Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Εάν είναι 20Χ25μ ο κήπος, με 30 μέτρα καλώδιο καλύπτεται.
Βενζίνης 5 και 6 ίππων δεν υπάρχει , μεταξύ 2 - 3 kw βγάζουν οι περισσότερες , με ελάχιστες εξαιρέσεις πάνω από 3 και με αρκετό κόστος κτήσης.
Επίσης ο φίλος είναι Αμερική αν δεν κάνω λάθος , εάν δεν το κατέχει με βενζινοκινητήρα πρέπει να κάνει μία έρευνα κόστους συντήρησης στα κοντινά του καταστήματα.

κωστα οταν λεμε 5 ιππους δεν εννοουμε 5kw αλλά περιπου 3.5-4
σαφως και υπαρχουν ακομα και στο μπατζετ του φιλου

φυσικα και σε ακριβοτερα κομματια
αν ο φιλος ειναι αμερικη τοτε αλλαζει το σκηνικο :)
η συντηρηση εκει ειναι πιο τσουχτερη απο οτι στην ελλαδα

Αμερική = Briggs & Stratton ....
Εγώ τις έφερα από εκεί εδώ και 30+ χρόνια, χορτοκοπτική που δουλεύει χωρίς καλάθι πίσω και κόβει και τις πέτρες και σκαπτικό με την φρέζα πίσω και δουλεύουν σκυλιά.
Υπάρχουν όμως και εργαλεία για "άλλα κόλπα" :D
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για να το κοψαμε, καποιος λογος θα υπηρχε.
Το αριστερα εχει τελειωσει πολλα χρονια τωρα, χειροτερευση δεν σηκωνει αλλη. Μενει για συναισθηματικους λογους.
Οχι μονος μου, δυο την κοψαμε.
Θες να πεις περισσοτερα για το "επικινδυνη";

Μονο ετσι κατεβαζεις (απο κατω) με ασφαλεια ενα δεντρο. Τοσα χρονια, μονο αυτο εφαρμοζω και εχω μεγαλη ακριβεια στο σημειο πτωσης
(Τοσες σελιδες εδω μεσα μονο παρουσιασεις εργαλειων και για το συγκεκριμενο how to τιποτα)

Οσο περναει ο καιρος δυσκολευει η κοπη του φοινικα

• Like
Reactions: KOSSTV
μαεστρο, το ηλεκτρικο (με καλωδιο ρευματος) κερδιζει σε ησυχια και σε απλοτητα συντηρησης τα βενζινας.
ομως το καλωδιο ειναι αβολο ειδικα αν εχεις εμποδια στο χωρο. πρεπει να προσεχεις να μην το πιασει το μαχαιρι κλπ
επιπλεον τα ηλεκτρικα δεν εχουν την δυναμη του βενζινοκινητηρα. βρισκονται μεταξυ 1 και 2 kw
επιπλεον θελεις και μια μπαλαντεζα-καρουλι κοστος κανα 50αρικο ή παραπανω

το μπαταριας χανει και σε δυναμη αλλά και σε αυτονομια και τα αλλα δυο. θα δουλεψεις 10-15 λεπτα και μετα θελει γεμισμα η μπαταρια.
επιπλεον θα δουλεψεις πολυ πιο αργα λογω ελλειψης δυναμης και σε πιο στενο πλατος
επιπλεον παλι η διαμετρος κοπης ειναι μικροτερη και στα δυο (ρευματος και μπαταριας) γιατι ειναι πιο αδυναμα. για να μην εχουν μεγαλη αντισταση κοπης φτιαχνονται πιο στενα

στα βενζινης τωρα, εχεις φυσικα την απαραιτητη αυτονομια, πολυ μεγαλυτερη ισχυ (ξεκινανε απο 3.5 ιππους οι τετραχρονες και στη τιμη που ψαχνεις ανετα πανε 5-6 ιππους)
επιπλεον εχουν το καλο οτι στη τιμη που ψαχνεις ειναι συνηθως αυτοκινουμενες αρα δεν σπρωχνεις, δεν κουραζεσαι, προχωρανε μονες τους!
εχουν φυσικα μεγαλυτερο πλατος κοπης
το μειονεκτημα τους ειναι ο θορυβος ( λιγοτερος παντως αν ειναι τετραχρονοι οι κινητηρες) και η περιοδικη συντηρηση τους

μια λυση ειναι να παρεις κατι πολυ φτηνο ρευματος, με περιπου 60 ευρω παιρνεις parkside εχει 3 χρονια εγγυηση, (χαλασε σου στελνουν αλλο!)
ή total που παντα για την τιμη τους ειναι τιμια ή και νακαγιαμα ακομα για πιο φτηνο
και να χαλασουν δεν θα κλαις πολλα λεφτα και σου εχουν μεινει τοσα πολλα χρηματα που παιρνεις αλλο

αλλη λυση ειναι αυτο που προτεινε ο αντωνης, μια καλη μπος μπαταριας. ησυχια, μηδενικη συντηρηση . το κοστος ομως με τους φορτιστες και τις απαραιτητες μπαταριες ειναι παραπανω απο το μπατζετ σου
ενδεικτικα μια εινχελ με τις απαραιτητες μπαταριες (2 ζευγαρια) παει 550 περιπου. ποσο μαλλον θα πηγαινει η αντιστοιχη μπος
(αντωνη, ποσες φορτισεις κανεις για να βγαλεις τα 2 στρεματα? ρωτω γιατι δεν εχω δουλεψει ποτε μπαταριας. αν θες πες μας περισσοτερα, ενδιαφερομαι για μια θεια μου που εχει μεγαλο κηπο)

και η τριτη λυση αυτες που σου προτεινα. καλα και ακριβα κομματια βενζινης ή η χοντα του γειτονα σου

εγω παντως τετοιες εποχες, θα επαιρνα μια φτηνη ρευματος και θα εβλεπα πως θα τα παει. αλλωστε η επιφανεια σου ειναι μικρη σχετικα.
με το καιρο θα εβλεπα στη πραξη πιο θα ηταν το επομενο βημα που μαλλον θα ηταν μια καλη βενζινοκινητη με αυτοκινηση.
παλια ειχα μια ρευματος απο το λιντλ σε ενα προηγουμενο σπιτι που ημουν και μου εβγαζε λιγο τη ψυχη αν το χορταρι ειχε ξεφυγει λιγο σε υψος.
η βενζινοκινητη δεν θα ειχε κανενα τετοιο προβλημα.

Ευχαριστώ πολύ, αυτό ήταν ιδιαίτερα κατατοπιστικό!

Από τη σύντομη έρευνα που έκανα χθες σε 1-2 μαγαζιά, είδα μόνο βενζίνης και μπαταρίας, καλώδιο δεν είδα πουθενά. Ίσως απλά να μην τις διαφημίζουν;

Κατά τον μαγαζάτορα, η καλύτερη επιλογή σε αυτό το budget θα ήταν σε βενζίνης η Honda, και σε ηλεκτρικές αυτή η Ego, που όμως είναι $100 πάνω. Κατά τον ίδιο, οι συγκεκριμένες είναι οι μόνες ηλεκτρικές που συγκρίνονται σε δύναμη με τις βενζίνης, ενώ δίνουν περίπου 1 ώρα αυτονομία και χρειάζονται 1 ώρα φόρτιση.

Επίσης, όταν μιλάμε για συντήρηση, τι εννοούμε; Λάδια, φίλτρα και μπουζί; Αυτά τα κάνεις και μόνος σου, χωρίς κάποια ιδιαίτερη κατάρτιση, σωστά;

• Like
Reactions: nickolas
κωστα οταν λεμε 5 ιππους δεν εννοουμε 5kw αλλά περιπου 3.5-4
σαφως και υπαρχουν ακομα και στο μπατζετ του φιλου

φυσικα και σε ακριβοτερα κομματια
αν ο φιλος ειναι αμερικη τοτε αλλαζει το σκηνικο :)
η συντηρηση εκει ειναι πιο τσουχτερη απο οτι στην ελλαδα
Με την καμμία δεν είναι 6 ίππων το συγκεκριμένο .
Ίσως μπορεί ο κινητήρας να παράξει αυτή την ισχύ κάπου στις 4000rpm , τοποθετημένος όμως στο χλοοκοπτικό και ρυθμισμένος κάπου στις 2800rpm δεν φθάνει την αναγραφόμενη.
Έχει βγει πριν λίγα χρόνια οδηγία από ΕΕ να αναγράφεται η αποδιδόμενη ισχύς σε kw , ελάχιστοι όμως την εφαρμόζουν .

• Like
Επίσης, όταν μιλάμε για συντήρηση, τι εννοούμε; Λάδια, φίλτρα και μπουζί; Αυτά τα κάνεις και μόνος σου, χωρίς κάποια ιδιαίτερη κατάρτιση, σωστά;

σωστα! αλλά για καποιους αυτο ειναι μανικι :)

οσων αφορα την μπαταριας που εβαλες, εγω εχω τρελες αμφιβολιες και πιστευω οτι δεν ειναι ετσι και δες γιατι:
η συγκεκριμενη εχει μπαταρια τασης 56v και χωρητικοτητα 7.5Αh
αν κραταει να δουλεψει μια ωρα πρωτου φορτιστει, οπως δηλωνει ο εμπορος, αυτο σημαινει οτι δινει 7.5 αμπερ ρευμα δουλευοντας, αρα το εργαλειο εχει ισχυ 56 v Χ 7.5A= 420 watt
υποθετω ομως οτι ο τυπος ειναι παπατζης εμπορος και τα παραλεει και η μπαταρια θελει φορτιση στη μιση ωρα δουλειας . σε αυτη τη περιπτωση δινει 56 Χ 15 = 840 βαττ
ακομα ομως και αν κραταει μονο 15 λεπτα τοτε το εργαλειο ειναι `1700 βαττ. πιστευω ομως οτι θα κραταει παραπανω ,καπου στα 20-25 λεπτα συνεχους λειτουργιας και βρισκω μια λογικη τιμη για μενα περιπου στα 1200-1300 βαττ. ακομα και ετσι, συγκρινεται μεν με τις φτηνοτερες ρευματος αλλά σε καμια περιπτωση με τις βενζινες ουτε με τις μεγαλες ρευματος.

αν την αγορασεις και του πεις οτι ρε φιλε δεν ειναι τοσο δυνατη σαν τις βενζινες, θα σου πει οτι σου ειπα οτι ειναι το ιδιο δυνατη με του ρευματος, δεν καταλαβες καλα :)
και τουτο γιατι οι μικροτερες και φτηνοτερες βενζινες εχουν τουλαχιστον την διπλη ισχυ!

• Like
Reactions: Maestro
α! και κατι ακομα, για να ηταν αληθινο αυτο που σου ειπε, θα επρεπε αν ειχε ισχυ εστω 2κw, και κραταγε να δουλευει 1 ωρα, θα επρεπε η μπαταρια του να δινει 2000/56 = 35 Α αρα να ειναι και 35 Ah ! αρα η αληθεια ειναι στο 1/4 αυτων που σου λεει...

• Like
Reactions: Maestro

Μονο ετσι κατεβαζεις (απο κατω) με ασφαλεια ενα δεντρο. Τοσα χρονια, μονο αυτο εφαρμοζω και εχω μεγαλη ακριβεια στο σημειο πτωσης
(Τοσες σελιδες εδω μεσα μονο παρουσιασεις εργαλειων και για το συγκεκριμενο how to τιποτα)

Οσο περναει ο καιρος δυσκολευει η κοπη του φοινικα

Το κατεβασμα το εκανε αλλος, που δηλωσε οτι ξερει πως να το κανει. Επεσε εκει που ειχε πει οτι θα πεσει, οποτε τον πιστευω (εστω και επιφυλακτικα). Παντως, δεν το πηγε μονοκοματα, εκανε και κατι κοψιματα πριν. Εγω μονο χαμαλοδουλεια εκανα στο κεντρικο.

Ο φοινικας αν ηταν να κοπει, θα ειχε κοπει εδω και χρονια. Τον εχει σκοτωσει το ζουζουνι απο τοτε. Μενει για συναισθηματικους λογους, λεμε.

Πως σου φανηκε το βενζινοκινητο Stihl στη σαλαμοποιηση του κορμου? Εχεις μετρο συγκρισης με καποιο ηλεκτρικο/μπαταριας?

Παντως εναν αρκετα ψηλο ψοφιο φοινικα που εκοψα προπερσι στο κηπο μου, ηταν απο τα δυσκολοτερα κοψιματα που εχω κανει, μην πω το δυσκολοτερο!!
Οι ινες που εχει ο κορμος του φοινικα ειναι διαβολεμενες! Ευτυχως η δουλεια βγηκε με το 18βολτο αλυσοπριονο μπαταριας της Gardena, με μια μπαταρια μαλιστα!

Το stihl ειναι θηριακι. Αν ειχε και μεγαλυτερη λαμα θα ηταν...θηριαρα.
Μετρο συγκρισης εχω το parkside (που δεν ειναι και αδυναμο), αλλα και ενα Χουσβαρνα ηλεκτρικο, που ειχαμε για βοηθητικο. Πιο...λυσσασμενο μου φανηκε το stihl, αν και μικρο. Βεβαια, φανταζομαι οτι το μεγαλο του ατου ειναι η αντοχη στο χρονο.

Παίδες, σόρρυ που χάθηκα αλλά μεσολάβησαν διάφορα, με βασικότερη τη μετακόμιση. Τελικά για το θέμα μας, βάσει αυτών που μου γράψατε και ντόπιας διαθεσιμότητας, παρήγγειλα την βενζινοκίνητη Honda 21 ιντσών, τη φθηνότερη self-propelled Honda που βρήκα ($419). Δε μου'χει έρθει ακόμα, θα σας πω εντυπώσεις με το πρώτο ξύρισμ...ε.. κούρεμα. Το σίγουρο είναι ότι ως επένδυση άξιζε τα λεφτά της, αφού για το πρώτο κούρεμα αφού μπήκα στο σπίτι πλήρωσα $45(!!!), και υποτίθεται χρειάζεται κάθε 15 μέρες.

Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια!

Last edited:
  • Like
σωστα! πρεπει να αλλαξει αμεσα τα λαδια που εχει μεσα καθως αυτα σιγουρα θα εχουν οξειδωθει (μετα το εξαμηνο βια χρονο τα λαδια πρεπει να αντικαθιστανται εχει-δεν εχει δουλεψει το εργαλειο.
μετα απο καποιες ωρες, συνηθως 100, τα πρωτα λαδια που θα βαλεις πρεπει να αντικατασταθουν
και απο εκει και μετα ακολουθεις τις οδηγιες του κατασκευαστη.

Ευχαριστώ παίδες!

Αν κατάλαβα καλά δεν έχει λάδι αυτή τη στιγμή ως καινούρια, έχει μέσα ένα μπουκαλάκι για να βάλεις πριν την πρώτη χρήση. Μπορεί να σας λέω και σαχλαμάρες βέβαια, δεν πρόκειται να βρω χρόνο να ασχοληθώ πριν το ΣΚ.

• Like
ειναι τελειως κουφο να μην εχει λαδια μεσα... ισως ομως στην αμερικη ετσι να τις πουλανε. ρωτα καλου-κακου τον εμπορο που στην πουλησε