Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κώστα ξεγελάει η λήψη τής φωτογραφίας καί φαίνεται σχεδόν κάθετη στήν πρώτη φωτό,στήν δεύτερη φωτό πού είναι από λίγο διαφορετική γωνία φαίνεται κανονικά η κλίση.
Πάντα δένεται η σκάλα στό πάνω μέρος μέ τό δέντρο.Καί φυσικά είμαι δεμένος μέ ειδική ζώνη εργασίας γιά ύψος.
Τα πρόσθετα μέτρα φενονται και από την φωτο...Στην δεύτερη όντως φενεται περισσότερη κλίση....σε κάθε περίπτωση με προσοχή....

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Για λεγε ευλογημενε και ευλυγιστε αιλουρα των δενδρων, ποια ειναι τα 'λαιμαργα' της αχλαδιας και τι εστι 'χοιροπριονο'?

Ο δαίμων τού πληκτρολογίου χτύπησε Μιχάλη ...... χειροπρίονο η πριόνι χειρός.

Οπως έγραψε ο Μπάμπης παραπάνω τά λαίμαργα είναι τα κλαδιά πού αναπτύσσονται υπερβολικά καί είναι περιττά.

Χοιροπρίονο είναι το γνωστό γουρουνοπρίονο. -bye-

Ειδικό γιά τίς γουρουνοκεφαλές !!

:flipout:-bye-

Χοιροπρίονο είναι το γνωστό γουρουνοπρίονο. -bye-

Τα λαιμαργα βλασταρια κοβονται με το πεινασμενο χοιροπριονο. Εχει λογικη :)

α χα χα χα χα ρε δεν έχετε το Θεό σας. ευτυχώς που δεν έπινα και κανένα καφέ, απ την μύτη θα το έβγαζα !!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είπαμε, Wetherman ο αναρριχητικής, κλάρα δεν του ξεφεύγει !!

----------------------------------------------------------------------------

Κώστα δεν υπάρχει περίπτωση ο Δημήτρης να μην πάρει μέτρα ασφαλείας, και μάλιστα περισσότερο του κανονικού. να είσαι σίγουρος. !

ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ φίλε μου και γείτονα. -bye-

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

α χα χα χα χα ρε δεν έχετε το Θεό σας. ευτυχώς που δεν έπινα και κανένα καφέ, απ την μύτη θα το έβγαζα !!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Είπαμε, Wetherman ο αναρριχητικής, κλάρα δεν του ξεφεύγει !!

----------------------------------------------------------------------------

Κώστα δεν υπάρχει περίπτωση ο Δημήτρης να μην πάρει μέτρα ασφαλείας, και μάλιστα περισσότερο του κανονικού. να είσαι σίγουρος. !

ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ φίλε μου και γείτονα. -bye-

Nα σαι καλά Γιώργο,σέ ευχαριστώ. :ernaehrung004:

Ποια ειναι η σωστοτερη θεση αποθηκευσης ενος χορτοκοπτικου?
Καθετα ή οριζοντια? Αν ειναι καθετα, η μηχανη πανω ή κατω σε σχεση με τη μεσινεζα?

Η κεφαλη τις μεσινεζας πρεπει να ειναι πιο κατω απο το υπολοιπο σωμα το μηχανηματος, για να μη τρεχουν τα γρασα μεσα στη σωληνα.

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Η σοβαρότερη θέση είναι με την μηχανή πάνω για να μην στάζει η βενζίνη . Τώρα για αποθήκευση και χρήση μετά από 6 μήνες εκτός από θέση αποθήκευσης θέλει και άλλες δουλειές!!!
https://www.stihl.com/the-correct-way-to-store-brushcutters.aspx
Η κεφαλη τις μεσινεζας πρεπει να ειναι πιο κατω απο το υπολοιπο σωμα το μηχανηματος, για να μη τρεχουν τα γρασα μεσα στη σωληνα.
Εννοείς από την κεφάλι τα γρασα να τρέχουν μέσα στο σωλήνα;;
Πολύ δύσκολα.. εκτός και αν έχει 60+ βαθμούς... Παλιά το έλεγαν αυτό που ο άξονας του χορτοκοπτικου ήταν γεμάτος γράσο...

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Η σοβαρότερη θέση είναι με την μηχανή πάνω για να μην στάζει η βενζίνη . Τώρα για αποθήκευση και χρήση μετά από 6 μήνες εκτός από θέση αποθήκευσης θέλει και άλλες δουλειές!!!
https://www.stihl.com/the-correct-way-to-store-brushcutters.aspx
Εννοείς από την κεφάλι τα γρασα να τρέχουν μέσα στο σωλήνα;;
Πολύ δύσκολα.. εκτός και αν έχει 60+ βαθμούς... Παλιά το έλεγαν αυτό που ο άξονας του χορτοκοπτικου ήταν γεμάτος γράσο...

Ασε τις αλλες δουλειες, για αποθηκευση βραχυπροθεσμη και μακρυπροθεσμη αναφερω, η καθετη ειναι η πιο βολικη.

Ρε μεγάλε επιτρέπεται να ρωτάς εσύ τέτοια πράγματα ...αφού είσαι ειδικός σε αυτά !!!
Κάθετη βέβαια με δύο στραβόκαρφα στον τοίχο να πιάνουν την βάση της μηχανής ...αν είναι καλό μηχάνημα και έχει χώρο να πιάσουν τα καρφιά.-bye-

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μενει να βρουμε μια εξτρα μπαταρια, το παρακολουθω.
.

Σε λίγες μέρες βγαίνει φυλλάδιο όπου έχει μπαταρία AS 2 για το GTA 26 στα 39 ευρώ .

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε λίγες μέρες βγαίνει φυλλάδιο όπου έχει μπαταρία AS 2 για το GTA 26 στα 39 ευρώ .

Καλημέρα Κώστα καί ευχαριστώ.
Ηδη τό έχω στά χέρια μου από τήν Δευτέρα τό νέο φυλλάδιο προσφορών πού ξεκινάνε από τήν ερχόμενη Δευτέρα 26 Μάρτη.
Βέβαια στο site τής Stihl καί τών αντιπροσώπων έχει ανεβάσει τό GTA 26 (τό είδα καί σέ φυσικό κατάστημα Stihl,καί ρώτησα πότε θά έρθουν μπαταρίες έξτρα,αλλά δέν γνώριζε) αλλά όχι τα αναλώσιμα του ακόμα,ίσως νά τα ανεβάσουν τήν ερχόμενη Δευτέρα πού ξεκινάνε οι προσφορές.Η μήπως έφεραν τώρα τόν Μάρτιο το GTA 26 set καί solo,και μπαταρίες έξτρα - φορτιστές έξτρα φέρουν τόν Μάιο ?.

Διόρθωση :
οι προσφορές Stihl ξεκινάνε τήν ερχόμενη Δευτέρα 23 Μάρτη καί όχι 26 Μάρτη,όπως χτύπησε ο δαίμων τού πληκτρολογίου.

Last edited by a moderator:

Ρε μεγάλε επιτρέπεται να ρωτάς εσύ τέτοια πράγματα ...αφού είσαι ειδικός σε αυτά !!!
Κάθετη βέβαια με δύο στραβόκαρφα στον τοίχο να πιάνουν την βάση της μηχανής ...αν είναι καλό μηχάνημα και έχει χώρο να πιάσουν τα καρφιά.-bye-

Δεν τα ξερω ολα και οτι ξερω ρωτησα, ειδα και εμαθα :a0210:

ΥΣ. Αλυσοπριονο καθετα αποθηκευςται? :BDBDG54:

Δεν τα ξερω ολα και οτι ξερω ρωτησα, ειδα και εμαθα :a0210:

ΥΣ. Αλυσοπριονο καθετα αποθηκευςται? :BDBDG54:
Κάθετα με τη λάμα κάτω!!! Πολλά αλυσοπρίονα έχουν και τρύπα για την στήριξη τούς ... Και οριζόντια όμως δεν έχει θέμα.

Το θεμα είναι τι κανεις πριν την αποθηκευση.

Πινω καφε....:flipout:

δυστυχος εκει που θελω να βαλω το χορτοκοπτικο, δεν χωραει καθετα:bigcry: δυο μετρα+ μηκος.
θα το κρεμασω μαλλον οριζοντια!

Αυτό προφανώς το γνωρίζει από ότι κατάλαβα παραπάνω... Μάλλον από την Κλεισούρα του ιού κάνει ανακαίνιση στο εργαστήριο!!!
Πινω καφε....:flipout:

δυστυχος εκει που θελω να βαλω το χορτοκοπτικο, δεν χωραει καθετα:bigcry: δυο μετρα+ μηκος.
θα το κρεμασω μαλλον οριζοντια!
Βάλτο οριζόντια με το ντεπόζιτο πάνω.. δηλαδή σαν να κάθεται στο πάτωμα!!!

Σχετικά με το πριν την αποθήκευση , το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι η αγορά ενός λίτρου motomix , το βάζετε να δουλέψει δύο λεπτά , το σβήνετε και το αποθηκεύετε.