Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημητρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

Αυτο ειναι το κομπλεζαλ που μας εχεις αναφερει κατα καιρους?

https://www.fytopromitheytiki.gr/in...en-hrisis-12-8-16-compo-complesal-supra-25-kg

Ειναι γενικης χρησης δλδ για φυτα δεντρα κλπ???

Το εχει καλη τιμη ο συγκεκριμενος?

Επειδη δεν θα τα χρησιμοποιησω σε μια χρονια χανει την ιδιοτητα του με τον καιρο???

Καταιγισμος ερωτησεων!!!

Καλησπέρα Κυριάκο
Το Complezal βγαίνει σέ αρκετές εκδόσεις,οι βασικές εκδόσεις είναι στό 12-12-17 ,στό 12-8-16 καί στό 20-5-10 πού είναι αποκλειστικά γιά ελιές.
Γιά τήν περίπτωση τήν δική σου στό αμπέλι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις τό 12-8-16 πού ήδη έχεις βάλει στό λίνκ γιατί έχει λίγο περισσότερα ιχνοστοιχεία από τό 12-12-17,το supra είναι τής Compo πού είναι Γερμανική εταιρία καί είναι πολύ καλή.

Οχι δέν χάνει τίς ιδιότητες του για μιά χρονιά.

Μιά χαρά είναι η τιμή εκεί γύρω στά 25 ευρώ κυμαίνεται,τό σακί τών 25 κιλών.

Ναι είναι γενικής χρήσεως λίπασμα

Αφού πιάσαμε τα λιπάσματα,

συγκριτικά το Complezal με το Haifa turbo-k έχεις κάποια άποψη?
http://www.haifa-group.com/products/plant_nutrition/complex_fertilizer/

Είχα ζητήσει γενικό λίπασμα το "μπλε" complezal και μου είχαν δώσει αυτό.
Τελειώνει τώρα και δε ξέρω να το ξαναπάρω ή να επιμείνω για complezal?

Ενδιαφερεται κανεις να αγορασουμε ενα τσουβαλι απο το παρακατω προιον και να το μοιραστουμε?
12,5 συν 12,5 10+10+5, οτι θελετε.

https://www.fytopromitheytiki.gr/in...en-hrisis-12-8-16-compo-complesal-supra-25-kg

αν το κλείσεις καλά το τσουβάλι και το αποθηκεύσεις σε σκοτεινό και δροσερό μέρος (υπόγειο) δε νομίζω να παθαίνει απολύτως τίποτα

επίσης σε γεωπονικά καταστήματα μπορεί να έχουν να σου βάλουν και χύμα όσο χρειάζεσαι

Αφού πιάσαμε τα λιπάσματα,

συγκριτικά το Complezal με το Haifa turbo-k έχεις κάποια άποψη?
http://www.haifa-group.com/products/plant_nutrition/complex_fertilizer/

Είχα ζητήσει γενικό λίπασμα το "μπλε" complezal και μου είχαν δώσει αυτό.
Τελειώνει τώρα και δε ξέρω να το ξαναπάρω ή να επιμείνω για complezal?

Tά ίδια πράγματα είναι σχεδόν,απλά θεωρητικά τό Haifa turbo-k έχει Νιτρικό κάλιο καί όχι θεεικό ή χλωριούχο κάλιο όπως άλλα λιπάσματα καί απορροφάται πιό καλά από τα φυτά,πάντα θεωρητικά όλα αυτά,μέ μικρές διαφορές στήν πράξη.

Εσύ είδες κάποια διαφορά έν σχέση μέ τό complesal ? η δέν έχεις δοκιμάσει τό Complesal καθόλου.

Tά ίδια πράγματα είναι σχεδόν,απλά θεωρητικά τό Haifa turbo-k έχει Νιτρικό κάλιο καί όχι θεεικό ή χλωριούχο κάλιο όπως άλλα λιπάσματα καί απορροφάται πιό καλά από τα φυτά,πάντα θεωρητικά όλα αυτά,μέ μικρές διαφορές στήν πράξη.

Εσύ είδες κάποια διαφορά έν σχέση μέ τό complesal ? η δέν έχεις δοκιμάσει τό Complesal καθόλου.

complesal μου είχε δώσει σε μία σακούλα ο πατέρας μου τη πρώτη φορά σε νέα φυτά οπότε δε μπορώ να βγάλω συμπέρασμα
αν θυμάμαι 20-25 ευρώ το αγοράζω και εγώ και βγάζει δύο χρόνια οπότε τα ίδια βγαίνει

έχω και νερό με πολύ αλάτι που λέει ότι είναι καλύτερο οπότε το συνεχίζω

Ερωτηση πρωτάρη :), εφερα μουσμουλα απο το χωριο και θελω να φυτεψω απο τα κουκουτσια σε μερικες γλαστρουλες εδω αθηνα, και οταν μεγαλωσει το δεντρακι και μπορει να σταθει να το παω στο αλλο χωριο για να εχω και εκει. Μπορω να τα φυτεχω άμεσα? Πρεπει να τα αφησω να στεγνωσουν (μερες,εβδομάδες, μηνες? ) Δεν εχω ιδεα. Επισης οταν τους βαλω στην γλαστρα θελει νερο καθε ποτε ας πουμε?

Ευχαριστω

Μόλις παρελήφθησαν.....
Φρέσκα και χωρίς φάρμακα από τον κήπο.
e97a609e43741ccb87aede3367a0f40b.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ερωτηση πρωτάρη :), εφερα μουσμουλα απο το χωριο και θελω να φυτεψω απο τα κουκουτσια σε μερικες γλαστρουλες εδω αθηνα, και οταν μεγαλωσει το δεντρακι και μπορει να σταθει να το παω στο αλλο χωριο για να εχω και εκει. Μπορω να τα φυτεχω άμεσα? Πρεπει να τα αφησω να στεγνωσουν (μερες,εβδομάδες, μηνες? ) Δεν εχω ιδεα. Επισης οταν τους βαλω στην γλαστρα θελει νερο καθε ποτε ας πουμε?

Ευχαριστω

Καλημέρα
Τώρα μπορείς να τά φυτέψεις.
Θά τά αφήσεις νά στεγνώσουν καμμιά βδομάδα 10 μέρες καί μετα θά τά φυτέψεις,αλλά όχι βαθειά στό χώμα ίσα νά σκεπάζονται από χώμα 3-5 χιλιοστά,το πότισμα πάντα είναι σχετικό,κανείς δέν μπορεί μέ ακρίβεια να προσδιορίσει τίς ανάγκες ποτίσματος σέ ένα φυτό γιατί παίζει μεγάλο ρόλο άν τό μέρος είναι ευάερον καί ευήλιον.
Απλά μέχρι νά ριζώσουν θά πρέπει να είναι πάντα υγρό τό χώμα,μετά όταν αναπτυχθούν τά νέα δενδρύλλια 5-10 cm σταδιακά θα αραιώνεις τό νερό γιά να μήν σαπίσουν,άλλά καί να μήν ξεραθούν στό άλλο άκρο.
Θά βάλεις 3 σπόρους σέ κάθε μία γλάστρα,γιατί ίσως νά μήν πιάσουν 3 στά 3.

Καλημέρα
Τώρα μπορείς να τά φυτέψεις.
Θά τά αφήσεις νά στεγνώσουν καμμιά βδομάδα 10 μέρες καί μετα θά τά φυτέψεις,αλλά όχι βαθειά στό χώμα ίσα νά σκεπάζονται από χώμα 3-5 χιλιοστά,το πότισμα πάντα είναι σχετικό,κανείς δέν μπορεί μέ ακρίβεια να προσδιορίσει τίς ανάγκες ποτίσματος σέ ένα φυτό γιατί παίζει μεγάλο ρόλο άν τό μέρος είναι ευάερον καί ευήλιον.
Απλά μέχρι νά ριζώσουν θά πρέπει να είναι πάντα υγρό τό χώμα,μετά όταν αναπτυχθούν τά νέα δενδρύλλια 5-10 cm σταδιακά θα αραιώνεις τό νερό γιά να μήν σαπίσουν,άλλά καί να μήν ξεραθούν στό άλλο άκρο.
Θά βάλεις 3 σπόρους σέ κάθε μία γλάστρα,γιατί ίσως νά μήν πιάσουν 3 στά 3.

Ευχαριστω πολυ

Καλυτερη και πιο πρακτικη κεφαλή για χορτοκοπτικο τι προτεινετε; τωρα εχω μια αυτοματη (αυτην που χτυπας κατω για να βγαλει μεσινεζα) αλλα ειναι οτι να ναι ,καθε προταση δεκτη.

για τι δουλειά την θες?
εγω εχω βγάλει πολύ δουλειά με τις μεταλλικές λεπίδες σε βάτα κ ψηλά χόρτα

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

για τι δουλειά την θες?
εγω εχω βγάλει πολύ δουλειά με τις μεταλλικές λεπίδες σε βάτα κ ψηλά χόρτα
Μεταλλικές λεπίδες χρησιμοποιώ και εγώ φίλε σε τέτοιες περιπτώσεις, απλά γύρω γύρω από τα δέντρα δεν με βολεύουν επειδή υπάρχει και λίγη πέτρα

Γιατι ειναι οτι να ναι
Μια χαρα δουλευουν και οι ακριβες και οι φτηνες, απλα στις φτηνες θελει λιγο στρωσιμο η μεσινεζα και να περασει σωστα στην τρυπα. Την περασμενη εβδομαδα αγορασα μια φτηνη κοκκινη με 5 ευρω (για δευτερη) και δουλευει μια χαρα.

Γιατι ειναι οτι να ναι
Μια χαρα δουλευουν και οι ακριβες και οι φτηνες, απλα στις φτηνες θελει λιγο στρωσιμο η μεσινεζα και να περασει σωστα στην τρυπα. Την περασμενη εβδομαδα αγορασα μια φτηνη κοκκινη με 5 ευρω (για δευτερη) και δουλευει μια χαρα.

Το γνησιο της stihl εχω και δεν βολευει ,με το ζορι να βγαλει νημα

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλυτερη και πιο πρακτικη κεφαλή για χορτοκοπτικο τι προτεινετε; τωρα εχω μια αυτοματη (αυτην που χτυπας κατω για να βγαλει μεσινεζα) αλλα ειναι οτι να ναι ,καθε προταση δεκτη.

metaliki-kefali-thamnokoptikoy.jpg

Αυτή είναι η πιο απλή και εύχρηστη σφίγγει με ένα άλεν την μεσινέζα. Κόβεις από πριν ακριβώς τα κομμάτια μεσινέζας και τα σφίγγεις. Οι αυτόματες είναι όλο προβλήματα. Έχεις δυνατό χορτοκοπτικό;
Εγώ έχω 2,3 ίππων βάζω την στριφτή μαύρη μεσινέζα 4mm. Δεν βάζω να βγαίνουν σταυρωτά, αλλά βάζω 2 κομμάτια μεσινέζας μαζί να βγαίνουν μόνο από 2 τρύπες, έτσι είναι πάρα πολύ μεγάλη η αντοχή τους και δεν αφήνουν κανένα χόρτο σχεδόν τα ξεριζώνουν από το έδαφος ενώ αν βάζω σταυρωτά μεσινέζα, μου μπουκώνουν τα χόρτα και χρειάζεται συνέχεια να σταματάω να τα ξετυλίγω.

Δες για flash cutter. Είναι λίγο πιο ακριβά τα αναλώσιμα, αλλά είναι μεγάλη ευκολία.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

εχω παρει αυτη την κεφαλη

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5284

υπερευχαριστημενος.

κι ενα τιπακι.

αν θες να κοβει ευκολα και βατους παρε μια φθηνη μεσηνεζα αλλα τετραγωνη 4mm και στην κεφαλη βαλε 2 κομματια κι οχι τεσσερα. θα εκπλαγεις ευχαριστα. trust me!!!

metaliki-kefali-thamnokoptikoy.jpg

Αυτή είναι η πιο απλή και εύχρηστη σφίγγει με ένα άλεν την μεσινέζα. Κόβεις από πριν ακριβώς τα κομμάτια μεσινέζας και τα σφίγγεις. Οι αυτόματες είναι όλο προβλήματα. Έχεις δυνατό χορτοκοπτικό;
Εγώ έχω 2,3 ίππων βάζω την στριφτή μαύρη μεσινέζα 4mm. Δεν βάζω να βγαίνουν σταυρωτά, αλλά βάζω 2 κομμάτια μεσινέζας μαζί να βγαίνουν μόνο από 2 τρύπες, έτσι είναι πάρα πολύ μεγάλη η αντοχή τους και δεν αφήνουν κανένα χόρτο σχεδόν τα ξεριζώνουν από το έδαφος ενώ αν βάζω σταυρωτά μεσινέζα, μου μπουκώνουν τα χόρτα και χρειάζεται συνέχεια να σταματάω να τα ξετυλίγω.
Ευχαριστώ φίλε, από που έκανες την αγορά και με ποιό κόστος;
Όσο για το χορτοκοπτικο έχω το μοντέλο FS 87 ,είναι τετράχρονο και δεν καταλαβαίνει τίποτα, δίσκο με 32cm βάζω και τον δουλεύει ξεκούραστα με μισά γκάζια
Δες για flash cutter. Είναι λίγο πιο ακριβά τα αναλώσιμα, αλλά είναι μεγάλη ευκολία.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μου δίνεις ένα link φίλε; ψάχνω στον σκρουτζακο και δεν βγάζει κάτι, ευχαριστώ
εχω παρει αυτη την κεφαλη

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5284

υπερευχαριστημενος.

κι ενα τιπακι.

αν θες να κοβει ευκολα και βατους παρε μια φθηνη μεσηνεζα αλλα τετραγωνη 4mm και στην κεφαλη βαλε 2 κομματια κι οχι τεσσερα. θα εκπλαγεις ευχαριστα. trust me!!!
Λίγο τσιμπιμενη η τιμή αλλά μάλλον δικαιολογημένα, σας ευχαριστώ όλους για τις πολυτιμες προτάσεις σας