Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Με το τιμονι, το στρεμμα το καθαριζεις σε 1μιση δυο ωρες.
Χωρις λαβη θα θες παραπανω χρονο και κουραση επιπλεον.
Εγώ που θέλω ένα για πέντε στρέμματα τι να πάρω; θα αντέχει αυτό;

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα παιδιά.
Αύριο θα πάω να πάρω την μεσινέζα CF3 και έβλεπα και τα κράνη με ωτοασπίδες...
Θυμάμαι ο Δημήτρης (weather) είχε πάρει το Function Basic (αλλά αυτός είναι ειδική περίπτωση εκεί που ανεβαίνει :grinning-smiley-043)
Βολεύουν για το χορτοκοπτικό ή να πάρω ασπίδα με ωτοασπίδες;

Μεσινέζα, λάδι για το καύσιμο πχ αυτό , μπετόνι για το καύσιμο πχ αυτό και γράσο πχ αυτό και για προστασία προσώπου μια ασπίδα προσώπου

Λάδι, γράσσο, μπετόνι μπήκαν στην λίστα. Προστασία προσώπου κ ωτοασπίδες υπάρχουν ήδη.
:2thumb22sup:

Γράσο δεν χρειάζεται διότι τα νέα μοντέλα δεν έχουν υποδοχή για συμπλήρωμα.

Εντάξει παιδιά, αφού θα γίνει η δουλειά έστω και πιο αργά πάω για το φτηνότερο-ευέλικτο-ευκολαποθήκευτο. Δημήτρη περιλαμβάνει και αορτήρα, μου είπαν ότι χρειάζομαι μόνο λάδι (έχω διαβάσει στα προηγούμενα ποστ περί καλού λαδιού) και εξτρά μεσινέζα γιατί η λίγη που περιλαμβάνεται δεν είναι αρκετή για πολλά. Παραλαβή Πέμπτη μου είπε οπότε λογικά Σ/Κ θα το έχω να σας πω εντυπώσεις.

Μέ τό καλό Δημήτρη,έκανες καλή επιλογή !!
Ναί χρειάζεσαι καί λάδι γιά να κάνεις τό μείγμα μέ τήν βενζίνη 1 πρός 50 δηλαδή
5 λίτρα βενζίνη αμόλυβδη 100ml λάδι γιά δίχρονους κινητήρες σού προτείνω τό μεσαίο λάδι τό super.Mπορείς καί γιά πιό καλύτερο να βάλεις καί τό ultra πού προτείνει ο Παναγιώτης,επίσης ασπίδα προσώπου.
Nαί οπωσδήποτε μεσηνέζα,νομίζω ότι φοράει τήν 2,4 mm ρώτησε τόν έμπορο καί πάρε καί ένα καρούλι,προτείνω τήν CF3pro

Καλησπέρα παιδιά.
Αύριο θα πάω να πάρω την μεσινέζα CF3 και έβλεπα και τα κράνη με ωτοασπίδες...
Θυμάμαι ο Δημήτρης (weather) είχε πάρει το Function Basic (αλλά αυτός είναι ειδική περίπτωση εκεί που ανεβαίνει :grinning-smiley-043)
Βολεύουν για το χορτοκοπτικό ή να πάρω ασπίδα με ωτοασπίδες;

Καλησπέρα Παναγιώτη
Πού τό θυμάσαι βρέ θηρίο ότι είχα πάρει το Function Basic !!!!
Aυτό Παναγιώτη είναι γιά αλυσοπρίονα περισσότερο καί γιά τα δέντρα μήν μάς πέσει κανα κλαδί η κανα κουκουνάρι στό κεφάλι.Αλλά τό φοράω καί μέ τό χορτοκοπτικό γιά νά έχω σκιά από τόν ήλιο.
Γιά χορτοκοπτικά είναι οι ασπίδες προσώπου μέ η χωρίς ωτοασπίδες

Σωστός ο Κώστας,αλλά μπορεί ο έμπορος να έχει στόκ από παλαιό μοντέλο πού να έχει τάπα γιά γράσο
Μού έχει τύχει γιαυτό τό λέω Κώστα.

Λάδι, γράσσο, μπετόνι μπήκαν στην λίστα. Προστασία προσώπου κ ωτοασπίδες υπάρχουν ήδη.
:2thumb22sup:

Ωραία. Τώρα τελευταία εγώ βάζω και Oregon βελτιωτικό καυσίμου Αλλά δεν μπορώ να υπολογίσω ότι κάνει αυτά που λέει

Αχ ναι. Δεν έδωσα σημασία παραπάνω που λέγανε ότι δεν έχει γωνιακή μετάδοση ένα χορτοκοπτικό

EDIT: Θυμάμαι που το 'χες πάρει. Είχα πάρει λάδι και μπιτόνι εγώ την ίδια περίοδο και σκεφτόμουν το κράνος.
Για την σκιά θα το πάρω κι εγώ. Δεν μπορώ την ασπίδα με το τζόκεϊ ανάποδα. Και το δουλεύω και στο κλάδεμα το πολύ πολύ -bye-

Μέ τό καλό Δημήτρη,έκανες καλή επιλογή !!
μεσηνέζα,νομίζω ότι φοράει τήν 2,4 mm ρώτησε τόν έμπορο καί πάρε καί ένα καρούλι,προτείνω τήν CF3pro

2,4 ή 2,7mm. Δυστυχώς ένα καρούλι oregon 3,5mm που έχω δεν κάνει - το είχα πληρώσει και ακριβά.

Μιας κ ειπώθηκε για λάδι μίξης έχω να πω τα καλύτερα για το ultra της stihl.
Ακριβό μεν εξαιρετικό δε.
Απ τη στιγμή που το προτείνει η stihl για κάποια μηχανήματα λόγω εγγύησης το χρησιμοποιώ σε όλα μου τα εργαλεία.
Έχω δει μέχρι κ διαφορά στην εκκίνηση μετά από παρατεταμένη αχρηστία.

Επίσης ωραίο "γκατζετακι" είναι κ το σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας καυσίμου που μπαίνει στα μπιτονια της stihl. (δε ξέρω πως μπαίνει λινκ αλλά είναι εύκολο με μια αναζήτηση)
Καθαρή κ εύκολη τροφοδοσία των μηχανημάτων.
Μόνο στο echo κλαδευτικο που έχω δεν κάνει γιατί έχει μικρότερη διάμετρο το echo.

Εγώ που θέλω ένα για πέντε στρέμματα τι να πάρω; θα αντέχει αυτό;

Παύλο εσύ χρειάζεσαι από τό Stihl FS 120 καί πάνω

Τα παλια γιατι εχουν? Αφου ιδια κατασκευη ειναι.

Ελα ντέ
Ο Κώστας είναι ο καθ ύλην αρμόδιος να μάς πεί,όταν είχα αγοράσει 2 προσαρτήματα FS-KM χορτοκοπτικό γιά νά έχω τό ένα μόνιμα μέ δίσκο καί τό άλλο μέ μεσηνέζα,ο έμπορος μού έδωσε τό ένα χωρίς τάπα γιά γράσσο γωνιακής καί τό άλλο μέ τάπα,του λέω δέν θέλω να είναι fix κλειστό,δώσε μου άλλο μέ τάπα,να συμπληρώνω εγώ γράσσο,καί έψαξε καί μού έδωσε καί τό δεύτερο μέ τάπα,τώρα άν έκανα καλύτερα πού διάλεξα μέ τάπα για γράσσο,η να διάλεγα κλειστού τύπου πού δέν συμπληρώνεις γράσσο δέν ξέρω,εγω από ιδιοσυγκρασία νομίζω ότι καλύτερα να έχω εγώ τόν έλεγχο για το γράσσο γωνιακής.

Μιας κ ειπώθηκε για λάδι μίξης έχω να πω τα καλύτερα για το ultra της stihl.
Ακριβό μεν εξαιρετικό δε.
Απ τη στιγμή που το προτείνει η stihl για κάποια μηχανήματα λόγω εγγύησης το χρησιμοποιώ σε όλα μου τα εργαλεία.
Έχω δει μέχρι κ διαφορά στην εκκίνηση μετά από παρατεταμένη αχρηστία.

Επίσης ωραίο "γκατζετακι" είναι κ το σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας καυσίμου που μπαίνει στα μπιτονια της stihl. (δε ξέρω πως μπαίνει λινκ αλλά είναι εύκολο με μια αναζήτηση)
Καθαρή κ εύκολη τροφοδοσία των μηχανημάτων.
Μόνο στο echo κλαδευτικο που έχω δεν κάνει γιατί έχει μικρότερη διάμετρο το echo.

Πολύ σωστά τό σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου τό έχω καί ξενοιάζω στόν ανεφοδιασμό καυσίμου.

la110.jpg

Παύλο εσύ χρειάζεσαι από τό Stihl FS 120 καί πάνω

Ωχ! Θα μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Τσπ, έχω καιρό ακόμα, ίδωμεν. Προς την έχω ένα από τα alexpak για το οικόπεδο, αλλά δεν τολμώ να το πάω στο χωράφι με τις ελιές.

Τα παλια γιατι εχουν? Αφου ιδια κατασκευη ειναι.
Δεν έχει διαπιστωθεί στις νέου τύπου γωνιακές μεταδόσεις απώλεια γράσου , για αυτό και αφαίρεσαν την υποδοχή .

Αλλάζω λίγο τη συζήτηση και θέλω να ρωτήσω:
υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν συνεχίζουμε να ρίχνουμε μια φορά το μήνα λίπασμα τύπου κομπλεζάλ στο γκαζόν μας;
Ευχαριστώ.

Αλλάζω λίγο τη συζήτηση και θέλω να ρωτήσω:
υπάρχει κάποιο πρόβλημα αν συνεχίζουμε να ρίχνουμε μια φορά το μήνα λίπασμα τύπου κομπλεζάλ στο γκαζόν μας;
Ευχαριστώ.

Koμπλεζάλ στό γκαζόν πρέπει να ρίχνεις μιά φορά στίς 20 μέρες από τά μέσα Μαρτίου μέχρι καί τό πρώτο δεκαήμερο τού Ιουνίου,μετά τό καλοκαίρι δέν κάνει να ρίχνεις γενικά λιπάσματα στό γκαζόν,καί μετά ξανά από τά μέσα Σεπτέμβρη μέχρι καί τό πρώτο δεκαήμερο τού Νοέμβρη.Σε αναλογία 50 gr τό τετραγωνικό.

Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σίγουρα ξυρίζει καλύτερα η cf3.
Αλλά σ αυτό το κτήμα τρώγεται αμεσως. Θα θέλει μεγαλύτερη διάμετρο σίγουρα.
3 σειρές με την στριφτη (3,9μμ τελικά) μια με την cf3 για να έρθουν στην ίδια κατάσταση

Το κράνος αν και πιο βαρύ σε σχέση με τις ασπίδες... Οι ωτοασπιδες είναι τέλειες
b1dd2b1576422d6dc201519b515d9f0f.jpg
a299edd51689c61fd04cfdb4a08819dc.jpg
c582fa522f8270f8d6287374dad82a2b.jpg

Στάλθηκε από το Mi A2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σίγουρα ξυρίζει καλύτερα η cf3.
Αλλά σ αυτό το κτήμα τρώγεται αμεσως. Θα θέλει μεγαλύτερη διάμετρο σίγουρα.
3 σειρές με την στριφτη (3,9μμ τελικά) μια με την cf3 για να έρθουν στην ίδια κατάσταση

Το κράνος αν και πιο βαρύ σε σχέση με τις ασπίδες... Οι ωτοασπιδες είναι τέλειες

Ωραιος! Μη με λες τετοια ομως γιατι πριν μπω εδω παρηγγειλα 70m 2,4mm και ο χωρος εργασιας μου ειναι παρομοιος!
οταν λες τρεις σειρες?

Last edited by a moderator:

Τρεις σειρές ελιές σε αυτό το κτήμα που είναι πέτρα το χώμα. Έχει να οργωθει 6-7 χρόνια.
Από την 3.9 (ή άλλες 3μμ που είχα δοκιμάσει) κόβει πολύ καλύτερα και πιο εύκολα η CF3. Και περίεργα χόρτα που η 3.9 ζοριστηκε.
Δεν μπουκωνε όπως η 3.9.
Δεν μου έβγαλε πολύ γιατί ήταν και στρωτά και πυκνά τα περισσότερα χόρτα.
Δεν μου έσπασε στην κεφαλή κι ας είναι παλιά κι θέλει αλλαγή.
Πέτρες δεν πετούσε όπως η 3.9.
Από άλλες 3μμ που έχω δουλέψει σίγουρα είναι καλύτερη.

Εγώ έμεινα ευχαριστημένος πάντως από την Cf3

7ce26f0e79d166ad09f6a12061af1d80.jpg

Ωραια καταλαβα.
Ενα ατρεμμα εχω γω με αναμικτη κατασταση οποτε βαση των λεγομενων σου υποθετω και μαντευω πως με δυο αλλαγες την βγαζω. ΥΣ. Αλλαξα διασταση, 2,7 θα παραλαβω. Στα 3mm μπουκωνε, οπως ειπες το μηχανημα με στρογγυλη.

Όχι. Πολύ πιο εύκολα με την 3mm απ' ότι με την στριφτη 3.9 που χρησιμοποιούσα.
Αυτή τη στρωτή τη μλκια την πετουσε η cf, η παλιά ζοριζοταν

Η στρογγυλή 3μμ απ' ότι θυμάμαι ζοριζοταν σ αυτά το χόρτα που έκοψα σημερα