Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Επειδή την έχω την συγκεκριμένη κεφαλή και την χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο περίπου έχω να πω τα εξής.

Ισχύει εν μέρη αυτό που λέει ο Κώστας ΑΛΛΑ, η συγκεκριμένη μεσινέζα λόγω της αεροδυναμικής κατασκευής της, πραγματικά δεν κουράζει το μηχάνημα και με το άγγιγμα του γκαζιού πραγματικά ανεβάζει αμέσως στροφές σε αντίθεση με τις κοινές κεφαλές που κουράζουν πολύ περισσότερο το μηχάνημα και στα σκούρα τρώγονται απίστευτα γρήγορα.

Με την συγκεκριμένη μεσινέζα κόβω τα πάντα, από χόρτα μέχρι καλάμια και βατσινιές και ειδικά στις τελευταίες που οι κοινές μεσινέζες λιώνουν στο λεπτό, αυτή κρατάει απίστευτα καλά και τις ξεσκίζει. Βέβαια για εκτεταμένη χρήση θα πρότεινα δίσκο και μετά στα ευαίσθητα σημεία (άκρες, πέτρες κλπ) χρήση της μεσινέζας.

Επίσης το γεγονός της ταχείας αλλαγής (ισχύουν τα 10 δευτερόλεπτα) είναι μεγάλο ατού.
Ακόμα η κατασκευή της κεφαλής από αλουμίνιο την κάνει ελαφριά και ταυτόχρονα ανθεκτική στην σκληρή χρήση.

Πάμε τώρα στα αρνητικά όμως, για να τα λέμε και αυτά.

1) Σχετικά ακριβή κεφαλή: Εγώ την πήρα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 25-30 ευρώ. Μια Attilina πλαστική κοστίζει γύρω στα 12-15 ευρώ αλλά καμία σχέση φυσικά.
Μία αντίστοιχη επώνυμη (Oregon, Stihl κλπ) κοστίζει minimum από 30-35 ευρώ.

2) Ακριβές μεσινέζες. Κόστος περίπου 0.5 ευρώ το κομμάτι (πωλείται σε 20 και 40 κομμάτια η Monofly). Σχετικά ακριβή δηλαδή, ωστόσο σε σύγκριση με μία επώνυμη μεσινέζα αντίστοιχων επιδόσεων είναι περίπου στα ίδια χρήματα.

3) Ισχύει ότι όταν μειώνεται το μήκος της πέφτουν κατά πολύ και οι επιδόσεις, ωστόσο αυτό συμβαίνει με όλες τις μεσινέζες.

Οπότε έχουμε και λέμε:

Αν κάποιος θέλει να συνδυάσει μία μεσαία μεσινέζα και μία κεφαλή με εύκολο σύστημα αντικατάστασης και αντοχή βλέπει προς Stihl ή Oregon μεριά (ακριβή κεφαλή, μεσαία μεσινέζα).
Αν κάποιος θέλει ευκολία με σχετικά ακριβά αναλώσιμα πάει προς την Flash cutter και ησυχάζει.

Φίλος που τις εμπορεύεται έδωσε σε έναν επαγγελματία μία κεφαλή και του ήρθε Κυριακάτικα το μεσημέρι και του πήρε άλλες 5 γιατί εντυπωσιάστηκε.
Για μένα αξίζει και θα ήταν must αν ήταν λίγο φθηνότερα τα αναλώσιμα της (λογικά με τον καιρό θα γίνουν και εκπτώσεις).

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Φίλε Diabolic έγραψες όσα είχα στο μυαλό μου σαν ιδανικό σενάριο για αυτήν την κεφαλή! Το μόνο που με κάνει να έχω κάποιους ενδοιασμούς είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί στην αγορά η κεφαλή και τα αναλώσιμα της παρά σε απειροελάχιστα καταστήματα και συγκεκριμένα μόνο σε δυο ηλεκτρονικά καταστήματα μπόρεσα να την βρω.

Επίσης θα ήθελα αν έχεις κάποια άποψη για το πόσο χρήσιμα είναι τα αναλώσιμα DualFly σε σχέση με τα MonoFly για κοπές σε αγριόχορτα με κλωνάρι. Επίσης αν χρησιμοποιείς σε αντίστοιχες περιπτώσεις δυο ανταλλακτικά αντικριστά (όπως προτείνει η εταιρεία) ή τέσσερα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Αν δεν κάνω λάθος ο επίσημος εισαγωγέας είναι ο Τιγκλιανίδης οπότε εξ ου και η περιορισμένη διαθεσιμότητα που λες.

http://mcshop.gr/flash-cutter--extra.html

Από εδώ πάντως την έχει και με χαμηλά μεταφορικά, στο θέμα ανταλλακτικών όμως δυστυχώς ξεσκίζει ολίγον τι...

Δυστυχώς στο κατάστημα που ψωνίζω μόνο οι 4.5άρες Monofly υπάρχουν οπότε δεν έχω άποψη γι αυτές που λες. Θα ήθελα φυσικά να τις δοκιμάσω για να εκφέρω άποψη. Βέβαια υπάρχει και κάτι καλύτερο που τυχαία το βρήκα στο ebay.it και με έβαλε σε σκέψεις. Πριονωτή Monofly, θα κόβει ακόμα καλύτερα τις βατσινιές!!!

Στο Husqvarna 535RX που είχα, έκανα και τους 2 συνδυασμούς που αναφέρεις. Τώρα στο 545RX που πήρα τις προάλλες θα μπορώ να χρησιμοποιώ πάντα τον τελευταίο συνδυασμό.
Το πιο ορθό αν το μηχάνημα που έχεις έχει ισχύ μικρότερη από 2 ίππους είναι να χρησιμοποιείς 2 μεσινέζες, όχι ότι με 4 θα έχεις θέμα απλά τρώει λιγότερα ζόρια.

Πληροφοριακά πάντως, η συγκεκριμένη κεφαλή είναι πιο κατάλληλη για θαμνοκοπτικά με ισχύ πάνω από 2 ίππους (για να μην ζορίζεται το μηχάνημα και να ανεβάζει αμέσως στροφές).

Το μηχάνημα που έχω τώρα έχει 2,3 ίππους αλλά είναι στο πρόγραμμα να αντικατασταθεί με ισχυρότερο.

Αναλώσιμα έχει και ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που ίσως (;) είναι σε καλύτερη τιμή από τον Τιγκλιανίδη που ανέφερες.

Αυτές είναι οι τιμές για την κεφαλή τα DualFly τα flat MonoFly και τα πριονωτά MonoFly

Επίσης βρήκα και αυτόν τον πίνακα με τον προορισμό του κάθε αναλώσιμου

24openO.jpg

Last edited:
Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Το μηχάνημα που έχω τώρα έχει 2,3 ίππους αλλά είναι στο πρόγραμμα να αντικατασταθεί με ισχυρότερο.

Αναλώσιμα έχει και ένα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που ίσως (;) είναι σε καλύτερη τιμή από τον Τιγκλιανίδη που ανέφερες.

Αυτές είναι οι τιμές για την κεφαλή τα DualFly τα flat MonoFly και τα πριονωτά MonoFly

Επίσης βρήκα και αυτόν τον πίνακα με τον προορισμό του κάθε αναλώσιμου

24openO.jpg

Στέλιο ο Τιγκλιανίδης τα φέρνει και τα δίνει χονδρική.

Εγώ σου λέω ότι από εκεί που τα παίρνω, μου δίνει την 45 x 65 τα 20 τεμάχια 10 ευρώ και τα 40 τεμάχια 20 ευρώ. Επομένως τα παίρνω φθηνότερα απ όλους!!! :)
Επίσης η κεφαλή 25 ή 30 ευρώ μου την είχε δώσει...
Σε ότι αφορά την ποικιλία σε μεσινέζες δυστυχώς απ ότι φαίνεται μόνο η μεγάλη έρχεται Ελλάδα...

Σημερα ειδα σε ενα μαγαζι μια κεφαλι Αυτης της λογικης, ιδια μαρκα νομιζω αλλα με πλαστικονκεφαλι καινπρασινο πλαστικο καλυμα κορμου επισης. 18 . Το ιδιο ειναι ή υοαρχουν και αλλα μοντελα?

Σημερα ειδα σε ενα μαγαζι μια κεφαλι Αυτης της λογικης, ιδια μαρκα νομιζω αλλα με πλαστικονκεφαλι καινπρασινο πλαστικο καλυμα κορμου επισης. 18 . Το ιδιο ειναι ή υοαρχουν και αλλα μοντελα?

Νεκτάριε απ ότι ξέρω δεν υπάρχει σε άλλο χρώμα η συγκεκριμένη κεφαλή.
Σίγουρα όμως υπάρχουν και άλλες κεφαλές με καστάνια και με υποδοχή για κομμάτια μεσινέζας.

καλα κλαδευτηρια εχει και η bahco, αν δεν εχετε τοσα λεφτα για felco

Φίλε mouziko μετέφερα εδώ στό κατάλληλο νήμα τήν απάντηση σχετικά μέ τά κλαδευτήρια

Η bacho καλή είναι σέ λεπίδα κοψίματος ,αλλά δέν είναι τόσο εργονομικά στό χέρι ,έχουν περισσότερο βάρος,δέν κανουν καλές αποσβέσεις κραδασμών κ.τ.λ. σέ σχέση μέ τά Felco,ισχύει ο γνωστός κανόνας ότι πληρώνεις παίρνεις.

Ενα κλαδευτήρι πολύ καλό μετά το felco 2 εχω εδώ καί ένα χρόνο σέ anvil,βέβαια πάμε σέ άλλη κατηγορία,μέ σχετικά μικρό κόστος κάπου στά 20-25 ευρώ γιά τό έργο του ειναι το wolf-garten RS 4000, κόβει θαυμάσια χλωρά-ξερά κλαριά,ελαφρύ καί εργονομικό.

ergale37.jpg

Καί επίσης καλό αλλά πιό βαρύ λόγο σκελετού αλουμινίου,αλλά μέ καλύτερη απόσβεση κραδασμών είναι σε anvil το gardena comfort κάπου στά 35-38 ευρώ.

ergale38.jpg

Γιά μένα πού τά δουλεύω καί τά δύο,πιό βολικό είναι το RS 4000 της wolf-garten
Βέβαια τά anvil είναι γιά χοντροδουλειές,γιά πιό λεπτά κλαδέματα συστήνονται κλαδευτήρια by-pass.

Last edited:

Εγώ να συμπληρώσω ότι τα bacho όπως κ τα gardena, κ πολλά ακόμα δεν υστερούν ιδιαίτερα σε εργονομία ή σε λεπίδα. H συνολική όμως αίσθηση (ακόμα κ πολυτελείας) της felco, Δεν συγκρίνεται με τίποτα. Εγώ χρησιμοποιώ κάθε μερα φθηνά κλαδευτηρια για χοντροδουλειες. Ή αγαπημένη μου εποχή όμως είναι νωρίς την άνοιξη που βγαζω το felco από τη δερμάτινη θήκη για να κλαδεψω τα κλήματα! Ιεροτελεστία! Η rolex του είδους!

συμφωνω οτι ειναι καλυτερα τα felco, για την εργονομια πρεπει να συγκρίνουμε ιδιας κατηγοριας κλαδευτηρια, πχ ενα εργονομικό κλαδευτηρι δεν μπορει να συγκριθέι με ενα κλασσικό , εμενα μου αρεσουν τα πιο κλασικα bypass
ισως εχεις αυτη την εντυπωση γιατι η bahco (σαν πολυεθνικη) εχει κληρονομησει τα καλα παλιά γαλλικα κλαδευτηρια με σουηδικο ατσαλι sandvik
εχει ενα ο θειος μου σαν το παραπανω κλασικο πανω απο 50 χρονια (pradines, made in france)
αγορασα προσφατα στον πατερα μου το πρεσαριστο , κλασικο αλλα ελαφρυ, και λιγο πιο εργονομικό, επισης (pradines, made in france)

σορυ μιλαγα στονweather1967

Καί επίσης καλό αλλά πιό βαρύ λόγο σκελετού αλουμινίου,αλλά μέ καλύτερη απόσβεση κραδασμών είναι σε anvil το gardena comfort κάπου στά 35-38 ευρώ.
να ξερεις οτι το αλουμινιο και τα κραματα του ειναι ελαφρύτερα, αλλά εχουν περισσοτερους κραδασμους, απο το σιδηρο-ατσαλι,
γενικα σαν υλικά
βεβαια τα πλαστικα εχουν τους λιγοτερους

Last edited:
Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

συμφωνω οτι ειναι καλυτερα τα felco, για την εργονομια πρεπει να συγκρίνουμε ιδιας κατηγοριας κλαδευτηρια, πχ ενα εργονομικό κλαδευτηρι δεν μπορει να συγκριθέι με ενα κλασσικό , εμενα μου αρεσουν τα πιο κλασικα bypass
ισως εχεις αυτη την εντυπωση γιατι η bahco (σαν πολυεθνικη) εχει κληρονομησει τα καλα παλιά γαλλικα κλαδευτηρια με σουηδικο ατσαλι sandvik
εχει ενα ο θειος μου σαν το παραπανω κλασικο πανω απο 50 χρονια (pradines, made in france)
αγορασα προσφατα στον πατερα μου το πρεσαριστο , κλασικο αλλα ελαφρυ, και λιγο πιο εργονομικό, επισης (pradines, made in france)

Εγώ πρόσφατα πήρα αυτό για το πεθερό μου, αλλά παρατήρησα ότι μοιάζει πολύ με το Benman! Υπάρχει περίπτωση να είναι ίδιος ο κατασκευαστής;
dxmtt4.jpg

CatItem-1688.jpg

βασικα ολα μοιαζουν, ακομα και τα ψευτικα
δεν το αποκλειω, η benman εχει φασον προιοντα, αλλα απο καλες εταιριες
αν γραφει, pradines, μπορει να τα φτιαχνει η bahco
δεν φαινεται ομως απο την φωτό

Όλα αυτού του τύπου αντιγράφουν ένα σχέδιο. Τα δε οσα μοιάζουν με felco τα πουλάνε μεχρι κ σε βενζινάδικα! Δεν είναι κατ ανάγκη όλα τα παρόμοια από το ίδιο εργοστάσιο.

Να το φτιάχνει η Bahco και να το πουλάει η Benman στη μισή τιμή; Συνήθως οι μεταπωλητές πωλούν στη ίδια ή ακριβότερη τιμή.

μην το λες, πολλες φορες οι μεταπωλητες κανουν καλές τιμές, αλλά μάλλον το παραπάνω benman δεν ειναι γαλλικό

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

τελικα ειναι ταιβανεζικό

σορυ μιλαγα στονweather1967

να ξερεις οτι το αλουμινιο και τα κραματα του ειναι ελαφρύτερα, αλλά εχουν περισσοτερους κραδασμους, απο το σιδηρο-ατσαλι,
γενικα σαν υλικά
βεβαια τα πλαστικα εχουν τους λιγοτερους

Ναί τό γνωρίζω,γενικά τό gardena παραπάνω είναι πιό ογκώδης καί πιό βαρύ απο το wolf-garten άν καί έχει κράμα αλουμινίου,λόγο μεγαλύτερου όγκου.
Τώρα σχετικά μέ τα κλαδευτήρια,είναι μέ ότι έχει βολευτεί ο καθένας στό χέρι του,παλιά πού είχα δουλέψει τό κλασσικό Bacho δέν μέ βόλευε καθόλου στό χέρι γιά πολύωρο κλάδεμα.Πιστέυω ότι άν δουλέψει κάποιος τα Felco by-pass δέν θά μπορέσει νά αλλάξει εύκολα κλαδευτήρι,εκτός άν συμβιβαστεί μέ τό κόστος αγοράς.

Για ψαλίδι με ελάχιστους κραδασμούς (πιστεύω το πιο ξεκούραστο) , με εξαιρετικά καλή κοπή και πολύ καλή τιμή , δέστε το ARS CB-8 , υπάρχει και περιστρεφόμενο ARS CBR-8, αυτά είναι για κανονική παλάμη , για μεγαλόχειρες τα CB-9 / CBR-9 .
Δυστυχώς προορίζονται για αυτούς που ξέρουν που σταματά η κοπή με το ψαλίδι και αρχίζει η χρήση πριονιού . Εάν πιεστούν με τα δύο χέρια υπάρχει θέμα στην λαβή , ειδικά στο περιστρεφόμενο , όσοι όμως τα δούλεψαν όπως προβλέπεται δεν τα αλλάζουν .