Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

δεν ξερω αλλα ειπες για τσουκνιδες ,εγω με μισινεζα 4 χιλ κοβω οτι υπαρχει στον κηπο .

Re: Εργαλεία Κήπου

Για το κόστος έχεις δίκιο αλλά είναι και λογικό (υπάρξη στοιχείων μπαταρίας).

Όταν όμως μιλάς για τέτοια μικρή έκταση με τσουκνίδες δεν χρειάζεσαι παραπάνω ιπποδύναμη σε καμία περίπτωση...
Εφ' όσον έχεις ρεύμα δίπλα, πάρε ένα ηλεκτρικό κοντά στα 1000 W και σου φτάνει...

Για το κόστος έχεις δίκιο αλλά είναι και λογικό (υπάρξη στοιχείων μπαταρίας).

Όταν όμως μιλάς για τέτοια μικρή έκταση με τσουκνίδες δεν χρειάζεσαι παραπάνω ιπποδύναμη σε καμία περίπτωση...
Εφ' όσον έχεις ρεύμα δίπλα, πάρε ένα ηλεκτρικό κοντά στα 1000 W και σου φτάνει...

Diabolic πάντα μέσα στις τσουκνίδες υπάρχουν καί οι μολόχες :idea:
Πού οί άτιμες έχουν σκληρό κορμό ,καί τό ηλεκτρικό 1000 άρι δέν θά τίς καταφέρει νά τίς φέρει κάτω,ειδκά τέτοια εποχή πού έχουν γίνει γαιδούρια.

Λοιπόν παιδιά θα σας ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από το ταπεινό κινέζικο μοτέρ των 42,7 κυβικών και 2,28 ίππων. Μοιάζει λίγο με αυτό αλλά έχει κάποιες διαφορές

shydYke.jpg

2oWE5x8.jpg

5wLkmdo.jpg

H3kDX2I.jpg

Και εδώ η ζούγκλα που περιμένει...

TTEM54U.jpg

Προτείνετε κανένα καλό δίσκο και καμιά μεσινέζα που την παλεύει, οι κατέχοντες το άθλημα :ears:

Διάβασα ότι οι περισσότεροι προτείνετε δίκοπο δίσκο. Ενημερωτικά μήπως σου είναι εύκολο να εξηγήσεις γιατί ο δίκοπος δίσκος κόβει καλύτερα από τον τρίκοπο;

Γιατί ακολουθεί την φιλοσοφία της μεσινέζας , έπειτα ο τρίκοπος όταν υπάρχει λεπτό χορταράκι το μασάει.

Κι εγώ μόνο στην φιλοσοφία της μεσινέζας μπόρεσα να βασίσω τον συλλογισμό μου. Οι τρίκοπες και οι τετράκοπες πρέπει να προορίζονται λογικά μόνο για βάτους, θάμνους κτλ.

Μπορει ενας δικοπος να αντικαταστησει τη μεσινεζα? γιατι να μην εχουμε ενα δικοπο και να καθομαστε να ασχολουμαστε με τη μεσινεζα? ειδικα αν στα χορτα υπαρχουν και διασπαρτα ξερα κλαδακια η μεσινεζα φθειρεται πατ κιουτ

νεκταριε δουλευω μισινεζα 4 χιλ στριφτη δεν καταλαβενει τιποτα ,χλορα ,ξερα οτι θες !το δισκο τον βαζω μονο σε βατα κλπ που ευτυχως δεν εχω πολλα .με μια κεφαλη universal που εχω βαλει αλλαζω μισινεζα σε δευτερολεπτα .

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

γιατι να μην εχουμε ενα δικοπο και να καθομαστε να ασχολουμαστε με τη μεσινεζα?

Διότι με την μεσινέζα εργάζεσαι άνετα και γρήγορα ενώ με τον δίσκο απαιτείται μεγάλη προσοχή , εκτός και εάν έχεις αρκετά σταθερό χέρι ως προς την οριζόντια κίνηση και είσαι απόλυτα σίγουρος πως δεν υπάρχουν αντικείμενα (πέτρες , ξύλα κλπ) ανάμεσα στα χόρτα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

δουλευω μισινεζα 4 χιλ στριφτη .

Σε δοκιμή μηχανήματος 2,7 hp έχοντας τοποθετημένο στροφόμετρο , μου έδωσε δίχως φορτίο και με ίδιου μήκους μεσινέζα , 10.500 rpm με 2,7mm και 9.200 rpm με 3,3mm , τεσσάρα δεν είχα να βάλω αλλά και δεν υπήρχε λόγος πλέον .
Κάτω των 7,500 rpm (πιο χαμηλά θα πέσει κατά την κοπή με 4,00 mm) η καύση δεν γίνεται σωστά και ότι λάδι και να βάλει κάποιος θα έχει επικαθίσεις στον κύλινδρο με άσχημες συνέπειες .

Ασε καλα ειμαι με τη 2,5mm μεσινεζα μου. Δεν ειμαι για δισκους και μεγαλυτερες διαμετρους.

Δεν είναι ακριβώς ερώτηση για εργαλείο, αλλά αφορά κήπο...

Για συνθετικό χλοοτάπητα ποια είναι τα δεδομένα? Ενδιαφέρομαι για χρήση σε εξωτερικό χώρο καλυμμένο με πέργκολα. Όμως είναι με τραπέζια και καρέκλες και φοβάμαι ότι θα καταστραφεί πολύ γρήγορα από τα πόδια των επίπλων (είναι επαγγελματικός χώρος, εστιατόριο επί του προκειμένου).

Xa...αυτην ακριβως την ερωτηση ειχα και γω και ψαχνομαι... Φιλος καλος που δουλευει σε εταιρια με κανονικους χλοοταπητες, (φερνουν και συνθετικο) μου ειπε για τον δικο τους συνθετικο, "10 χρονακια στο υπογραφω"...

Τιμή? Κατάστημα?

Κοίταζα αυτούς του Leroy, μια που είμαι κοντά. Ξεκινούν από 4,85 /τμ αλλά χωρίς τρύπες αποστράγγισης άρα δε μου κάνει, αναγκαστικά πάμε στο πιο μεγάλο πέλος (15mm) στα 7,95 /τμ. Δεν είναι κακή τιμή, όμως πρέπει να "ντύσω" πάνω από 60τμ οπότε το συνολικό κόστος ανεβαίνει...

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Διότι με την μεσινέζα εργάζεσαι άνετα και γρήγορα ενώ με τον δίσκο απαιτείται μεγάλη προσοχή , εκτός και εάν έχεις αρκετά σταθερό χέρι ως προς την οριζόντια κίνηση και είσαι απόλυτα σίγουρος πως δεν υπάρχουν αντικείμενα (πέτρες , ξύλα κλπ) ανάμεσα στα χόρτα .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε δοκιμή μηχανήματος 2,7 hp έχοντας τοποθετημένο στροφόμετρο , μου έδωσε δίχως φορτίο και με ίδιου μήκους μεσινέζα , 10.500 rpm με 2,7mm και 9.200 rpm με 3,3mm , τεσσάρα δεν είχα να βάλω αλλά και δεν υπήρχε λόγος πλέον .
Κάτω των 7,500 rpm (πιο χαμηλά θα πέσει κατά την κοπή με 4,00 mm) η καύση δεν γίνεται σωστά και ότι λάδι και να βάλει κάποιος θα έχει επικαθίσεις στον κύλινδρο με άσχημες συνέπειες .

κωστα ευχαριστω πολυ αυτο δεν το ηξερα !! οι γνωσεις σου πολυτιμες για ολους μας !

Τιμή? Κατάστημα?

Κοίταζα αυτούς του Leroy, μια που είμαι κοντά. Ξεκινούν από 4,85 /τμ αλλά χωρίς τρύπες αποστράγγισης άρα δε μου κάνει, αναγκαστικά πάμε στο πιο μεγάλο πέλος (15mm) στα 7,95 /τμ. Δεν είναι κακή τιμή, όμως πρέπει να "ντύσω" πάνω από 60τμ οπότε το συνολικό κόστος ανεβαίνει...

α μου ειπε οτι οι φθηνοι με μικρο πελος ειναι τελειως μαπα... μου ανεφερε τιμες απο 15-25 το μετρο για κατι πραγματικα σιγουρο...
αν θες σου δινω τηλεφωνο και μιλατε.

Τοποθετείς κομμάτι μήκους 18cm , μόλις κατέβει λόγω (αργής βέβαια λόγω υλικού) φθοράς στα 9cm περίπου , δεν αποδίδει έργο λόγω μικρής πλέον διαμέτρου κοπής , οπότε και αντικαθιστάς .

Αποτέλεσμα : 50% φύρα .

Κεφαλή μεσινέζας κανονική : τοποθετείς 4 μέτρα μεσινέζα και πετάς τα τελευταία 18cm .

Αποτέλεσμα : 4,5% φύρα .