Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Είναι ανά μέτρο δλδ 12 ρίζες σε 14 μέτρα παρτέρι.Μιλας για την πέτρα ε..?
Ναι για τις πέτρες μιλάω, μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις κάποια μικρά θαμνακια στα κενά που δημιουργούνται η ακόμα και περιμετρικά του παρτεριου, μία νανα γκαουρα θα έδειχνε καλά και δεν θα μεγάλωνε τόσο ώστε να κρύψει τα τριαντάφυλλα.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Αυτό που μου είχε πει μια κοπέλα στο φυτώριο όταν είχα ρωτήσει, είναι ότι το μοναδικό που θα πρέπει να προσέξω αν βάλω κάποιο άλλο φυτό εκτός της τριανταφυλλιάς θα πρέπει να είναι το να έχουν τις ίδιες ανάγκες σε νερό.

Υπάρχει καμία ιδέα ώστε σε ένα παρτέρι με τριανταφυλλιές (14x0,80) να κάνω κάτι σαν εδαφοκαλυψη ώστε να μην φυτρώνουν ζιζάνια?

Σκέφτηκα να βάλω γεωυφασμα και από πάνω πέτρα,αλλά αφενός δεν ξέρω αν θα αναπνέει το χώμα και αφετέρου θα είναι σαν μνήμα!

Tο καλύτερο οπτικά αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μέ γεωύφασμα καί επάνω ηφαιστιακή πέτρα,επίσης μπορείς να βάλεις επάνω από τό χώμα η τό γεωύφασμα κομμάτια από φλοιό πεύκου,τό ροκανίδι σταδιακά μέ τό νερό - αέρα θά φύγει.
Επίσης άν θέλεις ρώτησε στό φυτώριο γιά τούς γιουνίπερους έρπων,είναι στήν κατηγορία τών κωνοφόρων,αλλά δέν μεγαλώνει σέ ύψος αλλά σέ πλάτος,δέν κάνουν μεγάλο ριζικό σύστημα,θά καλύψει τό χώμα,καί επίσης δέν θά βγαίνουν χόρτα,οι ανάγκες σέ πότισμα είναι σάν τίς τριανταφυλλιές.

Last edited:
Υπάρχει καμία ιδέα ώστε σε ένα παρτέρι με τριανταφυλλιές (14x0,80) να κάνω κάτι σαν εδαφοκαλυψη ώστε να μην φυτρώνουν ζιζάνια?

Σκέφτηκα να βάλω γεωυφασμα και από πάνω πέτρα,αλλά αφενός δεν ξέρω αν θα αναπνέει το χώμα και αφετέρου θα είναι σαν μνήμα!

Διμορφοθήκες βαλε,να εχεις κάλυψη,λουλούδι,κρέμαση και πράσινο τον χειμώνα.

http://www.fytoriakentia.gr/index.p...ιμορφοθήκημια-εναλλακτική-μαργαρίτα&Itemid=28

Έχει κανείς κάποια πρόταση ή να ε ει δουλέψει κλαδευτήρι μπαταρίας; . Ενδιαφέρεται ένα γείτονας μου και θέλω να τον βοηθήσω να κάνει την καλύτερη επιλογή. Ασχολείται επαγγελματικά με το κλάδεμα (ακτινίδια κατά βάση) και θέλει κάτι αξιόπιστο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eχω δωσει στον πατερα μου εδω και καποια χρονια το Bosch CISO 3.6βολτο κλαδευτηρι της πρασινης σειρας. Αψογο και με εντυπωσιακη διαρκεια μπαταριας.
http://www.getitnow.gr/prod/mastore...adematos-lithioy-bosch-ciso-36v/prod470567pp/

Αν κανεις υπομονη λιγες μερες, περιμενω το καινουριο κλαδευτηρι της Bosch, παλι στα 3.6 βολτ αλλα πιο ισχυρο λογω ιδιαιτερης κατασκευης. Το bosch easyprune.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11672#sxetizomena

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Eχω δωσει στον πατερα μου εδω και καποια χρονια το Bosch CISO 3.6βολτο κλαδευτηρι της πρασινης σειρας. Αψογο και με εντυπωσιακη διαρκεια μπαταριας.
http://www.getitnow.gr/prod/mastore...adematos-lithioy-bosch-ciso-36v/prod470567pp/

Αν κανεις υπομονη λιγες μερες, περιμενω το καινουριο κλαδευτηρι της Bosch, παλι στα 3.6 βολτ αλλα πιο ισχυρο λογω ιδιαιτερης κατασκευης. Το bosch easyprune.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=11672#sxetizomena
Ευχαριστώ. Ναι δεν βιάζομαι (βιάζεται) υπάρχει, χρόνος. Θα περιμένω και τις εντυπώσεις του νέου αποκτήματος. Αυτό που έδωσες στον πατέρα σου τι αυτονομία έχει;

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

καλησπερα

για εκταση περιπου 500μ2 με αγριοχορτα το husq 128R θα με καλυψει η να παω σε κατι μεγαλυτερα ?

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ευχαριστώ. Ναι δεν βιάζομαι (βιάζεται) υπάρχει, χρόνος. Θα περιμένω και τις εντυπώσεις του νέου αποκτήματος. Αυτό που έδωσες στον πατέρα σου τι αυτονομία έχει;

Δεν υπαρχει περιπτωση να σου πει καποιος για αυτονομια αφου εξαρταται εντελως απο το τι κοβεις (παχος,χλωρο,ξερο).
Λεει στα specs oτι κανει εως 500 κοπες, προφανως "ευκολες" κοπες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Παιδια το αμπελι αυτη την εποχη τι ανάγκες εχει?

Κυριάκο οι ανάγκες τίς εποχής στό αμπέλι είναι χαλκός,θειάφι,καί λίπασμα.

Έχει κανείς κάποια πρόταση ή να ε ει δουλέψει κλαδευτήρι μπαταρίας; . Ενδιαφέρεται ένα γείτονας μου και θέλω να τον βοηθήσω να κάνει την καλύτερη επιλογή. Ασχολείται επαγγελματικά με το κλάδεμα (ακτινίδια κατά βάση) και θέλει κάτι αξιόπιστο.

Εφόσον είναι γιά επαγγελματία,ας κοιτάξει γιά επαναφορτιζόμενο κλαδευτήρι Stihl,Βαhco,Felco κ.τ.λ,σαφώς πολύ πιό ακριβά από τό Βοsch πού προτάθηκε από τόν Μιχάλη,αλλά μέ πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταριών καί κατά επέκταση αυτονομίας,περισσότερη δύναμη κ.τ.λ.

καλησπερα

για εκταση περιπου 500μ2 με αγριοχορτα το husq 128R θα με καλυψει η να παω σε κατι μεγαλυτερα ?

Μιά χαρά θά σέ καλύψει.

Last edited:
[QUOTE

Εφόσον είναι γιά επαγγελματία,ας κοιτάξει γιά επαναφορτιζόμενο κλαδευτήρι Stihl,Βαhco,Felco κ.τ.λ,σαφώς πολύ πιό ακριβά από τό Βοsch πού προτάθηκε από τόν Μιχάλη,αλλά μέ πολύ μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταριών καί κατά επέκταση αυτονομίας,περισσότερη δύναμη κ.τ.λ.

.[/QUOTE]
Σίγουρα θα πρέπει να είναι επαγγελματικό.
Τα Stihl, τα γνωρίζω σαν μηχανήματα και είναι αξιόπιστα
Τα Βαhco,Falco δεν τις γνωρίζω καθόλου.
Επίσης από αυτά που ξέρω για τα εργαλεία μπαταρίας ξέρω ότι τα makita είναι αξιόπιστα. Κάτι σαν αυτό.
https://www.skroutz.gr/s/12525255/Makita-DUP361PT2.html
Απλά βλέπω το ένα 24Vτο άλλο 2Χ18V κλπ το ένα με μια μπαταρία το άλλο με δύο και δεν ξέρω τι είναι καλύτερο το ένα με κάρβουνα και το άλλο χωρίς κλπ. Βέβαια και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά παίζουν σημαντικό ρόλο (διατομή max κοπής ταχύτητα βάρος) αλλά η τεχνολογία είναι σημαντική για βάθος χρόνου.
Σας ευχαριστώ όλους.

γεια σας, σκέφτομαι να πάρω ένα ντεπόζιτο 1000 λίτρα για να το χρησιμοποιώ στο ψέκασμα. θα βρίσκεται πάνω στο αγροτικό! αλλά έχω μία έντονη διαφωνία με τον πατέρα μου, καθώς εγώ προτιμώ να έχει σχήμα κύβου, ενώ εκείνος κυλίνδρου. ο κύβος είναι πιο μαζεμένος σε όγκο, δένεται πιο εύκολα στο αμάξι, μπορείς να μετρήσεις πόσο γεμάτος είναι με μεγαλύτερη ακρίβεια, μεταφέρεται πιο εύκολα (έχει για ενίσχυση μία μεταλλική μπάρα γύρω γύρω), ενώ το κυλινδρικό ως είθισται έχει μεγαλύτερη αντοχή στις εσωτερικές πιέσεις. ο πατέρας μου λέει ότι θα αντέξει τα μισά χρόνια το κυβικό, ενώ εγώ λέω ότι παρόλο που έχει μεγαλύτερη αντοχή στις εσωτερικές πιέσεις, δεν θα βάζουμε πετρέλαιο που έχει αναθυμιάσεις κτλ για να χρειάζεται μεγάλη αντοχή καθώς όταν θα είναι γεμάτο, στο πάτο του θα έχει μόνο 0,1 ατμόσφαιρες πίεση...
any advice?

Το φορτωμα ξεφορτωμα και η ασφαλεια κατα την μεταφορα ειναι το σημαντικοτερο.
Με το κυλινδρικο βυτιο δεν θα μετρας με ακριβεια!