Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Καλησπέρα
.....

Βλέπω οτι ο γιός σου κάνει ποδήλατο μέσα στόν πρός σπορά χώρο,καλό θά ήταν νά μήν το πατάει τό χώμα γιατί θα ξανακάνεις κόπο νά τό σκάψεις πάλι γιά να μπεί μέσα ο σπόρος.

Πόσο μα πόσο δίκαιο είχες!
Το έσκαψα πάλι όλο με τσάπα
και δεν φτάνει μόνο αυτό στο τέλος φεύγοντας κατάλαβα ότι αρκετοί από τους σπόρους φαίνονταν
οπότε δεν θάφτηκαν καλά με την τσουγκράνα. Ανεπίδεκτος! :smash:
Αυτοί οι σπόροι θα χαλάσουν;
Να ξαναπάω να προσπαθήσω πάλι;

Πόσο μα πόσο δίκαιο είχες!
Το έσκαψα πάλι όλο με τσάπα
και δεν φτάνει μόνο αυτό στο τέλος φεύγοντας κατάλαβα ότι αρκετοί από τους σπόρους φαίνονταν
οπότε δεν θάφτηκαν καλά με την τσουγκράνα. Ανεπίδεκτος! :smash:
Αυτοί οι σπόροι θα χαλάσουν;
Να ξαναπάω να προσπαθήσω πάλι;

Αυτοί οι σπόροι φίλε μου,η θά τούς φάνε τά πουλιά η θά χαλάσουν όπως είπες.
Αν έχεις ποτίσει καί τό χώμα είναι βρεμένο δέν κάνεις τίποτα,απλά περιμένεις νά φυτρώσει τό γκαζόν και μετά κάνεις μπαλωματα μέ έξτρα σπόρο τά γνωστά καπάκια πού προείπα λίγο πιό πάνω,εάν καί εφόσον δέν έχει βγεί ομοιόμορφα.
Αν δέν τό έχεις ποτίσει ακόμα καί τό χώμα είναι στεγνό μπορείς μέ τήν τσουγκράνα μέ κοντά-κοντά χτυπήματα πάνω-κάτω νά βάλεις τόν σπόρο μέσα στό χώμα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κυριακο,ετσι που εβαλε το σπορο μεσα στο χωμα...μαυρα αποτελέσματα θα εχει...

+1 Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα,θέλει η τσουγκράνα νά πηγαίνει πάνω κάτω στό χώμα και κοντά-κοντά γιά να βάζει σωστά τόν σπόρο μέσα στό χώμα,πολύ κουραστικό γιά να γίνει σωστή δουλειά σέ μεγάλη έκταση,που εκεί χρειάζεται ειδικός φυτευτικός κύλινδρος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω μιλαω για το δεντρο/φυτο που το διαμορφωνεις σε φρακτες και οτιδηποτε σχημα επιθυμει καποιος.

Αυτό πού λές είναι το πυξάρι buxus sempervirens

+1 Παναγιώτη συμφωνώ απόλυτα,θέλει η τσουγκράνα νά πηγαίνει πάνω κάτω στό χώμα και κοντά-κοντά γιά να βάζει σωστά τόν σπόρο μέσα στό χώμα,πολύ κουραστικό γιά να γίνει σωστή δουλειά σέ μεγάλη έκταση...
Αυτό,πρεπει με καποιο τροπο να το δειξεις στα παιδια Δημητρη,αλλιως θα πηγαινει στραφι η δουλεια τους.
Το πως θα γινει...εσυ ξερεις!

Re: Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Κ άντε,εσύ θα το πεις στα παιδιά θα το καταλάβουν... εγώ με τα σκυλιά να δω πως θα το καταφέρω!

αυτά τα προβλήματα σε κόπο και χρόνο γλυτώνεις με το έτοιμο γκαζόν....αλλά το πληρώνεις σε χρήμα....

εσύ με τα σκυλιά ότι και να κάνεις σύντομα θα χρειαστείς νέο γκαζόν....

To παρακάτω γκαζόν μέ σπορά festuca έγινε πρίν 2 βδομάδες

gazon10.jpg

Last edited:
Δοκίμασα εκείνα τα καλούπια για μονοπάτι.
2NR0uW0.jpg
[/IMG]

Κοιτάω απο youtube οτι ενδιάμεσα στα κενά βάζουν χώμα ώστε να βγει χορταράκι
ή άμμο αλλά μάλλον ειδική; polymeric sand λέει.
Που βρίσκω κάτι παρόμοιο ή πως το ζητάω;

Τέλειο το παραπάνω πράσινο!
Εμένα ούτε με Photoshop δεν θα γίνει έτσι :nounder:

είναι καλό να μην βγει τίποτα ανάμεσα στους αρμούς γιατί μεγαλώνοντας θα σου κάνει σπασίματα στο τσιμέντο.
κατά την γνώμη μου θα ήταν καλύτερα να μπει πάνω στο χώμα ένα λεπτό νάιλον, πουλάνε στα χρωματοπωλεία και είναι φτηνό, να ενισχυθεί η όλη κατασκευή τουλάχιστον με ένα πλέγμα, ακόμη και περίφραξης κάνει, για να δέσει τα κομμάτια μεταξύ τους, μετά να φροντίσεις να έχει την σωστή ρήση για να μην κρατάει νερό και τέλος να το περάσεις με ένα ειδικό βερνίκι που δίνει αντοχή γυαλάδα και προστασία από τον ήλιο, πάγο, αλάτι κλπ.
ανάμεσα στα τουβλάκια, επειδή από ότι βλέπω οι αρμοί πάνε μέχρι το χώμα, μπορείς να το γεμίσεις με κάποιο χρωματιστό ρευστό τσιμεντοειδές μείγμα.

Επειδή τελικά το καλύτερο πότισμα στο γκαζόν το κάνουν τα μικρά μπεκάκια super jet,θα ήθελα να ρωτήσω το σωληνάκι που παει απο την σωλήνα στα μπεκ πρέπει να είναι Φ6 ή Φ7 και τι άλλο θα χρειαστώ?

Επίσης μέχρι πόσα μπεκ σηκώνει μία σωλήνα Φ18?

Επειδή τελικά το καλύτερο πότισμα στο γκαζόν το κάνουν τα μικρά μπεκάκια super jet,θα ήθελα να ρωτήσω το σωληνάκι που παει απο την σωλήνα στα μπεκ πρέπει να είναι Φ6 ή Φ7 και τι άλλο θα χρειαστώ?

Επίσης μέχρι πόσα μπεκ σηκώνει μία σωλήνα Φ18?

Ναί Φ6 θά είναι,θά χρειαστείς λήψεις Φ6 γιά νά φύγεις απο τό Φ16 μήπως θέλεις νά πεις ? και επίσης λόγχες-στηριγματα γιά τα μπέκ vari jet

Οσο γιά τά μπέκ πού μπορεί να σηκώσει εξαρτάται από τήν πίεση καί τήν παροχή νερού τής βρύσης.

Είναι σίγουρα μεγαλύτερη από φ16... βλέπεις χρησιμοποίησα κάποια πράγματα που βρήκα στο σπίτι χωρίς να τα έχω αγοράσει εγώ κ δεν είμαι σίγουρος για το μέγεθος.

Επίσης εγω μιλούσα για αυτά τα μπεκακια

http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=2543&sku=2548

Τα vari jet είναι καλύτερα λες?

Last edited:

Είναι σίγουρα μεγαλύτερη από φ16... βλέπεις χρησιμοποίησα κάποια πράγματα που βρήκα στο σπίτι χωρίς να τα έχω αγοράσει εγώ κ δεν είμαι σίγουρος για το μέγεθος.

Επίσης εγω μιλούσα για αυτά τα μπεκακια

http://www.antemisaris.gr/product.aspx?iid=2543&sku=2548

Τα vari jet είναι καλύτερα λες?

Τα super jet απλά εκτοξεύουν τό νερό σέ πλήρες κύκλο 360 μοίρες,τα vari jet υπάρχουν και σέ 90 μοίρες καί 180 μοίρες καί 360 μοίρες.

Επειδή έχω δεί τόν χώρο σου μήπως είναι καλύτερα νά βάλεις αυτά ? μιάς πού ρίχνουν νερό σέ μεγαλύτερη εμβέλεια,καί αν φτάνει η ακτίνα ποτίσματος νά τά βάλεις περιμετρικά και νά κάνουν αυτοκάλυψη,γιά νά μήν βάζεις σωλήνες μέσα στό κέντρο τού γκαζόν επιφανειακές,επειδή τά super jet και τα vari jet εχουν ακτίνα περίπου στα 3 μέτρα (εξαρτάται από τήν πίεση-παροχή)
Και οι εκτοξευτές νερού επιφανείας αναλογα τήν παροχή καί τήν πίεση μπορεί νά φτάσουν καί τα 7-8 μέτρα

Μου βγάζει διάφορα μπεκ το link,για ποια ακριβώς μιλάς?

Έχω δυο μεγάλους εκτοξευτήρες της gardena,αλλά πετάνε το νερό με σχετικά μεγάλου πίεση.Νομίζω πως με τα μικρα θα κάνω καλύτερη δουλειά.

Έχω ήδη μία σωλήνα στην άκρη κ από εκεί με φ6 θα τραβήξω τα μπεκακια.Περιπου 10 υπολογιζω ότι μου χρειάζονται.Αν δεν τα σηκώσει ή μία σωλήνα θα βάλω κ δεύτερη.

Πάτα εκεί πού λέει πλαστικοί εκτοξευτήρες είναι πιό φτηνοί,αλλά πιό επιρρεπής σέ αντοχές,ενώ οι μεταλικοί πιό αντοχής στόν χρόνο.

Και πώς θά τό κουρεύεις τό γκαζόν μέ σωλήνες μέσα στο γκαζόν ? θα τα απομακρύνεις πρόσκαιρα και μετα τό κουρεμα θα τα ξαναστήνεις, τα super jet ?