σώζεις και δεν θα σε ενοχλούν την ώρα που φωτογραφίζεις!!Κάδρα καλύτερα από τα τυπικά τουριστικά snapshot, αυτό στον ελληνικό ήλιο δεν γίνεται με την οθόνη κανενός κινητού. Superzoom στις διακοπές, από wide να μπορώ να πάω στα 300mm χωρίς τις απώλειες του ψηφιακού zoom. Καλή ποιότητα στα κλασσικά μήκη 35-50-85, όπως και στα extreme wide. Να μην χτυπάει το κινητό συνέχεια και να χρειαζόμαστε λειτουργία πτήσης για μερικές φωτογραφίες, να μην καίμε την μπαταρία του όλη μέρα που δεν είναι κι αφαιρούμενη.. και πολλά ακόμα.
Τώρα που έδωσα την φωτογραφική για την ευκολία του κινητού, τα βλέπω κι εγώ.
Και σε αυτό εξαρτάται το κινητό....π.χ. προσωπικά με το Iphone 15pro και το Xiaomi 14 ultra που έχω τώρα βγάζω καλύτερες φώτος το βράδυ από ότι π.χ. με την Nikon Z5 που είναι και FF...μόνο αν βάλω στην μηχανή prime φωτεινό φακό κάνεις σοβαρή δουλειά το βράδυ!!βάλε και λήψεις σε χαμηλό φωτισμό.
Πρόσφατα δεν πήρα την φωτογραφική μαζί και ουσιαστικά στα σκοτάδια απέτυχα και υποτίθεται το κινητό είναι αρκετά καλό και εκεί
Και για να απαντήσω στον ευατό μου, παρακάτω δείγμα νύχτα από το Iphone 15 pro στο Auto Και ίδια φώτο (στο επόμενο Post) την ίδια στιγμή από Nikon Z5 (FF μηχανή) με τον Nikon 24-70F4 στο Auto πια προτιμάτε?Και σε αυτό εξαρτάται το κινητό....π.χ. προσωπικά με το Iphone 15pro και το Xiaomi 14 ultra που έχω τώρα βγάζω καλύτερες φώτος το βράδυ από ότι π.χ. με την Nikon Z5 που είναι και FF...μόνο αν βάλω στην μηχανή prime φωτεινό φακό κάνεις σοβαρή δουλειά το βράδυ!!
Αυτή φαίνεται να έχει λάθος white balance...πολύ magenta.
Καλά ναι αν ήταν να έχει πιο πολύ πληροφορία ο κούτσικος αιθητήρας του Iphone σε σχέση με τον FF...άστα κλάφτα....άλλα σύνολο η φώτο από το Iphone είναι έτοιμη για χρήση.....στην μηχανή για να πάρω αντίστοιχο ή καλύτερο αποτέλεσμα θέλω δουλειά μετά στον υπολογιστή. Βασικά κοίτα τον θόρυβο, που το κινητό έχει αισθητά λιγότερο με πολύ πιο έτοιμο αποτέλεσμα....και να το ξαναπω μιλάμε για βράδυ και σύγκριση κινητού με FF μηχανή που και ο φακός του μόνο entry level δεν είναι....Αυτή φαίνεται να έχει λάθος white balance...πολύ magenta.
Αλλά έχει πιο πολύ πληροφορία στα σκοτεινά και στα highlights
Και σε αυτό εξαρτάται το κινητό....π.χ. προσωπικά με το Iphone 15pro και το Xiaomi 14 ultra που έχω τώρα βγάζω καλύτερες φώτος το βράδυ από ότι π.χ. με την Nikon Z5 που είναι και FF...μόνο αν βάλω στην μηχανή prime φωτεινό φακό κάνεις σοβαρή δουλειά το βράδυ!!
Πολύ πιθανό αυτό που λες, άλλα χωρίς παρεξήγηση, τα κινητά κάνουν άλματα χρόνο με τον χρόνο, το κινητό σου φωτογραφικά είναι πλέον στα όρια της ''παλιατζούρας'', μιλάμε για συσκευή 4+ χρόνων και δεν ήταν ούτε τότε ναυρχίδα, δεν μιλάμε δηλαδή για τον S20 Ultra....για να στο πω αλλιώς σε Samsung αν είχες το S24 Ultra θα υπήρχε τεράστια διαφορά φωτογραφικά με την συσκευή που έχεις.αυτές είναι με το S20 και σε δυο διαφορετικές καταστάσεις. Είμαι παραπάνω από σίγουρος ότι με την ταπεινή μου Fujifilm ΧΤ10 θα είχα πολύ περισσότερες δυνατότητες
ποτέ δεν αγοράζω ναυαρχίδα, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να πάρω σώνει και καλά ναυαρχίδα για να πλησιάσω μια μηχανή δεκαετίας.Πολύ πιθανό αυτό που λες, άλλα χωρίς παρεξήγηση, τα κινητά κάνουν άλματα χρόνο με τον χρόνο, το κινητό σου φωτογραφικά είναι πλέον στα όρια της ''παλιατζούρας'', μιλάμε για συσκευή 4+ χρόνων και δεν ήταν ούτε τότε ναυρχίδα, δεν μιλάμε δηλαδή για τον S20 Ultra....για να στο πω αλλιώς σε Samsung αν είχες το S24 Ultra θα υπήρχε τεράστια διαφορά φωτογραφικά με την συσκευή που έχεις.
Αν πάρεις μα σύγχρονη ναυρχίδα π.χ. Iphone 15 pro, Galaxy s24Ultra, Xiaomi 14 ultra, Pixel 8 pro, Huawei p70pro, Honor magic 6 pro κλπ. θα αναβαθμίσεις απίστευτα το κομμάτι της φωτογραφίας.
Για να στο πω αλλιώς κινητό πριν 4-5 χρόνια οριακά compact μηχανή να κοντράριζε και αν, πλέον ένα νέο ακριβό κινητό κοιτάζει στα ματια υπο προυποθέσεις ακόμα και FF μηχανή....έβαλα ένα παράδειγμα πριν από πάνω....γνώμη μου είναι ότι σε 2-3 χρόνια τα κινητά θα είναι σαν σύνολο καλύτερα από μια μέση Mirrorless φωτογραφική μηχανή, ειδικά αφού άρχισαν σιγά σιγά να εκμεταλεύονται και ΑΙ δυνατότητες.
Υ.Γ. Παντως τα 2 δείγματα που έβαλες δεν είναι καθόλου άσχημα να λάβουμε υπόψην την ηλικία του κινητού.
Δεν είναι μόνο το μέγεθος του αισθητήρα, άλλα και αυτό φυσικά μετράει....π.χ. το κινητό σου έχει αισθητήρα μεγέθους 0,56 της ίντσας, σε σχέση π.χ. με το Xiaomi 14 ultra που έχει αισθητήρα 1 ίντσας και είναι σχεδόν 4 φορές σε εμβαδόν...χαωτική διαφορά...αν βάλεις το νέο sοftware, αλγόριθμους κλπ. υπάρει τεράστια διαφορά...ποτέ δεν αγοράζω ναυαρχίδα, ούτε θεωρώ ότι πρέπει να πάρω σώνει και καλά ναυαρχίδα για να πλησιάσω μια μηχανή δεκαετίας.
Το θέμα θα είναι πάντα το μέγεθος του σένσορα που δεν θα ξεπεραστεί λόγω των διαστάσεων του κινητού.
Ραντεβού σε 2-3 χρόνια με το κινητό του τότε και την ίδια μηχανή
1200 ευρώ για κινητό?Δεν είναι μόνο το μέγεθος του αισθητήρα, άλλα και αυτό φυσικά μετράει....π.χ. το κινητό σου έχει αισθητήρα μεγέθους 0,56 της ίντσας, σε σχέση π.χ. με το Xiaomi 14 ultra που έχει αισθητήρα 1 ίντσας και είναι σχεδόν 4 φορές σε εμβαδόν...χαωτική διαφορά...αν βάλεις το νέο sοftware, αλγόριθμους κλπ. υπάρει τεράστια διαφορά...
Πάντως το ξαναλέω αν δουλέψεις με ένα σύγχρονο ναυρχίδα κινητό θα αλλάξεις γνώμη φωτογραφικά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.