Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Έχω την εντύπωση ότι αν πρόκειται για πευκοειδή ακόμα και σε ιδιωτικό χώρο θέλει άδεια. μπορεί και να σφάλω όμως..

Το κλάδεμα πεύκου επιτρέπεται Γιώργο σέ ιδιωτικό χώρο (άν δέν υπάρχουν κοντά καλώδια τής Δεη) ,η κοπή πεύκου σε ιδιωτικό χώρο χρειάζεται άδεια.

γιαυτο πρωτου σπειρετε δεντρο, σκεφτειτε πρωτα αν θα χρειαστει να το κοψετε καποια στιγμη...

Αν το δέντρο ακουμπά σε καλώδιο τότε ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να το κόψει οποτεδήποτε χωρίς άδεια και χωρίς να ρωτήσει κανέναν ,ακόμη κιαν είναι σε ιδιωτικό χώρο .Το έμαθα χθες αυτό.

Οτι ειναι περιμετρικα απο κλαδια,κορμοι η οτιδηποτε αλλο σε καλωδιο της ΔΕΗ ειτε σε ιδιωτικο χωρο ειτε οχι δεν αγγιζεται απο κανεναν εκτος απο τον ΔΕΔΔΗΕ...αυτο ειναι γνωστο...
Το θεμα ειναι τι κινησεις μπορει να κανει ο ιδιωτης στον χωρο του,εαν υπαρχει πολυ σοβαρο ζητημα, μεεεεεεχρι να ερθει...!!!!

μεεεεεεχρι να'ρθει, τα κοβεις μονος σου χαραματα ;)
απο το να σου πεσουν στο κεφαλι καμια ωρα, καλυτερα ετσι

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νικολα εαν ειναι μπλεγμενα καλωδια της Δεη...δεν παιζεις...οσο και χειρουργηκες κινησεις να κανεις....!!!

Φανταστείτε τις γραμμές μέσης τάσης (20000) ανά την επικράτεια, που τροφοδοτούν όλη την Ελλάδα και οι περισσότερες οδεύουν μέσα από δάση και γκρεμνά,πως θα ήταν αν οι εργολάβοι δεν κλάδευαν πέριξ αυτών και σκεφτείτε μετά αν κλαδεύτηκαν οι όποιες γραμμές ρεύματος στην Αθήνα.........

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Νικολα εαν ειναι μπλεγμενα καλωδια της Δεη...δεν παιζεις...οσο και χειρουργηκες κινησεις να κανεις....!!!

εννοειται. εγω ειπα για το πριν φτασουν σε αυτο το σημειο, παντα στο δικο σου χωρο

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αν το δέντρο ακουμπά σε καλώδιο τότε ο ΔΕΔΔΗΕ μπορεί να το κόψει οποτεδήποτε χωρίς άδεια και χωρίς να ρωτήσει κανέναν ,ακόμη κιαν είναι σε ιδιωτικό χώρο .Το έμαθα χθες αυτό.

Νά κλαδέψει τα κλαριά πού ακουμπάνε στά καλώδια θα εννοείς χωρίς να ρωτήσει κανέναν,όχι να το κόψει ολόκληρο,γιατί άλλο τό κλάδεμα καί άλλο η κοπή.Καί η κοπή πεύκου σέ οποιοδήποτε χώρο από όσο ξέρω χρειάζεται άδεια.

+++++++++++

Σχεδόν κάθε πεζοδρόμιο τών βορείων προαστείων είναι κάπως έτσι ..... λόγο τού πρόσφατου χιονιά.

kathar11.jpg

Το καθιερωμένο σχολαστικό καθάρισμα τών εργαλείων μετα τήν κάθε αποπεράτωση της εργασίας.

20210210.jpg

Συνεχομενες λαχταριστες παραλαβες.

Παντως, πηρε τις προαλλες ενα θειος μου ενα βενζινοκινητο αλυσοπριονο stihl. Μεχρι προσφατα, και για πολλα χρονια, δουλευε, ειχε λιωσει για την ακριβεια, ενα ρευματος χουσβαρνα (δεν δοκιμαζω καν τη σωστη γραφη με λατινικους 😛 ).
Απο τις πρωτες εντυπωσεις ειναι ενθουσιασμενος. Και το παλιο δεν ηταν και κινεζια, ε;

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Συνεχομενες λαχταριστες παραλαβες.

Παντως, πηρε τις προαλλες ενα θειος μου ενα βενζινοκινητο αλυσοπριονο stihl. Μεχρι προσφατα, και για πολλα χρονια, δουλευε, ειχε λιωσει για την ακριβεια, ενα ρευματος χουσβαρνα (δεν δοκιμαζω καν τη σωστη γραφη με λατινικους ο˜› ).
Απο τις πρωτες εντυπωσεις ειναι ενθουσιασμενος. Και το παλιο δεν ηταν και κινεζια, ε;

Νά σαι καλά.
Δεν πειράζει καί μέ δικά σου λόγια πού τό λές τό καταλάβαμε το Husqvarna -bye-

Καλοδούλευτο καί μέ προσοχή,άν βάζει σωστή αναλογία βενζίνης-λαδιού (μείγμα γιά δίχρονους κινητήρες),καλό λάδι αλυσίδας,καλό λάδι γιά δίχρονους κινητήρες.
Τού κάνει σωστό service - καθάρισμα,καί γενικά τό προσέχει,θά τό έχει γιά μιά ζωή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Είσαι ωραίος βρε γείτονα. έχεις ξεπεράσει εαυτόν που λένε.. μπράβο σου.

Με τόσο σχολαστική συντήρηση και καθαρισμό που κάνεις σίγουρα τα εργαλεία σου θα παραμένουν λειτουργικά και αξιόπιστα για πολλά χρόνια.

Το όνειρο του κάθε μάστορα είναι η κατάσταση των εργαλείων σου Δημήτρη.

Σάς ευχαριστώ συνάδελφοι,απλά τα προσέχω γιά να μέ προσέχουν !!

Κώστα (kosmous) επ'ευκαιρίας η Stihl έβγαλε κάτι νέα εργαλεία μπαταρίας είδα στόν κατάλογο 2021 ονόματι σειρά 135 σε κονταροαλυσοπρίονο ΗΤΑ 135 φραχτοκόπτη HLA 135 χορτοκοπτικό FSA 135
καί νέο μοτέρ Kombi KMA 135 μέ μπαταρία επάνω στο μηχάνημα,κάτι πού έλλειπε από τήν γκάμα,δέν μου αρέσουν τα εργαλεία μπαταρίας μέ τήν μπαταρία σέ θήκη επάνω μου καί να συνδέεται μέ καλώδιο στο μηχάνημα.
Ηθελα να σε ρωτήσω τα παραπάνω εκτός τό κινητήρα KMA 135 καί το χορτοκοπτικό FSA 135 γιατί τά έβγαλε εφόσον υπάρχουν τα αντίστοιχα καί φρέσκα- φρέσκα μάλιστα μπαταρίας φραχτοκόπτης HLA 66 καί κονταροσαλυσοπρίονο HTA 86 ?

Βλέπω βέβαια ότι η σειρά μπαταρίας 135 έχει άξονα μετάδοσης σάν τα βενζινοκίνητα με το μοτέρ στό πίσω μέρος,καί όχι τό μοτέρ μπροστά όπως τα κλασσικά εργαλεία μπαταρίας,κατα τήν γνώμη σου ο άξονας μετάδοσης δέν χάνει σε ισχύ λόγο τών γραναζιών από τό νά έχει κατευθείαν το μοτέρ μπροστά ?
Βέβαια μέ τό μοτέρ μπροστά από τήν άλλη είναι μπροστόβαρο το εργαλείο ειδικά ο φραχτοκόπτης καί το κονταροαλυσοπρίονο,κατά κάποιο τρόπο,αλλά ισοροπεί κάπως μέ τό βάρος τής μπαταρίας.
Τώρα η σειρά 135 θά έχει πίσω καί τό μοτέρ καί τήν μπαταρία καί βλέπω ότι έχει ανέβει καί τό βάρος λόγο τού άξονα μετάδοσης μάλλον.

Δημήτρη .
ποιό stihl είναι αυτό? Γιατί βλέπω ότι έχει μεταλλικό δόκανο , που νομίζω έχουν μόνο οι επαγγελματικές σειρές ? Το 201 ?

Δημήτρη .
ποιό stihl είναι αυτό? Γιατί βλέπω ότι έχει μεταλλικό δόκανο , που νομίζω έχουν μόνο οι επαγγελματικές σειρές ? Το 201 ?

Βαγγέλη τα μεταλλικά νύχια στήριξης δέν τά είχε από τό εργοστάσιο,παρήγγειλα το αξεσουάρ πού το δίνει η Stihl έξτρα μαζί μέ 2 βίδες καί τό βίδωσα.
Είναι το κλαδευτικό μπαταρίας Stihl MSA 161 T
Ολα τα κλαδευτικά Stihl επαγγελματικά αλυσοπρίονα είναι,απλά τό ΜS 201 TC-M έχει τό σύστημα Μ-tronic που ρυθμίζει αυτόματα το καρμπυρατέρ τόν αέρα καί τό καύσιμο ανάλογα τό υψόμετρο-θερμοκρασία-ποιότητα καυσίμου,καί έχει αρκετή ισχύ,αλλά δύσχρηστο σάν κλαδευτικό μέ τό βάρος τών 3,7 κιλών χωρίς λάμα-αλυσίδα,καύσιμο,καί λάδι αλυσίδας.

msa16110.jpg

msa16112.jpg

msa16113.jpg