Αυτό το φέρνει για πρώτη φορά, οπότε μόνο στο youtube αν βρεις καμιά πληροφορία.Καλημέρα παιδιά, έχει το Σάββατο στα λιντλ ένα κλαδευτικο αλυσοπρίονο το έχει αγοράσει κανείς να πει εντυπώσεις;
Αυτό το φέρνει για πρώτη φορά, οπότε μόνο στο youtube αν βρεις καμιά πληροφορία.Καλημέρα παιδιά, έχει το Σάββατο στα λιντλ ένα κλαδευτικο αλυσοπρίονο το έχει αγοράσει κανείς να πει εντυπώσεις;
Αν έχεις την δυνατότητα το ιδανικό είναι τους χλωρούς και τους ξερούς κορμούς να τους στοιβάξεις πάνω σε παλέτες, ώστε να μην εφάπτονται με το χώμα. Άφησέ τους στον ήλιο ή στην βροχή, δεν θα πάθουν τίποτα. Ξεχώρισε όμως οπωσδήποτε αυτους τους κορμούς που βρίσκονται σε αποσύνθεση.Έχω κόψει κορμούς πεύκου σε κομμάτια 30-40εκ μήκος και η διάμετρός τους είναι 20-30εκ. Θα τους αφήσω στην ύπαιθρο να στεγνώσουν κάνα χρόνο και μετά θα τους σκίσω για καυσόξυλα. Ερώτηση: πρέπει οπωσδήποτε να τους σκεπάσω με κάνα μουσαμά ή τους αφήνω όπως είναι να τους χτυπάει ο καιρός;
Εντωμεταξύ είναι και σε διαφορετική φάση μεταξύ τους: κάποιοι τελείως χλωροί, κάποιοι ξεροί και κάποιοι σε φάση αποσύνθεσης.
Ενας γνωστός που έχει μάντρα με ξύλα για τζάκι το ίδιο ακριβώς μου έχει αναφέρειΑν έχεις την δυνατότητα το ιδανικό είναι τους χλωρούς και τους ξερούς κορμούς να τους στοιβάξεις πάνω σε παλέτες, ώστε να μην εφάπτονται με το χώμα. Άφησέ τους στον ήλιο ή στην βροχή, δεν θα πάθουν τίποτα.
Γιατί έχουν είτε μύκητες είτε έντομα και σε επαφή με τα γερά ξύλα θα τα μεταφέρουν και σ'αυτά και θα στα αχρηστέψουν, ιδιαίτερα αν έχουν φλοιό. Ξύλα σε αποσύνθεση έχουν πολύ μικρή απόδοση σε θερμίδες κατά την καύση και δεν αφήνουν κάρβουνο . Θα ρίχνεις ξύλα στην σόμπα ή στο τζάκι και ζέστη δεν θα έχεις.Εντωμεταξύ όταν τα στοίβαζα είχα τις παλέτες στα 10 μέτρα και τις ξέχασα τελείως. Δεν περιάζει, λίγη δουλειά παραπάνω για το Σ/Κ - ευχαριστώ που μου το θύμισες.
Γιατί λες να ξεχωρίσω τους κορμούς που βρίσκονται σε αποσύνθεση;
Ευχαριστώ. Τα περισσότερα έχουν φλοιό, μερικά είχαν μυρμηγκοφωλιές.Γιατί έχουν είτε μύκητες είτε έντομα και σε επαφή με τα γερά ξύλα θα τα μεταφέρουν και σ'αυτά και θα στα αχρηστέψουν, ιδιαίτερα αν έχουν φλοιό. Ξύλα σε αποσύνθεση έχουν πολύ μικρή απόδοση σε θερμίδες κατά την καύση και δεν αφήνουν κάρβουνο . Θα ρίχνεις ξύλα στην σόμπα ή στο τζάκι και ζέστη δεν θα έχεις.
Εννοείται δεν τα πετάμε, αλλά τα καίμε πρώτα. Αυτά που έχουν μυρμήγκια να αφαιρέσεις πρώτα τον φλοιό και μετά καλό καθάρισμα γιατί αλλιώς θα βρίσκεις μυρμήγκια στο σπίτι για πολλές μέρες. Παθών πριν από πολλά χρόνια, είδα και έπαθα να τα ξεφορτωθώ.Ευχαριστώ. Τα περισσότερα έχουν φλοιό, μερικά είχαν μυρμηγκοφωλιές.
Η αλήθεια είναι ότι πιο πολύ με βολεύει να τα ρίξω στο τζάκι (και ας καούν με τη μία) παρά να τα πετάξω στα σκουπίδια. Θα τα βάλω πάντως σε ξεχωριστή στοίβα.
Σε ψαλίδια έχω δοκιμάσει αρκετά! Αλλά πριν απαντήσουμε θα θέλαμε να μας πείς αν έχεις μπαταρίες από κάποια πλατφόρμα (dewalt, parkside, Makita κλπ).Αγορά μπορντουροψάλιδου ηλεκτρικού
Καλημέρα σας, ενδιαφέρομαι για κάποιο ηλεκτρικό τέτοιο ψαλίδι με λάμα περίπου 60 εκατοστά [τουλάχιστον] και για μέτριου πάχους κλαδιά.
Κάποια πρόταση σας;
Καλημέρα, ενδιαφερόμουν για ηλεκκτρικό, όχι μπαταρίας...Σε ψαλίδια έχω δοκιμάσει αρκετά! Αλλά πριν απαντήσουμε θα θέλαμε να μας πείς αν έχεις μπαταρίες από κάποια πλατφόρμα (dewalt, parkside, Makita κλπ).
Στάλθηκε από το RMX3085 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.