Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Να έχεις υποψιν σου ότι θα πετάξουν πάλι. ΑΝ δεν σου είναι εμπόδιο μετά, με χειροπρίονο καλύτερα, γιατί ποτέ δε ξέρεις αν θα σου την κάνει καμιά πετρούλα ή σαλιγκάρι.

Ευχαριστω συναδελφοι, θα προτιμουσα να μην χρησιμοποιησω εργαλειο χειρος γιατι το παιχνιδι θα γινει κανονικη εργασια και δε λεει.
Απο την αλλη ειναι ωραια ιδεα να προσθεσω ακομη μια σπαθοσεγα στη συλλογη -που να κοβει flush- αλλα νομιζω οτι ειναι υπερβολη :)

Τελειωσε στο αψε σβησε η δουλεια συναδελφοι χωρις λειζερ και εκσκαφεις, μονο με το αλυσοπριονο για τα χοντρα και μια 12βολτη σπαθοσεγα (με μεγαλη λαμα για να λυγιζει) για το κοντρα ξυρισμα.

46505533615_9dddbeb92b_c.jpg

Το υπολοιπο, τον μεγαλουτσικο τελευταιο κορμο, θα τον κανω αφου αγορασω μια μεγαλη λαμα bosch. Η υπαρχουσα ειναι parkside που δεν κοβει (εκ γενετης) απλα ζοριζει και ζεσταινει το εργαλειο και την μπαταρια του. Η λαμες για σπαθοσεγα parkside ειναι μονο για να κοβεις λεπτο και μαλακο ξυλο. Και για να λες οτι εχεις λαμες, οπως εγω καλη ωρα.

Μπορει 2 εργαλεια να ηταν αρκετα για να γινει ταχιστα η δουλεια αλλα σε αυτο το παιχνιδι χρησιμοποιηθηκαν 7 εργαλεια μπαταριας bosch και Ryobi, ετσι για την χαρα φυσικα.
-2 αλυσοπριονα (ενα 18βολτο και ενα 12βολτο),
-3 σπαθοσεγες (μια 18βολτη, δυο 12βολτες) και
...δυο 4βολτα κλαδευτηρια:))

Eδω καποια απο τα εργαλεια που κρεμονται σαν ωριμα και λαχταριστα φρουτα στα λιγουστρα
33544906018_2537672867_b.jpg

Οι εντυπωσεις γενικοτερα με φωτο και ιστοριες συντομα στα εργαλεια μπαταριας!

Γειά σου Μιχάλη αρχοντομάστορα μέ τό αρχοντοσκαμνάκι σου.Γιά πες μας ποιό εργαλείο σέ βόλεψε καλύτερα τό αλυσοπρίονο η σπαθοσέγα Ryobi,τα Bosch τα βλέπω πολύ λίγα γιά τήν περίσταση.
Επίσης τα κατάφερες νά μήν βρούν τά κοπτικά επάνω σέ χώμα-πετραδάκια ?

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Τελειωσε στο αψε σβησε η δουλεια συναδελφοι χωρις λειζερ και εκσκαφεις, μονο με το αλυσοπριονο για τα χοντρα και μια 12βολτη σπαθοσεγα (με μεγαλη λαμα για να λυγιζει) για το κοντρα ξυρισμα.

46505533615_9dddbeb92b_c.jpg

Το υπολοιπο, τον μεγαλουτσικο τελευταιο κορμο, θα τον κανω αφου αγορασω μια μεγαλη λαμα bosch. Η υπαρχουσα ειναι parkside που δεν κοβει (εκ γενετης) απλα ζοριζει και ζεσταινει το εργαλειο και την μπαταρια του. Η λαμες για σπαθοσεγα parkside ειναι μονο για να κοβεις λεπτο και μαλακο ξυλο. Και για να λες οτι εχεις λαμες, οπως εγω καλη ωρα.

Μπορει 2 εργαλεια να ηταν αρκετα για να γινει ταχιστα η δουλεια αλλα σε αυτο το παιχνιδι χρησιμοποιηθηκαν 7 εργαλεια μπαταριας bosch και Ryobi, ετσι για την χαρα φυσικα.
-2 αλυσοπριονα (ενα 18βολτο και ενα 12βολτο),
-3 σπαθοσεγες (μια 18βολτη, δυο 12βολτες) και
...δυο 4βολτα κλαδευτηρια:))

Eδω καποια απο τα εργαλεια που κρεμονται σαν ωριμα και λαχταριστα φρουτα στα λιγουστρα
33544906018_2537672867_b.jpg

Οι εντυπωσεις γενικοτερα με φωτο και ιστοριες συντομα στα εργαλεια μπαταριας!
Να σε βλεπει κανεις απο διπλα και να λεει « τρελος ειναι αυτος» :firstprize:

Περα απο το παιχνιδι Δημητρη που δοκιμασα ολα τα εργαλεια, το πρωτο και κυριο εργαλειο ηταν προφανως το αλυσοπριονο. Εκοψε τα κορμουδακια σαν χαρτι οπως ηταν φυσικο.

Επειδη ο μεγαλυτερος κορμος ηταν περιπου 16εκ., δεν μιλαμε για χοντρους κορμους δηλαδη, η δουλεια θα μπορουσε να ειχε γινει με λιγο περισσοτερο ζορι με την 18βολτη σπαθοσεγα, εαν εχεις λαμα καλη επανω. Για τα 10βολτα bosch εχεις δικιο, ζοριζονται και σε κουραζουν αρκετα περισσοτερο απο το 18 βολτο. Αυτα ειναι για μαξιμουμ παχος κορμου ~8 εκατοστα.

Πετραδακια με το αλυσοπριονο δεν βρηκα γιατι εκοψα τους κορμους 2-3 εκατοστα πανω απο το χωμα. Με την σεγα βρηκα χωμα και μπολικο αλλα εκει δεν πειραζει, το ρισκο ειναι ελαχιστο.

-Νεκταριε δεν προλαβανε να με χαρουνε και πολυ γιατι ηταν μεσημερι και γιατι τελειωσα γρηγορα :))

Είσαι φοβερός!!! Τον περισσότερο χρόνο πρέπει να τον έφαγες στο να κουβαλήσεις όλα αυτά τα εργαλεία στον κήπο!!!
Πάντως τα κορμουδακια μην τα πετάξεις. Κοφτα λεπτές φέτες και βάλε τα σε πάνελ με υγρό γυαλί
Ή πειράματα με τον μικρό τόρνο proxxon 😉

χαχαχα, ετσι ακριβως, αμα λεμε οτι παιζουμε, παιζουμε, οχι αστεια :)))

Δημητρη τιποτα δεν θα παει χαμενο, υπαρχει μπολικος αποθηκευτικος χωρος στον κηπο και τριγυρω.

Γεια σας,
Θα με ενδιέφερε να πάρω ένα χορτοκοπτικό να κόβω τα χόρτα που και που σε ένα οικόπεδο διότι βγαίνουν συνέχεια και είναι πολλά. Δεν έχω ιδέα τι παίζει στην αγορά, ούτε από ποιότητες, ούτε μάρκες, ούτε τίποτα.
Αυτό που έχω όμως στην τσέπη μου είναι 100+ ευρώ. Είτε ηλεκτρικό, είτε με βενζίνη, το ηλεκτρικό μου ακούγεται πιο εύκολο καθώς έχω μπαλαντέζα μεγάλη, βάζω στην πρίζα άμεσα και κάνω τη δουλειά μου (έχω και αντίστοιχο αλυσοπρίονο). Το βενζινοκίνητο ίσως να είναι καλύτερο, περιμένω τη γνώμη σας σε αυτές τις τιμές πάνω-κάτω.

Υπάρχει βέβαια και η λύση να φέρω έναν άνθρωπο με τέτοιο μηχάνημα (προφανώς ακριβότερο) να μου τα κόβει κάθε χρόνο και τέλος. Στην άλλη περίπτωση θα μου μείνει το μηχάνημα.

Γεια σας,
Θα με ενδιέφερε να πάρω ένα χορτοκοπτικό να κόβω τα χόρτα που και που σε ένα οικόπεδο διότι βγαίνουν συνέχεια και είναι πολλά. Δεν έχω ιδέα τι παίζει στην αγορά, ούτε από ποιότητες, ούτε μάρκες, ούτε τίποτα.
Αυτό που έχω όμως στην τσέπη μου είναι 100+ ευρώ. Είτε ηλεκτρικό, είτε με βενζίνη, το ηλεκτρικό μου ακούγεται πιο εύκολο καθώς έχω μπαλαντέζα μεγάλη, βάζω στην πρίζα άμεσα και κάνω τη δουλειά μου (έχω και αντίστοιχο αλυσοπρίονο). Το βενζινοκίνητο ίσως να είναι καλύτερο, περιμένω τη γνώμη σας σε αυτές τις τιμές πάνω-κάτω.

Υπάρχει βέβαια και η λύση να φέρω έναν άνθρωπο με τέτοιο μηχάνημα (προφανώς ακριβότερο) να μου τα κόβει κάθε χρόνο και τέλος. Στην άλλη περίπτωση θα μου μείνει το μηχάνημα.
Αν μιλας για κοπη ετησιως, σιγουρα θα θες δυνατο μηχανημα για να κοβει μεγαλα και ισως χονδρα χορτα.
Ενα κινεζο φασον βενζινης νομιζω ειναι η λυση σου στα 2 hp εκει γυρω στα 100+

Εγώ έχω αυτό: https://www.leroymerlin.gr/gr/garde...thamnokoptiko-venzinokinito-bc415-2-61884004/
Τότε το είχε προσφορά βέβαια στα 90 κάτι ευρώ.
Αν εξαιρέσεις οτι έχει το πιο χάλια σύστημα αλλαγής μεσινέζας κατά τα άλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Και με χρήση 2-3 φορες το χρόνο σε μεγάλα χωράφια.
Σε παραπλήσιες τιμές μπορείς να βρεις αξιοπρεπέστατα χορτοκοπτικά.

Προσωπικά προτιμάω πάντα τα βενζινοκίνητα σε αυτά τα εργαλεία.
Εκτος του ότι σε βολεύει αφάνταστα η φορητότητά τους (το παίρνεις και σε εκείνο το χωράφι στη μέση του πουθενά. Κι αφού το έχεις θα σε «τρώει» να το χρησιμοποιήσεις ή να το δανείσεις) θεωρώ και επικίνδυνο να έχεις καλώδια μες στα πόδια σου όταν εκτελείς γεωργικές εργασίες.

Δεν αλλάζει η κεφαλή του; Η πιο βολικη είναι η απλή που κόβεις κομμάτια στο μέγεθος που μπορεί να δουλέψει και όταν κοντύνουν τα αλλάζεις.

Με όλες τις κεφαλές κόβεις τα κομμάτια κ.λ.π. κ.λ.π.
Το θέμα είναι πόσο εύκολο είναι να την βγάλεις ώστε να αλλάξεις την μεσινέζα.
Έχω δει άλλες που αλλάζουν πανεύκολα.

Το αν μπορώ να βάλω άλλη κεφαλή δεν το έχω ψάξει ακόμα. Το πιο πιθανό είναι πως θα γίνεται αλλά δεν μπορώ να σου το πω με απόλυτη σιγουριά.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γεια σας,

Έχω αναφέρει τι έκανα στο δικό μου αντίστοιχο δίλημμα. Πήρα και μια κεφαλή αλουμινίου διότι δεν με βόλευε η αυτόματη που είχε (μάλλον λόγω δικιάς μου αμπαλοσύνης).
Φυσικά αν υπάρχει περίπτωση να το χρησιμοποιήσεις και σε μέρος χωρίς ρεύμα, τότε κοιτάς σε βενζινοκίνητο.

Καλημέρα παιδιά,
επειδή άρχισε και μας κάνει "νούμερα" η ακοή... τι προτείνεται σε κράνος-μάσκα-ωτοασπίδες για εργασίες με χορτοκοπτικό (20 στρέμματα, αρκετές ώρες) και αλυσοπρίονα (κλάδεμα, υλοτομία)
Ευχαριστώ