Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σχετικά με το πριν την αποθήκευση , το καλύτερο αυτή την στιγμή είναι η αγορά ενός λίτρου motomix , το βάζετε να δουλέψει δύο λεπτά , το σβήνετε και το αποθηκεύετε.

Εγω προσθετω ενα προσθετο που κανει την ιδια δουλεια,
παρολαυτα αδειαζω ντεποζιτο καιντο δουλευω να σβησει.

Εγώ το αφήνω με βενζίνα μέσα και ποτέ δεν είχα θέμα

:violent-smiley-030:
Δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα συμβαίνει αυτό αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι λάθος. κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί πρόβλημα..

Η αποθήκευση για την σεζόν (6μηνες+) είναι:
1. αδειάζουμε το ντεπόζιτο και το καθαρίζουμε .
2. Δουλεύουμε το εργαλείο μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα μέσα στο καρμπιρατέρ.
3.καθαριζουμε φίλτρα αέρα και βενζίνης (ή αντικαθιστούμε ανάλογα την φθορά)
Και το βάζουμε για ύπνο

Τώρα αν το εργαλείο το χρησιμοποιούμε συχνά πυκνά τότε.
1. Γεμίζουμε με φρέσκια βενζίνη (προσοχή ΠΆΝΤΑ το καλύτερο λάδι)***
2. Καθαρίζουμε μπουζί και φίλτρο αέρα
Και αποθηκεύουμε
Μια φορά τον μήνα το ανάβουμε να δουλέψει για 5 λεπτά εάν δεν έχει γίνει χρήση...

***Εγώ βάζω το HP ultra by Stihl και μόνο . Είχα σοβαρά πρόβληματα με άλλα λάδια του εμπορίου...

Το motomix για μένα είναι περιττό όταν έχεις πάντα φρέσκια φιλτραρισμένη βενζίνη και καλό λάδι.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:violent-smiley-030:
Δεν ξέρω για πόσο χρονικό διάστημα συμβαίνει αυτό αλλά θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι λάθος. κάποια στιγμή θα δημιουργηθεί πρόβλημα..
Συμφωνώ φίλε, απλά από αμέλεια το κάνω, δεν είχα θέμα μέχρι σήμερα αλλά θα το εφαρμόσω και εγώ

Πολύ καλά θα κάνεις. εγώ την είχα πατήσει κάποτε σαν ανίδεος για αυτό στο έγραψα. από τότε βέβαια που το έμαθα κάνω κι εγώ όλα όσα πιο πάνω λέχθηκαν από άλλους και δεν ξανά είχα κάποιο πρόβλημα.
Ποτέ δεν είναι αργά. -bye-

Τα επαγγελματικά εργαλεία είναι φτιαγμένα για να τα αμελείς και να δουλεύουν! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σωστό !! Δουλεύω με κινητήρες Stihl και Briggs and Stratton που συχνά πυκνά δεν συντηρώ σωστά λόγο φόρτου εργασίας κτλπ... Όμως πάντα μου κάνουν την χάρη και ανάβουν και τελειώνουν και την δουλειά!!!
Εκεί ίσος συγχωρείται η αμέλεια... Αλλά σε ένα ερασιτεχνικό εργαλειο ίσος δεν γίνει κάτι ανάλογο

Εγω προσθετω ενα προσθετο που κανει την ιδια δουλεια,
παρολαυτα αδειαζω ντεποζιτο καιντο δουλευω να σβησει.
Το πρόσθετο συντηρεί την βενζίνη , το motomix δεν είναι βενζίνη , οπότε δεν κάνει ίδια δουλειά .
Παρά ταύτα από το τίποτα καλό είναι που το βάζεις.

Αγορά του καλοκαιριού που ήθελα να την δουλέψω καλά πριν παρουσιάσω!!!
->LUMAG HGM87555
Επαγγελματικός καταστροφέας αγριόχορτων
Κινητήρα: Briggs & Stratton 875 Series

Specifications:

Μόνο Κολινδρός τετράχρονο Briggs and Stratton 850 series κινητήρα βενζίνης

Κυβικά 190cc

Απόδοση κινητήρα 4.4 kw

Δυναμη 11.5 Nm

Φάρδος κοπής 550 mm

Τροχούς αγροτικού προφίλ

Δυνατότητα κοπής έως 20 °

70 kg βάρος

•Τεχνολογία easy Start μόλις με το πολύ 2 σχινιες.

• φίλτρο λαδιού

• τιμή 1600 ευρο σε προσφορά από 2100.

Στο βίντεο το παρτέρι έχει μολόχες με μεγάλο πραγματικά μεγάλο κορμό!!!!
9180e4fe9b995d58b3145ddb42923e28.jpg
611f8366b8069ca4471c28f266b31d5e.jpg
be650eee92e3e4205f80594029c09e30.jpg
36aa2cecc2d508c20cb35de562e19feb.jpg
2f81c8b8935677984f121f12401b5976.jpg
//cloud.tapatalk.com/s/5e76268caa77f/video-393aad2efad873397c97c31e3bacf00a-V.mp4

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Ανέβασα ένα βίντεο από τόν φυσητήρα μπαταρίας Stihl BGA 56,είναι κοντά η κάμερα στό φυσητήρα καί ακούγεται κάπως δυνατά,στήν πραγματικότητα είναι πιό αθόρυβος.
Ο Μιχάλης (Χιώτης) τόν έχει δεί καί τόν έχει δουλέψει από κοντά καί μπορεί να επιβεβαιώση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Δημήτρη αρκετα δυνατός και ελαφρύς ο συγκεκριμένος φυσητηρας βλέποντας το βίντεο...φτάνει τους μικρούς ρεύματος...
Πολύ μεγάλη ευκολία σε αυτήν περίπτωση το εργαλείο μπαταρίας...
Βέβαια το συγκεκριμένο θα έχει ένα καλό κοστολογιο...που δύσκολα πλησιάζεις..

Δημήτρη αρκετα δυνατός και ελαφρύς ο συγκεκριμένος φυσητηρας βλέποντας το βίντεο...φτάνει τους μικρούς ρεύματος...
Πολύ μεγάλη ευκολία σε αυτήν περίπτωση το εργαλείο μπαταρίας...
Βέβαια το συγκεκριμένο θα έχει ένα καλό κοστολογιο...που δύσκολα πλησιάζεις..

Κώστα σέ παραδέχομαι γιατί έδωσες σημασία στήν λεπτομέρεια !!!
Δυό λέξεις ΔΥΝΑΤΟ καί ΕΛΑΦΡΥ,δίνω πολύ μεγάλη σημασία στόν λόγο απόδοσης βάρους γιατί τα εργαλεία θέλω να έιναι όσο τό δυνατό πιό ελαφρυά,μιάς καί τα δουλεύω συνέχεια.
Εχω καί τό βενζινοκίνητο φυσητήρα Stihl BG 56 στήν παρακάτω φωτό πού είναι 4,4 κιλά μέ καύσιμο φούλ καί γιά πολύ ώρα είναι κάπως κουραστικός στό χέρι,η απόδοση του βενζινοκινητήρα είναι λίγο καλύτερη από τόν μπαταρίας BGA 56 πού μέ τήν μεγαλύτερη μπαταρία είναι 3,4 κιλά,αλλά καί ο μπαταρίας σέ ότι δουλειά θέλω να βγάλει εις πέρας τήν βγάζει.
Από τότε πού δουλεύω τά εργαλεία μπαταρίας κήπου Stihl έχω παροπλίσει τα εργαλεία βενζίνης κήπου Stihl καί απλά τά έχω back-up,η όταν θέλω να κάνω σκληρές εργασίες πού τα μπαταρίας δέν έχουν τήν κατάλληλη ισχύ.

Επειδή έχω μπεί τελευταία στήν επαγγελματική σειρά εργαλείων μπαταρίας Stihl γιατί ο φυσητήρας BGA 56 είναι ημιεπαγγελματικός,δυό εργαλεία ίσως να μήν τα πάρω (έχουμε καί τήν κατάσταση μέ τήν πανδημία,καί δέν ξέρουμε τί μας ξημερώνει) η άν τα πάρω θα τά πάρω έτσι γιά τήν σειρά,τό ένα από αυτά είναι ο νέος επαγγελματικός φυσητήρας μπαταρίας Stihl BGA 86 θά έρθει Ελλάδα σέ κανα δίμηνο,αλλά μέ τήν ισχυρή μπαταρία AP 300 S πού χρειάζεται για καλή αυτονομία φτάνει τά 4,6 κιλά σάν τον βενζινοκίνητο φυσητήρα BG 56,έχει σαφώς πιό δυνατή ροή αέρα,αλλά καί 1,2 κιλά περισσότερο βάρος από τόν BGA 56 καί θα κουράζει στό χέρι γιά πολύ ώρα.

Γιά τό κόστος Κώστα,ισχύει ο χρυσός κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις,τα δίνεις τά χρήματα μιά φορά καί τό έχεις μιά ζωή,άν τό προσέχεις τό εργαλείο.

bg5610.jpg

Ωραιο και δυνατο εργαλειο με ιδιαιτερο θορυβο που θυμιζει τουρμπινα.

-bye-

Μας πήρε και μας σήκωσε ο φυσητήρας σου. φυσάς και το pc με αυτόν ή τον έχεις μόνο για τον κήπο ;

Τό pc Γιώργο μόλις ανοίξω τό καπακι του ρίχνω μιά-δύο με τον Stihl για τα χοντρά απο μακρυά,καί μετά τίς λεπτομέρεις κοντά στήν πλακέτα καί στήν ψύκτρα τού επεξεργαστή,τροφοδοτικό κ.τ.λ τα κάνω μέ τό κονφλέρ καί τό αεροπίστολο σέ μειωμένη πίεση 3-4 bar μήν τα πάρω τα εξαρτήματα στό χέρι.

Στό παρακάτω βίντεο φαίνονται σαφώς καλύτερα,οι δυνατότητες του φυσητήρα μπαταρίας Stihl BGA 56
Καί μάλιστα σέ βρεμένο οδόστρωμα τό φύσημα τών φύλλων

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αγορά του καλοκαιριού που ήθελα να την δουλέψω καλά πριν παρουσιάσω!!!
->LUMAG HGM87555
Επαγγελματικός καταστροφέας αγριόχορτων
Κινητήρα: Briggs & Stratton 875 Series

ωραιο εργαλειο για παρτερια
οχι μονο ειχαν μεγαλο κορμο οι μολοχες, αλλα πρεπει να ηταν και πανω απο 1,5 μετρο υψος !!
τα καταπινε τα χορταρια!!

Μόλις βρει πέτρα σβήνει για να μην κάνει ζημιά!!! Μπενει παντού... Το δουλεύω πολύ σε καθάρισμα φωτοβολταϊκόν πάρκων... Θριματιζει τα χόρτα χλωρά και ξερά!!! Προετοιμασία για φρεζαρισμα και εκεί φοβερό... Μου έλυσε τα χέρια!!!

σιγουρα θα ηθελες διπλασιο χρονο για να τα εκοβες με δισκο χορτοκοπτικου
οταν γραφεις προετοιμασια για φρεζαρισμα, εννοεις για χειροκινητη φρεζα

Ναι!! Μετά από τον θρυμματισμό η φρεζα μου δείνει τέλειο αποτέλεσμα στο φρεζαρισμα...
Αρκετοί κήποι εδώ στη Ρόδο έχουν "κεπουλια" όπως τα λέμε με ροδιές λεμονιές πορτοκαλιές αμπέλια κτλπ.. όπου θέλουν όμορφο και καθαρό φρεζαρισμα .