Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Στέλιο, το καλέμι δεν κάνει τίποτα στις ρίζες, έχουν ελαστικότητα.

Έτσι όπως είναι το καλέμι δεν βοηθάει, δεν θα καταφέρεις τίποτε γιατί είναι στομωμένο.
Αν όμως με ένα τροχό το τροχίσεις καλά θα κόψεις τη ρίζα εύκολα νομίζω.

• Like
Reactions: dk31
Λογω βλαβης του Ryobi RBC52 μου ενα φιλαρακι μου 3δωσε ενα Nakayama που του ειχα προτεινει να αγορασει ωστε να κοψω τα χορτα στο εξοχικο.
Ειχε την μαμα αυτόματη κεφαλη και μπορω να οω πως μου εσπασε τα νευρα!!!!!
Την ανοιξα τουλαχιστον 6 φορες να φτιαξω την μεσινεζα καθως κοβοταν και δεν έβγαινε αυτόματα.
Θα του παρω δωρο μια flash cutter ufc06 να με θυμαται....
IMG20260426122347.jpgIMG20260426122408.jpg

Λιγα λογια για το μηχανημα.
Απλα εξαιρετικό. Πηρε μπρος με 2 τραβηγματα και απο εκει και περα επαιρνε μετα απο καθε σβησιμο με το 1/3 του τραβηγματος.
Θεωρω πως με καλο λαδι μιξης θα ζησει πολλα χρόνια.
IMG20260426130317.jpg

Στέλιο, το καλέμι δεν κάνει τίποτα στις ρίζες, έχουν ελαστικότητα.

Είναι παράξενο που το καλέμι δεν κόβει. Θέλει καλό τρόχισμα. όπως είπε και ο Μπάμπης. Αν υποχωρεί τόσο πολύ το χώμα κάτω από την ρίζα, βάλε κάτι για να κοντράρει.
Υπάρχουν και άλλες λύσεις. Με το παρακάτω έχω κόψει ρίζες από πουρνάρι
20260426_121144.jpg 20260426_121149.jpg

Τίποτα, θα την αφήσω να σαπίσει πρώτα και θα το ξαναπιάσω του χρόνου την άνοιξη, Έτσι όπως είναι τώρα είναι πολύ ταλαιπωρία.

Δεν νομίζω να σαπίσει τόσο εύκολα η ρίζα. Βέβαια μπορείς να "επέμβεις" στην διαδικασία αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα διπλάνα φυτά και δέντρα.

Δεν νομίζω να σαπίσει τόσο εύκολα η ρίζα. Βέβαια μπορείς να "επέμβεις" στην διαδικασία αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τα διπλάνα φυτά και δέντρα.

Τελικά Τρύπησα κάθετα τον κορμό (12 τρύπες Φ16mm) με το σκαπτικό δράπανο που δεν χαμπάριαζε αν τρυπούσε ρίζες, μπάζα, ή χώματα - 5 λεπτά δουλειά.
Τα μισά βίντεο που έχω δει προτείνουν τρύπες+υγρό καύσιμο και φωτιά, τα άλλα μισά τρύπες και αλάτι epsom salt (θειικό άλας?). Θα προχωρήσω με την 2η μέθοδο, θέλει 2 μήνες να δράσει και υποτίθεται αυτό το αλάτι δεν κάνει ζημιά στο χώμα και στο φυτό που θα μπει μετά. Θα γράψω για το αποτέλεσμα - αν δεν γίνει δουλειά βλέπουμε για άλλη λύση.

Πάντως το καλέμι στα μαλακά υλικά βυθίζεται, κολλάει και δουλεύεται δύσκολα. Πιστεύω και τροχισμένο να ήτανε πάλι δεν θα γινόταν δουλειά. Υπόψη ότι η ρίζα είναι φρέσκια.

Δημητρη...
Σπαθοσεγα με μια μακρια παλια λαμα ηθελε..30εκ βαζω εγω σε τετοιες πςειπτωσεις..

• Like
Reactions: dk31
Αν η αλυσίδα έχει χαλάσει, φτιάξε ένα πριόνι επιβίωσης και περασέ το κάτω από την ρίζα. Αν κόψεις τους οδηγούς, θα κόβει πιό βαθιά αλλά και πιό δύσκολα.
Αν δεν πετύχει, σου μένει το πριόνι για οποιαδήποτε άλλη χρήση :cool:
1777233017495.png

Εναλλακτικά: C4, trinitrotoluene κτλ 😁

Καλημέρα παίδες.
Λόγω του ότι κόβω φουλ χόρτα στο σπίτι, έχω βαρεθεί να σκουπίζω τα μονοπάτια με τη συρμάτινη τη σκούπα οπότε είπα να δοκιμάσω να πάρω ένα φυσητήρα. Έχω ψάξει λίγο αλλά με μπερδεύει το στυλ του. Αν είναι μπαταρία ή με πρίζα. Πιο συγκεκριμένα θέλω να πάρω γνώμες ποια είναι πιο δυνατά. Έχω μπαλαντέζα μεγάλη και ως επί το πλείστον τα περισσότερα μονοπάτια είναι κοντινά στο σπίτι οπότε δε θα έχω πρόβλημα με κανένα από τα δύο σα χρήση.

Τέλος αν πρέπει να προσέξω κάτι που έχετε παρατηρήσει όσοι έχετε χρησιμοποιήσει.

Oλα τα μοντελα γραφουν επανω τους ταχυτητα χλμ/ωρα, ή κατι τετοιο, οποτε μπορεις να τσεκαρεις πιο ειναι πιο δυνατο. Συνηθως οι ηλεκτρικοι με τα πολλα watt υπερτερουν.

Προσωπικα χρησιμοποιω αποκλειστικα φυσητηρες μπαταριας στον κηπο και δεν θυμαμαι καμμια ουσιαστικη διαφορα στην δυναμη απο τους ηλεκτρικους που χρησιμοποιουσα πριν πολλα χρονια. Ειναι τεραστια δουλεια για μενα η φορητοτητα, να μην μπλεκεις με καλωδια και ρευματα.

Αν δεν υπαρχει θεμα με τα καλωδια, του ρευματος ειναι πολυ φτηνοτεροι.

• Like
Reactions: jim...
Να δεις να ειναι ΚΑΙ Απορροφητήρας με δυνατότητα θρυμματισμού.
Αυτή η λειτουργία θα σε βολέψει πιστεύω περισσότερο.

Αν δεν έχεις κάποιο σύστημα μπαταρίας ήδη και εφόσον εχεις πηγη 220 κοντα πας AC οπου και ισχυρότερος αλλα και πιθανως φθηνότερος θα ειναι.

• Like
Reactions: newbie and jim...
εγώ πάντως που έχω αυτόν kraft 691093 και έναν που δουλεύει με 20V συμβατή makita, θα έλεγα ότι δεν υπάρχει καν σύγκριση. Ο ρεύματος είναι τόσο δυνατός που σπρώχνει και εσένα που τον κρατάς 😄 Κάνει βέβαια αρκετή φασαρία αλλά είναι λογικό για τον όγκο αέρα που κινεί