Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Αν βάλεις σκέτο το στυλιάρι στο νερό και ανοίξει, πώς θα βάλεις μετά το σφυρί?

Περνιεται ανάποδα και μετά το χτυπάς να το φέρεις στην θέση που θες.

Συνήθως δεν χρειάζεται κόψιμο. Τα καλύτερα που έχω ακούσει και δοκιμάσει (με καλό σφίξιμο) είναι τα belota....

εγω αντι για σφηνα χοντρη λαμαρινα,βαζω απο κατω στο ξυλο 3-4 προκες η νοβοπανοβιδες και σφιγγουν την τσαπα στο ξυλο,μετα απο 6 μηνες χαλαρωνει παλι βαζω αλλη μια προκα η νοβοπανοβιδα κ.ο.κ
Παλια οταν ειχα να κανω αποψιλωση τα εβαζα στο νερο εσφιγγαν την αλλη μερα και ηταν μπετον,αλλα σε 3-4 μερες παλι χαλαρωναν,αντε παλι στο νερο ως που στο τελος σαπιζει το ξυλο ,και απο τοτε σωθηκα με τις σφηνες απο προκες και νοβοπανοβιδες.

Σωστό αλλα δεν είναι υπερβολή τόσες βίδες? Μια νομίζω είναι αρκετή....

Σωστό αλλα δεν είναι υπερβολή τόσες βίδες? Μια νομίζω είναι αρκετή....

Μια ισον καμμια σχεδον που ειχα δοκιμασει ισα που τραβαει τα μποσικα.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Το να γεμισω με βιδες το ξυλο το χω κανει. Αλλα δεν τονθεωρησα καινοτινκαλυτερο.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Το να γεμισω με βιδες το ξυλο το χω κανει. Αλλα δεν τονθεωρησα καινοτινκαλυτερο.

Δεν υπαρχει αλλος τροπος μονο με σφηνα γινεται σταθερο το στυλιαρι στην τσαπα η γκασμα.

Μια ισον καμμια σχεδον που ειχα δοκιμασει ισα που τραβαει τα μποσικα.

Ένα καρφί σαν σφηνα μεταξύ ξύλου και μετάλλου ή μια βίδα 4-5χιλ πάχος Στο κέντρο του ξύλου, είναι υπεραρκετη. Χρόνια το κάνω. Αρκεί να έχεις έχεις μουλιασει το ξύλο....Αλλά ο καθένας έχει τον τρόπο του. Όλα καλά εφόσον γίνεται η δουλειά μας...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α....Έχω δει μαστοριά να κοντράρουν τόσο καλά το σκεπαρνι με στυλιαρι belota, άνευ σφηνας άνευ βιδας που έχω πάθει πλάκα. Εγώ δεν το έχω καταφέρει τόσο καλά αλλά και πάλι δεν του βάζω σφηνα. Βέβαια δεν κάνω και καθημερινή χρήση...

Παιδιά στη δουλειά μου λύνουμε καυστήρες πλοίων με κλειδιά βαριάς σε νούμερα τρελά κοπανώντας τα παξιμάδια που είναι σφιγμένα με μερικές εκατοντάδες Nm και κολλημένα από τη θερμοκρασία. Τα βαριοπουλάκια είναι με σφήνα. Εκτός αν πάρεις Habero/Gedore.
habero-3.jpg

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Πόσο όμως πάει αυτό το ρημαδακι?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μιλάμε για άλλες καταστάσεις....αυτές που περιγράφεις...

Ναι αλλά μιλάμε και για το σωστό τρόπο που φτιάχνεις ένα σφυρί ή τσάπα ή οτιδήποτε έχει στυλιάρι.
Πόσο κάνει δε ξέρω, έχω ένα σφυρί τέτοιο 2κιλο.Το πήρα σε δημοπρασία στο ebay.de σε τιμή χώμα μαζί με άλλα εργαλεία. Τα αξίζει τα λεφτά. Δε κουνιέται με τίποτα. Υπάρχουν και ανταλλακτικά.
Ξεφύγαμε όμως από το θέμα. Αν θέλεις να μη σου κουνιέται το βάρος του εργαλείου ο πιο σωστός τρόπς είναι η τριγωνική σφήνα. ΟΜΩΣ πρέπει να προσέξεις τι μέγεθος θα είναι η σφήνα, να μη σκίσει το στυλιάρι.

Ναι, υπάρχουν και σε κανονικά σφυριά και με σκλήρυνση στο κεφάλι

Θέλω να αγοράσω μια αντλία δράπανου για να τραβάω σιρόπι-νερό απο πλαστικό βαρέλι.

http://www.skroutz.gr/c/928/aksesou...ια+δραπανο&order_by=popularity&order_dir=desc

Σκέφτομαι να βάλω ένα ρακόρ λίγο πιο πάνω απο τον πάτο του βαρελιού, και μετά την μηχανική αντλία που θα τραβάει και θα σπρώχνει το νερό ή σιρόπι σε ένα λάστιχο 3-4 μέτρων.

Θα δουλέψει το σύστημα αυτό αν το βάλω σε makita http://www.skroutz.gr/s/338839/Makita-8271DWPET3.html

Δεν θα έχεις κάποιο πρόβλημα αδερφέ.

Απλά επειδή το επαναφορτιζόμενο έχει χαμηλότερες στροφές από αυτό του ρεύματος, ο ρυθμός μεταφοράς θα είναι μικρότερος.

Θέλω να αγοράσω μια αντλία δράπανου για να τραβάω σιρόπι-νερό απο πλαστικό βαρέλι.

http://www.skroutz.gr/c/928/aksesou...ια+δραπανο&order_by=popularity&order_dir=desc

Σκέφτομαι να βάλω ένα ρακόρ λίγο πιο πάνω απο τον πάτο του βαρελιού, και μετά την μηχανική αντλία που θα τραβάει και θα σπρώχνει το νερό ή σιρόπι σε ένα λάστιχο 3-4 μέτρων.

Θα δουλέψει το σύστημα αυτό αν το βάλω σε makita http://www.skroutz.gr/s/338839/Makita-8271DWPET3.html

Δεν ειμαι σιγουρος αν θα δουλεψει με το μικρο επαναφορτιζομενο δραπανο. Θυμαμαι οτι αυτες οι μικρες αντλιες θελουν αρκετη δυναμη (ροπη) για να υπαρξει ικανοποιητικη ροη.
Ειχα χρησιμοποιησει παλια ενα παρομοιο για αναρροφηση λαδιου. Η ροη ηταν μικροτερη σε σχεση με το νερο. Για το σιροπι που λες, ποσο παχυρευστο ειναι? Συνιστω μονο ηλεκτρικο δραπανο.

Τώρα είδα ότι είναι 12βολτο το δραπανο.
Λογικά δεν θα έχει θέμα γιατί έχει ήδη αρκετή ροπή.
Ωστόσο όπως λέει και ο Μιχάλης καλύτερα με ηλεκτρικό δράπανο ή με 18 V μπαταρίας.

Καλησπέρα και καλό μήνα!
Δες η αντλία που θα πάρεις να είναι κατάλληλη για πόσιμο νερό.
Συνήθως οι φτερωτές που έχουν για να τραβάνε τα υγρά είναι καλυμμένες με γράσο για να μειώνετε η τριβή και να μην διαβρώνονται.
Έχω το παρακάτω μοντέλο που δεν κάνει για πόσιμο νερό και για να είναι πιο άνετη η λειτουργία της την βίδωσα πάνω σε ένα σανίδι.
http://eshop.tmi-tools.gr/product.aspx?id=394

Ευχαριστώ παιδιά.

Το σιρόπι δεν θα είναι πολύ πηχτό. 2:1, δηλαδή δύο λίτρα νερό σε 1 κιλό ζάχαρη.

tsif86, το δράπανο που το δουλεύεις είναι ρεύματος ή μπαταρίας?