Στην τετράγωνη γλάστρα το γιασεμί αριστερά είναι 4 χρονών ! στο κέντρο αφού απέτυχε το ρυγχόσπερμα είχα για δύο χρόνια καλλιστήμονα ο οποίος ξεράθηκε , στην μακρόστενη η πικροδάφνη στον τρίτο χρόνο (την είχα αγοράσει περίπου 60 εκ και είναι τώρα 90 εκ.) . Αγανάκτησα και έβαλα ψεύτικο αναρριχόμενο σήμερα . Δέκα χρόνια άκαρπες προσπάθειες για φυσικό φράκτη . Δοκίμασα διάφορα χώματα , κομπλεζάλ πιο παλιά και τα τελευταία δύο χρόνια 20-20-20 , τρεις φορές νέα γιασεμιά, το αποτέλεσμα φαίνεται , ούτε πικροδάφνη (την έβαλα θεωρώντας την ανθεκτική) δεν αναπτύσσεται.
Τις γλάστρες τις έκανα ο ίδιος βάφοντας το εσωτερικό με πίσσα διαλυμένη σε βενζίνη , μήπως σκέφτομαι φταίει αυτό ? Ότι φυτέψω τον πρώτο και δεύτερο χρόνο αναπτύσσεται ραγδαία και μετά ασθενεί . Έκανα την σκέψη μήπως μεγαλώνοντας οι ρίζες ακουμπάνε στην μόνωση της γάστρας και αρρωσταίνουν ?
Αυτό μου λέτε τι είναι;
Το φυτό είναι αβοκάντο, το είχα κάτω απ´ την πέργκολα και φυτοζωούσε. Μόλις το έβγαλα στον ήλιο πέταξε βλαδτάρια που μεγαλώνουν και πολύ γρήγορα.
Αυτές οι τρύπες όμως στα βλασταράκια τι είναι; Τι το τρώει;
Κι αυτή η σκουριά στα φύλλα;
Τι χρειάζεται να του κάνω;
ΟΚ Μήτσο... Ράντισμα με βορδιγάλειο, έ;
Θα πάω να ψωνίσω.
Ά, και κάτι άλλο... Αυτό το φυτό πως επικονιάζετσι; Χρειάζεται και δεύτερη αβακαντιά;
Επίσης παρακαλώ να μου πείτε τι είναι αυτό στα φύλλα και τι πρέπει να κάνω, σας παραθέτω και το οπλοστάσιο... [/IMG]
Εννοείς μαζί με το sharimida ή το mykrofil ?Το μυκλοφιλ είναι μυκλομπουτανιλ. Γενοσημο του συστειν. Δεν κάνει. Είναι για την θειαφασθενεια αλλά μπορείς να το βάλεις μαζί για προστασία από το ωίδιο.
Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.