Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

Χιώτη & Diabolic, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !

Θα περάσω να το δω και από κοντά αύριο και προσανατολίζομαι να το πάρω.
Αν και θα δουλευει κατά 80 % σε χλωρό / σκληρό ξύλο η χρήση του θα ειναι τοσο σποραδική που και τα 25-30 κλαδιά ανά φόρτιση μου αρκούν.
Υπάρχουν άλλα 3 αλυσοπρίονα εκ των οποίων το ενα κλαδευτικό αλλά σε μερικές περιπτώσεις μονο με κονταροπρίονο μπορει να γινει δουλειά με ασφάλεια.

Stihl fanboy ειμαι αλλά 500++ε για κάτι που θα δουλευει 5-10 ώρες το χρόνο δεν...

Οταν κοβουμε χλωρα με πριονι οπως εχετε δει, τα δοντια στομωνουννσυνηθως με ινες ξυλου. Εκτος απο το καθαρισμα με το χερι ή φυσιγμα, υπαρχει καποιο αλλο κολπο για καθαρισμα και συντηριση του πριονιου?
Επισης εκοψα ενα κλαδι με γιαπωνεζικο τραβηχτο πρριονι. Χειρουργειο ταχυτητος...

Χιώτη & Diabolic, ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας !

Θα περάσω να το δω και από κοντά αύριο και προσανατολίζομαι να το πάρω.
Αν και θα δουλευει κατά 80 % σε χλωρό / σκληρό ξύλο η χρήση του θα ειναι τοσο σποραδική που και τα 25-30 κλαδιά ανά φόρτιση μου αρκούν.
Υπάρχουν άλλα 3 αλυσοπρίονα εκ των οποίων το ενα κλαδευτικό αλλά σε μερικές περιπτώσεις μονο με κονταροπρίονο μπορει να γινει δουλειά με ασφάλεια.

Stihl fanboy ειμαι αλλά 500++ε για κάτι που θα δουλευει 5-10 ώρες το χρόνο δεν...

Για τέτοια χρήση το Stihl δεν αξίζει φυσικά εκτός και αν στο μέλλον ασχοληθείς με πολύ κλάδεμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Οταν κοβουμε χλωρα με πριονι οπως εχετε δει, τα δοντια στομωνουννσυνηθως με ινες ξυλου. Εκτος απο το καθαρισμα με το χερι ή φυσιγμα, υπαρχει καποιο αλλο κολπο για καθαρισμα και συντηριση του πριονιου?
Επισης εκοψα ενα κλαδι με γιαπωνεζικο τραβηχτο πρριονι. Χειρουργειο ταχυτητος...

Ψεκάζεις και με ένα καθαριστικό λαδιού και γράσσου την αλυσίδα-λάμα και εισαι κομπλέ.
Δες το Oregon MX 14 ή κάποια άλλο καθαριστικό (Lavor η Karcher για γράσσο και λάδι).

αν κυκλοφορησει αυτο το σετ stihl παμε για ομαδικη παραγγελια;;; :BDGBGDB55:

Δυστυχώς βγήκε για την πρωταπριλιά...
Κρίμα όμως γιατί και εγώ το γούσταρα πολύ!

Σήμερα πήρα από το Lidl προγραμματιστή ποτίσματος
που λένε ότι είναι καλός.

είδα και τα παρακάτω:

Στα 10ευρώ αξίζουν αυτά τα σταλακτοφόρα λάστιχα
ή τα βρίσκω και αλλού;

Λάστιχο σταγόνας
• Για υπέργεια και υπόγεια άρδευση
• Τοποθετείται σε βάθος έως 0,5 m
• Κόβεται στο επιθυμητό μήκος
• Συμπεριλαμβάνονται 1 ταχυσύνδεσμος με μειωτή πίεσης και 1 πώμα
• Μήκος: περ. 15 m
106634_02_f.jpg

Λάστιχο λεπτού ψεκασμού
• Για ευέλικτη και άνετη άρδευση
• Ομοιόμορφα μοιρασμένο σύστημα 3 καναλιών σε όλο το μήκος
• Κόβεται στο επιθυμητό μήκος
• Συμπεριλαμβάνονται 1 ταχυσύνδεσμος και 1 τερματικό ρακόρ
• Μήκος: περ. 20 m
106634_01_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=31960

όπως και Διάφορα μπεκ ποτίσματος
πόσο έχουν δηλαδή αλλού σε αυτή την ποιότητα;

Μπεκ παλμικού ποτίσματος με λόγχη
• Ρυθμιζόμενη εμβέλεια άρδευσης 0–360°
• Ρυθμιζόμενο μήκος ρίψης περ. 6–12 m
• Επιφάνεια κάλυψης περ. 110–450 m² (σε 4 bar)
• Μπεκ ακριβείας από ανοξείδωτο ορείχαλκο
• Συμβατό με όλες τις κοινές συνδέσεις 13 mm (½“) του εμπορίου

106625_01_f.jpg

Μπεκ ποτίσματος με βάση
• Ομοιόμορφη και προσεκτική άρδευση με 20 ευέλικτα μπεκ ακριβείας
• Δυνατότητα ρύθμισης θέσεων ψεκασμού κατά προτίμηση (πλήρες, μερικό, δεξί ή αριστερό πότισμα)
• Συμβατό με όλες τις κοινές συνδέσεις 13 mm (½“) του εμπορίου
• Επιφάνεια κάλυψης ψεκασμού max. περ. 100 m² (σε 4 bar)
• Συμπεριλαμβάνεται βελόνα καθαρισμού μπεκ

106625_02_f.jpg

http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfores-mas.htm?action=showDetail&id=31963

αν αξίζουν να κάνω τον κόπο να ξαναπάω...

Εγώ πήρα το προγραμματιστή.
Ειδα ότι είχε δυο τύπους. Μάλλον το ένα ήταν το παλιό μοντέλο. Τα ρακορ καλα, αλλά ότι πάρεις 1 € . Κάποια είναι φτηνοτερα στην αγορά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

http://www.e-garden-shop.gr/solines-stalaktiforoi/stalaktiforoi-solines/
Για δες εδω λιγο ειδη και τιμες.
Δεν ξερω αν ειναι το ιδιο πραγμα

Τα λάστιχα του lidl που έχει σήμερα είναι της Fitt Ιταλίας οπότε η ποιότητα είναι αναμενόμενα καλή.
Τώρα σχετικά με τους ταχυσύνδεσμους, εγώ πήρα τους αλουμινένιους γιατί η διαφορά τιμής από τους απλούς είναι μόλις 0.5 ευρώ για τους 2 και όσο να ναι έχουν μεγαλύτερη αντοχή στις υψηλότερες πιέσεις και δεν χαλάνε τόσο εύκολα.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Να ρωτήσω κάτι παιδιά εσάς που το κατέχετε με τα χορτοκοπτικά.

Επειδή έχω κουραστεί με τα μπουκώματα ενός δίχρονου χορτοκοπτικού βενζίνης, έχετε καμιά λύση μέχρι 300 να προτείνετε;

Το θέλω για περιστασιακή χρήση σε κόψιμο χόρτων (τσουκνίδων κτλ. που χρειάζονται δίσκο), χωρίς να χρειάζεται να κάνω τον μηχανικό με τόσες συχνές συντηρήσεις. Με βολεύει και με ρεύμα αν υπάρχει κάποιο δυνατό που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα βενζινοκίνητο.

Εάν δεν έχει κάποιο πρόβλημα το μηχάνημά σου, δοκίμασε το έτοιμο καύσιμο MOTOMIX της STIHL , ίσως να μην χρειαστεί να προβείς σε αγορά καινούργιου.

Είχα στα σχέδια μου την αγορά τέτοιου καυσίμου αλλά το πήγα πίσω. Στο ένα μόνο μαγαζί που βρήκα την τιμή του στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι είναι κάπως τσουχτερή η τιμή του, αλλά αν κάνει δουλειά θα βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω.

Μπορείς να δεις και κάποια μπαταρίας αν η χρήση που θες να κάνεις δεν είναι τόσο απαιτητική...

Η έκταση είναι μικρή (περίπου 500 μέτρα) άλλα οι τσουκνίδες έχουν κάνει κλωνάρι και η μεσινέζα δεν τις κόβει και καταφεύγω στον δίσκο.

Έχω αμφιβολίες λοιπόν αν ένα εργαλείο μπαταρίας τα καταφέρνει. Θα ξεκινήσω με το μίγμα καυσίμου και στο μέλλον βλέπουμε.

Να ρωτήσω κάτι παιδιά εσάς που το κατέχετε με τα χορτοκοπτικά.

Επειδή έχω κουραστεί με τα μπουκώματα ενός δίχρονου χορτοκοπτικού βενζίνης, έχετε καμιά λύση μέχρι 300 να προτείνετε;

Το θέλω για περιστασιακή χρήση σε κόψιμο χόρτων (τσουκνίδων κτλ. που χρειάζονται δίσκο), χωρίς να χρειάζεται να κάνω τον μηχανικό με τόσες συχνές συντηρήσεις. Με βολεύει και με ρεύμα αν υπάρχει κάποιο δυνατό που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια ένα βενζινοκίνητο.

Τι πρόβλημα έχει? Το μπουζί το είδες? Μήπως είναι παλιά η βενζίνη?
Στο δικό μου παίρνω ένα λάδι που έχει και δοσομετρητή και έχω και ένα μπετονάκι το οποίο παίρνει ακριβώς 5 λίτρα, οπότε βάζω μια μερίδα λάδι και μετά απο πάνω βάζω τη βενζίνη σε κάποιο βενζινάδικο και ποτέ δεν είχα θέμα.

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Η έκταση είναι μικρή (περίπου 500 μέτρα) άλλα οι τσουκνίδες έχουν κάνει κλωνάρι και η μεσινέζα δεν τις κόβει και καταφεύγω στον δίσκο.

Έχω αμφιβολίες λοιπόν αν ένα εργαλείο μπαταρίας τα καταφέρνει. Θα ξεκινήσω με το μίγμα καυσίμου και στο μέλλον βλέπουμε.

Μην έχεις και πολλές. Ένα εργαλείο μπαταρίας των 36V συγκρίνεται άνετα με ένα βενζινοκίνητο του 1 ίππου.
Δεν μπλέκεις επίσης ούτε με συντηρήσεις (πλην ενός καθαρισμού), λάδια, βενζίνες, γράσσα κλπ.
Απλά έχεις την "περιορισμένη" διάρκεια ζωής της μπαταρίας (1 στρέμμα ανά φόρτιση το βγάζει άνετα).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Τι πρόβλημα έχει? Το μπουζί το είδες? Μήπως είναι παλιά η βενζίνη?
Στο δικό μου παίρνω ένα λάδι που έχει και δοσομετρητή και έχω και ένα μπετονάκι το οποίο παίρνει ακριβώς 5 λίτρα, οπότε βάζω μια μερίδα λάδι και μετά απο πάνω βάζω τη βενζίνη σε κάποιο βενζινάδικο και ποτέ δεν είχα θέμα.
Πότε δεν αφήνω σταγόνα βενζίνης στο κύκλωμα τροφοδοσίας. Επίσης πρόσφατα άλλαξα μπουζί και καθάρισα το καρμπιρατέρ.
Μην έχεις και πολλές. Ένα εργαλείο μπαταρίας των 36V συγκρίνεται άνετα με ένα βενζινοκίνητο του 1 ίππου.
Δεν μπλέκεις επίσης ούτε με συντηρήσεις (πλην ενός καθαρισμού), λάδια, βενζίνες, γράσσα κλπ.
Απλά έχεις την "περιορισμένη" διάρκεια ζωής της μπαταρίας (1 στρέμμα ανά φόρτιση το βγάζει άνετα).
Ο ένας ίππος μου φαίνεται σχετικά λίγος και ότι θα βγάζει την δουλειά στα όρια. Για χορτοκοπτικό μπαταρίας δεν σκέφτομαι, γιατί όλο το βάρος και το budget του εργαλείου πέφτει στην απόδοση της μπαταρίας και κατά δεύτερο λόγο στην ισχύ του. Μπορεί να έχω και άδικο άλλα ένα εργαλείο μπαταρίας το πληρώνεις κατά κανόνα τουλάχιστον 50% ακριβότερα από ένα ρεύματος αντίστοιχων δυνατοτήτων.