Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Βιβούρνο λούσιντουμ καί ήλιος δέν πάνε μαζί,τό λούσιντουμ δέν θέλει πολλές ώρες ηλιοφάνεια γιατί παθαίνει εγκαύματα στά φύλα,προτείνω νά βάλεις ράμνο-λιγούστρα-αγγελικές,η πυράκανθο άν τό θέλεις και γιά προστασία φράχτη νά μήν μπαίνει κάποιος στό χωράφι σου λόγο τά αγκάθια,μπορείς να βάλεις καί κάτι φυσικό μέ τόν χώρο όπως φραγκοσυκιά,βέβαια ότι καί να βάλεις θά τό κλαδεύεις στό ύψος τών 2 μέτρων.

Το βιβούρνο λούσιντουμ το είχα σαν σκέψη επειδή έχω σε άλλο σημείο του κήπου που το βλέπει ο ήλιος 100% και δεν καταλαβαίνω να έχει θέμα.
Αυτό έγινε έτσι σε 2 χρόνια απο 0.5εκ. αρχικά

rNW8Q5t.jpg

BIUl7cp.jpg

8XFUkhJ.jpg

Επανέρχομαι!

Βήμα βήμα προχωράει ο κήπος και ομορφαίνει :)

Επειδή βλέπω ένα μπεκάκι Αξιός 16L/h να βουλώνει συχνά και παρόλο που έχω αυτό το φίλτρο ΠΡΙΝ τη δεξαμενή
http://www.agroserra.gr/site/product/Φίλτρο-Γραμμής-Σίτας-Μικρό?prdId=76.10.5060&extLang=
(ότι μου έδωσαν)

διαβάζω για τα Αξιός στα 4l/h -8l/h - 16l/h που χρησιμοποιώ να θέλει φιλτράρισμα 120mesh (125 micron).

Να προσθέσω άλλο ένα φίλτρο (αν ναί ποίο? Και ας έχει βρυσάκι για ταχύτερο καθάρισμα)?

Στον πάτο της δεξαμενής βλέπω κάτι άσπρα που μάλλον είναι αλάτι!
Λογικά γίνεται κορεσμός με τις αλλαγές θερμοκρασίας και συσσωρεύεται στον πάτο.

Κοίταξε λίγο αν το έβαλες το φίλτρο με την σωστή φορά, όπως και να δεις μήπως έχει τρυπήσει, είναι λίγο ευαίσθητα σε πιέσεις αυτά.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Είναι με τη σωστή φορά. Το άνοιξα για καθάρισμα και είχε 2-3 κόκκους χώμα.
Επειδή είναι καινούργια εγκατάσταση θα του δώσω λίγο χρόνο μήπως είναι σκουπίδια που προϋπήρχαν σε δεξαμενή και σωλήνες.

Sent from my XT1572 using Tapatalk

Παιδια θελω να αγορασω μια αντλια και ειμαι αναμεσα στις 3 αυτες.

Μικρη διχρονη επωνυμο μοτερ και αντλια.
http://www.ftools.gr/index.php?route=product/product&product_id=148

Μεσαια 4χρονη τωρα δεν την εχω ξανακουσει.
https://www.pavlatos-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=6477

Υαμαηα πιο μεγαλη και με 2 ιντσες αντλια.
ισως υπερβολικη αλλα η σιγουρη λυση???
https://www.thevashop.gr/index.php?route=product/product&product_id=2019

Για αντληση και ποτισμα απο πηγαδι!

Φιλε ειναι τετραχρονη, δοχειο καυσιμου 3,6 lt, είναι 2", μανομετρικο 27m με μεγιστη παροχη νερου 600lt/min, αναρροφηση απο τα 8m και κοστος 250 ευρω η YAMAHA ειναι μονοδρομος.
Επισης πολυ σημαντικο, η διαταξη του πλαισιου για ευκολη μεταφορα και προστασια.

Παιδια θελω να αγορασω μια αντλια και ειμαι αναμεσα στις 3 αυτες.

Μικρη διχρονη επωνυμο μοτερ και αντλια.
http://www.ftools.gr/index.php?route=product/product&product_id=148

Μεσαια 4χρονη τωρα δεν την εχω ξανακουσει.
https://www.pavlatos-tools.gr/index.php?route=product/product&product_id=6477

Υαμαηα πιο μεγαλη και με 2 ιντσες αντλια.
ισως υπερβολικη αλλα η σιγουρη λυση???
https://www.thevashop.gr/index.php?route=product/product&product_id=2019

Για αντληση και ποτισμα απο πηγαδι!
Η mitsubishi ειναι καταπληκτική αντλία, πολύ ελαφριά στην μεταφορά, βγάζει αρκετό νερό για πότισμα με λάστιχο 1" και είναι επώνυμη και η αντλία- τραβάει άνετα από 7μ βάθος. Υπάρχουν και αντιγραφές made in china (δεν ξερω απο ποιοτητα και αντοχή τί λενε αυτές) Οι άλλες που γράφεις είναι 2" που σημαίνει ότι βγάζουν πολύ νερό αρκεί να έχεις δίκτυο για να το αξιοποιήσεις (αν πχ ποτιζεις με λάστιχο 1" σου αρκεί η πρώτη ) , έχουν μικρότερο μανομετρικό (περιπου 32μ max) και είναι πολυ πιο βαριές και δύσκολες στην μετακίνηση αν είναι το πηγάδι μακριά απο το αυτοκίνητο. Ο,τι και να αγοράσεις, μή το αφήνεις μόνιμα δίπλα στο πηγάδι για κινδύνους κλοπής...

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Η mitsubishi ειναι καταπληκτική αντλία, πολύ ελαφριά στην μεταφορά, βγάζει αρκετό νερό για πότισμα με λάστιχο 1" και είναι επώνυμη και η αντλία- τραβάει άνετα από 7μ βάθος. Υπάρχουν και αντιγραφές made in china (δεν ξερω απο ποιοτητα και αντοχή τί λενε αυτές) Οι άλλες που γράφεις είναι 2" που σημαίνει ότι βγάζουν πολύ νερό αρκεί να έχεις δίκτυο για να το αξιοποιήσεις (αν πχ ποτιζεις με λάστιχο 1" σου αρκεί η πρώτη ) , έχουν μικρότερο μανομετρικό (περιπου 32μ max) και είναι πολυ πιο βαριές και δύσκολες στην μετακίνηση αν είναι το πηγάδι μακριά απο το αυτοκίνητο. Ο,τι και να αγοράσεις, μή το αφήνεις μόνιμα δίπλα στο πηγάδι για κινδύνους κλοπής...

+1

Η mitsubishi ειναι καταπληκτική αντλία, πολύ ελαφριά στην μεταφορά, βγάζει αρκετό νερό για πότισμα με λάστιχο 1" και είναι επώνυμη και η αντλία- τραβάει άνετα από 7μ βάθος. Υπάρχουν και αντιγραφές made in china (δεν ξερω απο ποιοτητα και αντοχή τί λενε αυτές) Οι άλλες που γράφεις είναι 2" που σημαίνει ότι βγάζουν πολύ νερό αρκεί να έχεις δίκτυο για να το αξιοποιήσεις (αν πχ ποτιζεις με λάστιχο 1" σου αρκεί η πρώτη ) , έχουν μικρότερο μανομετρικό (περιπου 32μ max) και είναι πολυ πιο βαριές και δύσκολες στην μετακίνηση αν είναι το πηγάδι μακριά απο το αυτοκίνητο.
Την έχεις στην κατοχη σου? Αν ναι πως ειναι σε χρηση και σε συντήρηση?

Την έχεις στην κατοχη σου? Αν ναι πως ειναι σε χρηση και σε συντήρηση?

Εχω δουλέψει και αυτήν και την τετράχρονη 2'' . Καταρχήν εκτιμάς τη φορητότητα, ειδικά αν το πηγάδι είναι μακρυά και πρέπει να κουβαλάς σωλήνες αναρρόφησης και μοτέρ με τα χέρια. Επειτα παίρνει πολύ εύκολα (με τη πρώτη) και τραβάει από 7μ . Αν το βάθος σου είναι πάνω από 7μ μπορείς εύκολα να την κατεβάσεις σε κάποιο παραπήγαδο πιο χαμηλά (εξαρτάται το πηγάδι, αν ειναι μικρό σε διάμετρο μπορεί να τελειώνει το οξυγόνο και να σβήνει αν το κατεβαζεις πολύ μέσα)
Παρομοια αντλία βγάζει και η Honda Και η μακιτα και η robin αλλα με μεγαλύτερη τιμή όλες τους.

Ποια τετραχρονη 2" λες?
Την ΥΑΜΑΗΑ?
Σκεφτομαι αν παω σε μαγαλη να την βιδωσω σταθερα για 3 μηνες που την θελω στο πηγαδι με καλυμα και ο Θεος βοηθος.

Α ειναι και αυτοματης αναροφησης η θελουν γεμισμα με κουβα?

Last edited:
Ποια τετραχρονη 2" λες?
Την ΥΑΜΑΗΑ?
Σκεφτομαι αν παω σε μαγαλη να την βιδωσω σταθερα για 3 μηνες που την θελω στο πηγαδι με καλυμα και ο Θεος βοηθος.

Α ειναι και αυτοματης αναροφησης η θελουν γεμισμα με κουβα?

Από τετράχρονες εχω δοκιμάσει mitsubishi και kawasaki με koshin αντλια ιαπωνίας. H kawasaki αλλαξε μια κινεζικη την πρώτη μέρα που δεν τραβούσε πάνω απο 5μ βαθος. Αν σε ενδιαφέρει σε 2'' υπαρχουν 1-2 mitsubishi σε πολύ καλή τιμή από κλείσιμο καταστηματος συγγενικου μου προσώπου στην Χίο.

Ειναι ολες αυτοματου αναρροφήσεως (και η 1'' και η 2''). Εχουν ενα λαστιχάκι σαν κλαπέ στην είσοδο .Ερχονται μαζί με ένα ψεύτικο πλαστικό ποτηράκι/φίλτρο (αυτό είναι το μόνο που προτείνω να αλλαχθεί και να μπεί ποτήρι ορειχάλκινο).

Μπορούν να μου πουν τα έμπειρα μάτια και χέρια τι είναι αυτό το είδους ζιζάνιο που βρίσκω από εδώ και από εκεί στον κήπο μου; Οι σπόροι-ανθακια σε κάθε κλαδί είναι πολύ σκληροί. Το βρίσκω μόνο σε αυτή την κατάσταση, λογικά ήταν πιο δροσερό και έχει ξεραθεί;

daad2c0fb3659dfe5c92bf98ab1573a5.jpg
0f7d28607ccfae4477302d55bb92b8f7.jpg
a6073c49a8ad1e7fb5b218bfc19496af.jpg
2839da4d38e2bdfe78e1975f42acb84f.jpg

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πηρα μια διπλαδενια μαζι μου στην Χιο να την βαλω εξω απο το σπιτι τπυ παππου με τα Ξυστα και απο τπ διπλανο χωριο τα Αρμολια που φτιαζνουν πηλινα ενα πιθαρακι να την βαλω μεσα.
Το περασα μονωτικο ταρατσων εσωτερικα να μην περναει η υγρασια και να αντεξει περισσότερο και εξωτερικα διαφανο ασταρι και του εκανα την καλλιτεχνία με τα ξυστα!!!

Ελπιζω να σας αρεσει.

20180701_190206.jpg

20180701_190201.jpg

Αυριο θα το βγαλω και τοποθετημένο!

Δημητρη θελω και συμβουλες περιποιησης!
25 λιτρα πηρε μεσα το πιθαρακι.
Εχει αναγκες λιπανσης και με τι και ποτε?
Νερο θυμαμαι θελει 1 φορα στις 3 μερες σωστα?
Ο ηλιος θα την βλεπει 4 ωρες περιπου την ημερα.