Αν θες μόνο ζιζανιοκτονία, ξέραμα χόρτων δλδ, γιατί υπάρχουν και χόρτα καλλιεργήσιμα που τα ψεκάζουμε για άλλους λόγους, τότε αυτές οι ψεκαστήρες είναι καλές για διάφορους λόγους.
Το βάρος τους είναι ελάχιστο. Το μέγιστο που χωρούν είναι 10 λίτρα. Τα 9 είναι νερό και το ένα το ζιζανιοκτόνο. Μπορείς να βάλεις και λιγότερο και να κάνεις την δουλειά σου, ανάλογα βέβαια την καταπολέμηση. Έχουν ένα μοτεράκι μπροστά, απο αυτά που βρίσκαμε στα παιχνίδια όταν τα χαλούσαμε. Ψεκάζει άχνη, και η περιεκτικότητα σε σκεύασμα είναι μεγάλη. Η επιφάνεια που καλύπτει με αυτές τις δόσεις είναι 3 στρέμματα. Η έκταση για τα 10 λίτρα είναι η μεγαλύτερη που μπορείς να πετύχεις. Με απλή ψεκαστήρα θες να κουβαλάς και 2 βυτία για να καλύψεις την έκταση αυτή. Φυσικά όπως σε όλες τις εφαρμογές ζιζανιοκτονίας πας χωρίς αέρα. Σε αυτή τη περίπτωση, ένας λόγος παραπάνω.
Αν δεν θες να κάνεις ζημιά στα δέντρα, δεν αφήνεις κλαριά να ακουμπούν στο έδαφος ή να είναι αρκετά κοντα, προσέχουμε να μην πέσει το σκεύασμα σε μη ξυλώδη κορμό. Υπάρχουν καλύπτρες αν και δεν το προτείνω.
Κοίτα ψεκαστήτα jucos, fenix, puro, κάπως έτσι ψάξτο. Να είναι αυτή με τα 10 λίτρα, όχι αυτές που κουμπώνουν το 1 λίτρο σκεύασμα κατευθείαν.
Και κάτι τελευταίο. Να μη το παρακάνεις με τα ζιζάνια. Κανένα σκεύασμα δε τα πιάνει όλα. Ετσι δημιουργείς χώρο για αυτά που δεν τα πιάνει και θα γεμίσεις σε λίγο καιρό.