Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Γεια σας φίλοι, σήμερα είδα από κοντά μια ιδέα που με ενθουσίασε, υπάρχουν άραγε και άλλα πιο εξελιγμένα χορτοκοπτικά με ρόδες; Αυτό στην φωτογραφία το είδα από κοντά σίγουρα θα είναι πιο ξεκούραστο από κάθε άλλο χορτοκοπτικό και φαντάζομαι τον επόμενο καιρό μόνο τέτοια θα πουλιούνται αν αυξηθεί η γκάμα των εταιριών:
20160414152059_kasei_st_415.jpeg

https://www.skroutz.gr/s/8816454/Kasei-ST-415.html

Ξεκούραστο ίσως είναι αλλά σίγουρα χάνει σε ακρίβεια κινήσεων και το σημαντικότερο χάνει την ευελιξία που σου παρέχει η ανάρτηση στην πλάτη.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ξεκούραστο ίσως είναι αλλά σίγουρα χάνει σε ακρίβεια κινήσεων και το σημαντικότερο χάνει την ευελιξία που σου παρέχει η ανάρτηση στην πλάτη.

Προφανώς αστειεύεσαι! Τι κάνεις χειρουργείο; Αντίθετα κουβαλώντας 7 με 10 κιλα στα χέρια την μέση και την πλάτη για κανα 2 ώρες μπορεί να χάσεις εσύ την ευελιξία της μέσης των καρπών και των δακτύλων (ειδικά αν το κάνεις συνεχόμενα μερικές μέρες) και τότε θα αναζητάς την ακρίβεια του χειρούργου.

Χωρίς παρεξήγηση αλλά νομίζω ότι τα παραλες.
Υπάρχει κόσμος που λόγω δουλειάς κουβαλάει 7-10-15 κιλά όλη μέρα κ είναι μία χαρά. Απλά θέλει προσοχή κ μία ζώνη ώστε να μοιράζεται σωστά το βάρος.

Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Προφανώς αστειεύεσαι! Τι κάνεις χειρουργείο; Αντίθετα κουβαλώντας 7 με 10 κιλα στα χέρια την μέση και την πλάτη για κανα 2 ώρες μπορεί να χάσεις εσύ την ευελιξία της μέσης των καρπών και των δακτύλων (ειδικά αν το κάνεις συνεχόμενα μερικές μέρες) και τότε θα αναζητάς την ακρίβεια του χειρούργου.

Έχεις χρησιμοποιήσει χορτοκοπτικό φαντάζομαι.
Αυτό που λές ισχύει ίσως σε ευθείες και εντελώς επίπεδες επιφάνειες. Έχει δίκιο ο Peter Pan, το πλάτης είναι μακράν πιο λειτουργικό.

Re: Απάντηση: Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Έχεις χρησιμοποιήσει χορτοκοπτικό φαντάζομαι.
Αυτό που λές ισχύει ίσως σε ευθείες και εντελώς επίπεδες επιφάνειες. Έχει δίκιο ο Peter Pan, το πλάτης είναι μακράν πιο λειτουργικό.

Το χεις δοκιμάσει φίλε; Γιατί εγώ δεν το δοκίμασα. Και για αυτό ρωτάω. Τώρα να είναι καλό ή κακό κάποιος που το δοκίμασε θα μας πει.

Συνήθως οι επιφάνειες που κόβονται με χορτοκοπτικά δεν είναι ευθείες.
Πολλές είναι με κλίση, έχουν εμπόδια ανάμεσα κλπ, κάτι που καθιστά την συγκεκριμένη πατέντα άχρηστη και εντελώς αντιεργονομική.
Επίσης επειδή είσαι πίσω από την εξάτμιση τρως όλη την βρωμιά του δίχρονου κινητήρα στην μάπα (καμένο λάδι - καρκίνος).

Υπάρχουν χορτοκοπτικά με βάρος που ξεκινάει από 5 κιλά και με καλές εξαρτήσεις που μοιράζουν ιδανικά το βάρος.
Αυτά δεν σου δημιουργούν κανένα θέμα ακόμα και αν δουλεύεις καθημερινά 8ωρα.

Τέλος θα πρέπει να σε παραξενεύει ότι μεγάλες εταιρείες του κλάδου δεν έχουν επινοήσει τέτοιες λύσεις σαν αυτή που προτείνεις, αλλά έχουν μείνει στα γνωστά μηχανήματα που ξέρουμε εδώ και χρόνια.

Ανάμεσα από δέντρα η απο πέτρες πως θα κινηθεις; αν έχει κλήση το έδαφος; και πολλά άλλα παραδείγματα.

Πάντως προσωπικά όσες φορές κόβω τα χόρτα το χρησιμοποιώ πάνω από 4 ώρες και έχω την αναμενόμενη κούραση.... Και δεν το κάνω μια φορά τον χρόνο όπως φαντάζεσαι.

Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε γνώμη χωρίς να δοκιμάσουμε καν ένα πράγμα. Χωρίς δοκιμή.

Εγώ ρωτάω να μάθω. Επαναλαμβάνω το έχεις δοκιμάσεις και έχεις την άποψη δεν εξυπηρετεί; Ή κάνεις εικασίες;

Ήθελα να ξερα πραγματικά γιατί γίνεται αυτό. Δεν θα ήταν καλύτερα να μη γράφεις τίποτα και να περιμένουμε απο κάποιον που το δοκίμασε και το σύγκρινε με το χορτοκοπτικό πλάτης; Από το να γράφεις τι πιστεύεις και τι εικάζεις;

Γιατί το ίδιο είχα πάθει και με το κονταροπρίονο. Πριν 6 χρόνια ήμουν ο πρώτος που αγόρασε στην περιοχή μου. Όχι φαίνεται βαρύ, όχι φαίνεται στραβό, σε πληροφορώ όλοι οι γείτονες έχουν από ένα μετά από 6 χρόνια.

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Δεν το έχω δοκιμάσει πάρα μόνο το κλασσικό κοπτικο πλάτης. Βέβαια εξέφρασα μια άποψη και ένα σκεπτικισμο απέναντι σε αυτό το μηχάνημα που ταυτιστηκε και με διαφόρων άλλων συνομιλητων μας.

Για να κλείσουμε πάντως μάλλον και σε αυτό το μηχάνημα εσύ θα κάνεις την αρχή όπως φαίνεται. Αν προβεις σε αγορά του ένα βιντεακι σε δράση θα ήταν κατατοπιστικο .

Το εχω δοκιμασει εγω.Νοβα...νουβα,καπως ετσι λεγοταν,δεν θυμαμαι.
Είναι σαν να οδηγας καροτσακι της λαικης με ένα χερι.Δεν μου αρεσε γιατι με τη μεσινεζα μπουκωνε αμεσως.Με δισκο ισως ηταν καλυτερα.
Δεν μπορουσες να κανεις ευκολα την κινηση δεξια-αριστερα,που κανεις με το κλασσικο,συν το πρόβλημα με την διπλοκοπη,οταν είναι μεγαλα τα χορτα...
Αν το πρόβλημα είναι το βαρος,(που λογω μεσης το γνωρίζω καλα...)με καποιες υποχωρήσεις,θα κανεις τη δουλεια σου.

κάποια πράγματα δεν χρειάζεται να τα δοκιμάσεις για να καταλάβεις ότι δεν είναι τουλάχιστον εύχρηστα για την δουλειά που τα θες.
υπάρχει αυτό που λέγεται εμπειρία και ο καθένας μπορεί να κρίνει μέσω αυτής εάν κάτι θα λειτουργήσει καλά για την περίπτωσή του ή όχι.

το συγκεκριμένο μηχάνημα πρέπει να λειτουργεί θαυμάσια σε επίπεδους χωρίς εμπόδια και ομαλούς χώρους, σε όλους τους άλλους δεν είναι πρακτικό.

Εάν υποθέσουμε ότι ένα χορτοκοπτικό έχει μήκος 1.5m ίσως και πάρα πάνω από το σώμα του χειριστή ο τρόπος που κόβεις τα χόρτα σε ημικύκλιο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή γύρω από το σώμα χωρίς να κουνηθεί ο χειριστής.
Πως μπορεί να καλυφθεί αυτή η περιοχή όταν το εργαλείο έχει ρόδες που πατάνε σταθερά κάτω κοιτώντας μόνο προς τα εμπρός ???
Ο μόνος λογικός τρόπος με ένα τέτοιο εργαλείο είναι να κόβεις τα χόρτα κατά λωρίδες πλάτους όσο και το πλάτος της μεσηνέζας και πηγαίνοντας βόλτες επάνω -κάτω.
Αν είναι έτσι τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια χλοοκοπτική μηχανή γκαζόν χωρίς καλάθι που θα έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής και θα είναι πιο σταθερή.

Κόβεις αζιμούθιο και δίνεις συντεταγμένες!
Πέρα από τα αστεία, ευχαριστώ τον φίλο Pano1 που το έπιασε στα χέρια του και μας είπε πως είναι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Eρώτηση για κάτι άλλο τώρα. Ηλεκτρικό κλαδευτικό ψαλίδι για αμπέλια; Κάποιος που έχει δοκιμάσει κάτι και είναι ευχαριστημένος;

Εάν υποθέσουμε ότι ένα χορτοκοπτικό έχει μήκος 1.5m ίσως και πάρα πάνω από το σώμα του χειριστή ο τρόπος που κόβεις τα χόρτα σε ημικύκλιο καλύπτει μια μεγάλη περιοχή γύρω από το σώμα χωρίς να κουνηθεί ο χειριστής.
Πως μπορεί να καλυφθεί αυτή η περιοχή όταν το εργαλείο έχει ρόδες που πατάνε σταθερά κάτω κοιτώντας μόνο προς τα εμπρός ???
Ο μόνος λογικός τρόπος με ένα τέτοιο εργαλείο είναι να κόβεις τα χόρτα κατά λωρίδες πλάτους όσο και το πλάτος της μεσηνέζας και πηγαίνοντας βόλτες επάνω -κάτω.
Αν είναι έτσι τότε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μια χλοοκοπτική μηχανή γκαζόν χωρίς καλάθι που θα έχει πολύ μεγαλύτερο πλάτος κοπής και θα είναι πιο σταθερή.

Νικ, η μηχανή γκαζόν δεν είναι κατάλληλη για ψηλά χόρτα.
Για τέτοιες εργασίες υπάρχουν τα παρακάτω μηχανήματα:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

όλα αυτά κόπηκαν με μία μηχανή γκαζόν 20 ετών της bosch το μικρότερο μοντέλο χωρίς το κουβά και με μόνιμα σηκωμένο το πίσω καπάκι, σε 1 ώρα με 10 λεπτά διάλειμμα να ξεκουραστεί το μοτέρ.