Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Θελω μια κεφαλη μεσινεζας για βενζινοκίνητο. Αυτοτροφοδοτουμενη, Μ8 άξονα και φυσικά ποιοτικη αντοχής και επώνυμη. Υπάρχει?

Γιατί η active τι έπαθε;

Re: Κλαδοτεμαχιστής

Εξαρτάται από το μοτέρ.
Εγώ που έχω κλαδοτεμαχιστή από το lidl με κινητήρα 2500 W επειδή έχει ομαλή εκκίνηση τον δουλεύω με μικρή γεννήτρια.
Αν έχει κανονική εκκίνηση θες γεννήτρια 7-8 kva!

χρήσιμη πληροφορία μή και βρεθώ να ψάχνομαι αν έρθει η ώρα

αν δεν έχει ομαλή εκκίνηση, δε μπορώ να προσθέσω εγώ μετά? έστω για όταν το δουλεύω με γεννήτρια?

Ράγισε...μπερδεύει και τη μεσινεζα μέσα στη κεφαλή. Δυο φορές σε ελάχιστες χρήσεις και ανοίγει δύσκολα.
Αλλιώς θα παω στη γνήσια Kawasaki που ήταν και γρήγορη και χαμηλού προφιλ. Απλά δεν ξέρω που θα τη βρω.

χρήσιμη πληροφορία μή και βρεθώ να ψάχνομαι αν έρθει η ώρα

αν δεν έχει ομαλή εκκίνηση, δε μπορώ να προσθέσω εγώ μετά? έστω για όταν το δουλεύω με γεννήτρια?

Δεν αξίζει να κάνεις τέτοια μόντα.

Παρόμοιο κλαδοτεμαχιστή έχει με ένα κατοστάρικο αν θυμάμαι καλά το praktiker (με ομαλή εκκίνηση).

Ράγισε...μπερδεύει και τη μεσινεζα μέσα στη κεφαλή. Δυο φορές σε ελάχιστες χρήσεις και ανοίγει δύσκολα.
Αλλιώς θα παω στη γνήσια Kawasaki που ήταν και γρήγορη και χαμηλού προφιλ. Απλά δεν ξέρω που θα τη βρω.

Δοκίμασε να βρέξεις την μεσινέζα πριν να την βάλεις μέσα στην κεφαλή

Δεν αξίζει να κάνεις τέτοια μόντα.

Παρόμοιο κλαδοτεμαχιστή έχει με ένα κατοστάρικο αν θυμάμαι καλά το praktiker (με ομαλή εκκίνηση).

Μιλάω για μεγάλο μηχάνημα.
Κάτι σαν το παρακάτω αλλά στα 700-900 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα το δώ στην πράξη και το συνεργείο που εμπιστεύομαι το έχει δουλέψει και μου δίνει το ΟΚ.

http://www.ntagiantas.com.gr/gr/products_view/371/3/10/20/thrimmatistis_kladion_ilektrikos_DAMAC

ΥΓ. Νομίζω καλύτερα ήταν σε ξεχωριστό θέμα. Τώρα θα χαθούν οι ερωτο-απαντήσεις.

ΥΓ2. Απορία!!!!
Έστω γεννήτρια που σηκώνει τα 2.2kw
Βάζω ένα διακόπτη δύο θέσεων
https://papantoniou.gr/el/ragodiako...s-25a-32a-2-theseon-i-ii-dipolikos-hager.html
Συνδέω μία συσκευή πχ. σόμπα αλογόνου και το ανοίγω σιγά σιγά (ανα 600w) μέχρι τα 2000w.
Έχω το κλαδοτεμαχιστή στο ΟΝ και αλλάζω θέση στο διακόπτη δύο θέσεων

Τί θα γίνει? :rifle:

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτά θα κάνουμε? Μπορεί να ειναι μέσα και να εχει περάσει ένα δίμηνο απο τη τελευταία φορά. Η χασκι δεν εχει τίποτα τις προκοπης σε αυτό το στυλ και διαμετρημα?

εχει καλα μηχανηματα ο νταγιαντας μην το φοβασε
εγω εχω παρει αυτο σχεδον 2 χρονια και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος

Μιλάω για μεγάλο μηχάνημα.
Κάτι σαν το παρακάτω αλλά στα 700-900 ευρώ με την προϋπόθεση ότι θα το δώ στην πράξη και το συνεργείο που εμπιστεύομαι το έχει δουλέψει και μου δίνει το ΟΚ.

http://www.ntagiantas.com.gr/gr/products_view/371/3/10/20/thrimmatistis_kladion_ilektrikos_DAMAC

ΥΓ. Νομίζω καλύτερα ήταν σε ξεχωριστό θέμα. Τώρα θα χαθούν οι ερωτο-απαντήσεις.

ΥΓ2. Απορία!!!!
Έστω γεννήτρια που σηκώνει τα 2.2kw
Βάζω ένα διακόπτη δύο θέσεων
https://papantoniou.gr/el/ragodiako...s-25a-32a-2-theseon-i-ii-dipolikos-hager.html
Συνδέω μία συσκευή πχ. σόμπα αλογόνου και το ανοίγω σιγά σιγά (ανα 600w) μέχρι τα 2000w.
Έχω το κλαδοτεμαχιστή στο ΟΝ και αλλάζω θέση στο διακόπτη δύο θέσεων

Τί θα γίνει? :rifle:

Εγώ δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση τόσα χρήματα για ηλεκτρικό.
Με 1000 και κάτι παίρνεις τέρας που τρώει κλαδιά 10 εκατοστών με μηχανή 13 ίππων και βαρέως τύπου (σε κινέζικο).

Η μόντα με την γεννήτρια δεν γίνεται..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτά θα κάνουμε? Μπορεί να ειναι μέσα και να εχει περάσει ένα δίμηνο απο τη τελευταία φορά. Η χασκι δεν εχει τίποτα τις προκοπης σε αυτό το στυλ και διαμετρημα?

Έχει αλλά όχι με M8....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ίσως αυτή να κάνει. Θα μιλήσω με τον αντιπρόσωπο και θα σου πω!

Ψαχνοντας ενα εργαλειο για ξεχορταριασμα γυρω απο κηπευτικα και κατω απο το φυλλωμα τους (πχ κολοκυθια), επεσα πανω στο my tilla , ιταλικο προιον.
Θεωρω πως ειναι πολυ εξυπνο εργαλειο, αλλα δεν ξερω εαν ειναι και αποδοτικο. Βεβαια εχει και λιγο τσιμπημενη τιμη, πανω απο 350 ευρω.
Το εχει δουλεψει κανεις?

το εχω εγώ. θελει θαμνοκοπτικό πάνω από 2ΗΡ. Εχει αρκετό βάρος και δεν ειναι τόσο εύκολος ο χειρισμός του όσο άλλες εφαρμογές ,όπως πχ το συστημα combi της stihl. Επίσης αν έχει χόρτα λίγο μακρυά μπλέκουν στις φρεζες. Εγώ το είχα πάρει αρκετά χρόνια πριν σε τιμή λιγο πανω από 200. Στα 350 δεν θα το έπαιρνα, θα έπαιρνα ένα ξεχωριστό μηχάνημα. Μικρό φρεζάκι έχει και ηλεκτρικό με τιμή από 70-80 και βενζινοκίνητο από 180Ε.

Ευχαριστω φιλε για την πληροφορια
Εχω χορτοκοπτικο 2Hp γι’ αυτο το σκεπτομουν, αλλά μου επιβεβαιωσες τους ενδοιασμους μου.
Κι εγω για πολυ μικρο φρεζακι θα κοιταξω, ή καμια πατεντα στο χορτοκοπτικο!

Εγώ δεν θα έδινα σε καμία περίπτωση τόσα χρήματα για ηλεκτρικό.
Με 1000 και κάτι παίρνεις τέρας που τρώει κλαδιά 10 εκατοστών με μηχανή 13 ίππων και βαρέως τύπου (σε κινέζικο).

Η μόντα με την γεννήτρια δεν γίνεται..

Το κινέζικο όμως είναι η χαρά του μάστορα.
Ο μηχανικός στο συνεργείο που τα βλέπει και τα φτιάχνει μου λέει μακριά παρόλο που δε τον συμφέρει!

Ένα λινκ για αυτό που λές?
Ή κάποιο δοκιμασμένο για μέχρι 5 εκατοστά?

Η βενζίνη ξαναλέω δε με ενδιαφέρει γιατί έχω και στα δύο χωράφια ρεύμα.

Το κινέζικο όμως είναι η χαρά του μάστορα.
Ο μηχανικός στο συνεργείο που τα βλέπει και τα φτιάχνει μου λέει μακριά παρόλο που δε τον συμφέρει!

Ένα λινκ για αυτό που λές?
Ή κάποιο δοκιμασμένο για μέχρι 5 εκατοστά?

Η βενζίνη ξαναλέω δε με ενδιαφέρει γιατί έχω και στα δύο χωράφια ρεύμα.

Αν τον συντηρείς σωστά τον κινέζο δεν έχεις θέμα.
Πέραν αυτού αν ποτέ αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την μηχανή, την αλλάζεις...

Δες κάτι σαν αυτόν ή μετά κάτι πιο αξιόπιστο

Αν τον συντηρείς σωστά τον κινέζο δεν έχεις θέμα.
Πέραν αυτού αν ποτέ αντιμετωπίσεις πρόβλημα με την μηχανή, την αλλάζεις...

Δες κάτι σαν αυτόν ή μετά κάτι πιο αξιόπιστο

o Κινέζος 7 εκατοστά
ο subaru 4 και 200 ευρώ ακριβότερος

καταλαβαίνεις ο κινέζος πόσο κινέζος είναι :p

το συνεργείο μου είπε μακριά απο κινέζο όχι για τον κινητήρα αλλά για το σώμα-μαχαίρια

τί να σου πώ

κινέζο θα πάρω μόνο αν βρώ δοκιμασμένο και μου πεί το ΟΚ το συνεργείο που εμπιστεύομαι

δεν είναι 100-200 ευρώ αλλά κοντά 1000αρικο το συνολικό κόστος

o Κινέζος 7 εκατοστά
ο subaru 4 και 200 ευρώ ακριβότερος

καταλαβαίνεις ο κινέζος πόσο κινέζος είναι :p

το συνεργείο μου είπε μακριά απο κινέζο όχι για τον κινητήρα αλλά για το σώμα-μαχαίρια

τί να σου πώ

κινέζο θα πάρω μόνο αν βρώ δοκιμασμένο και μου πεί το ΟΚ το συνεργείο που εμπιστεύομαι

δεν είναι 100-200 ευρώ αλλά κοντά 1000αρικο το συνολικό κόστος

Είναι και το μηχάνημα πέραν του κινητήρα που καθορίζει το πάχος κλαδιού.
Το συνεργείο είναι συνεργείο, πάρε και μια δεύτερη γνώμη από αλλού.
Δεν είναι χαζοί να σου προτείνουν κάτι που δεν πουλάνε οι ίδιοι, όσο και αν αξίζει αυτό!

Δημήτρη (weather) γνωρίζεις κανά φυτώριο στην Αθήνα να έχει πλάτανο?

Σού απάντησα σέ προσωπικό μύνημα Σωτήρη γιά νά μήν θεωρηθεί διαφήμιση