Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εχεις δικιο. Εμενα που μου αρεσει να "ξυριζω' στο χωμα, κοβω μπολικες.

Συμφωνα με την Emak (efco, oleo-mac, bertolini), αντιπροσωπος για την efco στην Ελλαδα ειναι ο Παντελης Παπαδοπουλος ΑΕΒΕ, ο οποιος ουτε καν την αναφερει στο site του.
Ξερει κανεις που να ψαξω να βρω μια αναφλεξη-πολλαπλασιαστη (εμενα μου κανει σαν το παλιο μανιατό) με κωδικο 4138722R για ενα efco χορτοκοπτικο;

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν μπορεί να ανεβάζει στροφές για αυτόν το λόγω επειδή όταν αφήνεις το γκάζι αποσυμπλεκει ο φυγοκεντρικός συμπλέκτης ο οποίος βρίσκεται στο σημείο που ενωνει το κοντάρι με το μοτέρ και δεν υπάρχει μετάδοση κινησης.Κοιτα μήπως κολλάει το γκάζι από ντίζα ή από μεμβράνη καρμπυρατέρ.
Δεν κολλάει σίγουρα κάτι καθώς αυτό που περιγράφω το κάνει μόνο όταν έχω την τετρακοπη λεπίδα. Μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται σαν να ανεβάζει στιγμιαία στροφές ο κινητήρας λόγω της κίνησης όταν αφήνω το γκάζι.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ο άξονας μέσα στο κοντάρι και όχι η μηχανή; θα κοιτάξω αν μπορώ να ανεβάσω βίντεο.

Στάλθηκε από το LDN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αν δεν κολλάει τίποτα,μόνο ο συμπλέκτης μένει.
Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, θα το κάνω μια βόλτα από εκεί που το πήρα να το δουν..

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν κολλάει σίγουρα κάτι καθώς αυτό που περιγράφω το κάνει μόνο όταν έχω την τετρακοπη λεπίδα. Μου δίνει την εντύπωση ότι ακούγεται σαν να ανεβάζει στιγμιαία στροφές ο κινητήρας λόγω της κίνησης όταν αφήνω το γκάζι.

Υπάρχει περίπτωση να είναι ο άξονας μέσα στο κοντάρι και όχι η μηχανή; θα κοιτάξω αν μπορώ να ανεβάσω βίντεο.

Ακούστε αν μπορείτε να καταλάβετε τον ήχο που κάνει όταν αφήνω το γκάζι από τις φουλ στροφές.

https://youtu.be/vHroYZvb-fE

Δεν ακούω τίποτα περίεργο ....απλώς καίει την βενζίνη που έχει ήδη πάρει μέσα μέχρι να σταματήσει να του δίνει το καρμπυρατέρ.

Εγώ τον άκουσα (είμαι και πιο μικρός...)χεχε.
Δεν είναι τίποτα νομίζω ή συμπλέκτης ή γωνιακή (βάλε γράσο).

Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου πει τι φυτό είναι το παρακάτω; μοιάζει με μπαλίτσα ο ανθός του. Το έπιασε ο μικρός μου και άρχισε να κλαίει πολύ. Το έπιασα για να δω και είναι γεμάτο αγκάθια και πολύ οξυς πόνος όταν σε τρυπαει. Του έβαλα πολύ νερό και του ξεπλυνα τα χέρια, τώρα γυρίσαμε σπίτι και δεν τον πονάει πια. Του έβαλα και ελαιόλαδο στα χεράκια μήπως έχει μείνει καμία αγκαθα.

Ο γιατρός μου είπε αν δεν έχει κοκκινίλα η κάποιο εξάνθημα στο χεράκι να μην ανησυχήσω.

Μπορεί να μου κάνεις τι είναι; σε μια μεριά έχει γεμίσει το χωράφι από δαύτα.

Μπόλικο νερό και μετά fenistil gel ή roll on (ότι σε βολεύει).
Σε 10-15' έχει περάσει.

Στα δικά μου (4 χρονών) τους είπα να πιάσουν απο μόνοι τους για να μάθουν :violent-smiley-030:

Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα το flush cutter, για κάποιο λόγο δε μπορώ να το κεντραρω με τίποτα στο μηχανάκι μου, τουλάχιστον με τα παξιμάδια που έχει μέσα.

Δε μπορώ να βγάλω άκρη, παίζει να μην είναι συμβατό με το δικό μου;

Ξέρει κάποιος τι δέντρο είναι αυτό;
28dc9db7ccf7cb6b7ffc0246889e8f68.jpg
076b647a10be7374496df30f68e8aa4d.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η αμυγδαλιά έχει άλλου τύπου άνθη και τα ρίχνει νομίζω πριν βγάλει φύλλα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα το flush cutter, για κάποιο λόγο δε μπορώ να το κεντραρω με τίποτα στο μηχανάκι μου, τουλάχιστον με τα παξιμάδια που έχει μέσα.

Δε μπορώ να βγάλω άκρη, παίζει να μην είναι συμβατό με το δικό μου;

τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει με το flush cutter, έχεις βρει λύση στο μεταξύ;

ίσως μπορούν να βοηθήσουν συμφορουμίτες που το έχουν

Σωστά.. Δεν είναι αμυγδαλιά, το έχω σε ένα κτήμα με ελιές,αλλά δεν ξέρω τι είναι.

τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει με το flush cutter, έχεις βρει λύση στο μεταξύ;

ίσως μπορούν να βοηθήσουν συμφορουμίτες που το έχουν

Καλημέρα, στο McCulloh θαμονοκοπτικό που έχω δεν υπάρχει συμβατότητα. Η βάση που έχει στην γωνιακή δεν κάνει για να κεντράρει σωστά το Flash Cutter, επίσης, το μπουζόνι του είναι πολύ μικρό για να κουμπώσει. Το πήγα σε μαγαζί με είδη κήπου και αγρού και μου επιβεβαίωσαν οτι δεν κάνει. Θα μπορούσα μονάχα να φτιάξω μια Custom βάση σε τόρνο.

Δοκίμαασα το flash cutter στο μεγαλύτερο θαμνοκοπτικό Stihl που έχω και κουμπώνει μια χαρά. Πραγματικά θερίζει η κεφαλή, αξίζει και το τελευταίο ευρώ. Με σύνολο 3 ζευγάρια λεπίδες θέρισα παραπάνω από μισό στρέμμα χόρτα με μολόχες τέρατα!

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αν κόβετε χοντρά και σκληρά χόρτα, πχ βάτα κλπ, ξεχάστε τις μεσινέζες... Κάθε 10" λεπτά θα σταματάτε για αλλάγή.
Η μόνη λύση είναι κεφαλή με πλαστικές λεπίδες. Εγώ σώθηκα μ´αυτές.

1790002_1.jpg
Πραγματικά ότι καλύτερο! Ευχαριστούμε για τα φώτα σου!

b07a320d7d65894689acd8b9303e6ddd.jpg

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν ισχυει παντα αυτο

Σωστά.. Δεν είναι αμυγδαλιά, το έχω σε ένα κτήμα με ελιές,αλλά δεν ξέρω τι είναι.

αφου ειναι δικο σου το δεντρο δεν εχεις δει τι καρπους βγαζει

επισης ειναι παρα πολυ μεγαλο το δεντρο για να ειναι γκοριτσια, θα πρεπει να ειναι παρα πολυ παλια

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν ισχυει παντα αυτο

αφου ειναι δικο σου το δεντρο δεν εχεις δει τι καρπους βγαζει
Ποτέ δεν πρόσεξα, δεν το έδινα σημασία.