Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Σχετικά με τα κονταροπρίονα μπαταρίες, έκανα λίγη περαιτέρω έρευνα σχετικά με το συμπτυγμένο μήκος των εργαλείων.
Το Husvarna είναι περίπου 293-300 cm μαζεμένο (σε έκταση 400cm) και συνεπώς είναι δύσκολο να αποθηκευθεί όρθιο-ελαφρά πλαγιασμένο σε σπίτι με ύψος οροφής 2,80μ, χωρίς να αφαιρέσεις τον εξοπλισμό κοπής.
Το Oregon που προαναφέρθηκε είναι 2,2μ (σε έκταση 3,5μ)
Υπάρχει και το Stihl HTA 135 που είναι 285cm μαζεμένο και σε έκταση 405cm. Αυτό θεωρητικά θα μπορούσα, με λίγο παίδεμα, να το τοποθετήσω κάπου πλαγιασμένο.

Μετά ταύτα και λαμβάνοντας υπόψη και την τιμή και την καλύτερη κατανομή βάρους, με βλέπω για το Oregon...
Κυριάκο σου είναι στεγανό ακόμη και όταν το αποθηκεύεις όρθιο με τη λάμα προς το ταβάνι;

Ψάχνω για ένα τρακτεράκι μικρό για το χωριό να αντικαταστήσω το παλιό μου Kubota 7000 που κοντεύει μα παραδώσει το πνεύμα.
Σκέφτομαι για κάτι πιο δυνατό όμως από τους ανεπαρκής 17HP του, ψάχνω κάτι γύρω στα 25-27 hp.
Σαν ταβάνι οικονομικό έχω βάλει τα 5.500 € αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα αυταπ που μου αρέσουν ξεπερνούν τα 6.000, κι άν συνυπολογίσω και μεταφορικά ανεβαίνουμε ψηλά.
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που ασχολείται με αυτά μήπως και μας και έχει καμιά ιδέα;

• Like
Reactions: mitsubae
Ψάχνω για ένα τρακτεράκι μικρό για το χωριό να αντικαταστήσω το παλιό μου Kubota 7000 που κοντεύει μα παραδώσει το πνεύμα.
Σκέφτομαι για κάτι πιο δυνατό όμως από τους ανεπαρκής 17HP του, ψάχνω κάτι γύρω στα 25-27 hp.
Σαν ταβάνι οικονομικό έχω βάλει τα 5.500 € αλλά με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα αυταπ που μου αρέσουν ξεπερνούν τα 6.000, κι άν συνυπολογίσω και μεταφορικά ανεβαίνουμε ψηλά.
Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που ασχολείται με αυτά μήπως και μας και έχει καμιά ιδέα;

για μικρό δεντροκομικό πάλι σε kubota-yanmar-mitsubishi θα ψαξεις. Εκτός την ισχύ του κινητήρα να βλέπεις κι την ισχύ που δίνει στο pto. Υπάρχουν επίσης και άλλα τρακτερ σε αυτη τη τιμή, αξιόπιστα αλλά μεγαλυτερων διαστάσεων όπως τα παλια MF135-FORD. Τα μικρά νομίζω δεν βγάζουν πινακίδες για κυκλοφορία σε δρόμο. Στα πιο μεγάλα πρέπει να έχουν μπάρα προστασίας (εκτός αν εχει ακόμα παραταση το προηγουμρνο καθεστώς) για να γίνει μεταβίβαση

Last edited:
  • Like
Reactions: Babis K.
Babis K. said:

Εχει ο ανηψιος μου FORD 3055 ( HP 52) στα 6000 eyro.
φτερα μισοφεγγαρα
ρεζερβουαρ καινουριο
τιμονι υδραυλικο
καθισμα καινουριο
βαφη
μπροστινο συστημα κομπλε
αδεια και χαρτια λαστιχα 24ρια

Αν σε ενδιαφερει
ειναι ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΡΚΑΣ ΤΗΛ.6937042955

Σ´ευχαριστώ πολύ.
Μάλλον καταλήξει στο Kubota Α-175 και αναμένεται σύντομα…
Θα ενημερώσω.

@anton1289 σ’ευχαριστώ πολύ αλλά είναι πολύ μεγάλο για τη δουλειά που το θέλω.

Kαθε χρονο σκαβω στον κηπο καμμια 30αρια μεγαλους λακους γυρω απο οπωροφορα και αλλα δεντρα για το ποτισμα.

Δεν λεω, καλη η γυμναστικη αλλα αν μπορουσε να βοηθησει κανενα εργαλειο θα ηταν ευπροσδεκτο.
Βρηκα ενα παραξενο ηλεκτρικο σκαφτηρι στο Skroutz που σκαβει εως 8 ποντους, ιδανικο για μενα καθως δεν χρειαζεται κατι παραπανω.
22302-1710928788.webp

Υπαρχει το ιδιο ακριβως εργαλειο και στο Αμαζον στην μιση τιμη.

Εχει κανεις αποψη για το συγκεκριμενο? Η καποια αλλη εναλλακτικη για σκαψιμο μεγαλων λακων γυρω απο τα δεντρα?

Εν τω μεταξυ, η φρεζα της Kraft που αγορασα για το φρεσκαρισμα του χωματος αποδειχτηκε παρα πολυ καλη σε χωμα..τσιμεντο/πηλο
Q2ExA7Oh.jpg

Bεβαια δεν εκανα ουτε 40τμ καθως για να σκαφτει σωστα και σε βαθος 20εκ., παιρνει ωρες με συχνα διαλειματα και σου βγαινει η ψυχη...

Πολυ καλη δουλεια η φρεζα....!!!Μαλλον στα υποψην για αγορα καποια στιγμη...!!!

Για το σκαψιμο των λακκων σου ειπα και απο κοντα...τριβελα για αυτο που θες να κανεις...

Η τριβελα μου φαινεται πολυ πιο βαρια, πιο κουραστικη και πολυ πιο ακριβη. Ασε που εχει ελαχιστες επιλογες σε ρευματος.
Βενζινοκινητη αποκλειεται, εχω αποχωριστει δια παντως τα βενζινοκινητα εδω και χρονια.

Ο μονος μου ενδοιασμος για το παραξενο σκαπτικο ειναι αν ειναι αρκετα δυνατο, αν και οι λακκοι δεν ειναι τοσο σκληροι καθως τους σκαβω καθε χρονο.
Για αυτο ρωταω αν εχει καποιος εμπειρια απο το συγκεκριμενο εργαλειο.

Κρίμα...γιατί η Ryoby τα έχει όλα.. !!!

Είχα πάρει το μικρό. Κάνει δουλειά σιγά σιγά. Τρύπες γύρω γύρω και βγάζεις το χώμα για να φυτέψεις.
Ξέχωσα διάφορους βολβούς που με αξίνα δεν τα κατάφερνα.
Βόλεψε και στο να αφρατεύει το χώμα σε παρτέρια με τριανταφυλλιές που δεν μπορούσες να τα σκάψεις.

Κρίμα...γιατί η Ryoby τα έχει όλα.. !!!

Το ειδα το τριβελι της Ryobi στο γερμανικο αμαζον 260+ ευρω....
Τελειο φαινεται, αλλα δεν νομιζω να ταιριαζει για την δουλεια που το θελω και ειναι και ακριβο.

Oμως ειδα και κατι αλλο που δεν το ειχα δει μεχρι σημερα, το μινι φρεζακι της Ryobi!!!! Πανακριβο και αυτο.. :(
hq720.jpg

Σ´ευχαριστώ πολύ.
Μάλλον καταλήξει στο Kubota Α-175 και αναμένεται σύντομα…
Θα ενημερώσω.

Το πήρα τελικά.
Πολύ καλό φαίνεται αλλά έχει τόσα πολλά κουμπιά που μέχρι να βρείς τι κάνει το καθένα χάνεις τη μπάλα.
Για manual ούτε λόγος… Δεν είχε απολύτως τίποτε, και το κακό είναι οτι δεν βρήκα ούτε στο διαδύκτιο.:(

IMG_1391.jpegIMG_1387.jpegIMG_1386.jpegIMG_1368.jpegIMG_1367.jpeg

Last edited:
Το πήρα τελικά.
Πολύ καλό φαίνεται αλλά έχει τόσα πολλά κουμπιά που μέχρι να βρείς τι κάνει το καθένα χάνεις τη μπάλα.
Για manual ούτε λόγος… Δεν ειπχε απολύτ σ τίποτε, και το κακό είναι οτι δεν βρήκα ούτε στο διαδύκτιο.:(

View attachment 252461View attachment 252462View attachment 252463View attachment 252464View attachment 252465
Μεγεια!!αυτή είναι παραλαβή!!

• Like
Συναισθηματικά έχω μείνει στο παρελθόν 🥰
Ίσως γιατί δεν έχεις καταλάβει το μέλλον :ROFLMAO:
Κάτι επεξηγηματικά βιντεάκια στο youtube για τους διακόπτες και τα κουμπιά τα έχεις δει ??

• Like
Ίσως γιατί δεν έχεις καταλάβει το μέλλον :ROFLMAO:
Κάτι επεξηγηματικά βιντεάκια στο youtube για τους διακόπτες και τα κουμπιά τα έχεις δει ??

Τα είδα, αλλά ήταν ή Ιταλικά ή Ουκρανικά.
Κάτι κατάλαβα αλλά μέσες άκρες…
Ελάχιστα θα τα χρησιμοποιώ όμως γιατί είναι για εξειδικευμένες καταστάσεις, εγώ δεν έχω κλίσεις στα μέρη που θα το χρησιμοποιήσω.

Καλοδουλευτο, ωραιο και λαχταριστο γκατζετακι!!
Εχει καποια ουσιαστικη διαφορα απο το παλαιοτερο μοντελο?

Πιο δυνατό… και πιο περίπλοκο, αν θες να χρησιμοποιήσεις όλες τις λειτουργίες που σου προσφέρει.