Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν υπαρχει περιπτωση να σου πει καποιος για αυτονομια αφου εξαρταται εντελως απο το τι κοβεις (παχος,χλωρο,ξερο).
Λεει στα specs oτι κανει εως 500 κοπες, προφανως "ευκολες" κοπες.
Αυτό το γνωρίζω ότι στα specs αναφέρουν συνήθως υψηλά νούμερα και εύκολη χρήση. Οπότε συνήθως Υπολογίζω 50-70% πιο κάτω για κανονική χρήση.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για την περιπτωση του φιλου σου, πρεπει να σου πει μια συνηθισμενη μαξιμουμ διαμετρο των βραχιονων/κλαδιων των δεντρων.
Απο κει και περα βλεπεις τις μεγιστες δυνατοτητες του κλαδευτηριου και υπολογιζεις αναλογα. Το μικρο CISO ειναι σχετικα περιορισμενων δυνατοτητων και για κατω του 1.5εκ κοπης σε χλωρα κλαδια. Το αλλο το καινουριο φτανει τα 2.5 εκατοστα ικανοτητα κοπης. Παιζει ρολο και η ποσοτητα των δεντρων περα απο το παχος κοπης καθως τα Bosch δεν εχουν αποσπωμενη μπαταρια αρα ο χρονος κλαδεματος ειναι περιορισμενος.

Αν οι αναγκες του ειναι μεγαλυτερες τοτε θα πρεπει να ανεβει σε υπερδεκαπλασιο κοστος και να δει τα προαναφερομενα επαγγελματικα. Αλλιως θα πρεπει να χρησιμοποιει ενα πριονακι για τα χοντρα -που προφανως χρησιμοποιει και τωρα- και να παει σε φτηνο μπαταριας.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για την περιπτωση του φιλου σου, πρεπει να σου πει μια συνηθισμενη μαξιμουμ διαμετρο των βραχιονων/κλαδιων των δεντρων.
Απο κει και περα βλεπεις τις μεγιστες δυνατοτητες του κλαδευτηριου και υπολογιζεις αναλογα. Το μικρο CISO ειναι σχετικα περιορισμενων δυνατοτητων και για κατω του 1.5εκ κοπης σε χλωρα κλαδια. Το αλλο το καινουριο φτανει τα 2.5 εκατοστα ικανοτητα κοπης. Παιζει ρολο και η ποσοτητα των δεντρων περα απο το παχος κοπης καθως τα Bosch δεν εχουν αποσπωμενη μπαταρια αρα ο χρονος κλαδεματος ειναι περιορισμενος.

Αν οι αναγκες του ειναι μεγαλυτερες τοτε θα πρεπει να ανεβει σε υπερδεκαπλασιο κοστος και να δει τα προαναφερομενα επαγγελματικα. Αλλιως θα πρεπει να χρησιμοποιει ενα πριονακι για τα χοντρα -που προφανως χρησιμοποιει και τωρα- και να παει σε φτηνο μπαταριας.
Μιχάλη σε ευχαριστώ πολύ για τις σκέψεις και τις ιδέες σου τις οποίες και θα μεταφέρω. Εκτιμώ ότι επειδή ο φίλος ασχολείται επαγγελματικά με το κλάδεμα και τις αγροτικές δουλειές γενικότερα χρειάζεται κάποιο από τα ακριβότερα μηχανήματα με την μεγαλύτερη αυτονομία και χρηστικότητα. Και επειδή όπως ανέφερες και εσύ αυτά έχουν υπερδεκαπλάσια τιμή ζήτησε βοήθεια για την καλύτερη δυνατή επιλογή - εμπειρία χρήσης. Γι'αυτό και το ερώτημα μου μήπως κάποιος έχει δουλέψει, έχει δει σε χρήση τέτοιο κλαδευτήρι ώστε να μας δώσει τα φώτα του, σε εμάς τους τυφλούς.!!!!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα παιδιά, την παρακάτω φωτογραφία την είχα ξαναβάλει και ρωτούσα τι είναι αυτά τα άσπρα σημάδια.

Μετά από ανάλυση που εγινε στο νερό ποτίσματος η αγωγιμότητα βγήκε στα 1,5mS/cm.

δικαιολογείται λοιπόν να είναι αλάτι; Το σημείο ποτίζεται από Μπέκ στο γκαζόν και από ότι παρατηρώ λιμνάζουν κάποια νερά εκεί.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
7ad4c87272f8575acab3dbf928abcf2d.jpg

αν έχει ύψος το άσπρο σαν μπαμπάκι μάλλον είναι μύκητες
αν είναι σαν σκόνη είναι αλάτι

και αν πάρεις νερό και το βράσεις στον πάτο της κατσαρόλας δε θα αφήσει σημάδι?

πάντως αφού στο σημείο έχει και τοίχο δίπλα το νερό φεύγει ακόμα πιο δύσκολα οπότε μάλλον είναι μύκητες/μούχλα

αν έχει ύψος το άσπρο σαν μπαμπάκι μάλλον είναι μύκητες
αν είναι σαν σκόνη είναι αλάτι

και αν πάρεις νερό και το βράσεις στον πάτο της κατσαρόλας δε θα αφήσει σημάδι?

πάντως αφού στο σημείο έχει και τοίχο δίπλα το νερό φεύγει ακόμα πιο δύσκολα οπότε μάλλον είναι μύκητες/μούχλα

Με έναν αναπτήρα δοκίμασα να το κάψω αλλά παραμένει και δεν καίγεται, μάλλον για αλλάτι μιλάμε σωστά; Η ανάλυση του νερού, φανερώνει κάτι;

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα παιδιά, την παρακάτω φωτογραφία την είχα ξαναβάλει και ρωτούσα τι είναι αυτά τα άσπρα σημάδια.

Μετά από ανάλυση που εγινε στο νερό ποτίσματος η αγωγιμότητα βγήκε στα 1,5mS/cm.

δικαιολογείται λοιπόν να είναι αλάτι; Το σημείο ποτίζεται από Μπέκ στο γκαζόν και από ότι παρατηρώ λιμνάζουν κάποια νερά εκεί.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
7ad4c87272f8575acab3dbf928abcf2d.jpg

Kαλημέρα σού είχα απαντήσει καί παλαιότερα επάνω στό θέμα,αλλά από τήν ανάλυση πού βγήκε φαίνεται ότι τό νερό έχει άλατα,καί άν έχεις πηγάδι η γεώτρηση καί τραβάς από εκεί νερό,καί κοντά βόθρο ΙΣΩΣ νά υπάρχουν σέ μικρό βαθμό καί μερικά ίχνη οικιακών λυμάτων.

Καλησπέρα
Από ότι μπορώ να διακρίνω σάν άλατα μοιάζουν,εκτός άν από επάνω υπάρχουν πεύκα η αγγελικές άν μπορώ να διακρίνω καλά από τά πεσμένα φύλα αγγελικής,καί τά πεύκα μέν έχουν τό λεγόμενο έντομο Marchalina hellenica η κοινός βαμβακίαση στήν καθομιλουμένη,η οι αγγελικές έχουν ψώρα καί τρίμματα άσπρα αυτών τών δύο πέφτουν στό χώμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τα Βαhco,Falco δεν τις γνωρίζω καθόλου.
Το οτι δεν τα γνωριζεις δεν σημαινει οτι δεν ειναι απο τις κορυφαιες εταιριες στον χωρο τους.
Ο Δημητρης που σου απαντησε ειναι βαθυς γνωστης γιατι ειναι ενας επαγγελματιας του χωρου.

Λιγο εκτος θεματος να πω οτι γνωριζουμε αυτους που μας σερβιρουν να γνωριζουμε ή αυτους που καποιοι εχουν οικονομικο συμφερον να γνωριζουμε.
Το οτι ξερουμε πχ την Βοσκή (bosch) δεν σημαινει πως οτι φασον φερει το ονομα bosch επανω ειναι καλο.
Εχω συναντησει μεχρι και "θανασιμα" επικινδυνη αστοχια κατασκευης και υλικου σε προιον bosch, γιατι απλα, στην ουσια δεν ηταν πραγματικα bosch.
Ολοι θα εχετε καταλαβει (ή τουλαχιστον οι περισσοτεροι) προς τα που οδηγειται η κατασταση με τα προιοντα. Εμεις εχουμε μνημες και ενα μετρο συγκρισης. Οι επομενοι θα το θεωρουν φυσιολογικο και θα ειναι θυματα παγκοσμιων μονοπωλιακων καταστασεων που θα προσφερουν σκ..ά σε τιμη αργύρου.

Δημητριε "ερώτηξη".
Αν βαλω 3 κουταλιες της σουπας Bouillie 20wp και 1 κουταλια της σουπας Segethion 80wg σε 12λιτρη, μπορω να περασω κληματα, ευωνυμα (ωιδιο σε βαθμο κουραμπιε), τριανταφυλλιες, (αρχη κουραμπιε), λεμονια με αυτο ;

Καλε μου ανθρωπε (Βεγγος) στις 11 του μηνος Μαιου που θα βρισκεσαι (σε ΠΜ η σε μειλ αυτο);

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητριε "ερώτηξη".
Αν βαλω 3 κουταλιες της σουπας Bouillie 20wp και 1 κουταλια της σουπας Segethion 80wg σε 12λιτρη, μπορω να περασω κληματα, ευωνυμα (ωιδιο σε βαθμο κουραμπιε), τριανταφυλλιες, (αρχη κουραμπιε), λεμονια με αυτο ;

Καλε μου ανθρωπε (Βεγγος) στις 11 του μηνος Μαιου που θα βρισκεσαι (σε ΠΜ η σε μειλ αυτο);

Δημήτρη "απάντηξη".
Μπορείς να βάλεις τό Bouillie αλλά σέ δοσολογία 2 κουταλιές τής σούπας στά 12 λίτρα νερό,μαζί με τό Segethion μέ μιά κουταλία τής σούπας,σωστά.
Πάντος γιά τήν καταπολέμιση τού ωίδιου δοκίμασε καί τό μυκητοκτόνο SYSTHANE 24 EC.
Αλλά νά ξέρεις γιά νά δείς αποτέλεσμα στό ωίδιο (κοινός σταχτίαση η κουραμπιέ όπως λές) πρέπει να κάνεις 3 ψεκασμούς έναν κάθε 20 μέρες,μήν νομίζεις ότι θά δείς αποτέλεσμα σέ 10-15 μέρες καί πείς καλά τί γίνεται εδώ τίποτα δέν κάνει ?
Γιαυτό καλό είναι η πρόληψης μέ χαλκούχα σκευάσματα.

Τώρα γιά τίς 11 Μαίου τό πού θά βρίσκομαι λόγο εποχής άγνωσται αι βουλαί τής δουλειάς,θά τά ξαναπούμε μέχρι τότε.

Πού θα μπορούσα να βρω ένα πλαστικό γωνιακό εξάρτημα για σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα εσωτερικής διαμέτρου 1 1/2 ίντσας;
Κάτι σαν και αυτό

έχουν συνήθως τα καταστήματα με υδραυλικά ή είδη κήπου/γεωπονίας ή είναι εξεζητημένη διάμετρος; μέχρι τώρα δεν ήμουν και πολύ τυχερός στην έρευνα!

Πού θα μπορούσα να βρω ένα πλαστικό γωνιακό εξάρτημα για σύνδεση εύκαμπτου σωλήνα εσωτερικής διαμέτρου 1 1/2 ίντσας;
Κάτι σαν και αυτό

έχουν συνήθως τα καταστήματα με υδραυλικά ή είδη κήπου/γεωπονίας ή είναι εξεζητημένη διάμετρος; μέχρι τώρα δεν ήμουν και πολύ τυχερός στην έρευνα!

H γωνία πού θέλεις ονομάζεται γωνία φίς,καί η διατομή κοντά στήν διάσταση που θέλεις είναι Φ32 πού είναι γιά 1 ίντζα σωλήνα,καί Φ40 γιά 1 1/2 ίντζα σωλήνα,βέβαια είναι πολύ εξεζητημένη διάσταση καί θέλει ψάξιμο γιά να βρείς,θα βρείς ευκολότερα γωνία Φ32 η Φ40 σέ τύπο η κοχλιωτή η λόκ.

ευχαριστώ Δημήτρη. Ναι όντως θέλει ψάξιμο. Δυστυχώς ο σωλήνας υπάρχει ήδη οπότε έχω περιορισμό ως προς τη διατομή.
κοχλιωτή εννοείς κάτι τέτοιο και λοκ τύπου ταχυσυνδέσμου;
Γενικά αυτό που θέλω είναι να ενώσω υπό γωνία δύο κομμάτια σωλήνα εσωτ. διαμέτρου 38mm (1 1/2 ίντσας) με πλαστικά εξαρτήματα.....ακόμη και αν είναι περισσότερα του ενός. Κάπου θα υπάρχουν. Δεν χρειάζεται το εξάρτημα να είναι οπωσδήποτε σαν και αυτό που έβαλα, αρκεί να είναι πλαστικό.

Ίσως γίνεται με κολλάρο αυτοκινήτου. Δεν θα είναι υπό πίεση ο σωλήνας απλά χρησιμοποιείται για την πλήρωση δεξαμενής.

Last edited:
ευχαριστώ Δημήτρη. Ναι όντως θέλει ψάξιμο. Δυστυχώς ο σωλήνας υπάρχει ήδη οπότε έχω περιορισμό ως προς τη διατομή.
κοχλιωτή εννοείς με σπείρωμα (ορειχάλκινο;) και λοκ τύπου ταχυσυνδέσμου;

Να σαι καλά Ηλία,μιλάω πάντα γιά πλαστικά εξαρτήματα άρδευσης,όχι η λόκ δέν είναι τύπου ταχυσύνδεσμου είναι αυτή και η κοχλιωτή είναι αυτή απλά η κοχλιωτή εχει λαστιχάκια καί ένα πλάστικό δαχτυλίδι πού κάνει καλύτερη επαφή λάστιχο-ρακόρ καί έτσι είναι γιά αντοχή μεγαλύτερων πιέσεων.

ναι κατάλαβα και έκανα διόρθωση, σε ευχαριστώ.
κάτι θα βρω πιστεύω!

Γενικά αυτό που θέλω είναι να ενώσω υπό γωνία δύο κομμάτια σωλήνα εσωτ. διαμέτρου 38mm (1 1/2 ίντσας) με πλαστικά εξαρτήματα.....ακόμη και αν είναι περισσότερα του ενός. Κάπου θα υπάρχουν. Δεν χρειάζεται το εξάρτημα να είναι οπωσδήποτε σαν και αυτό που έβαλα, αρκεί να είναι πλαστικό.

Ίσως γίνεται με κολλάρο αυτοκινήτου. Δεν θα είναι υπό πίεση ο σωλήνας απλά χρησιμοποιείται για την πλήρωση δεξαμενής.

Ηλία μόνο επιτόπου γίνεται αυτό,πάρε μαζί σου τούς σωλήνες καί πήγαινε σέ ένα κοντινό σου κατάστημα μέ είδη άρδευσης-αυτόματου ποτίσματος,καί πέστου τί θέλεις.
Αλλα όπως τά λές καί κολλάρο αυτοκινήτου μπορεί να γίνει,απλά επειδή ανέφερες στήν πρώτη φωτό τό εξάρτημα γωνίας φίς στό Amazon υπέθεσα ότι τό χρειάζεσαι γιά άρδευση.
Κοίτα καί γιά γωνία PVC σέ καθαρά υδραυλικά είδη,απλά νά έχεις μαζί σου τό δείγμα τού σωλήνα,καί άν δέν βρείς καί επακριβώς υπάρχει η λύση νά ζεστάνεις τόν σωλήνα καί νά σφηνώσει στήν γωνία.

Πολύ καλή τιμή Κυριάκο,καί τό μοτέρ Μitsubishi,όντως είναι βαρύ γιά τά κυβικά του.

Ramius εαν δεν εχεις πιεση γιατι δεν βαζεις απλη σωληνα αποχετευσης, που θα βρεις οπουδηποτε σε τετοια διασταση.