Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

νικολα ναι!! ;)
ειναι κατηφορικο εκει το εδαφος και δεν κραταει νερα ουτε τα βροχινα για αυτο δεν σου σκουλικιαζουν.
αυτες απο καστριτσι με τα μεγαλα συκα ειναι τα αυθεντικα βασιλοσυκα αχαιας, κορυφαια! ειναι η ιδια κορυφαια ποικιλια που εχουν στο βασιλικο
απο το ανω καστριτσι νομιζω τα φερνει η κυρα

φταιω, επρεπε να εχω ερθει τοσο καιρο, μπλεξαμε ομως , κατι ο κορωνοιος, κατι τα τρεξιματα στο μαγαζι. στη πρωτη ευκαιρια θα ερθω να μου φτιαξεις την καφεδακλα σου !

αφου δεν εχετε φαει βασιλικα συκα Μαρκοπουλου Μεσογαιας εσεις της ΑιτωλοακαρνανιΑχαιας ... γιατι μιλατε? εεεε

εσυ κυριος με την κοτσιδα, μονο εναν θα παρεις τηλεφωνο?

ειναι ονομαστα, δεν λεω... ;)
μαλιστα στην αρχαια αθηνα επειδη τα συγκεκριμενα ησαν πολυ ξακουστα, ηταν και περιζητητα.
μαντρες, συρματοπλεγματα, δεν υπηρχαν, ολα ησαν ξεφραγα.
ετσι τοσο οι συκιες που ηταν ο "θυσαυρος" αναμεσα στα αλλα δενδρα και για αυτο συνηθιζοταν να ειναι κοντα στο σπιτι, οσο και τα ιδια τα συκα που ησαν μελι, συνηθως τα εκρυβαν
αυτος λοιπον που τα φανερωνε σε τριτους (επισκεπτες κλπ) θεωρειτω ατομο αναξιο εμπιστοσυνης,κακοκαιεπιζημιο
απο εκει αρχικα βγηκε ο ορος συκοφαντης και στη πορεια κατεληξε στη σημερινη του μορφη

αρα τα συκα σας αξιζουν πολλά αλλά πραγματικα αν δοκιμασεις αυτα που λεμε, θα παθεις... ;)

Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

εσυ κυριος με την κοτσιδα, μονο εναν θα παρεις τηλεφωνο?

Αυτός είναι ντόπιος ρε ...και ο Κώστας που περνάει κάθε μέρα από μπροστά ...τώρα ο Μπάμπης άμα θέλει ας μας ενημερώσει πότε θα έχει σχέδιο πτήσης .:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Αυτός είναι ντόπιος ρε ...και ο Κώστας που περνάει κάθε μέρα από μπροστά ...τώρα ο Μπάμπης άμα θέλει ας μας ενημερώσει πότε θα έχει σχέδιο πτήσης .:flipout:

Μακάρι νάξερα... Περιμένω πως και πως να δώσουν απόπλου..
Σε βλέπω σε καλό δρόμο... Τα καλά σύκα, εκτός από πολύ γλυκά, δεν σκουλικιάζουν και δεν ξυνίζουν ποτέ, αν δεν τα κόψεις σχεδόν αποξηρένονται πάνω στο δένδρο.:grandpa:
Τα μέτρια και κακά σύκα τη Δευτέρα είναι αγίνωτα, Τρίτη Τετάρτη τρώγονται και την Πέμπτη ξυνίζουν.

Καλα τα συκα (εχουμε 4-5 συκιες στο χωριο και οι συκαδες τα αλαλιαζουν), αλλα το φρουτο ειναι (ηταν) ενα, παιδια: Κατι ροδακινα, τεραστια, με χνουδι που ειχε παλια ο παππους. Εχω να φαω 30 χρονια και εχω ακομα τη γλυκα τους στο στομα μου.
Δυστυχως, τα καλυτερα δεντρα τα τελευταια χρονια χαλασανε/χαλανε ολα.
Λενε οτι φταιει η εντατικη γεωργια και τα πολλα φυτοφαρμακα στην περιοχη, που εκανα τα διαφορα ζουζουνια ανθεκτικα, τοσο που αμα δεν ριξεις εναν τονο φαρμακα δεν μενει τιποτε.
Τωρα, μονο κανα ΚΑΛΟ καρπουζι αμα πετυχεις (κι αυτο σπανιο, πλεον).

απλα αλλαξαν οι ποικιλιες. Και μαζευονται πια νωριτερα για να αντεχουν στις μταφοες. Θα το ακταλαβεις οταν φας "κλαρισιο"
Κωστα εκτος απο τα κοντονια ποια αλλα ειχαμε?
κολλαω

μαστροχαλαστη, εσυ το ευχαριστιοσουνα, αλλα ρωτα τι τραβουσε αυτος που τα μαζευε...ΤΡΟΜΕΡΗ φαγουρα απο το χνουδι, και αυτο ητανε και λιγο λογως αντικαταστασης

Δεν ξερω αν ηταν αυτα που λεμε γιαρμαδες ή αλλα. Παντως ηταν μεγαλα και χνουδωτα, με πολυ ωραια χρωματα απεξω (οχι ενιαιος χρωματισμος, αλλα διαφορες αποχρωσεις του πορτοκαλοκοκκινου, μαζι με ιχνη αλλων χρωματων).
Δεν το θυμαμαι αυτο με το χνουδι, Κωστη. Νομιζω τα επιανα κι εγω, χωρις προβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Η κυρίως διαφορά είναι στον δυνατότερο κινητήρα , θα έβαζα τον κινητήρα 66 στην κατηγορία του KM56 και τον 135 με του ΚΜ94 .
Δυστυχώς εάν και το είχα ζητήσει σε παρουσίαση επαναφορτιζόμενων , να υπάρχει στον επόμενο κατάλογο μία αναφορά της ισχύος σε σχέση με βενζινοκίνητα ώστε να μπορεί να γίνει κάποια σύγκριση , δεν έγινε δεκτό .

Kώστα σέ ευχαριστώ για τήν διευκρίνηση.
Εχεις απόλυτο δίκιο πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης ισχύος και για τα εργαλεία μπαταρίας σέ σχέση με τα εργαλεία βενζίνης.
Βενζινοκινητα - ηλεκτρικά εργαλεία υπάρχουν οι ιπποι (Hp) καί η ισχύς (watt) και έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης.

Τα εργαλεία μπαταρίας pro,καί τα εργαλεία μπαταρίας σειρας 135,τελικά όλα επαγγελματικά είναι.

Όπως σωστά είπε ο Κυριάκος, θα μπουν σε χωράφι, οχι σε σπίτι.
Απ ότι μου είπε ο φίλος, είναι μαύρα μικρα σύκα που βγαίνουν τελη Σεπτέμβρη ή κάτι τέτοιο. Παραπάνω δε γνωρίζω.

Σταμάτη αυτά είναι εξαιρετικά.
Θα τρως συκα μέχρι τέλη Οκτωβρίου.
Μια τέτοια έχουμε στο Πυργί και 28η που έρχομαι τρώμε το συκαλακι μας ενώ οι άλλοι τρώνε χορτα.
Χαχαχαχαχα

Κατι τετοιο μου είπε,όταν τελειώνουν τα αλλα ,αυτή έχει ακόμα.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει βέβαια ποτε θα τα βάλω τα κλαδάκια.θα δω!!

Σήμερα είπα να ξεκινήσω το κλάδεμα στις ελιές αλλά πιάστηκε το χέρι μου με το πριόνι και το κλαδευτήρι χειρός.
Σκεφτομαι να πάρω αύριο ένα ηλεκτρικό total, το έχει στα 125 με μπαταρίες και φορτιστή ένα τοπικό κατάστημα στο χωριό. Το έχει δοκιμάσει κάποιος αυτό;
https://www.skroutz.gr/s/25726319/Total-Ψαλίδι-Κλαδέματος-20V-TSSLI2001.html

Για πόσα στρέμματα ελιές μιλάμε; Για επαγγελματική χρήση λογικά δεν κάνει

Eμενα μου φαινεται μια χαρα απο δυναμη και αποτελεσματικοτητα απο την στιγμη που ειναι 20βολτο και Brusheless.
Εγω εχω δυο τετραβολτα (μεχρι 2.5εκ. κοπη χλωρο κλαδι) και ειμαι πολυ ευχαριστημενος και με την δυναμη και με τον χρονο κοπης. Φανταζομαι πως θα ειναι ενα 20βολτο.

Το μονο θεμα ισως να ειναι το βαρος που ξεπερνα αρκετα το ενα κιλο ακομα και με την μικρη μπαταρια. Το ερωτημα επισης ειναι αν οντως τιμα η TOTAL την 2χρονη εγγυση που δινει.

9 στρ είναι οι ελιές. Από κοντά που το είχα δει φαίνεται στιβαρό και με δύο μπαταρίες συν τον φορτιστή η τιμή που μου που δίνει φαίνεται πολύ καλή. Δεν ρώτησα βέβαια αν τροχιζεται το μαχαίρι του. Θα το πάρω αύριο και θα το δω στην πράξη.