Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

δεν ισχυει παντα αυτο

αφου ειναι δικο σου το δεντρο δεν εχεις δει τι καρπους βγαζει

επισης ειναι παρα πολυ μεγαλο το δεντρο για να ειναι γκοριτσια, θα πρεπει να ειναι παρα πολυ παλια

Μεγαλωνουν φιλε αρκετα και αυτες εως και 6 μετρα υψος.

c81e728d9d4c2f636f067f89cc14862c-216.jpg

Παυλιτο θα δεις μικρους καρπους σαν αυτους.
Αν ηταν μικροτερη θα σου ελεγα να την μπολιασεις καθως ειναι ανθεκτικο δεντρο.

img_1210.jpg

Και εδω λιγα λογια για το πως το αξιοποιουσαν οι παλιοι.
https://www.tilestwra.com/gkortsia-agriapidia-xechasmeno-dentro-pou-megalose-polles-genies/

http://www.alekati.gr/γκορτσιά

Λογικά πρέπει να γίνεται τέτοια εποχή το μπόλιασμα, όπως βλέπω στο βίντεο.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Πραγματικά ότι καλύτερο! Ευχαριστούμε για τα φώτα σου!

b07a320d7d65894689acd8b9303e6ddd.jpg

Γί αυτό είμαστε εδώ... Χαίρομαι πολύ που έκανες τη δουλειά σου. :grandpa:

Λίπανση - συντήρηση γκαζόν
Καλησπέρα. Καθότι άπειρος σχετικά στο θέμα της περιποίησης το γκαζόν ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες σχετικά με τη λίπανση του.
Είναι απαραίτητη και κάθε πότε; Το πιο βασικό: τι είδος λιπάσματος χρησιμοποιούμε, και σε ποια ποσότητα; Είναι κάποιο έτοιμο ή πρέπει να γίνεται ανάμιξη συστατικών που να καλύπτουν ανάγκες σε άζωτο, φώσφορο κλπ;
Ευχαριστώ.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ένα πλήρες λίπασμα τύπου κομπλεζαλ είναι αρκετό. Προσοχή στη δοσολογία μόνο. Μη περασεις τα πενήντα γραμμαρια το τετραγωνικό και το σκορπισμα να είναι αραιό.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ένα πλήρες λίπασμα τύπου κομπλεζαλ είναι αρκετό. Προσοχή στη δοσολογία μόνο. Μη περασεις τα πενήντα γραμμαρια το τετραγωνικό και το σκορπισμα να είναι αραιό.

Σε ευχαριστώ πολύ!
Τα 50 γραμμάρια [χοντρικά] πως τα ξεχωρίζουμε;
Πόσο συχνά ρίχνουμε το λίπασμα.
Επίσης, αξίζει τον κόπο να ρίχνουμε (που και που) και νέους σπόρους γκαζόν;

Υπολογιζεις τα τετραγωνικά του γκαζόν και πολλαπλασιαζεις. Μετά το βάζεις σε έναν κουβά και το σκορπάς πετώντας το στον αερα. Εφαρμόζεις δύο τρεις φορές το χρόνο και πότε όταν το γκαζόν είναι μικρό γιατί οι ρίζες και γενικά το φυτό είναι ευαισθητο. Αζωτούχα λιπάσματα το αναπτύσουν αμέσως, αλλά όλα τα στοιχεία είναι απαραίτητα. Μη τσιμπάς όταν σου πασάρουν λίπασμα για γκαζον με αρκετό άζωτο. Αν σκορπάς σπόρους γκαζόν έτσι το μόνο που κάνεις είναι να ταιζεις μυρμήγκια. Νέο γκαζόν βάζουμε μόνο όταν πρέπει, με συγκεκριμένη διαδικασία και αφού καταπολεμήσουμε το αίτιο που προκάλεσε το κενό στο γκαζόν.

Υπολογιζεις τα τετραγωνικά του γκαζόν και πολλαπλασιαζεις. Μετά το βάζεις σε έναν κουβά και το σκορπάς πετώντας το στον αερα. Εφαρμόζεις δύο τρεις φορές το χρόνο και πότε όταν το γκαζόν είναι μικρό γιατί οι ρίζες και γενικά το φυτό είναι ευαισθητο. Αζωτούχα λιπάσματα το αναπτύσουν αμέσως, αλλά όλα τα στοιχεία είναι απαραίτητα. Μη τσιμπάς όταν σου πασάρουν λίπασμα για γκαζον με αρκετό άζωτο. Αν σκορπάς σπόρους γκαζόν έτσι το μόνο που κάνεις είναι να ταιζεις μυρμήγκια. Νέο γκαζόν βάζουμε μόνο όταν πρέπει, με συγκεκριμένη διαδικασία και αφού καταπολεμήσουμε το αίτιο που προκάλεσε το κενό στο γκαζόν.

Ευχαριστώ και πάλι.

Καλησπέρα.
Έχω ακούσει ότι υπάρχει ένα ειδικό εξάρτημα (ή είδος μεσινέζας) το οποίο προστατεύει από το λέρωμα του κομένου χόρτου τους βαμένους τοίχους που είναι στα όρια του γκαζόν.
Ισχύει;

Εχω αυτο το φυτο, δεν θυμαμαι πως το λενε.
Θελει κλαδεμμα, δεν ειναι η εποχη του ξερω, αλλα πλεον δεν χωραμε να περασουμε.

Αυτο το ψαλιδι θα μου κανει τη δουλεια?

Ή πρεπει να παρω τετοιο εργαλειο?

Και με τα δύο θα την κάνεις τη δουλειά.
Τώρα ποιό θα διαλέξεις είναι δικό σου θέμα. Απλά να ξέρεις οτι η κούραση με το κόστος είναι αντιστρόφως ανάλογα. -bye-

Καλημέρα, για να ρωτήσω κι εδώ:
Μιας και αρχάριος, ήθελα να ρωτήσω με ποια συχνότητα ποτίζουμε αυτή την εποχή το γκαζόν.
Υπάρχει κάποιο ημερολόγιο ποτίσματος του γκαζόν ή τα πάντα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία;
Συχνότητα κουρέματος;
Ευχαριστώ.

Το γκαζόν όπως και κάθε φυτό δε πρέπει να μείνει από νερό. Ούτε και να κολυμπά όμως.
Το πόσο νερό πρέπει να πέσει σε ένα φυτό εξαρτάτε από τις καιρικές συνθήκες, το χώμα και τα χαρακτηριστικά του. Σε γενικές γραμμές όμως η υγρασία δε πρέπει να χαθεί από τα αραιά ποτίσματα. Σε περίοδο ξηρασίας όπως είναι το καλοκαίρι, θέλει 2 με 3 φορές τη μέρα. Αυτή τη περίοδο που η άνοιξη είναι φθινόπωρο πρέπει να ποτίζουμε μάνουαλ γιατί το νερό απο τον ουρανό είναι πολύ και ακανόνιστο. Σε μέρα που θα βρέξει πολύ πρέπει να περάσουν 3-4 μέρες για να ελέγξουμε αν θα ποτίσουμε γιατί οι εξατμίσεις δεν είναι πολλές και οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να "τραβήξει" το γκαζόν ούτως ώστε να αυξήσουμε το νερό. Όταν με το καλό σταματήσουν οι βροχές προγραμματίζουμε μια φορά την μέρα και αυξάνουμε ανάλογα τις θερμοκρασίες.
Α! Οι πολλές βροχές θα προκαλέσουν και προβλήματα στο γκαζόν ΟΠΟΥ το μαζεύει.

Το γκαζόν όπως και κάθε φυτό δε πρέπει να μείνει από νερό. Ούτε και να κολυμπά όμως.
Το πόσο νερό πρέπει να πέσει σε ένα φυτό εξαρτάτε από τις καιρικές συνθήκες, το χώμα και τα χαρακτηριστικά του. Σε γενικές γραμμές όμως η υγρασία δε πρέπει να χαθεί από τα αραιά ποτίσματα. Σε περίοδο ξηρασίας όπως είναι το καλοκαίρι, θέλει 2 με 3 φορές τη μέρα. Αυτή τη περίοδο που η άνοιξη είναι φθινόπωρο πρέπει να ποτίζουμε μάνουαλ γιατί το νερό απο τον ουρανό είναι πολύ και ακανόνιστο. Σε μέρα που θα βρέξει πολύ πρέπει να περάσουν 3-4 μέρες για να ελέγξουμε αν θα ποτίσουμε γιατί οι εξατμίσεις δεν είναι πολλές και οι θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν να "τραβήξει" το γκαζόν ούτως ώστε να αυξήσουμε το νερό. Όταν με το καλό σταματήσουν οι βροχές προγραμματίζουμε μια φορά την μέρα και αυξάνουμε ανάλογα τις θερμοκρασίες.
Α! Οι πολλές βροχές θα προκαλέσουν και προβλήματα στο γκαζόν ΟΠΟΥ το μαζεύει.
Σε ευχαριστώ πολύ.
Κάποιο σχόλιο για τη συχνότητα και ύψος κουρέματος;