Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σε αυτή την ηλικία, ότι και να πάρεις, σε δύο τρία χρόνια τις αγροτικες δουλειές θα τις κάνει άλλος. Αυτό βλέπω στα μέρη μου. Και αν δεν υπάρχει συγγενής να τις κάνει, τις πληρωνεις. Στην αρχή με τις δύσκολες, τον άλλο χρόνο και καμμιά ελαφριά, κλπ. Δυστυχώς, όσο σκληρές κατασκευές και να είναι οι "παλιοί" ο χρόνος νικά.
Τι να κάνεις λοιπόν. Βρες ένα άτομο σιγά σιγά τώρα που είναι νωρίς γιατί θα χρειαστεί. Και αν έχει αυτός εξοπλισμό ακόμα καλύτερα. Η κοίτα για ψεκαστήρα 6 λίτρων που δεν τον βάζεις στην πλάτη. Μια γιαγιά 80 δεν μπορεί να βάλει στην πλάτη βάρος. Και να μπορεί, το ατύχημα περιμένει.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ναι βρε παιδια, το ξερω εχετε δικιο, αλλά μιας και τα κουτσοκαταφερνει ακομα, για ψυχολογικους λογους περισσοτερο...
για τα βαρια, ή τη βοηθαω εγω οταν παω χωριο ή βαζει εναν νεαρο που ξερει απο αυτα. αλλά για τα ψιλοπραγματα θελει (και συμφερει) να ασχολειται η ιδια.
παντως, δεν ξερω, νομιζω οτι εχει μια λογικη η ιδέα, με καποια μικρη μετατροπη ισως να μπορεσει καποιος να ραντισει με ενα ηλεκτρικο πιστολι βαφης.
ετσι ελεγα οτι καποιος μπορει να εχει ασχοληθει με αυτο, να μου ελεγε τη γνωμη του

Παντως, κατα καιρους, εχω δει να κυκλοφορουν ψεκαστηρακια πλαστικα, σαν τα κλασικα μικρα για τα λουλουδια (ή το σιδερωμα 😛 ), αλλα πιο μεγαλα, 1-2 κιλων πρεπει να ειναι. Νομιζω ειχε/εχει και στον Σκλαβενιτη (πρωην Καρφουρ). Συνηθως εχουν καποιο συστημα προπιεσης αυτα. Δεν ξερω αν θα κανει δουλεια με τοσο μικρα, βεβαια.
Επισης, κυκλοφορουν κατι "πωματα" που βιδωνουν σε πλαστικα μπουκαλια (π.χ. 1,5λ coca cola) και εχουν ψεκαστηρακι με αντλια προπιεσης. Εχω κι εγω ενα.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

ναι βρε παιδια, το ξερω εχετε δικιο, αλλά μιας και τα κουτσοκαταφερνει ακομα, για ψυχολογικους λογους περισσοτερο...
για τα βαρια, ή τη βοηθαω εγω οταν παω χωριο ή βαζει εναν νεαρο που ξερει απο αυτα. αλλά για τα ψιλοπραγματα θελει (και συμφερει) να ασχολειται η ιδια.
παντως, δεν ξερω, νομιζω οτι εχει μια λογικη η ιδέα, με καποια μικρη μετατροπη ισως να μπορεσει καποιος να ραντισει με ενα ηλεκτρικο πιστολι βαφης.
ετσι ελεγα οτι καποιος μπορει να εχει ασχοληθει με αυτο, να μου ελεγε τη γνωμη του

Καλά κάνεις Νικόλα και την βοηθάς και την ενθαρρύνεις να ασχολείται με ότι της αρέσει. Και την δικιά μου δεν την κράταγες κάτω με τίποτα... Άλλωστε αν ο άνθρωπος σταματήσει να κάνει αυτά που τον ευχαριστούν ...παίρνει τον κατήφορο.
Με το πιστόλι δεν χάνεις τίποτα να κάνεις πειράματα ...μπορεί να δουλέψει ανάλογα με το πως θα ψεκάζει το μπεκ. -bye-

μερσι για τις απαντησεις παιδια!
νικολα με καταλαβαινεις :)

απο τα λιγα που ειδα, οι ψεκαστηρες μπαταριας εχουν λιγο παραπανω παροχη, εως διπλασια μονο. με την πιεση να δω τι παιζει. αν μου βγαζει ενα νεφος καλο, τοτε θα ειναι οκ.
πιθανα με το μεγαλο μπεκ (2.6) να γινεται δουλεια. εχω ενα φτηνο κραουσμαν 600 βατ που δεν το εχω χρησιμοποιησει ακομα, το ειχα παρει απο ε-σοπ σε προσφορα και για την ωρα καθεται μεχρι να το πλακωσω σε βαψιματα στα καγκελα.
θα σας ενημερωσω αν βρω λυση

Κοκκωδες θεωρητικά όχι. Υδατοδιαλυτό μόνο σε αναλογία χοντρικά μια κουταλιά γλυκού ή και παραπάνω. Υδατοδιαλυτό 20-20-20 και λίγο ζουμί μαζι, κάνει θαύματα. Δωδεκαρια υδατοδιαλυτό γνωριζω να κυκλοφορεί.

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Από τις αγορές που ξεχνάς τα, λίγο περισσότερα, λεφτά που έδωσες.

52eac2908e76a14daaacc6af4fa33b84.jpg
07e839cf94d1913db1aa1de8acaa3841.jpg
194b065463f3925e948bac1eec5ab07d.jpg

Ευχαριστώ.

Η φτήνια τρώει τον παρά !

Δίνεις σε άλλα εργαλεία-παιχνίδια μετά...

Mα αυτη ειναι η χαρα του εργαλειοκαταναλωτισμου:

Aγοραζεις πρωτα τα τσιπικα πλην τιμια εργαλειακια και χαιρεσαι που η φτηνια σου εφαγε τον παρα, και μετα αγοραζεις τα καλα, τα αρχοντικα και χαιρεσαι ακομα περισσοτερο.

Ζεις δηλαδη συνεχως μεσα σε μια χαρα :)

Mα αυτη ειναι η χαρα του εργαλειοκαταναλωτισμου:

Aγοραζεις πρωτα τα τσιπικα πλην τιμια εργαλειακια και χαιρεσαι που η φτηνια σου εφαγε τον παρα, και μετα αγοραζεις τα καλα, τα αρχοντικα και χαιρεσαι ακομα περισσοτερο.

Ζεις δηλαδη συνεχως μεσα σε μια χαρα :)

Αυτο ακριβως! 😁
.
.
.
.
.
.
.
.
(Μονο, η κορη μου, κατι φωναζει, δεν εχει γαλα, λεει, να πιει και κατι τετοιες ιστοριες, αλλα δε δινω σημασια και τελικα αποκοιμιεται) 😁😛😛😁

Παιδια μπορω να αραιωσω σε νερο λιπασμα 12-12-12 και να ποτίσω τα λουλουδια μου?
Αν ναι σε τι αναλογια στα 5 λιτρα?
Υπάρχει λίπασμα άραγε που ταιριάζει σε κάθε λουλούδι;
Μιλούμε για γλάστρα, παρτέρι ή ο,τιδήποτε;

Αυτο ακριβως! 😁
.
.
.
.
.
.
.
.
(Μονο, η κορη μου, κατι φωναζει, δεν εχει γαλα, λεει, να πιει και κατι τετοιες ιστοριες, αλλα δε δινω σημασια και τελικα αποκοιμιεται) 😁😛😛😁

Λεπτομερειες...:flipout:

Και από που πήρες τον φλοιό;
καλησπέρα, είχα πάρει 2-3 τσουβάλια πευκοφλοιο alfabark από το praktiker, θυμάμαι και ήταν ακριβουτσικος ο σάκος των 70L αλλά είχε μεγάλα "chips".

Κατά καιρούς έχω πετύχει σε διάφορα τοπικά φυτώρια φλοιό πεύκου σε πολύ πιο προσιτές τιμές αλλά με πολύ μικρότερο μέγεθος των "chips".

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξέρετε κανενα μαγαζί που να ενοικίαζεις μηχανηματα ? Θέλω να κάνω μια εξαερωση στο γκαζον μου γιατι εχει πολυ πλεξουδα...

Στην τετράγωνη γλάστρα το γιασεμί αριστερά είναι 4 χρονών ! στο κέντρο αφού απέτυχε το ρυγχόσπερμα είχα για δύο χρόνια καλλιστήμονα ο οποίος ξεράθηκε , στην μακρόστενη η πικροδάφνη στον τρίτο χρόνο (την είχα αγοράσει περίπου 60 εκ και είναι τώρα 90 εκ.) . Αγανάκτησα και έβαλα ψεύτικο αναρριχόμενο σήμερα . Δέκα χρόνια άκαρπες προσπάθειες για φυσικό φράκτη . Δοκίμασα διάφορα χώματα , κομπλεζάλ πιο παλιά και τα τελευταία δύο χρόνια 20-20-20 , τρεις φορές νέα γιασεμιά, το αποτέλεσμα φαίνεται , ούτε πικροδάφνη (την έβαλα θεωρώντας την ανθεκτική) δεν αναπτύσσεται.
Τις γλάστρες τις έκανα ο ίδιος βάφοντας το εσωτερικό με πίσσα διαλυμένη σε βενζίνη , μήπως σκέφτομαι φταίει αυτό ? Ότι φυτέψω τον πρώτο και δεύτερο χρόνο αναπτύσσεται ραγδαία και μετά ασθενεί . Έκανα την σκέψη μήπως μεγαλώνοντας οι ρίζες ακουμπάνε στην μόνωση της γάστρας και αρρωσταίνουν ?
31968db0f794d5949167cd3f5d8e81b2.jpg
6aa9cfdd8560381c249f26fb28e5bdec.jpg