Μετραει απολυτα ποιος ειναι ο τελικος χρηστης .
Ο απλος καταναλωτης δεν εχεις απαιτησεις απο τη φωτογραφια , πχ αγοραζει 570p βιντεο απο τη σχολικη γιορτη με το παιδι του ή φωτογραφιες που το παιδι του ειναι παρεα με το μικυ μαους και ειναι ευχαριστημενος .
Σε αυτη την περιπτωση δεν μπορεις να πεις κατι , γιατι οι αναγκες και η αισθητικη αυτου του χρηστη υπερκαλυπτονται απο το κινητο .
Δεν σνομπαρω τα κινητα ισα ισα που εχουν δωσει δυνατοτητες να εχει φωτογραφιες και βιντεο αξιοπρεπεστατα και ο τελευταιος ανθρωπος σε καθε γωνια της γης , αυτο ειναι μεγαλο πραγμα .
Αλλα οσο και νε εξελιχθουν τα τεχνολογικα δεδομενα με τα κινητα σε καποια πραγματα , οι φωτογραφικες μηχανες με τους φακους τους θα μεινουν αναντικαταστατες οταν η προτεραιότητα μας δεν ειναι
το φαστ φουντ της τεχνης αλλα και η καθολα σεβαστη αναμνηστικη φωτογραφια .
Και στο λεω ενω περιμενω παραγγελια απο φαστφουνταδικο : )
Στο τελος της ημερας εξαρταται απο τη χρηση που θελει να κανει ο καθενας και αυτο το καταλαβαινω και το συμμεριζομαι , δεν μπορω ομως να δεχτω πχ οτι θα κανει καποιος μια φωτογραφηση γαμου με κινητο
Το μεσο θα του δωσει φθηνοτερο αποτελεσμα εγγενως ακομα και με επεξεργασια των raw αρχειων .
καλα κανουμε και αναδεικνυουμε εδω μεσα τη φωτογραφικη εξελιξη του κινητου αλλα δεν ειμαστε στενομυαλοι οσοι λεμε οτι οι αντιστοιχα κορυφαιες φωτογραφικες κερδιζουν στο τελικο αποτελεσμα
με περισσοτερο κοπο , ναι με κοπο γινεται η καλυτερη δουλεια
Κοίτα φωτογράφιση γάμου δεν μπορείς να κάνεις με κινητό (ακόμα τουλάχιστον!!), μα το έγραψα, με κόπο με την μηχανή συνήθως θα βγάλεις καλύτερες φώτος, άλλα πρέπει να το δουλέψεις, να επεξεργαστείς raw αρχεία, να κάτσεις στον υπολογιστή σου και να φας χρόνο...κοίτα και εγώ έχω μηχανή και δεν πρόκειται να μείνω χωρίς μηχανή ποτέ, πλέον έχω μια Nikon Z6II και 4 ποιοτικούς φακούς, ξέρω τι μπορεί να κάνει η μηχανή, για μένα βέβαια αυτό που μου προσφέρει η μηχανή δεν είναι καλύτερες φώτος, άλλα εμπειρία χρήσης με το κράτημα, τις ροδέλες, το σκόπευτρο κλπ. Σε καθαρά θέμα φωτογραφίας και βίντεο μάλλον προτιμώ αυτά που βγάζω με τα 2 κινητά που έχω τώρα (Iphone 15 pro και Xiaomi 14 ultra). Επεξεργασία πλέον κάνω ελάχιστη, παίρνω ότι μπορώ από το εκάστοτε μηχάνημα και ότι μπορώ να επεξεργαστώ πάνω σε αυτό. Φυσικά ο καθένας μας έχει και άλλες ανάγκες.
Κοίταξε στο μόνο που διαφωνώ είναι σε αυτό που εγραψες,
''οσο και νε εξελιχθουν τα τεχνολογικα δεδομενα με τα κινητα σε καποια πραγματα , οι φωτογραφικες μηχανες με τους φακους τους θα μεινουν αναντικαταστατες οταν η προτεραιότητα μας δεν ειναι
το φαστ φουντ της τεχνης αλλα και η καθολα σεβαστη αναμνηστικη φωτογραφια ''
Η ιστορία έχει δείξει και τα παραδείγματα είναι άπειρα ότι όλα αλλάζουν, αν έλεγες σε κάποιον πριν 15 χρόνια ότι οι Compact/premium comact/superzoom μηχανές θα τις φάνε τα κινητά θα γέλαγε, πάνε όμως, οι φτηνές Mirroless και αυτές πάνε, τα κινητά χρόνο με το χρόνο ρίχνουν συνεχώς τα ''κάστρα'' των φωτογραφικών μηχανών. Οι εταιρίες κινητής έχουν τρέλα λεφτά και κάνουν τεράστιες επενδύσεις πάνω στο φωτογραφικό κομμάτι, που οι αμιγώς φωτογραφικές εταιρίες δεν μπορούν....ο κόσμος αλλάζει, οι πωλήσεις των μηχανών κάθε χρόνο σπάνε νέα αρνητικά ρεκόρ, πολλές εταιρίες από αυτές φυτοζωούν, δεν είναι δύσκολο να προβλέψεις ή να δεις ποια θα είναι η κατάληξη....κράτα αυτό το Post μου και το ξανασυζητάμε σε 5-6 χρόνια...
Eνα παράδειγμα για το πως πέφτουν τα κάστρα των φωτογραφικών μηχανών, δες π.χ. την παρακάτω φώτο, δες το star effect στα φώτα που δημιουργείται λόγω ότι ο βασικός φακός του Xiaomi 14 ultra έχει 6 λεπίδες και το διάφραγμα αλλάζει από f1,6 έως και f4, αν το βάλεις f2 ή f2,8 έχεις αυτό το αποτέλεσμα το βράδυ στις φωτεινές πηγές. Θα περίμενες πριν 2-3 χρόνια ότι θα έχεις κινητό με λεπίδες και αλλαγή διαφράγματος?...τα παραδείγματα πολλά πλέον....