Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Έχει εμπειρία κάνεις από το συγκεκριμένο?
Για καθάρισμα σε αμπέλι 2,5 στρέμματα.
Το συγκεκριμενο το εχω παρει απο το Πασχα που το ξαναειχε σε προσφορα,για λιγο που εχει χρησιμοποιηθει δεν εχει βγαλει προβλημα δηλαδη παιρνει αμεσως μπροστα,δεν εχει σπασει τιποτα,δεν εχει βγει -χαλαρωσει καμια βιδα.Οτι θελεις αλλο με ρωτας

Το συγκεκριμενο το εχω παρει απο το Πασχα που το ξαναειχε σε προσφορα,για λιγο που εχει χρησιμοποιηθει δεν εχει βγαλει προβλημα δηλαδη παιρνει αμεσως μπροστα,δεν εχει σπασει τιποτα,δεν εχει βγει -χαλαρωσει καμια βιδα.Οτι θελεις αλλο με ρωτας
Κρίμα, είχε βγει στα 117 ευρώ αν θυμάμαι καλά όταν είχα ρωτήσει.
Δεν πειράζει όμως θα το ξαναβγάλει.

Ερώτηση για φύτεμα γκαζόν:
Έχω φτιάξει μια επιφάνεια από κοκκινόχωμα σχετικά επίπεδη- δυστυχώς δεν έχω οδοστροτηράκι για να την πατήσω. Τι χώμα πρέπει να βάλω πάνω από το κοκκινόχωμα για να φυτέψω γκαζόν;
Επίσης, είναι απαραίτητο να πατηθεί με οδοστρωτήρα το κοκκινόχωμα και μετά το χώμα που θα μπει από πάνω; Αν ναι, καμιά πατέντα για όσους δεν έχουν;

Ερώτηση για φύτεμα γκαζόν:
Έχω φτιάξει μια επιφάνεια από κοκκινόχωμα σχετικά επίπεδη- δυστυχώς δεν έχω οδοστροτηράκι για να την πατήσω. Τι χώμα πρέπει να βάλω πάνω από το κοκκινόχωμα για να φυτέψω γκαζόν;
Επίσης, είναι απαραίτητο να πατηθεί με οδοστρωτήρα το κοκκινόχωμα και μετά το χώμα που θα μπει από πάνω; Αν ναι, καμιά πατέντα για όσους δεν έχουν;
Καλημέρα! Για φύτεμα γκαζόν, δυστυχώς ή ευτυχώς ο κύλινδρος ή το οδοστροτηράκι όπως λες θα καθορίσει το όμορφο αποτέλεσμα. Όσον αφορά το τελευταίο στρώμα χώματος εγώ βάζω τύρφη. Μετά το πρωτα στρώμα τύρφη βάζω το σπόρο και μετά πάλι τύρφη από επάνω. Τέλος, το ξαναπατάω μια τελευταία φορά με τον κύλινδρο.

Όσον αφορά πατέντα, παλαιότερα που δεν είχα κύλινδρο είχα γεμίσει ένα πλαστικό βαρέλι με νερό και το κυλινδριζα πάνω στο χώμα. Σε χειρότερο σενάριο, έχω πάρει και μια φαρδιά ταβλα ξύλο, το έβαζα κάτω, ανέβαινα και χοροπηδουσα το έκανα μέχρι να ισιώσω όλη την επιφάνεια. Προφανώς μιλάμε για μικρή επιφάνεια.

d6a6a87307e1805c8182b85291685be3.jpg
2e5db869ff3b89562e85de6417b09db9.jpg
c2754a98b5a3b886ed642c78f934875b.jpg

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Last edited:
Καλημέρα! Για φύτεμα γκαζόν, δυστυχώς ή ευτυχώς ο κύλινδρος ή το οδοστροτηράκι όπως λες θα καθορίσει το όμορφο αποτέλεσμα. Όσον αφορά το τελευταίο στρώμα χώματος εγώ βάζω τύρφη. Μετά το πρωτα στρώμα τύρφη βάζω το σπόρο και μετά πάλι τύρφη από επάνω. Τέλος, το ξαναπατάω μια τελευταία φορά με τον κύλινδρο.

Όσον αφορά πατέντα, παλαιότερα που δεν είχα κύλινδρο είχα γεμίσει ένα πλαστικό βαρέλι με νερό και το κυλινδριζα πάνω στο χώμα. Σε χειρότερο σενάριο, έχω πάρει και μια φαρδιά ταβλα ξύλο, το έβαζα κάτω, ανέβαινα και χοροπηδουσα το έκανα μέχρι να ισιώσω όλη την επιφάνεια. Προφανώς μιλάμε για μικρή επιφάνεια.
Ευχαριστώ φίλε - ήσουν αναλυτικότατος. Ωραίο κηπάκι έφτιαξες και σε έδαφος με αρκετή κλίση.
Η ιδέα με το πλαστικό βαρέλι πολύ έξυπνη - από ότι είδα στο ιντερνετ οι κύλινδροι παίζουν λίγο κάτω από 100€ οπότε αξίζει να γίνει πατέντα.
Για την τύρφη, τι πάχος περίπου να υπολογίζω ότι πρέπει να μπει;

Ευχαριστώ φίλε - ήσουν αναλυτικότατος. Ωραίο κηπάκι έφτιαξες και σε έδαφος με αρκετή κλίση.
Η ιδέα με το πλαστικό βαρέλι πολύ έξυπνη - από ότι είδα στο ιντερνετ οι κύλινδροι παίζουν λίγο κάτω από 100€ οπότε αξίζει να γίνει πατέντα.
Για την τύρφη, τι πάχος περίπου να υπολογίζω ότι πρέπει να μπει;
Ίσα-ίσα να καλύψει το κοκκινόχωμα, εγώ "πασπάλισα" την τύρφη από πάνω, φαντάσου ότι φτιάχνεις ένα κέικ και βάζεις από πάνω άχνη ζάχαρη. Μόλις το καλύψεις όλο, βάζεις τον σπόρο, στην συνέχεια άλλο ένα "πασπάλισμα" να κρυφτεί ο σπόρος, μετα κυλίνδρισμα η πίεση με ότι εργαλείο διαθέτεις. Συνήθως, στην σπορά γκαζόν βάζουν και μια ειδική απωθητική σκόνη για μυρμήγκια ώστε να μην μαζέψουν το σπόρο.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: mikemtb and dk31
Ίσα-ίσα να καλύψει το κοκκινόχωμα, εγώ "πασπάλισα" την τύρφη από πάνω, φαντάσου ότι φτιάχνεις ένα κέικ και βάζεις από πάνω άχνη ζάχαρη. Μόλις το καλύψεις όλο, βάζεις τον σπόρο, στην συνέχεια άλλο ένα "πασπάλισμα" να κρυφτεί ο σπόρος, μετα κυλίνδρισμα η πίεση με ότι εργαλείο διαθέτεις. Συνήθως, στην σπορά γκαζόν βάζουν και μια ειδική απωθητική σκόνη για μυρμήγκια ώστε να μην μαζέψουν το σπόρο.
(y)

Πριν πολλα χρονια ειχα βαλει σε ενα σημειο του κηπου αρκετα τετραγωνικα ετοιμο γκαζον.
Θυμαμαι οτι ηταν ευκολο στην τοποθετηση και ομορφο απο την πρωτη μερα. Ηρθαν και το εβαλαν, εγω εκανα την προετοιμασια του εδαφους οπως μου ειπαν.
Αντεξε πολυ.

Πριν πολλα χρονια ειχα βαλει σε ενα σημειο του κηπου αρκετα τετραγωνικα ετοιμο γκαζον.
Μια από τα ίδια Μιχάλη. Εγώ το είχα βάλει μόνος μου και τελικά δεν άντεξε πάνω από χρόνο - το πιθανότερο είναι ότι κάτι έκανα λάθος είτε στην προετοιμασία είτε στην μετέπειτα περιποίηση.
Σε αυτή τη φάση θέλω να μου βγει φτηνότερα και να πάρω το κολάι για να φτιάξω κάποια στιγμή και τα υπόλοιπα κομμάτια του κήπου που είναι πράσινα μεν αλλά από διάφορα χόρτα και λίγο γκαζόν.

• Like
Reactions: tom152
Καλή σας μέρα.

Για κάνα δυο οποροφωρα στο εξοχικό που έχουν ψηλώσει αρκετά, υπάρχει κάποιο εργαλειο για τη συγκομιδή των φρούτων που δεν τα φτάνεις?

Το θέλω για τη μαμά μου που μενει εκεί, γιαγιά πλέον με εγγόνια, πιάνουν τα χέρια της, αλλά έχει μπει απαγορευτικό στο ανέβασμα σε σκάλα, για ευνόητους λόγους :)

Ευχαριστώ.

Γεια σας
Με λένε Βασίλη και παρότι σας διαβάζω αρκετό καιρό δεν έχω γράψει ποτέ
Λίγο το ότι δεν τα πάω καλά με το γράψιμο ,λίγο ο χρόνος που είναι περιορισμένος
Πάντως το φόρουμ είναι μια εγκυκλοπαίδεια για εμάς τους ψιλοασχετους
Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για ποιο κλαδευτικο μπαταρίας αξίζει να πάρω από BANGOOD η ali για τον πατέρα μου
Ευχαριστώ προκαταβολικά

Για κινεζικο κλαδευτηρι ισως να μην υπαρχει φτηνη και αξιοπιστη προταση που μπορουν να προτεινουν αφοβα.

Εγω παντως για τον πατερα μου πηρα ενα καταπληκτικο κλαδευτηρι μπαταριας της Bosch που ειναι απολαυση να το δουλευεις καθως εχει ρυθμιζομενη υποβοηθηση για μεγαλυτερη διαρκεια μπαταριας. Εχει τρεις σκαλες απο τις οποιες η πρωτη ενεργοποιει τον μηχανισμο σχεδον αμεσως. Οι αλλες ενεργοποιουν τον μηχανισμο οταν βαλεις μεγαλυτερη δυναμη.

tijeras-a-bateria-bosch-easyprune.jpg

Ειναι ακριβουτσικο αλλα για μενα αξιζει πραγματικα τα λεφτα του. Το εχουμε τωρα αρκετα χρονια με συχνη χρηση στον κηπο χωρις κανενα προβλημα.

• Like
Reactions: nikfor
Μιχάλη, σε σύγκριση με τα κινέζικα του Banggood δεν είναι ιδιαίτερα ακριβό αφού κινούνται γύρω στα €60.
Εκτός κι αν βγει καμία προσφορά με καλύτερη τιμη

• Like
Reactions: Χιωτης
τωρα ενταξει , οσο καλο και να ειναι το μποσακι των 3.6 βολτ, δεν μπορει να συγκριθει με τα 18βολτα του μπανγκουντ
η δικια μου κοβει λιγο πιο αδυνατα απο την μεγαλη του λιντλ οταν ειναι σε πληρη ανοιγμα στα χερουλια. κλαδια κανονικα. αλλά πολυ πιο ανετα, γρηγορα και χωρις κοπο
θα προτεινα στο φιλο την μπρασλες που εχω αγορασει κι εγω ή την κλασικη που εχει ο κυριακος, αλλά οι μπαταριες της στην προσφορα αν και εξαιρετικες ειναι μεγαλες και λιγο βαριες γιατι το εργαλειο ειναι παναλαφρο
αν δεν εχεις σκοπο να στησεις σειρα μακιτα απο εργαλεια καλυτερα με δυο μικρες περι τα 65 ευρω χωρις να ειναι μακιτομπαταριες