Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γνωρίζεται που θα μπορούσα να αγοράσω σπόρο για γκαζον της ποικιλίας paspalum? Θέλω να ξανασπειρω κάποια σημεία στον κήπο αλλά βρίσκω μόνο έτοιμο χλοοτάπητα...

Έχω φτιάξει αυτά τα μικρά θερμοκήπια για να σπείρω βότανα και αρωματικά φυτά. Χρήση μέχρι να αναπτυχθούν τα φυτά και να ζεστάνει ο καιρός. Πρέπει να ανοίξω κάποιες τρύπες για να αναπνέει ο κλειστός χώρος? Να τα έχω λίγο σηκωμένα από κάτω? Πώς λειτουργεί το θερμοκήπιο, συνεργασια ανεβασμενης θερμοκρασίας και αερισμού?received_787325452232909.jpegreceived_1085808428658476.jpeg

Ωραιο και περιποιημενο φαινεται!!

Κριμα που ο Δημητρης και ο Φανης δεν ειναι εδω αυτον τον καιρο να μας πουνε την πολυτιμη γνωμη τους για τα περι των κηπων και αγρων.

Να σας ρωτήσω και εγώ σαν εντελώς άσχετος με τα του κήπου.Θελω να αγοράσω μια μεσηνεζα μπαταριας.Ο χώρος μου είναι παρτέρια γύρω στα 200τμ συνολικά.Διαθετω 150e - 200e.Τι θα προτείνατε να παρω;Με λεπιδες;Με το νήμα?Κάτι πιο φθηνό τύπου πχ einhell που έχει δίσκο με λεπίδες κ νήμα ή κάτι πιο απλό αλλά πιο επώνυμο τύπου bosch;

Χαίρετε, αφού έσκασα πριν 4 χρόνια 80ευρω για λάστιχο και καρούλι 3/4 50 μέτρα, λέω να το αντικαταστήσω με μικρότερο και σε μέτρα και σε ιντσες. Το παλιό λόγο όγκου το παρατουσαμε κ σκίστηκε σε πολλά σημεία κ το καρούλι διαλύθηκε.

Σκέφτομαι για claber 1/2 και 25 μετρα μαζι θέλω και μια ανέμη τοίχου. Ερώτηση: οι ιντσες παίζουν ρόλο μεγάλο για το πότισμα του κηπου κ για το πιεστικό; (Πλυσιμο αυτοκινήτου κυρίως).

Επίσης ενώ βρίσκω καρούλι για 40 μέτρα, λάστιχο 30 μέτρα δεν βρίσκω γιατί τα 25 είναι οριακά για την αυλή.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited by a moderator:
Καλησπέρα στην παρέα.
Έχετε μήπως γνώμη για τις χειροκίνητες μηχανές γκαζόν;
Συγκεκριμένα κοιτάζω την παρακάτω:

https://www.skroutz.gr/s/2651251/Husqvarna-540-Μηχανή-Γκαζόν-Χειρός.html

Για το γκαζόν στο κήπο (έκτασης περίπου 400-500τμ) έχω ήδη μηχανή βενζινοκίνητη αλλά η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα κάτι πιο ευέλικτο και πιο σβέλτο.

Ήμουν σήμερα στον αντιπρόσωπο εδώ στο Ηράκλειο που είναι και γνωστός μου και το μόνο μείον που πιθανόν υπάρχει είναι τυχόν κούραση επειδή την σπρώχνεις. Το βάρος της είναι 9,1κιλά.
Σε ποιότητα κοπής μου ξεκαθάρισε ότι είναι σχεδόν ισάξια με βενζινοκίνητη. Δεν υστερεί καθόλου βασικά μου είπε.

Τι λέτε κι εσείς;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

σορρυ, ειμαι ψιλοασχετος απο μηχανη χειρος, αλλά θα δωσεις 190 ευρω για να σου βγαινει η ψυχη? με 40 ποντους ανοιγμα χειροκινητα?
και το κομμενο γκαζον θα μενει εκει? γιατι δεν παιρνεις αυτο ?

https://www.skroutz.gr/s/23689101/Makita-DLM382Z-Μηχανή-Γκαζόν-Μπαταρίας-18V.html

αυτο ειναι και πιο μικρο και ευελικτο και χωρις κουραση και χωρις το θορυβο της βενζινοκινητης

και αν παλι επιμενεις σε χειρος, δεν παιρνεις ετουτο να γλυιτωσεις κανα κατοσταρικο και βασικα να εχεις μικροτερο πλατος αρα και μικροτερη αντισταση?
https://www.skroutz.gr/s/11488355/Gardena-330-Classic-Μηχανή-Γκαζόν-Χειρός.html#reviews

μπορει να λεω και βλακεια, και παλι συγνωμη

Σοβαρά μιλάνε τώρα; 179€ 😳
Είχα πάρει 2 τέτοιες από το Praktiker θυμάμαι σε προσφορά, τιμή σκότωμα, δεν θυμάμαι τώρα ακριβώς αλλά κάτι μεταξύ 10 και 30 €.
Γι’αυτό πήρα και δύο, τη μια για δώρο.
Η μία είναι ακόμα σφραγισμένη στο χωριό, δεν αξίζει ούτε να την ξεπακετάρω. 😄
Αν βέβαια έχεις γκαζόν που το κουρεύεις συχνά κι απλώς τη θες για τριμάρισμα ίσως κάτι να κάνεις αλλά μέχρι εκεί.
Δεν ξέρω γιατί σου είπε ο πωλητής οτι κόβουν περίπου το ίδιο, εγώ νομίζω οτι δεν υπάρχει καμία σχέση με τα βενζινοκίνητα, χαώδης η διαφορά.
Και μη νομίζεται οτι του Praktiker ήταν της πλάκας επειδή ήταν φτηνό, ακριβώς σαν αυτό ήταν, εμφανισιακά τουλάχιστον.

• Like
Reactions: nickolas
Στα συν μιας ηλεκτρικής ή βενζινοκίνητης μηχανής είναι ότι λειτουργεί κάπως σαν σκούπα. Εκτός από το κομμένο γκαζόν μαζεύει στον κάδο και ότι περνάει κάτω από την μηχανή (πχ φύλλα). Προσωπικά, έχω βολευτεί με την μικρή ηλεκτρική μηχανή του λιντλ (60€) για έναν κήπο μισής έκτασης από τον δικό σου. Είναι λίγο θέμα να δουλεύεις με απλωμένη μπαλαντέζα, αλλά το συνηθίζεις με τον καιρό. Έχω και δύο μεγάλες βενζινοκίνητες κληρονομιά αλλά δεν μπήκα στον κόπο να τις επισκευάσω ποτέ, αφού βολεύτηκα με την μικρή.

Δεν μπορώ να καταλάβω την χρησιμότητα μιας χειροκίνητης - στο μυαλό μου τις έχω σαν προϊόν της προηγούμενης γενιάς, όταν μια βενζινοκίνητη μηχανή στοίχιζε έναν βασικό μισθό. Για 500τμ κήπο δεν θα το σκεφτόμουνα καν.
Λίγο υλικό από άλλα φόρουμ ( το πρώτο είναι η "τέχνη του ανδρισμού" 😄 ) . Ένα κοινό συμπέρασμα είναι ότι δεν κάνουν δουλειά όταν το γκαζόν έχει ψηλώσει, κατά τα άλλα μπορεί να γράφουν και μπούρδες όπως σε πολλά φόρουμ - το δικό μας εξαιρείται.

σορρυ, ειμαι ψιλοασχετος απο μηχανη χειρος, αλλά θα δωσεις 190 ευρω για να σου βγαινει η ψυχη? με 40 ποντους ανοιγμα χειροκινητα?
και το κομμενο γκαζον θα μενει εκει? γιατι δεν παιρνεις αυτο ?

https://www.skroutz.gr/s/23689101/Makita-DLM382Z-Μηχανή-Γκαζόν-Μπαταρίας-18V.html
Δεν εχεις κ άδικο,στα 200e για χειροκίνητη είναι πολλά χρήματα.Παρα πολλα.Απο την άλλη βέβαια κ η μπαταριας makita,είναι χωρίς τις μπαταρίες.Που θα παει το κόστος όμως με φορτιστή κ μπαταρίες,που βάλε πόσο θα κάνουν?

• Like
Reactions: nickolas
Χλοοκοπτικο ρομποτ της Gardena για πραγματικους αρχοντες :)

20200409140131_c5cd7e25.jpeg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Χαίρετε, αφού έσκασα πριν 4 χρόνια 80ευρω για λάστιχο και καρούλι 3/4 50 μέτρα, λέω να το αντικαταστήσω με μικρότερο και σε μέτρα και σε ιντσες. Το παλιό λόγο όγκου το παρατουσαμε κ σκίστηκε σε πολλά σημεία κ το καρούλι διαλύθηκε.

Σκέφτομαι για claber 1/2 και 25 μετρα μαζι θέλω και μια ανέμη τοίχου. Ερώτηση: οι ιντσες παίζουν ρόλο μεγάλο για το πότισμα του κηπου κ για το πιεστικό; (Πλυσιμο αυτοκινήτου κυρίως).

Επίσης ενώ βρίσκω καρούλι για 40 μέτρα, λάστιχο 30 μέτρα δεν βρίσκω γιατί τα 25 είναι οριακά για την αυλή.

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Η Claber για εμενα είναι από τις κορυφαίες.

Και έχει και 30μετρη συσκευασία.