Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νεκτάριε εγώ έχω έναν Kawasaki 27 κυβικών (TJ27E), δεν θυμάμαι αν είναι 1 hp ή 1,3hp αλλά δεν παρατήρησα να ζορίζεται είτε με 2 είτε με 4 απολήξεις. Αυτά βέβαια με μισινέζα 2,4mm.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νεκτάριε εγώ έχω έναν Kawasaki 27 κυβικών (TJ27E), δεν θυμάμαι αν είναι 1 hp ή 1,3hp αλλά δεν παρατήρησα να ζορίζεται είτε με 2 είτε με 4 απολήξεις. Αυτά βέβαια με μισινέζα 2,4mm.

Το ιδιο εχουμε.Οταν λεω ζοριζεται ειναι εννοω πως με μια μεσινεζα ανεβαζει τερμα στροφες κατα την κοπη, ενω με δυο κομματια (4 αποληξεις) οχι. Η μεσινεζα ειμαι 3mm.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δημήτρη για δες και αυτό.. αναλωγικα με αυτό που έβαλες τι λέει...;

https://www.e-shop.gr/xlookoptiko-m...000watt-35cm-platos-kopis-ur3501-p-TLS.080454

Βλέπω ότι έχει μεγαλύτερη διαμέτρο εργασίας αλλά μόνο κεφαλή κοπής...απο αυτά που διαβάζω...

Κωστή αυτό τό ηλεκτρικό χορτοκοπτικό Μakita είναι κυρτού άξονα καί δέν παίρνει δίσκο,παρά μόνο τήν κεφαλή μεσινέζας,άν δέν έχεις χοντρά χλωρά όπως μολόχες κ.τ.λ η ξερά σκληρά χορτάρια,αγόρασε το.
Γιά να καταλάβεις τήν ισχύ του είναι όπως τό δικό μου μπαταρίας Stihl FSA 85,τσουκνίδες,αγριοβρώμες,ζοχούς κ.τ.λ σέ χλωρά τά ξυρίζει.

Χοντρα-χοντρα δεν εχω αλλά αφού σκέφτομαι να αγοράσω ένα ας είναι σωστό...οπότε θα περιμένω να ανοίξουν τα μαγαζιά και να τα δω από κοντά και να κρίνω...
Ευχαριστώ και πάλι...

.............
Μέ το καλό η παραλαβή,ωραίο εργαλείο.Λές καί τό ήξερα καί ανέβασα γιά σένα τό βίντεο σήμερα χάχάχά.
Επειδή θέλουν να σπρώξουν το παλαιό μοντέλο τό κατέβασαν στήν τιμή,πρίν είχε 139 ευρώ τό ΗSA 25
Ναί ουσιαστικά δέν έχουν διαφορές,λίγο το μαχαίρι αλλάζει στό σχήμα τών λεπίδων τό νέο μοντέλο,καί έχει μετρητή στάθμης μπαταρίας,
καθώς καί ποιοτικότερες προστατευτικές θήκες γιά τά δυό μαχαίρια πού διαθέτει.
Η δέ έξτρα μπαταρία τού HSA 25 τώρα τήν έριξαν στά 39 ευρώ.
Επίσης ο φορτιστής τού νέου μοντέλου HSA 26 είναι 2 Αμπέρ καί φορτίζει τήν μπαταρία σέ μιά ώρα σχεδόν,ενώ ο φορτιστής τού HSA 25 είναι 750 mA καί χρειάζεται τόν διπλό καί .... χρόνο φόρτισης.
Ναι, ειδικά οι προστατευτικές θήκες των λεπίδων είναι τραγικά φτωχές....
Στο θέμα της φόρτισης το 25 έχοντας μπαταρία με αυτονομία σχεδόν δύο ώρες, είναι οκ, άλλωστε η μπαταρία είναι λιθίου οπότε και να "μείνει", με φόρτιση λίγων λεπτών κάνεις τη δουλειά σου και στην πορεία τη φορτίζεις πλήρως.

Πρόσεξα πως τα αυτάκια της μπαταρίας είναι σημαντικά σκληρά για να τα πιέσεις και να ξεκουμπώσεις τη μπαταρία. Έτσι συμβαίνει και στο δικό σου;

Πρόσεξα πως τα αυτάκια της μπαταρίας είναι σημαντικά σκληρά για να τα πιέσεις και να ξεκουμπώσεις τη μπαταρία. Έτσι συμβαίνει και στο δικό σου;

Ναί τα αυτάκια τής μπαταρίας είναι σκληρά καί στό HSA 25,αλλά καί στό νέο σύστημα AS μπαταρίας πού έχω τό GTA 26,πού είναι η ίδια μπαταρία πού θα έχει καί τό νέο μοντέλο HSA 26.

ΥΓ:
Αν τό παρέλαβες σήμερα βγάλε καμμιά φωτό καί ανέβασε τό στό νήμα μέ τίς παραλαβές,νά δούμε ασπρο-πορτοκαλί θέαμα !!!-bye-

Μια και το ‛φερε η κουβέντα για χορτοκοπτικά (αυτά με την μεσινέζα), υπάρχει καμιά πρόταση για βενζινοκίνητο; Η μόνη χρήση του είναι για μια φορά κάθε χρόνο σε ένα οικόπεδο 1 στρέμμα με αγριόχορτα, συνήθως μισό μέτρο αλλά ανάλογα την εποχή (αν αργήσεις να το κόψεις δηλαδή) φτάνουν και 1 μέτρο. Το μπάτζετ είναι κάνα 150άρι, το πολύ 200 αν είναι να κάνει την μεγάλη διαφορά. Έχω καμιά ελπίδα;
Ένας γνωστός μου μίλησε για τα Nakayama αλλά είμαι τελείως άσχετος από βενζινοκίνητα εργαλεία (θα είναι το πρώτο μου). Βλέπω στο σκρουτζ καλές τιμές πχ για αυτό.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Μια και το ‛φερε η κουβέντα για χορτοκοπτικά (αυτά με την μεσινέζα), υπάρχει καμιά πρόταση για βενζινοκίνητο; Η μόνη χρήση του είναι για μια φορά κάθε χρόνο σε ένα οικόπεδο 1 στρέμμα με αγριόχορτα, συνήθως μισό μέτρο αλλά ανάλογα την εποχή (αν αργήσεις να το κόψεις δηλαδή) φτάνουν και 1 μέτρο. Το μπάτζετ είναι κάνα 150άρι, το πολύ 200 αν είναι να κάνει την μεγάλη διαφορά. Έχω καμιά ελπίδα;
Ένας γνωστός μου μίλησε για τα Nakayama αλλά είμαι τελείως άσχετος από βενζινοκίνητα εργαλεία (θα είναι το πρώτο μου). Βλέπω στο σκρουτζ καλές τιμές πχ για αυτό.

Αν παρεις φτηνο, το μαγαζι, το πωλητη κλπ να τον εχεις κουμπαρο ή εστω γειτονα.:grandpa:

Νεκ, ξεκίνησα να διαβάζω το νήμα απ' την αρχή, να δω τι παίζει. Μάιο είναι να γίνει η δουλειά οπότε έχουμε καιρό. Μέχρι στιγμής ότι βλέπω στο νήμα είναι 300 βάλε ...

Εχεις ελπίδα καί μάλιστα ανωτέρας ποιότητος.
Stihl FS 55 R στό budget πού έχεις ορίσει ταβάνι,καί άν δώσεις 50 ευρώ παραπάνω θά τό έχεις μέ λαβή τιμόνι ποδηλάτου,πού είναι πιό ξεκούραστο γιά μεγάλη έκταση FS 55

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, μια χαρά νομίζω είμαστε. Θα ψάξω να δω που θα το βρω και θα επανέλθω.

Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη, μια χαρά νομίζω είμαστε. Θα ψάξω να δω που θα το βρω και θα επανέλθω.

Παρακαλώ συνονόματε Δημήτρη
Ο πιό κοντινός σου αντιπρόσωπος είναι ο παρακάτω

Μισσακιάν Ιωάννης
Λ.ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 62
145 69 ΑΝΟΙΞΗ ΑΤΤΙΚΗ
GR
Τηλ.: 2108143353

Καί μετά στήν Τατοίου,επειδή η Agroserv πουλάει καί φυτοφάρμακα είναι ανοιχτό τό κατάστημα,καί μπορεί να τό έχει να το δείς από κοντά.

Agroserv
ΤΑΤΟΙΟΥ 160
146 71 ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ GR
GR
Τηλ.: 2108000807

Ναί τα αυτάκια τής μπαταρίας είναι σκληρά καί στό HSA 25,αλλά καί στό νέο σύστημα AS μπαταρίας πού έχω τό GTA 26,πού είναι η ίδια μπαταρία πού θα έχει καί τό νέο μοντέλο HSA 26.

ΥΓ:
Αν τό παρέλαβες σήμερα βγάλε καμμιά φωτό καί ανέβασε τό στό νήμα μέ τίς παραλαβές,νά δούμε ασπρο-πορτοκαλί θέαμα !!!-bye-

Μμμ, οκ αλλά θα πρέπει να δω πως γίνεται τεχνικά κι αυτό :)

Παρακαλώ συνονόματε Δημήτρη
Ο πιό κοντινός σου αντιπρόσωπος είναι ο παρακάτω
Μισσακιάν Ιωάννης
Μήτσε, ευχαριστώ και πάλι. Μίλησα με τον άνθρωπο και αύριο θα πάω μια βόλτα από 'κει να το παραγγείλω. Μου είπε και για το Stihl FS 40 (καμπυλωτό) που είναι στα 165 , αλλά εντωμεταξύ από το πρωί χαζεύω υλικό (βίντεο, manual) για το FS 55R και έχω ψηθεί.

Μήτσε, ευχαριστώ και πάλι. Μίλησα με τον άνθρωπο και αύριο θα πάω μια βόλτα από 'κει να το παραγγείλω. Μου είπε και για το Stihl FS 40 (καμπυλωτό) που είναι στα 165 , αλλά εντωμεταξύ από το πρωί χαζεύω υλικό (βίντεο, manual) για το FS 55R και έχω ψηθεί.

Nα σαι καλά Δημήτρη
Μήν πάς στό καμπυλωτό,γιατί πρώτον έχει ντίζα μέσα στόν άξονα καί όχι γωνιακή μετάδοση,δεύτερον έχει πιό μικρή κεφαλή,καί τρίτον είναι λίγο πιό μικρό σέ ισχύ από το FS 55 R (Εγώ έχω καί τό FS 38 πού είναι καμπυλωτό,αυτό βολεύει πολύ σέ παρτέρια κ.τ.λ σε μικρούς χώρους,γιά σένα πού έχεις μεγάλη έκταση,θά πάς σέ άκαμπτο άξονα πού έχει γωνιακή μετάδοση)
Πάντος επειδή έχεις 1 στρέμα ξανασκέψου νά πάς στό FS 55 πού έχει τιμόνι ποδηλάτου καί είναι πιό ξεκούραστο,βέβαια βγαίνει πάνω από τό όριο τιμής πού έχεις θέσει,στά 249 ευρώ.
Μιά φορά θα τά δώσεις τά χρήματα σέ τέτοιο εργαλείο καί θα ξενοιάσεις γιά πολλάάάά χρόνια,μέ τήν ανάλογη φροντίδα service,βγάλσιμο καυσίμου κατά τήν αποθήκευση μακρού διαστήματος κ.τ.λ

Να σου πω τους προβληματισμούς μου...
-Είπαμε είναι 50 πάνω από το όριο
-Είδα στα βίντεο με το FS 55 R ότι κάνεις κάθετα τριμαρίσματα σε παρτέρια κλπ και μου άρεσε σαν ιδέα παρόλο ότι η κύρια χρήση θα είναι ορίζοντια σε ανοιχτό χώρο (χωρίς στενά περάσματα και ψηλούς θάμνους)
-Μου αρέσει που θα αποθηκεύεται πιο εύκολα - το μεγάλο τιμόνι φαίνεται δύσκολο να χωρέσει κάπου χωρίς να πιάνει πολύ χώρο.
-Είπαμε η βασική του δουλειά θα είναι μία μέρα τον χρόνο (το 1 στρεμμα που θέλει ξεχορτάριασμα), οπότε αν είναι για λίγο παραπάνω ταλαιπωρία αλλά να παλεύεται, δεν πειράζει.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου όντας άσχετος όπως είπα στην αρχή. Αν θεωρείς ότι το τιμόνι ποδηλάτου είναι must για 1 στρέμμα δουλειά, θα σε ακούσω και θα πάω στο FS 55. Αν καταλαβαίνω σωστά η διαφορά με το τιμόνι ποδηλάτου είναι ότι σε κάθε πέρασμα καλύπτεις μεγαλύτερη γωνία, οπότε με το απλό τιμόνι πρέπει να κάνεις την διπλάσια διαδρομή έτσι;

Να σου πω τους προβληματισμούς μου...
-Είπαμε είναι 50 πάνω από το όριο
-Είδα στα βίντεο με το FS 55 R ότι κάνεις κάθετα τριμαρίσματα σε παρτέρια κλπ και μου άρεσε σαν ιδέα παρόλο ότι η κύρια χρήση θα είναι ορίζοντια σε ανοιχτό χώρο (χωρίς στενά περάσματα και ψηλούς θάμνους)
-Μου αρέσει που θα αποθηκεύεται πιο εύκολα - το μεγάλο τιμόνι φαίνεται δύσκολο να χωρέσει κάπου χωρίς να πιάνει πολύ χώρο.
-Είπαμε η βασική του δουλειά θα είναι μία μέρα τον χρόνο (το 1 στρεμμα που θέλει ξεχορτάριασμα), οπότε αν είναι για λίγο παραπάνω ταλαιπωρία αλλά να παλεύεται, δεν πειράζει.

Αυτές είναι οι σκέψεις μου όντας άσχετος όπως είπα στην αρχή. Αν θεωρείς ότι το τιμόνι ποδηλάτου είναι must για 1 στρέμμα δουλειά, θα σε ακούσω και θα πάω στο FS 55. Αν καταλαβαίνω σωστά η διαφορά με το τιμόνι ποδηλάτου είναι ότι σε κάθε πέρασμα καλύπτεις μεγαλύτερη γωνία, οπότε με το απλό τιμόνι πρέπει να κάνεις την διπλάσια διαδρομή έτσι;

Δημήτρη
Εχεις δίκιο στό κάθετο τριμάρισμα,στόν περισσότερο χώρο αποθήκευσης,μέ τό τιμόνι ποδηλάτου

Ετσι καί αλλιώς θά έχεις αορτήρα είτε στήν λαβή FS 55 R,είτε στό τιμόνι ποδηλάτου FS 55,καί μάλιστα ρώτησε τόν έμπορo άν δίνει μαζί μέ τό εργαλείο αορτήρα η άν ο αορτήρας πάει έξτρα,γιατί άλλα μηχανήματα Stihl έχουν αορτήρα,άλλα όχι.Το FS 55 πρέπει να έχει αορτήρα,δέν ξέρω γιά τό FS 55 R άν έχει αορτήρα.

Τώρα γιά τό τελευταίο,ναί σέ κάθε πέρασμα καλύπτεις μεγαλύτερη γωνία μέ το τιμόνι ποδηλάτου,αλλά τό κυριότερο είναι ότι απλά τό χορτοκοπτικό κρέμεται από τό ώμο μέ τόν αορτήρα καί εσύ απλά μέ τα δυό χέρια τού αλλάζεις γωνία.
Ενώ μέ τήν λαβή κρέμεται καί αυτο μέν από τόν ώμο μέ τόν αορτήρα,αλλά εχεις το δεξί χέρι λίγο μπροστά από τό μοτέρ στήν σκανδάλη καί τό αριστερό έχει στήν λαβή,καί είναι άβολο γιά μεγάλες εκτάσεις.

Τώρα εσένα ότι σέ βολεύει,άν θυσιάζεις τήν άνεση και τήν ταχύτητα γιά τό κάθετο τριμάρισμα καί τόν χώρο αποθηκευσης εσύ θα τα βάλεις τα υπέρ καί τα κατά στήν ζυγαριά καί θα πάρεις τήν τελική απόφαση.
Πήγαινε δές τα καί τα δυό από κοντά κάνε ότι τα δουλεύεις μέ τήν κίνηση τών χεριών σου αριστερά-δεξιά,καί σέ συνδυασμό μέ τα παραπάνω πάρε τήν τελική απόφαση.

Με το τιμονι, το στρεμμα το καθαριζεις σε 1μιση δυο ωρες.
Χωρις λαβη θα θες παραπανω χρονο και κουραση επιπλεον.

Εντάξει παιδιά, αφού θα γίνει η δουλειά έστω και πιο αργά πάω για το φτηνότερο-ευέλικτο-ευκολαποθήκευτο. Δημήτρη περιλαμβάνει και αορτήρα, μου είπαν ότι χρειάζομαι μόνο λάδι (έχω διαβάσει στα προηγούμενα ποστ περί καλού λαδιού) και εξτρά μεσινέζα γιατί η λίγη που περιλαμβάνεται δεν είναι αρκετή για πολλά. Παραλαβή Πέμπτη μου είπε οπότε λογικά Σ/Κ θα το έχω να σας πω εντυπώσεις.

Καλησπέρα παιδιά.
Αύριο θα πάω να πάρω την μεσινέζα CF3 και έβλεπα και τα κράνη με ωτοασπίδες...
Θυμάμαι ο Δημήτρης (weather) είχε πάρει το Function Basic (αλλά αυτός είναι ειδική περίπτωση εκεί που ανεβαίνει :grinning-smiley-043)
Βολεύουν για το χορτοκοπτικό ή να πάρω ασπίδα με ωτοασπίδες;

Εντάξει παιδιά, αφού θα γίνει η δουλειά έστω και πιο αργά πάω για το φτηνότερο-ευέλικτο-ευκολαποθήκευτο. Δημήτρη περιλαμβάνει και αορτήρα, μου είπαν ότι χρειάζομαι μόνο λάδι (έχω διαβάσει στα προηγούμενα ποστ περί καλού λαδιού) και εξτρά μεσινέζα γιατί η λίγη που περιλαμβάνεται δεν είναι αρκετή για πολλά. Παραλαβή Πέμπτη μου είπε οπότε λογικά Σ/Κ θα το έχω να σας πω εντυπώσεις.

Μεσινέζα, λάδι για το καύσιμο πχ αυτό , μπετόνι για το καύσιμο πχ αυτό και γράσο πχ αυτό και για προστασία προσώπου μια ασπίδα προσώπου