Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Παρε μεταλικη αντλια οποσδηποτε. Ποιο ακριβη αλλα πιο σιγουρη στον χρονο και την χρηση. Η μεταλικη της wolfcraft ειναι super fine. Για νερο τουλαχιστον, με 18V θα σου κανει σιγουρα δουλεια. Πιστευω και με 12V θα κανεις δουλεια. Μου εχει δουλεψει και με 10.8 παλμικο (πιο ροπατο βεβαια) και ανταπτορα/τσοκ. Για το σιροπι δεν ειναι επικινδυνο να σου κολλησει την φτερωτη? Τωρα οσον αφορα το ποσιμο, δεν νομιζω να βρεις ευκολα αντλια τετοιου τυπου ή τουλαχιστον εγω δεν γνωριζω.

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Ευχαριστώ παιδιά.

Το σιρόπι δεν θα είναι πολύ πηχτό. 2:1, δηλαδή δύο λίτρα νερό σε 1 κιλό ζάχαρη.

tsif86, το δράπανο που το δουλεύεις είναι ρεύματος ή μπαταρίας?

Την έχω δουλέψει και με ρεύματος και με μπαταρίας. Από ρεύματος την έχω δουλέψει με ένα παλιό blackanddecker μαύρου χρώματος και με ένα μικρο πιστολέτο dewalt με την χρήση κατάλληλου αντάπτορα.
Τα δραπανοκατσάβιδα των 10.8v που δοκίμασα(Dewalt DCD710N,Bosch GSR 10.8-2-LI) περιστρέφουν την αντλία αλλά ζορίζονται.
Με δυο δραπανοκατσάβιδα( Bosch GSR 18 V-LI,Milwaukee 2611-20) των 18v που την χρησιμοποιώ συνήθως περιστρέφετε πολύ εύκολα.

Re: Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Την έχω δουλέψει και με ρεύματος και με μπαταρίας. Από ρεύματος την έχω δουλέψει με ένα παλιό blackanddecker μαύρου χρώματος και με ένα μικρο πιστολέτο dewalt με την χρήση κατάλληλου αντάπτορα.
Τα δραπανοκατσάβιδα των 10.8v που δοκίμασα(Dewalt DCD710N,Bosch GSR 10.8-2-LI) περιστρέφουν την αντλία αλλά ζορίζονται.
Με δυο δραπανοκατσάβιδα( Bosch GSR 18 V-LI,Milwaukee 2611-20) των 18v που την χρησιμοποιώ συνήθως περιστρέφετε πολύ εύκολα.
Οπα, υπαρχει κα καποιος ππυ εχει εργαλειο της εταιριας? δεν μας το ειπες αυτο...:BDGBDGB53:

Re: Tο Καφενείο των Μαστόρων

Και εγώ τέντα για σήμερα.

Έκοψα μαζί με τον ξάδερφο μου πολύ χορτάγκαθο σήμερα. 6 ωρίτσες σχεδόν συνεχόμενα!

ωραίος Νικόλα.

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω ενα χλοοκοπτικό για την αυλή .

Τι προτείνετε; Γενικότερα ειναι δύσκολα στον χειρισμό; δεν έχω ξανακουμπήσει τέτοιο μηχάνημα.

ωραίος Νικόλα.

Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω ενα χλοοκοπτικό για την αυλή .

Τι προτείνετε; Γενικότερα ειναι δύσκολα στον χειρισμό; δεν έχω ξανακουμπήσει τέτοιο μηχάνημα.

Φιλε Θοδωρή άν έχεις μόνο χόρτα λεπτού μέτριου μεγεθους στην αυλη σου,μπορεις να παρεις χορτοκοπτικο μεσηνέζας και όχι μέ δίσκο
Ο χειρισμος ειναι πανευκολος ισχυουν τα ιδια σχεδον σε καθε διχρονο κινητήρα,βαζουμε μιγμα βενζινης μιξη με ειδικο λαδι για διχρονα μοτερ,ανοιγουμε τον διακοπτη στην θεση on,τρομπαρουμε 5-7 φορες την φουσκα για να φερει βενζινη στο καρμπυρατερ για πιο ευκολο ξεκινημα,ανοιγουμε το τσοκ,και τραβαμε το κορδονι 2-3 φορες περιπου μεχρι να ακουσουμε ενα σκασιμο (δηλαδη παει να παρει εμπρος αλλα σβηνει) μετα κλεινουμε το τσοκ και τραβαμε παλι το κορδονι και αν ολα ειναι οκ παιρνει εμπρος ,παταμε γκάζι κατα βουληση και γυρναει ο δισκος η μεσηνεζα,οταν θελουμε να το σβησουμε απλα βαζουμε τον διακοπτη στην θεση off.

Αν εχεις μικρη αυλη μπορεις να παρεις ηλεκτρικο χορτοκοπτικο τα υπερ ειναι πιο ευκολη συντηρηση ,καθαρο περιβαλον εργασιας,να υπαρχει ρευμα κοντα,αλλα το μειονεκτημα ειναι οτι πρεπει να <<παλευεις>> με την μπαλαντέζα,στο ηλεκτρικο απλα πατας εναν διακοπτη και γυρναει η μεσηνεζα τον αφηνεις και σταματαει ,και φυσικα ειναι πιο φτηνα απο τα βενζινοκινητα.

Χρειαζεσαι ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μασκα προστασιας προσωπου (γιατι εκσφεντονιζονται διαφορα πετραδακια ,χορτα κ.τ.λ) και ισως και ακουστικα (απαραιτητα στα βενζικοκινητα) αναλογα τις ωρες εργασιας,με τον δισκο κοπης χρειαζεται προσοχη να μην ακουμπησει σε πετρες -τοιχους κ.τ.λ προυποθεση με τον δισκο οτι γνωριζουμε η κανουμε μια αναγνωριση εδαφους πριν κοψουμε χοντρα και δεν κοβουμε πολυ χαμηλα για να μην ακουμπαει στο εδαφος,με την μεσηνεζα μπορουμε να τα ξυριζουμε αν θελουμε τα χορτα στο χωμα η γυρω απο μπετον - πετρες η τοιχους αλλα θα τρωγεται πιο γρηγορα η μεσηνεζα και στο ξυρισμα με το χωμα θα πεταει αρκετα πετραδακια χορτα κ.τ.λ ,χρειαζεται πειρα και εμπειρια και αυτο ερχεται σιγα-σιγα,και παντα ο χειριστης να ειναι αριστερα απο το μηχανημα γιατι ο δισκος η μεσηνεζα γυρνανε δεξιοστροφα και τα περισσοτερα τα ρίχνει απο αυτην την γωνια.

Καλο θα ηταν αν μπορει ο φιλος Μιχαλης Χιώτης να τα μεταφερει στα εργαλεια κηπου.

Last edited:

Να προσθέσω σε αυτα που λέει ο φίλος πιο πανω μακρι παντελόνι-φόρμα εργασίας και αρβυλακι-γαλοτσα .

Πολύ σωστά σου τα λένε τα παιδιά.

Πες μας πόσο χώρο έχεις όμως για να ξέρουμε γιατί μιλάμε.
Αυτά που έβαλα ξεκινούν από τα 500 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ οπότε δεν αξίζουν για μικρό χώρο.

παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Η αυλή ειναι μικρούλα σχετικά . Με 25 μετρη μπαλαντέζα μπορώ να κάνω και δουλειά με ηλεκτρικό θεωρώ.

Οπότε εως ενα 150 άρι νομίζω θα δώσω . Ειναι για χρήση 2-3 φορές το χρόνο max.

Αν μπορείς με ηλεκτρικο τότε ακόμα καλύτερα.
Με βάση την χρήση που θα κάνεις σου προτείνω να κοιτάξεις αυτό που είναι και αρκετά δυνατό και κάνει και για μεγάλα χόρτα (διαθέτει και δίσκο).

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5875

Αν τώρα θες κάτι πιο αξιόπιστο και με μεγάλη διάρκεια ζωής δες και το Alko: http://www.mandis.gr/index.php?page...id=74&manufacturer_id=0&option=com_virtuemart

Δημήτρη και αυτό πολύ καλό είναι αλλά το θέμα είναι ότι αν έχει πολλά χόρτα και μέγαλα σε μέγεθος η μεσινέζα θα τα βρει σκούρα.

Φίλε Νίκο επειδή είπε ο Θοδωρής οτι ειναι μικρός χώρος,καί ότι θά τα κόβει 2-3 φορές τόν χρόνο,σκεφτηκα οτι δεν θα γινουν τοσο χοντρά πού δέν θα μπορεί να τα κόψει η μεσηνέζα,το παραπανω μοντελο το FSE 71 τής Stihl φοράει άπο την μανα του τήν πράσινη 2 mm μεσηνέζα ,αλλά μπορεί να βάλει και τήν πορτοκαλί 2,4 mm πού κόβει ολα τά χόρτα ,τσουκνίδες κ.τ.λ ,τό μονο που δέν κοβει ειναι μολόχες μεγαλες που ειναι σκληρές καί τύπου γαιδουράγκαθα με σκληρο κορμο και παρεμφερη,αν εχει σκληρα χορτα με διατομη σαν το δάχτυλο δεν τα κοβει η μεσηνεζα και θελει δισκο ,αλλα αν ειναι για τα κλασσικα χορτα αγριοβρώμες,αγριοσίταρα,αγριοραδίκια,αγριόβλητα κ.τ.λ δεν εχει κανένα προβλημα.

Ο Θοδωρης γνωριζει καλυτερα το παχος των χορτων που θα εχει να κοψει και θα αποφασισει αν χρειαζεται χορτοκοπτικο με δισκο η με μεσηνεζα.

Χίλια δίκια έχεις. Απλά επειδή δεν το διευκρίνησε ο Θοδωρής του τα πρότεινα.
Αν δεν έχει πολλά ζιζάνια όπως προανέφερες και εσύ τότε το stihl είναι μία τίμια και κυρίως διαχρονική επιλογή!

φίλε Δημήτρη και Νίκο τα χόρτα ειναι πολύ λεπτα και ξερά . Σαν στάχια λεπτά και ξερά, δεν ξέρω πως τα λένε βέβαια ακριβώς.

φίλε Δημήτρη και Νίκο τα χόρτα ειναι πολύ λεπτα και ξερά . Σαν στάχια λεπτά και ξερά, δεν ξέρω πως τα λένε βέβαια ακριβώς.

Φίλε Θοδωρή μάλλον αγριοβρώμη καί αγριοσίταρα πρέπει νά είναι,αρα δέν θά έχεις κανένα πρόβλημα μέ τό ηλεκτρικό,καί η Stihl είναι εγγύηση επαγγελματικού επιπέδου

https://www.google.gr/search?q=αγρι...QoTCOSpsZeTwccCFcm3FAodorAHzw&biw=800&bih=447

ακριβώς αυτά είναι. Αγριοβρώμη.

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τις κατατοπιστικές απαντήσεις σας.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Να ρωτησω ,αν κανω μειγμα για το αλυσοπριονο με σουπερ αμολυβδη θα κανω ζημια στο μηχανακι?