Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.
Δημήτρη αρκετα δυνατός και ελαφρύς ο συγκεκριμένος φυσητηρας βλέποντας το βίντεο...φτάνει τους μικρούς ρεύματος...
Πολύ μεγάλη ευκολία σε αυτήν περίπτωση το εργαλείο μπαταρίας...
Βέβαια το συγκεκριμένο θα έχει ένα καλό κοστολογιο...που δύσκολα πλησιάζεις..
Κώστα σέ παραδέχομαι γιατί έδωσες σημασία στήν λεπτομέρεια !!!
Δυό λέξεις ΔΥΝΑΤΟ καί ΕΛΑΦΡΥ,δίνω πολύ μεγάλη σημασία στόν λόγο απόδοσης βάρους γιατί τα εργαλεία θέλω να έιναι όσο τό δυνατό πιό ελαφρυά,μιάς καί τα δουλεύω συνέχεια.
Εχω καί τό βενζινοκίνητο φυσητήρα
Stihl BG 56 στήν παρακάτω φωτό πού είναι 4,4 κιλά μέ καύσιμο φούλ καί γιά πολύ ώρα είναι κάπως κουραστικός στό χέρι,η απόδοση του βενζινοκινητήρα είναι λίγο καλύτερη από τόν μπαταρίας BGA 56 πού μέ τήν μεγαλύτερη μπαταρία είναι 3,4 κιλά,αλλά καί ο μπαταρίας σέ ότι δουλειά θέλω να βγάλει εις πέρας τήν βγάζει.
Από τότε πού δουλεύω τά εργαλεία μπαταρίας κήπου Stihl έχω παροπλίσει τα εργαλεία βενζίνης κήπου Stihl καί απλά τά έχω back-up,η όταν θέλω να κάνω σκληρές εργασίες πού τα μπαταρίας δέν έχουν τήν κατάλληλη ισχύ.
Επειδή έχω μπεί τελευταία στήν επαγγελματική σειρά εργαλείων μπαταρίας Stihl γιατί ο φυσητήρας BGA 56 είναι ημιεπαγγελματικός,δυό εργαλεία ίσως να μήν τα πάρω (έχουμε καί τήν κατάσταση μέ τήν πανδημία,καί δέν ξέρουμε τί μας ξημερώνει) η άν τα πάρω θα τά πάρω έτσι γιά τήν σειρά,τό ένα από αυτά είναι ο νέος επαγγελματικός φυσητήρας μπαταρίας
Stihl BGA 86 θά έρθει Ελλάδα σέ κανα δίμηνο,αλλά μέ τήν ισχυρή μπαταρία AP 300 S πού χρειάζεται για καλή αυτονομία φτάνει τά 4,6 κιλά σάν τον βενζινοκίνητο φυσητήρα BG 56,έχει σαφώς πιό δυνατή ροή αέρα,αλλά καί 1,2 κιλά περισσότερο βάρος από τόν BGA 56 καί θα κουράζει στό χέρι γιά πολύ ώρα.
Γιά τό κόστος Κώστα,ισχύει ο χρυσός κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις,τα δίνεις τά χρήματα μιά φορά καί τό έχεις μιά ζωή,άν τό προσέχεις τό εργαλείο.
Ωραιο και δυνατο εργαλειο με ιδιαιτερο θορυβο που θυμιζει τουρμπινα.
Μας πήρε και μας σήκωσε ο φυσητήρας σου. φυσάς και το pc με αυτόν ή τον έχεις μόνο για τον κήπο ;
Τό pc Γιώργο μόλις ανοίξω τό καπακι του ρίχνω μιά-δύο με τον Stihl για τα χοντρά απο μακρυά,καί μετά τίς λεπτομέρεις κοντά στήν πλακέτα καί στήν ψύκτρα τού επεξεργαστή,τροφοδοτικό κ.τ.λ τα κάνω μέ τό κονφλέρ καί τό αεροπίστολο σέ μειωμένη πίεση 3-4 bar μήν τα πάρω τα εξαρτήματα στό χέρι.