Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

http://www.worktools.gr/kalouminiou-flash-efali-xortkoptikou-cutter
Ευχαριστώ φίλε, από που έκανες την αγορά και με ποιό κόστος;
Όσο για το χορτοκοπτικο έχω το μοντέλο FS 87 ,είναι τετράχρονο και δεν καταλαβαίνει τίποτα, δίσκο με 32cm βάζω και τον δουλεύει ξεκούραστα με μισά γκάζια

Μου δίνεις ένα link φίλε; ψάχνω στον σκρουτζακο και δεν βγάζει κάτι, ευχαριστώ

Λίγο τσιμπιμενη η τιμή αλλά μάλλον δικαιολογημένα, σας ευχαριστώ όλους για τις πολυτιμες προτάσεις σας

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Φίλε δεν ξέρω τι έγινε. Δες αυτό https://www.g-market.gr/flash-cutter-universal-quick

Επιβεβαιώνω ειναι απιστευτες.
Okkkk, σπάνε εύκολα αυτές οι λεπίδες;
Θα δω τις προτάσεις σας και θα πράξω ανάλογα , σας ευχαριστώ.

Δεν σπάνε και κρατάνε περισσότερο από όσο η πετονιά. Εγώ αλλάζω σχεδόν σε κάθε γέμισμα καυσίμου.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν σπάνε και κρατάνε περισσότερο από όσο η πετονιά. Εγώ αλλάζω σχεδόν σε κάθε γέμισμα καυσίμου.

Σ ευχαριστώ φίλε.

Καλησπερα ,ακομη μια απορια ,η μεσινεζα-πλαστικες λεπιδες, ποσα mm ειναι καλυτερα να εχει; 2,5mm ,3 ή 5;

Ύστερα από πολλές δοκιμές άλλαξα 2 πλαστικές κεφαλές και κατέληξα σε αυτή την μεταλλική που δεν παθαίνει τίποτα 7 ευρώ είχε. Επίσης δοκίμασα πολλές μεσινέζες και κατέληξα σε αυτή την στριφτή την μαύρη αν θυμάμαι 10 ευρώ τα 34 μέτρα είχε. Είδα έναν επαγγελματία που την έβαζε όπως βλέπεις 2 κομμάτια να βγαίνουν μαζί μόνο απο 2 τρύπες και όχι 4 μονά σταυρωτά, και μόλις έκανα δοκιμή κατάλαβα γιατί ενώ τόσο καιρό δυσκολευόμουν με τα χόρτα να μπλέκονται τελικά αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος πιάνει πολλές στροφές το μηχάνημα και δεν κολλάει πουθενά είναι σχεδόν σαν να οργώνει μόνο σε πολύ μεγάλα χόρτα θέλει διπλό πέρασμα να τα κόβεις στην μέση μια φορά και μετά στο έδαφος.
PZLILoP.jpg

nyCF224.jpg

Οταν κοβεται χορτα με μεσινεζα, βουτατε ολη τη κεφαλη μεσα στο χορτο ή μονο το εμπρος ημικυκλιο? Κοβετε σε μια φορα ή πατε δεξια αριστερα?
Εγω με αυτοματη κεφαλη, κοβω μονο εμπρος ημικυκλιο και αναλογα το μεγεθος των χορτων και τα γκαζια κοβω ειτε σε μια φορα και παω πισω, ειτε και στις δυο πλευρες δεξια-αριστερα.
Η κεφαλη μπουκωνει σε μεγαλα χορτα, οταν τυλιγονται γυρω της, μονο αυτο. Σε ξυλωδη ή αβατζινιες βαζω δισκο τρικοπο.

Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες @aikon , καλη επιλογη φαινεται και οικονομικη , με την ερευνα που εκανα και με τα λεγομενα σας ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που αναφερεις ,διπλη μεσινεζα σε μια τρυπα ,θα κοιταξω να παρω κατι σαν αυτο που αναφερεις και αναφερθηκε και απο αλλο φιλο πιο πισω ,με μια κινηση περνας τα καλωδια και τελος

edit οσο αφορα για τα δυσκολα χρησιμοποιω τετοιο δισκο http://www.worktools.gr/xortokoptik...tikou-me-duo-dontia-me-gwnies-universal-300mm (οσο αφορα το σχεδιο ,η εικονα ειναι ενδεικτικη), πιστευω δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη ,στο περασμα του τα αλεθει ολα

Last edited:
Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σ ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες @aikon , καλη επιλογη φαινεται και οικονομικη , με την ερευνα που εκανα και με τα λεγομενα σας ο καλυτερος τροπος ειναι αυτος που αναφερεις ,διπλη μεσινεζα σε μια τρυπα ,θα κοιταξω να παρω κατι σαν αυτο που αναφερεις και αναφερθηκε και απο αλλο φιλο πιο πισω ,με μια κινηση περνας τα καλωδια και τελος

edit οσο αφορα για τα δυσκολα χρησιμοποιω τετοιο δισκο http://www.worktools.gr/xortokoptik...tikou-me-duo-dontia-me-gwnies-universal-300mm (οσο αφορα το σχεδιο ,η εικονα ειναι ενδεικτικη), πιστευω δεν υπαρχει καλυτερη επιλογη ,στο περασμα του τα αλεθει ολα

Κοίταξε να δεις ο δίσκος είναι για πολύ λίγη δουλειά γιατί γίνονται κραδασμοί και είναι επικίνδυνοι για τα χέρια να πάθεις κάποιο πρόβλημα με τον καιρό. Δεν έχω δει επαγγελματίες να κόβουν με δίσκο, ίσως να βάλεις δίσκο καταστροφέα όπως αυτός που έδειξες για βάτα και θάμνους αλλά για λίγο γιατί σύντομα θα έχεις θέμα στα χέρια από τους κραδασμούς. Η μεσινέζα όμως ισσοροπεί το μηχάνημα και δουλεύει ζυγισμένα και ομαλά. Καλύτερα να ψάξεις μια κατάληλη μεσινέζα γιατί είδα ότι υπάρχουν πολλά είδη δεν μπορεί κάποιο θα σε καλύψει, στριφτές, τετράγωνες, πριονωτές, με ρινίσματα αλουμινίου, με 2-3 υλικά μαζί.

Ο καλύτερος τρόπος είναι να κόβεις και δεξιά και αριστερά για να μη χάνεις χρόνο αν τα χόρτα είναι μεγάλα τα κόβεις στο μισό ύψος με ένα πέρασμα στο δεύτερο πέρασμα κόβεις στο έδαφος και πας με τον ρυθμό που μπορεί να κόβει το μηχάνημα ούτε πιο γρήγορα να το μπουκώνεις και να μπλέκονται τα χόρτα ούτε πιο αργά και πιάνει τρελές στροφές χωρίς να κόβει και σπαταλάς βενζίνη και χρόνο άσκοπα. Φυσικά ο ρυθμός εξαρτάται και από το είδος των χόρτων και από το ύψος και πόσο πυκνά είναι.

Φιλε @aikon αυτο για το προβλημα στα χερια απο τους κραδασμους δεν το γνωριζα, ναι μεν οταν χρησιμοποιω τον δισκο εχω καποια μουδιασματα στα χερια αλλα το θεωρησα φυσιολογικο , καλα που το ανεφερες για να παρουμε τα μετρα μας ,προσωπικα με βολευει με μεσινεζα, πχ εκοψα (πριν 3 μερες) χορτα σερι για 9 ωρες με μεσινεζα με 2 διαλειμματα τον 10 λεπτων και δεν καταλαβα τιποτα στα χερια (ενταξει παιζει ρολο και το μηχανημα που απορροφα τους κραδασμους) ,το μονο που με ξενερωσε ηταν η κεφαλη που μου εκανε 2-3 φορες νουμερα γι αυτο και βγηκα στο παζαρι

9 ώρες μόνο 2-3 μπουκώματα; Εγώ δεν κάνω πάνω από 3-4 ώρες σε μια μέρα, με 3 γεμίσματα περίπου κάνω 3-4 στρέμματα τη μέρα να μη ζορίζω ούτε τα χέρια ούτε το μηχάνημα και χαλαρά. Αλλά 4-5 μπουκώματα τα έχω κάθε μέρα γιατί ή χάνω τον ρυθμό ή γιατί ξεχνιέμαι και τα μεγάλα δεν τα κόβω με διπλό πέρασμα αλλά πάω να τελειώσω γρήγορα.

Το παω σερι φιλε λογου ελλειψης χρονου και αποστασης ,σε μια μερα τελειωνω ,γι αυτο και δεν το κανω σε 2-3 ,επισης αυτο γινετε μια φορα τον μηνα ή μια στις 3 εβδομαδες ,τι αναγκη εχουν τα μηχανηματα; γι αυτην την δουλεια ειναι

Για τους κραδασμούς βοηθάει και ένα ζευγάρι καλά αντικραδασμικά γάντια.

Είχα πάρει από ebay πριν καμιά δεκαετία ένα ζευγάρι Stihl με εσωτερική ενίσχυση για προστασία από κοπή με το αλυσοπρίονο, τα οποία έχουν και αντικραδασμικές προδιαγραφές. Μοντέλο δεν ξέρω. Λογικά και η Husqvarna θα έχει κάτι αντίστοιχο.
Αν ψάξετε για αντικραδασμικά (anti-vibration) gloves στο ιντερνετ ή σε κατάστημα τα ζητήσετε (π.χ. για χειριστές κομπρεσέρ) θα βρείτε αρκετά.

ηρθε η ανοιξη κι εχω μπλεξει με τα χορτα.

εγω δουλευω με την κεφαλη της oregon που εβαλα λινκ πιο πριν. χωρις εργαλεια αλαζω την μεσηνεζα. 4mm τετραγωνη και 2 κομματια οχι 4 που παιρνει η κεφαλη. τωρα ειδα τις πλαστικες λεπιδεα και θα την παρω για να δοκιμασω.

τα χορτα που εκοβα ειναι βατοι πολυ πυκνοι τουλαχιστον 7ετιας και χορτα μεστωμενα που ειχαν υψος 2 μετρα και παχος κορμου μεχρι 3 ποντους.

τους βατους τους εκοβα με κινησεις πανω κατω. εδω η μεσηνεζα αντεχε καμποσο. δλδ απο γεμισμα σε γεμισμα βενζινης αλαζα 4 φορες μεσηνεζα.

τα χορτα τα εκοβα με κινησεις δεξια αριστερα αλλα σε τρια επιπεδα. δλδ μια δεξια εκοβα στο 1.5 μετρο στην επαναφορα της κινησης στο 1 μετρο και στο δεξια παλι στο χωμα. τα πολυ χοντρα δεν υα εκοβε αλλα τα τσακιζε και τα εκανε γαρυφαλο. ολα τα αλλα τα εκοβε μαρουλι. τα αφησα δυο βδομαδες και τωρα που ξαναπηγα οτι ειχα αφησει τσακισμενο ειχαν ξεραθει ολα και το εκανα με συνοπτικες διαδικασιες και εγινε γουλι το χωραφι. μεχρι το χωμα η μεσηνεζα.

δουλευα σκοτωμενο 9αωρο και η κεφαλη ζητημα να μπουκωσε 2 φορες. βεβαια ειχα βγαλει τον προφυλακτηρα και γαζωνε απιστευτα. βεβαια εχω καθαρο χωραφι ισιαδι και χωρις πετρες. (ξερω θα μου πειτε η ασφαλεια προεχει) μασκα γαντια και μποτες φοραω. εχω περιορισμενο χρονο και αρκετα χωραφια οποτε ηθελα να δουλευω γρηγορα.

επισης πολυ μεγαλο ρολο παιζει και το μακρος της μεσηνεζας. στα δυσκολα χλωρα και χοντρα εκοβα πιο κοντη την μεσηνεζα και στα ευκολα και ξερα την αφηνα πιο μακρυα. οταν την εκανα πολυ μακρυα την μεσηνεζα πατιναριζε.

εκανα το λαθος και ξεχασα την αναρτηση σπιτι κι ετσι πηρα μια επωνυμη αναρτηση. επαθα πλακα απιστευτη αναρτηση και δεν πονουσα καθολου ουτε στην μεση. αξιζει τον κοπο μια καλη αναρτηση.

για τον νεκταριο που ρωτησε. δεν την χωνεις την κεφαλη μεσα στα χορτα αλλα δουλευεις με το μπροστα μισοφεγγαρο και λιγο λιγο. δλδ πισω απο την κεφαλη πρεπει ναναι το καθαρο χωμα. πρεπει να βρεις εναν ρυθμο και να τον κρατας. να μην δουλευεις με πιεση να δουλευεις χαλαρα και να ρυθμιζεις τις στροφες να μην τελικιαζει αλλα και να μην πατιναρει καπου θα βρεις το δουλεμα με την ταχυτητα.

το Α και το Ω ειναι το εξης. λαδι μιξης oregon η χουσκβαρνα και γρασσο γωνιακης μεταδοσης oregon η κατι επωνυμο. γλυτωνεις απο πολλα προβληματα. οτι αλλο να βαλεις ειναι ημιμετρο και σου τρωει χρονο στο χωραφι απο χαζα προβληματα.