Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν εχεις κ άδικο,στα 200e για χειροκίνητη είναι πολλά χρήματα.Παρα πολλα.Απο την άλλη βέβαια κ η μπαταριας makita,είναι χωρίς τις μπαταρίες.Που θα παει το κόστος όμως με φορτιστή κ μπαταρίες,που βάλε πόσο θα κάνουν?

δεν ξερω αν ειναι σολο, δεν το λεει, αλλά και σολο να ειναι, δυο μπαταριες μαϊμου τις βρισκεις παμφθηνα μεσω banggood ειτε μονες τους ειτε αγοραζοντας και ενα εργαλειο προσφορα ;)
για παραδειγμα παρε και ενα τετοιο να σου μεινουν και οι μπαταριες και η σπαθοσεγα για κανα δεντρο στο κηπο

ολα μαζι να σου βγουν λιγο παραπανω, αλλά μιλαμε για τελειως αλλο μηχανημα απο το να παιδευεσαι κανοντας μπρατσα κατω απο τον καλοκαιρινο ηλιο :)

Χλοοκοπτικο ρομποτ της Gardena για πραγματικους αρχοντες :)

20200409140131_c5cd7e25.jpeg

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Άμα σου πω ότι το μεσημέρι το κοίταζα?Ξεκινάει από 600e το μικρό μοντέλο.Κ αντε τα δίνεις τα λεφτα και το παιρνεις.Ειναι αξιοπιστο;Κάνει δουλειά;Τα κομμενα αφού δεν τα πετάς δεν θα φαινονται;Η γίνονται τοσο μικρά κομματάκια που είναι "αορατα";Δεν ξέρω,αν και το ζαχαρώνω....

Λίπανση για το γκαζόν γίνονται τα κομμένα.
Αρκεί να είναι πολύ μικρά για να «εξαφανίζονται» στο έδαφος όταν κιτρινίζουν και σαπίζουν, γιατί διαφορετικά θα φαίνονται άσχημα πάνω στο γκαζόν.
Αυτό όμως προϋποθέτει οτι θα το κόβεις πολύ συχνά.
Αυτά τα μηχανάκια κάνουν δουλειά αλλά δουλεύουν όταν το γκαζόν σου είναι σε τέλεια κατάσταση.

• Like
Reactions: MAN0S
Aν ειχα τετοιο μηχανημα, νομιζω οτι δεν θα με κουραζε ιδιαιτερα να κουρευα το γκαζονάκι ακομα και καθε μερα -πινοντας την φραπεδια μου αραχτος καπου κοντα η και μακρυα :)

Aν ειχα τετοιο μηχανημα, νομιζω οτι δεν θα με κουραζε ιδιαιτερα να κουρευα το γκαζονάκι ακομα και καθε μερα -πινοντας την φραπεδια μου αραχτος καπου κοντα η και μακρυα :)
Αν είχα τέτοιο σπίτι και κήπο,δεν θα με πείραζε και κάθε μέρα να το κάνω με το χέρι!😁😁😁.Πέρα από την πλάκα,έχει κάποιος προσωπική εμπειρία από τέτοιου τύπου ρομποτ?Βιντεακια εχω δει πολλα,αλλα τα βίντεο λενε συνηθως την αληθεια που θελουν.Ψήνομαι πάρα πολύ να πάρω το "φθηνό"της Gardena,αλλά από την άλλη φοβάμαι μην πετάξω τα δυσκολομάζευτα 600 e μου.

Αυτες οι επενδυσεις θελουν λιγο ψαξιμο και οι εμπειριες των κατοχων παρομοιων εξελιγμενων εργαλειων ειναι υπερπολυτιμες.
Τα βιντεακια μπορει να κρυβουν καποιες κρισιμες λεπτομερειες που μπορει να κανουν μεγαλη διαφορα στην πραξη.

Θα απεφευγα την αγορα αυτου του χλοοκοπτικου αν δεν ειχα την γνωμη γνωστου -η μελους απο το φορουμ- που το χρησιμοποιει ηδη.

• Like
Reactions: mikemtb
Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά τα έχω δει σε λειτουργία κάποιες φορές, κυρίως σε ξενοδοχεία σε κεντρική Ευρώπη.
Όπως είπα και πιο πάνω δείχνουν να δουλεύουν απροβλημάτιστα και σωστά, αναγνώριζαν τα όρια του γκαζόν και περιορίζονταν σ’αυτό.
Μιλάμε όμως για τέλεια περιποιημένο γκαζόν και πολύ ομαλή επιφάνεια.
Όχι απαραίτητα επίπεδη, δεν ενοχλούν οι κλίσεις, τις λακούβες φοβάμαι.

• Like
Reactions: Nektarios2015
Το πόσο συχνά πρέπει να το κοβεις μπορεί να είναι ένα θέμα. Οσο ανθεκτικά μπορεί να είναι όλα αυτά τα γκαζόν με τα ινδιάνικα κυρίως ονόματα, που είναι, δημιουργείς συχνά μια πληγή στο φυτό, που είναι πάντα είσοδος για διάφορους μυκητολογικους κυρίως εχθρούς.

Έχετε δίκιο όλοι παιδιά. Δυστηχως τα ίδια με αυτά που γράφετε,γνωρίζω και εγώ.Στην Ελλάδα δεν έχουν γίνει δημοφιλή τα ρομπότ,λόγω της τιμής τους.Ειναι δύσκολο λοιπον να πετύχει κάποιος σε φόρουμ,χρήστη τέτοιου μηχανήματος.Μου φαίνεται εγώ θα είμαι "πειραματοζωο".Με γνωστό που μίλησα βέβαια,και ο οποίος κάνει κηπουρικα,μου είπε ότι δουλεύουν αρκετά καλά τα ρομποτακια.Δεν του άρεσε ομως γενικά η συγκεκριμένη μάρκα ( η gardena),σε αντίθεση με husqvarna κ stihl.

Πληροφοριακα, εχω παρει για τον πατερα μου ενα 18βολτο αλυσοπριονο της Γερμανιης Gardena εδω και πολλα χρονια, το οποιο το θεωρω πολυ αξιοπιστο καθως δεν εχει παθει τιποτα (ουτε το εργαλειο αλλα ουτε και η μπαταρια) παρ'ολη την συχνη του χρηση και την πλημμελη του συντηρηση. Περα απο αυτο, ξερω οτι τα πρωτα εργαλεια με μπαταρια που ειχε ο πατερας μου ηταν εργαλεια κηπου της Gardena, κατι μπορντουροψαλιδα!! Οποτε σαν μαρκα εχει ιστορια, αξιοπιστια και τεχνογνωσια αρα θα την εμπιστευομουν οσο και την Stihl.

• Like
Reactions: KOSSTV and MAN0S
Κυριοι το ίδιο έλεγαν και για τις σκουπες ρομπότ και 1 στα 3 σπίτι έχει και κάνουν πολυ καλη δουλειά.
Η τεχνολογία προχωραει.
Κυριάκο δεν είναι ακριβώς έτσι.Εχω ρομποτική σκούπα χρονια,ίσως από τους πρώτους που πήραν στην Ελλάδα.Οι φίλοι μου με κορόιδευαν,μέχρι που την είδαν να δουλεύει.Για το γκαζόν όμως,τα ρομπότ έχουν πολλά περισσότερα θέματα να αντιμετωπισουν.Γι αυτό κ θέλουν περιμετρικα καλωδιο να οριοθετεί το χώρο,δεν δουλεύουν με χαρτογράφηση και κίνηση συγκεκριμένη,αλλά πάνε τυχαία,αν το γκαζόν έχει μεγαλώσει παραπάνω έχουν θέμα στο κόψιμο,δεν έχουν αισθητήρες για εμπόδια και σκαλιά κτλ.Κ μην ξεχνάμε κ το παράδοξο,ενώ λείπουν όλα τα παραπάνω,ενώ είναι πιο απλές κατασκευές το φθηνότερο ρομποτ για γκαζόν, κοστίζει όσο οι κορυφαίες σκούπες για το σπίτι.Μαλλον σε 2-3 χρόνια θα έχουν όλα τα παραπάνω καλούδια,σε χαμηλότερη τιμή οποτε θα ειναι καταλληλοτερη περιοδος για μια τετοια αγορα.Οποιος όμως το έχει ανάγκη τώρα (όπως εγώ),παίρνει κ τα ανάλογα μείον.

• Like
Reactions: KOSSTV
Για το γκαζόν όμως,τα ρομπότ έχουν πολλά περισσότερα θέματα να αντιμετωπισουν.Γι αυτό κ θέλουν περιμετρικα καλωδιο να οριοθετεί το χώρο…

Προφανώς, αφού ενδιαφέρεσαι, το έχεις ψάξει και γνωρίζεις πολύ περισσότερα απ’ότι εγώ γι’αυτό αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός.
Θέλει κάποιο καλώδιο σαν εμπόδιο για να μην φύγει εκτός;
Εγώ αυτές που έχω δει, και αρκετά χρόνια πρίν, όταν έφταναν στο όριο γκαζόν με δρόμο (άσφαλτος) το αναγνώριζαν και έστριβαν.

Προφανώς, αφού ενδιαφέρεσαι, το έχεις ψάξει και γνωρίζεις πολύ περισσότερα απ’ότι εγώ γι’αυτό αν μπορείς γίνε λίγο πιο αναλυτικός.
Θέλει κάποιο καλώδιο σαν εμπόδιο για να μην φύγει εκτός;
Εγώ αυτές που έχω δει, και αρκετά χρόνια πρίν, όταν έφταναν στο όριο γκαζόν με δρόμο (άσφαλτος) το αναγνώριζαν και έστριβαν.
Στον κήπο σε κάποιο σημείο,βάζεις την βάση φόρτισης κ την συνδεεις στο ρευμα.Απο την βάση(συνδεδεμένο μαζί της) ξεκινά ένα καλώδιο μονοκλωνο περίπου 0.5,με το οποίο οριοθετείς τον χώρο που θα δουλέψει το ρομπότ.Αφου ολοκληρώσεις την περίμετρο,τελειώνεις πάλι στην βάση.Το καλώδιο αυτό δεν είναι παθητικό,παίρνει ένα ελαφρύ ρεύμα ή σήμα,το οποίο το αναγνωρίζει το ρομπότ με αισθητήρα που έχει κ μόλις το ανιχνεύσει,σταμάτα να προχωρα κ αλλαζει κατευθυνση.Οι ρομποτικής σκουπες κάνουν χαρτογράφηση του χώρου και έχουν αισθητήρες με υπερηχους κυριως (ή κ με καμερα οι παρα πολυ σύγχρονες κ ακριβες) για αποφυγή των εμποδιων.Αυτο που είχες δει,πρέπει να ηταν στην ίδια λογική,καθώς το καλώδιο είναι πολύ λεπτό και καρφώνεται με καρφωτικα που έχουν τα ρομπότ κ ειναι δυσδιακριτο.Εναλλακτικά μπορείς κ να θάψεις το καλώδιο μέχρι 20cm κ να μην φαίνεται τίποτα.

εγω πιο πολυ σκεφτομαι τι σπορο γκαζον πρεπει να φυτεψεις ωστε να αντεχει τα συχνα, καθημερινα κουρεματα, απο θεμα αναπτυξης και ασθενειων. Γιατι τα ρομποτ ειναι τριμερακια, δεν κοβουν 2-3 ποντους χορτο νομιζω. Ψαλιδιζουν καθημερινα. Επισης αν ειναι εκτεθειμενα σε "ξενα" ματια/χερια και επισης το κουρεμα θα πρεπει να συνδιαστει αναλογα με το γκαζον να ειναι στεγνο και να μην εχει βρεξει νομιζω.

• Like
Reactions: Σωφρον
εγω πιο πολυ σκεφτομαι τι σπορο γκαζον πρεπει να φυτεψεις ωστε να αντεχει τα συχνα, καθημερινα κουρεματα, απο θεμα αναπτυξης και ασθενειων. Γιατι τα ρομποτ ειναι τριμερακια, δεν κοβουν 2-3 ποντους χορτο νομιζω. Ψαλιδιζουν καθημερινα. Επισης αν ειναι εκτεθειμενα σε "ξενα" ματια/χερια και επισης το κουρεμα θα πρεπει να συνδιαστει αναλογα με το γκαζον να ειναι στεγνο και να μην εχει βρεξει νομιζω.
Αυτη είναι η βασική μου απορία,για να καταλήξω αν το αγοράσω ή όχι.Αν δηλαδή μπορεί να δουλέψει σωστα ανά 2 ή 3 μέρες,και όχι κάθε μέρα.

Καλημέρα στο team. Κάποιοι οικογενειακό φίλοι (μεγάλης ηλικίας) έχουν έναν αμπέλι 7.5 στρεμμάτων. Δεν έχουν τρακτεράκι , έχουν τα βασικά χειρονακτικά εργαλεία και δουλεύουν το αμπέλι ώστε να το διατηρούν σε καλή κατάσταση. Όπως καταλαβαίνετε χωρίς εργαλεία οι εργασίες βγαίνουν με κόπο, χωρίς πάντα το ανάλογο αποτέλεσμα. Οι ψεκασμού γίνονται με ψεκαστήρες πλάτης και πρόσφατα μου ζήτησαν να αγοράσω έναν ακόμη. Σκέφτομαι να τους προτείνω μια τετοια λύση ώστε να τους απαλλάξει από το βάρος και το συχνό γέμισμα.

Τι λέτε?

Στάλθηκε από το SM-F916B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλε μου ειναι δυσκολη περιπτωση ... προφανως και δεν θα βγει ο ψεκασμος των 7,5 στρμ με την μια συνεχομενα, γιατι η μικρη αντλια θα "λιωσει".

Υπαρχει καποιο αυτοκινουμενο, για να μεταφερουν το δοχειο/βαρελι με το ψεκαστικο υγρο και την αντλια μεσα στο αμπελι, αλλά και να παρουν ρευμα απο την μπαταρια του?
Εαν ειναι πολλα τα μετρα (φαρδος), ειναι δυσκολο απο καποιον ηλικιωμενο (βοηθο) να κραταει το λαστιχο ωστε να μη μπλεκει στα κουτσουρα.