Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Συντομα προκειται να βαλω στο καινουριο σπιτι κινητο πιατο διαμετρου 2.05μ τυπου offset. Η εγκατασταση της βασης εχει γινει ηδη, λογω μονωσης που θα πεσει στην ταρατσα και ευθυγραμμιστηκε αψογα, αφου αυτο ειναι πολυ σημαντικο για πιατα κινητα.

Να πω και μερικα λογια για την εγκατασταση μου, οπως την σκεφτηκα και την υλοποιησα ηδη στο σπιτι. Το σπιτι ειναι εξοχικο και ειναι 2 οροφων. Στον πανω οροφο ειναι οι κρεβατοκαμαρες και το γραφειο. Επειδη η γυναικα θα θελει να βλεπει τις σειρες της και να μην ενοχλει κι εμας οταν βλεπουμε κανεναν αγωνα, θα βαλω στην κρεβατοκαμαρα ενα δεκτη εκει. Ο δεκτης θα δεχεται σημα απο πιατο 1μ τυπου offset σταθερο, λογω Νοβα περισσοτερο (με 2 lnb για Hotbird, Astra) που εχω αυτη τη στιγμη και θα μεταφερθει με το καλο εκει. Επισης απο την κρεβατοκαμαρα που θα ειναι αυτος ο δεκτης, μεσω μπριζας RF θα δινει σε μια συχνοτητα το σημα το δορυφορικο και στις υπολοιπες 2 κρεβατοκαμαρες του οροφου, καθως και στο γραφειο. Οποτε να μπορουν να βλεπουν και τα παιδια αυριο μεθαυριο.:ears:

Στον κατω οροφο, οπου θα ειναι το καθιστικο και ολα τα συστηματα μου, εκει θα καταληγει το πιατο 2.05 offset κινητο με actuator. Εκει δηλαδη που θα απολαμβανω εγω και μονο εγω. :music-smiley-005:

Να σημειωσω οτι σε ολα τα δωματια υπαρχει εγκατασταση δικτυου ethernet, για να εχουμε αμεση προσβαση στο internet. Η δικτυωση θα γινεται απο το γραφειο, οπου εκει θα συνδεω το router με την μπριζα ethernet και θα μοιραζει το ιντερνετ σε ολο το σπιτι. Το σκεφτηκα να το κανω αυτο τωρα, για να μην κουβαλαω ολοκληρα τα ρουτερ μετα μεσα στο σπιτι, αλλα και για να μπορω και στους 2 δεκτες να εχω προσβαση ethernet.

Αυτα ηταν μια μικρη εισαγωγη για την εγκατασταση, περισσοτερο ηλεκτρολογικη, που ομως μπορει να βοηθησει και καποιον φιλο που θελει να κανει κατι παρομοιο στο σπιτι του.

Η βοηθεια που χρειαζομαι απο εσας που ειστε πιο παλιοι και πολυ πιο εμπειροι στο χωρο της δορυφορικης απο εμενα, ειναι να μου προτεινετε τι δορυφορους αξιζει να στοχευσω με το πιατο 2.05, εκτος απο τους γνωστους Hotbird 13.0º, Astra 19.2º, Turksat 42.0º, Hispasat 30.0ºW. Φυσικα εννοειται οτι μετα θα χρειαστω και τους καταλληλους δεκτες :2thumb22sup:

Τελος, να προσθεσω αλλη μια ερωτηση: με το πιατο αυτο, θα κατεβαζω ολες τις συχνοτητες στις 19.2°? Περισσοτερο με ενδιαφερει το γερμανικο Premiere. Να σημειωσω για βοηθεια οτι μενω στη Ροδο -bye-

Last edited:
Πανο,
απο την στιγμη που θα βαλεις κινητο εχεις προσβαση σε ολους τους δορυφορους που μπορει να "δει" η Ρόδος διότι δεν σε περιορίζει τίποτε παρα μονο το footprint τους

τωρα για το premiere πιστεύω οτι για πλάκα το πιάνεις με τοσο μεγάλο πιάτο μιας και στην Αθηνα κατεβαίνει πια και με 80 εκατοστα
επισης υπολογιζε και τον Αραβικο δορυφορο που κατα καιρους προσφερει ευχαριστες εκπληξεις με τα HD καναλια που εκπεμπει

πχ Mundial 2006

Last edited:
Ego apo tin ali tha sou anafero mono enan doriforo diskolis lipsis apo poles perioxes tis elladas eno apo rodo oxi kai toso logo tou toksou pou pernia apo eki.
28.2E
an mi ti alo den tha sou itane kako na sou pi kapios texnikos me afto to piato an katevazis to bbcHD(pou ine free dialdi me opiondipota HD dekti ton vlepis) !!! kai an tha valis skyuk na dis ti HD mporis na katevasis !!
i ali dorifori ee pos na to kanoume ine efkoli !!

Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Ego apo tin ali tha sou anafero mono enan doriforo diskolis lipsis apo poles perioxes tis elladas eno apo rodo oxi kai toso logo tou toksou pou pernia apo eki.
28.2E
an mi ti alo den tha sou itane kako na sou pi kapios texnikos me afto to piato an katevazis to bbcHD(pou ine free dialdi me opiondipota HD dekti ton vlepis) !!! kai an tha valis skyuk na dis ti HD mporis na katevasis !!
i ali dorifori ee pos na to kanoume ine efkoli !!

Το ξερω και ψηνομουνα πολυ καιρο για να βαλω 2.40 offset (με αυτο εδω στη Ροδο κατεβαινουν οι 28.2°), αλλα απο τη μια δεν εβρισκε τετοιο δεκτη ο τεχνικος-φιλος μου κι απο την αλλη το κοστος ξεφευγε υπερβολικα!!!
Ξερω ομως πολλες καφετεριες που εχουν 2.40μ πιατο και βλεπουν BBC, ITV και ολα αυτα τα ελευθερα καναλια για τους Αγγλους που ερχονται διακοπες το καλοκαιρι.

Re: Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Το ξερω και ψηνομουνα πολυ καιρο για να βαλω 2.40 offset (με αυτο εδω στη Ροδο κατεβαινουν οι 28.2°), αλλα απο τη μια δεν εβρισκε τετοιο δεκτη ο τεχνικος-φιλος μου κι απο την αλλη το κοστος ξεφευγε υπερβολικα!!!
Ξερω ομως πολλες καφετεριες που εχουν 2.40μ πιατο και βλεπουν BBC, ITV και ολα αυτα τα ελευθερα καναλια για τους Αγγλους που ερχονται διακοπες το καλοκαιρι.
an enois HD dekti exo stin katoximou enan PACE DS810XE HD
ds810xe.jpg

epidi exo kai SShd kai QUALI hd den mou xriazete 100euro to dino, tou vazis kai mia dragont-rex(pou pezi kai karta sky uk) i kapio ala kai ise tzet arki na katevazis to bbchd .
an enois piato ,diladi gia 35cm poso ektoksevete i timi tou??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

an enois piato ,diladi gia 35cm poso ektoksevete i timi tou??

Πιατο εννοω...το 2.05 θα μου κοστισει περιπου 600-700 , ενω εαν πω να βαλω 2.40μ θα παει στα 1100-1200 !!!! Εεεε...οσο να ναι, ειναι μια αισθητη διαφορα στην τιμη, τι λες?? :twoguns:

Πραγματι αφού το πιάτο θα είναι κινητό και εφόσον γίνει σωστή εγκατάσταση (στο νησί έχετε πολλά ξεφτέρια που βαζουν και πολύ μεγαλύτερα πιάτο, οπότε το 2.05 κινητό θα είναι...piece of cake γι αυτούς!) θα πιάνεις ότι μπορεί να πιάσει καποιος στην Ροδο με τετοιο πιάτο και λεπτομέρειες για τα δύσκολα θα μας πεις εσύ! Για BBC HD δεν ξέρω, εχω ακούσει ότι 2.4μ στην Ρόδο πιάνουν την κάθετη του 2D (η οποία με 2.4μ στην Καστοριά δεν βγαίνει ούτε κατα διάνοια!) αλλά σε τετοιες οριακές λήψεις το σήμα μπορει να παίζει απο πομπό σε πομπό (εγω έχω σημαντικές διαφορές στα οριζόντια του 2D που κατεβάζω). Ετσι κι αλλιώς πάντως αφού παίρνεις δέκτη τώρα βρίσκω πολύ λογικό να πας σε HD δέκτη, αλλά αν εισαι αγγλόφωνος οι 28.2-28.5Ε και ίσως καποια αραβικά πακέτα με αγγλόφωνα κανάλια είναι οι βασικές επιλογές σου. Οσο για τα κανονικά BBC1-2, ITV κλπ ρώτα καλύτερα τους τοπικούς εμπόρους αν μπορούν να βγουν με 2.05 οφσετ γιατι πιστευω ότι εισαι πολύ στο όριο γι αυτά

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κινητο πιατο offset 2.05μ και δορυφοροι

Πιατο εννοω...το 2.05 θα μου κοστισει περιπου 600-700 , ενω εαν πω να βαλω 2.40μ θα παει στα 1100-1200 !!!! Εεεε...οσο να ναι, ειναι μια αισθητη διαφορα στην τιμη, τι λες?? :twoguns:
para pola!!
presi me parakalouse filos na paro enan 2.40m dorean kai den ton pira mias kai exo 5M piato DH!!
tha kano dio tria til eki sti rodo mias kai exo kapous poli kalous filous !!trelodoriforomanides kai tha sou po !!

:offtopic:

Πραγματι αφού το πιάτο θα είναι κινητό και εφόσον γίνει σωστή εγκατάσταση (στο νησί έχετε πολλά ξεφτέρια που βαζουν και πολύ μεγαλύτερα πιάτο, οπότε το 2.05 κινητό θα είναι...piece of cake γι αυτούς!)

Μαλλον "διαλεξα"λαθος νησι να ερθω.....:bigcry:-bye-

Μιλησα με τον τεχνικο χθες και τον ρωτησα εαν εχει προσπαθησει αλλη φορα να πιασει τις συχνοτητες στις 28.2° με πιατο 2.05μ. Μου ειπε δεν ετυχε να του ζητησει καποιος πελατης κατι τετοιο προς το παρον, κι ετσι του το ζητησα πρωτος! :antlers:
Επομενως θα εχουμε και σαν αναφορα για τη Ροδο που βρισκομαι εαν κατεβαινει τιποτα με πιατο 2.05 στις 28.2°. Αντε να δουμε και οι δεσμες βοηθος!!! :grinning-smiley-043

Καλώς ήρθες στο κλάμπ των...2.4μ! Να ξέρεις οτι στην δορυφορική αυτό που αλλάζετε δυσκολότερα είναι το πιάτο!

Καλώς ήρθες στο κλάμπ των...2.4μ! Να ξέρεις οτι στην δορυφορική αυτό που αλλάζετε δυσκολότερα είναι το πιάτο!

Ετσι...ετσι...!!! :BDGBGDB55: -bye-

Κάνε τώρα ότι προλάβεις γιατί μετά την κρεμάλα βλέπω να σε κρεμάει η κυρά από το πιάτο !!!!!:flipout::flipout::flipout:

Κάνε τώρα ότι προλάβεις γιατί μετά την κρεμάλα βλέπω να σε κρεμάει η κυρά από το πιάτο !!!!!:flipout::flipout::flipout:

Γιατι μου τα θυμηζεις τωρα αυτα...:behead:

-bye-

Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!
Μπορείς και μετά να κάνεις αγορές...αλλά σου στοιχίζουν διπλά διότι πληρώνεις το ισόποσό τους σε αντισταθμιστικά ωφέλη! Εγώ πέρυσι τα Χριστούγεννα αγόρασα προβολέα, ολοκληρωμένο ενισχυτή και ντιβιντί ρεκόρντερ (στην...βράση κολλάει το σιδερο...αφού θα φας που θα φας την γκρίνια να είναι μιά κι έξω!) και φέτος ...αγοράζω νέους καναπέδες και νέο σκρίνιο!
Εννοείται βέβαια ότι σε ότι αγοράζεις κάνεις...υποτιμολόγηση! Μα πως τους ξεγελάω έτσι αυτούς τους εμπόρους!

Αχ αυτο το "κογκρεσο" Βορειε!:D

Πανο αν το 2.05 αν δεν βγαζει τις 28 μοιρες και δεν κανει τιποτα παραπανω απο ενα 1,80 κριμα θα ηταν να δωσεις τοσα χρηματα γιαυτο. Καλη κινηση να πας στο 2,40.
Μπραβο παντως για την εγκατασταση σου! Φαινεται να ειναι πολυ λειτουργικη.
:SFGSFGSF:

Α και ενα τιπ που θα σου προτεινω, βαλε διπλα lnb στο μικρο πιατο και περνα και ενα καλωδιο στο σαλονι να υπαρχει. Πολλες φορες που θα θες να κανεις ζαμπινκ στη δορυφορικη σε astra hotbird σε πολλες περιπτωσεις οπως ποδοσφαιρικους αγωνες, champions league, ταινιες στα multivision & taquilla κτλ αντε να περιμενεις να κινηθει το τερας! Ετσι εχεις "καβατζα" σημα και απο το μικρο!