Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κανένα δεν έχει λάδι , προσωπικά την πρώτη φορά το βάζω δωρεάν μπροστά στον πελάτη ώστε να μαθαίνει, πολλοί συνάδελφοι όμως τα δίνουν όπως τα βγάζουν από το κιβώτιο.
Ο φίλος παραπάνω από ότι κατάλαβα το αγόρασε πακέτο , για αυτό του είπα να βάλει λάδι , για τα υπόλοιπα το manual.

Kosmous, μήπως ασχολείσαι και με τρακτεράκια;
Το μικρό Kubota που έχω τα έφτυσε (ρωγμή στον κινητήρα) και είμαι στο ψάξιμο για άλλο, γύρω στους 20-22 ίππους.
Μεταχειρισμένο πάντα.

Το μικρό Kubota που έχω τα έφτυσε (ρωγμή στον κινητήρα) και είμαι στο ψάξιμο για άλλο, γύρω στους 20-22 ίππους.
Μεταχειρισμένο πάντα.
Να αγορασεις ιδιο και κρατας το παλιο για ανταλλακτικα

Από το εργοστάσιο δεν έχει λάδι. Αλλά λάδι σου βάζει ο έμπορος, σου κάνει και μια επίδειξη κλπ. Όπως κάνει και ο κόσμους. Πιθανά στην Αμερική όμως οι έμποροι να λειτουργούν σαν σταθμός κουριερ :)

Μεταχειρισμένο πάντα.
Όχι φίλε μου , μήπως μπορεί να κολληθεί η ρωγμή με ειδική κόλληση ; Έχω δει τετράχρονους κινητήρες με τρύπα από σπασμένη μπιέλα που επισκευάστηκαν επιτυχώς.

Καλησπέρα σας αγορά θαμνοκοπτικου για χρήση 2 φορές το χρόνο για έκταση 100τμ μέχρι 150€.
Δεν πρόλαβα το μηχάνημα του Lidl που ήταν 3 σε 1.

Πιστεύω πως σε αυτή την τιμή και για αυτή τη χρήση παίρνεις ότι βρείς.
Εγώ για παρόμοια χρήση είχα πάρει από το Leroy Merlin ένα Garland βενζινοκίνητο που το είχε τότε σε προσφορά 100 ευρώ.
Με 5 ευρώ του άλλαξα κεφαλή μεσινέζας γιατί η μαμίσια ήταν για πέταμα και τώρα την δουλειά του την κάνει μια χαρά.
Για οτιδήποτε περισσότερο ζητάς πρέπει να δώσεις και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Έχω ένα kraft που το χρησιμοποιώ 2-3 φορές το χρόνο για να καθαρίσω 500τμ.
Στην ίδια τιμή το είχα πάρει πριν από 3 χρόνια, δεν θυμάμαι μοντέλο.
Μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου και με το παραπάνω.
Μόνο όταν κάνεις την αγορά να προσέξεις τα παρακάτω:
1. Να πάρεις όλα τα απαραίτητα για την ασφάλεια σου όπως κάλυμμα προσώπου και γυαλιά προστασίας
2. Λάδι stihl μόνο
3. Με €8-10 πάρε μια κεφαλή της προκοπής
4. Πάρε καλή μισινέζα

Τα είχα πάρει όλα από τον Παυλάτο χωρίς να έχω ιδέα από αυτά αλλά είναι τίμιος και τον εμπιστεύομαι και δεν με πρόδωσε το μηχάνημα μέχρι τώρα.

Πάνω που έγραφα έφτασε… δεν ειχα συνειδητοποιήσει ποσο τεράστια είναι…
Έκανα την πρώτη δοκιμή με τη Honda πριν λίγες μέρες, θηρίο είναι, κούρεψα όλο το σύμπαν σε περίπου μία ώρα και με τελείως χαζό τρόπο (δεν έκανα σχέδιο εξαρχής με αποτέλεσμα να περάσω από την ίδια επιφάνεια 50 φορές).

Επειδή είμαι τελείως άμπαλος με τέτοια μηχανήματα, ζορίστηκα με διάφορα στην αρχή: Δεν ήξερα πόσο λάδι πρέπει να βάλω (το μαρκούτσι δε φαίνεται που έχει το min και το max του, ενώ το λάδι ως καινούριο ήταν τελείως διάφανο), πόση βενζίνη πρέπει να βάλω (τελείως ασαφές το manual), πότε θα ξέρω ότι χρειάζεται παραπάνω καύσιμο (τελικά την άκουσα να αγκομαχάει, ευτυχώς δεν έφτασα στο σημείο να μου σβήσει, αλλά από δω και πέρα θα προσέχω). Κατά τα άλλα, it worked like a charm.

Χρειάστηκε να αδειάσω 5 φορές τη σακούλα, θα δοκιμάσω την επόμενη φορά χωρίς (παίζει να'μαι ο μόνος που έχω δει σε όλη την πόλη να χρησιμοποιεί σακούλα).

Καλορίζικη.

Αλήθεια εξω γιατί δεν χρησιμοποιούν καλάθι?
Τόσο ψιλα τα κοβει?

Δεν ξεραινονται τα κομμένα και να φαίνονται άσχημα?

Καλορίζικη.

Αλήθεια εξω γιατί δεν χρησιμοποιούν καλάθι?
Τόσο ψιλα τα κοβει?

Δεν ξεραινονται τα κομμένα και να φαίνονται άσχημα?

Θαενκς!

Είχα την ίδια απορία να σου πω την αλήθεια, αφού σε κάτι σημεία που προσπαθούσα να βάλω τα κομμένα σε σκουπιδοσακούλα και χύθηκαν μπόλικα μαζεμένα έξω, όντως έχουν ξεραθεί και φαίνονται άσχημα.

Υποψιάζομαι όμως ότι αν κουρεύεις χωρίς σακούλα σε όλη την έκταση, είναι πολύ λίγα τα κομμένα σε κάθε τ.μ. σε σχέση με το υπάρχον γκαζόν και εξαφανίζονται. Επίσης, είναι καλό λίπασμα για το γκαζόν.

Αν κουρεύεις συχνά μπορείς να το κάνεις και χωρίς κάδο, ειδικά αν κουρεύεις στην πάνω σκάλα που σημαίνει οτι το γκαζόν παραμένει ψηλό.
Κανονικά πρέπει να έχεις πάντα κάδο κι αυτά που μαζεύει αν θες τα αποθηκεύεις για κόμποστ.
Επίσης, για σωστή δουλειά, θα πρέπει να αδειάζεις τον κάδο πρίν τιγκάρει.

• Like
Reactions: Maestro
Παιδιά, έκανα μαλακία σαν άμπαλος: εδώ έχει πολλή υγρασία, και ποτίζουν και τα sprinklers καθημερινά, οπότε το γκαζόν είναι πάντα υγρό, άρα μετά το κούρεμα η μηχανή γίνεται κ@λος, και μετά τα υπολείμματα που κολλάνε μουχλιάζουν.

Είπα λοιπόν μετά το δεύτερο κούρεμα να την καθαρίσω λίγο από κάτω, και σαν χαζός και αδιάβαστος, τη γύρισα στο πλάι, και θεωρώντας ότι είναι πιο εύκολο να έχεις διαρροή λαδιού παρά καυσίμου (αφού η τάπα κλείνει καλά), τη γύρισα με την τάπα βενζίνης να κοιτάει κάτω και τη λαδιού να κοιτάει πάνω.

Αποτέλεσμα, μετά από 5 λεπτά που κράτησε το καθάρισμα και τη γύρισα όρθια, είδα καύσιμο να τρέχει μέσα από το φίλτρο αέρα, και δεν ξέρω που αλλού εσωτερικά.

Την κατέστρεψα; Εννοείται χέστηκα, την σκούπισα όσο μπορούσα (και μέσα στο φίλτρο), την άφησα να στεγνώσει έξω για κάνα 5ωρο, και δεν πρόκειται να τη βάλω μπρος μέχρι το επόμενο Σάββατο. Φοβάμαι όμως μη μου σκάσει στα μούτρα τότε.

Μη φοβάσαι… Δεν έπαθε τίποτε.
Ελπίζω να'ναι έτσι, γιατί όχι μόνο κοστίζει μια περιουσία, αλλά φοβάμαι μη γίνουμε και μπουρλότο. Τελικά για μας τους άσχετους μάλλον τα ηλεκτρικά είναι καλύτερη λύση.