Το παρέλαβα χθες
Πρώτες παρατηρήσεις:
Στα συν:
Πιο δυνατό (μπαταρία 36V, ταχύτητα περιστροφής αλυσίδας 14.4 m/s), πιο ψηλό (2.2-3..1m) από εκείνο του LIDL (PARKSIDE PAHE 20-Li A1, το οποίο είναι 2,6 kg χωρίς λάμα και μπαταρία, έχει 20V 4Ah μπαταρία και ταχύτητα περιστροφής αλυσίδας χωρίς φορτίο 5m/s, είναι περίπου 1,7m συνεπτυγμένο, 2.7m ανεπτυγμένο).
Πολύ συμμαζεμένο και αυτό όταν είναι συνεπτυγμένο, αποθηκεύεται εύκολα. Καλύτερη κατανομή βάρους καθώς το μοτέρ είναι στον άξονα και όχι στην κεφαλή πριν τη λάμα.
ΔΕΝ στάζει το δοχείο λαδιού (βασικό).
Στα μείον:
- Έχει λίγο μπελά η συναρμολόγηση και δυστυχώς το τέντωμα της αλυσίδας απαιτεί εργαλείο (κατσαβίδι) αν και μάλλον είναι πιο σταθερό έτσι (δεν χαλαρώνει εύκολα).
- Πιο βαρύ από το παλιό του LIDL (4,9 χωρίς μπαταρία, λάμα, αλυσίδα, 6,12 Kg με μπαταρία)
- Δεν έχει κεφαλή με ρυθμιζόμενη κλίση
- Συνεπτυγμένο ίσως είναι λίγο πιο μακρύ από ό,τι θα ήθελα για "χαμηλές" κοπές.
Κλαδί δεν έκοψα ακόμη οπότε στην πράξη δεν ξέρω, θα φανεί τον χειμώνα, κάποια στιγμή θα επιχειρήσω να κόψω κάποια ξερά, είμαι σίγουρος ότι θα τα κόβει πιο γρήγορα/καθαρά, απλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την κούραση του χειριστή.
ευχαριστώ για την πρόταση, είναι ένα εργαλείο που δεν θα ανακάλυπτα ποτέ χωρίς το φόρουμ.