Στέλιο, το καλέμι δεν κάνει τίποτα στις ρίζες, έχουν ελαστικότητα.

Στέλιο, το καλέμι δεν κάνει τίποτα στις ρίζες, έχουν ελαστικότητα.

Τίποτα, θα την αφήσω να σαπίσει πρώτα και θα το ξαναπιάσω του χρόνου την άνοιξη, Έτσι όπως είναι τώρα είναι πολύ ταλαιπωρία.
Δεν νομίζω να σαπίσει τόσο εύκολα η ρίζα. Βέβαια μπορείς να "επέμβεις" στην διαδικασία αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα διπλάνα φυτά και δέντρα.
..καιρος να παρεις...Κωστή, δυστυχώς δεν έχω σπαθοσέγα.
Που εισαι να ερθω να τα κοψουμε?Προέκυψε ανάγκη για μερικές κοπές λεπτών κλαδιών (διαμέτρου κατά βάση όχι πάνω από 4-5 εκ.). Δεν διαθέτω κανένα σχετικό εργαλείο (είτε ηλεκτρικό είτε τύπου πριονιού χειρός, παιδί της πόλης γαρ), και σκέφτομαι την αγορά ενός απλού (αλλά σχετικά αξιοπρεπούς) κλαδευτικού αλυσοπρίονου μπαταρίας, μικρού σχετικά μεγέθους και βάρους (όχι πάνω από 15 εκ. αλυσίδα).
Από μια μικρή αναζήτηση στο σκρούτζ εστίασα στα παρακάτω:
Υποθέτω Total & Ingco είναι ίδια επί της ουσίας.
Κοιτάζω σε σόλο προιόντα (αν και δεν έχω μπαταρίες κάποιας από τις εταιρείες αυτές), σκεπτόμενος την αγορά αντάπτορα για Parkside μπαταρίες (που έχω ήδη ουκ ολίγες από αυτές). Επιπλέον στην περίπτωση του Bormann υπάρχει και η λύση της "πατέντας" στην αντίστοιχη υποδοχή του εργαλείου (την έχω εφαρμόσει παλιότερα με επιτυχία σε έναν φυσητήρα Bormann).
Το κόστος του αντάπτορα είναι περί τα 20 ευρώ. Δεν το λες και αμελητέο σε σχέση με το κόστος του σόλο εργαλείου, αλλά με δεδομένο το απόθεμα μπαταριών Parkside που έχω πιστεύω ότι έχει νόημα μια τέτοια συνδυαστική αγορά.
Προφανώς η αυτόματη λίπανση αλυσίδας δεν έχει και πολύ νόημα για την ελάχιστη χρήση που έχω υπόψη για το εργαλείο, οπότε με αυτά τα δεδομένα θα ήθελα τις απόψεις σας.
Να προσθέσω τέλος ότι αν γνωρίζετε για κάποιο από τα προαναφερθέντα εργαλεία ότι φοράει διάσταση αλυσίδας που κυκλοφορεί ως ανταλλακτικό στο εμπόριο και είναι σχετικά εύκολο να βρεθεί, αποτελεί ισχυρό υπέρ για το αντίστοιχο εργαλείο.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.