z
Τα φυλλα των αγγουριων μου αρχιζουν και ασπριζουν, περιπου, απο χαμηλα προς τα πανω. Τα κοβω και αφηνω μονο τα καλα, που εχουν ξεφυγει ποιο ψηλα.
Ειναι καποια ασθενεια? μηπως θελουν χαλκο?
Απο ποτισμα ειμαι μαλλον κομπλε.
Οξυχλωριουχο χαλκό και πυρεθρινη εννοείς?Αν ψεκάσεις αργά το απόγευμα (μετά τις 8) χρησιμοποίησε θειάφι ή χαλκό.
Εγώ θα σου πρότεινα επειδή οι ζέστες και η υγρασία προσελκύουν και έντομα βάλε και λίγη πυρεθρίνη στο μίγμα.
z
Τα φυλλα των αγγουριων μου αρχιζουν και ασπριζουν, περιπου, απο χαμηλα προς τα πανω. Τα κοβω και αφηνω μονο τα καλα, που εχουν ξεφυγει ποιο ψηλα.
Ειναι καποια ασθενεια? μηπως θελουν χαλκο?
Απο ποτισμα ειμαι μαλλον κομπλε.
Ειναι λοβα κατι σαν περινοσπορο.
Πριν 1 χρονο με σακατεψε,και οχι μονο τις αγκουριες,αλλα και κολοκυθιες,την περγουλια,ακομα και μια μικρη νεοφυτεμενη συκια.
Αν εχει κοντα αμπελια,σταφιδες,κ,λ,π, με περινοσπορο-λοβα,περναει και σε αυτα τα φυτα.
Θειαφιζω αλλα δουλεια δεν κανω.
Στον γεωπονο που ρωτησα αν υπαρχει κατι σαν ηπιο φαρμακο,μου ειπε το Mythos m,αλλα θα πρεπει να περασουν 10 ημερες πριν καταναλωσεις τον καρπο.Δεν το χρησιμοποιησα.
Το μονο που εκανα ειναι να θειαφισω την κληματαρια,με ελαχιστα αποτελεσματα,τις αγκουριες τις παρατησα,αν δωσουν δωσανε.
Προσεξτε τα κολοκυθοειδη θα κολησουν και αυτα.
Δεν ειμαι ειδικος,τα πιο πανω ειναι η εμπειρια μου τα τελευταια 3 χρονια.
Φιλε Νektarios ειμαι της λογικης οτι δωσει η φυση.Κανω οτι μπορω με ιδιοσκευασματα[σαν αυτα που ειπαν οι φιλοι μας στις προηγουμενες σελιδες] κυριως,θειαφι-χαλκο-ασβεστη για τους κορμους,και αντι για λιπασμα τοτσιλια πουλερικων χωνεμενη.Αν δωσουν-εδωσαν,διαφορετικα αντι για αγγουρι στην σαλατα θα βαλω αντρακλα[γλιστριδα] που βγαινει αφθονη.
Εχω καταφερει και εχω μερικες ποικιλιες ντοπιες,οι οποιες πανε καλυτερα,π,χ κολοκυθες παμκιν μεγαλες,αντι για κολοκυθακια βαζουμε αυτες τις κολοκυθες μικροτερου μεγεθους στα φασολακια και ειναι νοστιμα.
Γενικα η κριση εχει αφησει λιγο εως πολυ σε ολους μας κουσουρια και μπελαδες,δεν θα κατσω να σκασω αν φετος η αχλαδια δεν μου εδωσε καρπο[παροτι ειχα ψεκασει με χαλκο] εχω βερυκοκο που πηγε καλυτερα,θα την βγαλω με βερυκοκα.
Μετα απο 3 χρονια που ασχολουμε με αυτα[κραταω ακομα και ημερολογιο εργασιων στο κτηματακι]εβγαλα το συμπερασμα οτι δεν μπορω να εχω οτι θελω,αλλα οτι μου επιτρεπει η φυση,και αρχισα να ειμαι ευχαριστημενος με τα ντοματινια και τις πιπεριες τουρσι που συνοδευουν το ουζακι μου.
Σιγα μην κατσω να σκασω που δεν θα εχω φετος αγγουρακι.
Η κριση μου αλλαξε μυαλα,ευχαριστιεμε με οτι εχω,το ιδιο λεω και σε φιλους και γνωστους,κρατατε γερα κριση ειναι θα περασει,μην μας βαλει απο κατω.
Βρηκα λιγο χρονο και τα γραφω αυτα,να με συμπαθατε που πλατιασα και ξεφυγα απο το θεμα.
Φιλε Νektarios ειμαι της λογικης οτι δωσει η φυση.Κανω οτι μπορω με ιδιοσκευασματα[σαν αυτα που ειπαν οι φιλοι μας στις προηγουμενες σελιδες] κυριως,θειαφι-χαλκο-ασβεστη για τους κορμους,και αντι για λιπασμα τοτσιλια πουλερικων χωνεμενη.Αν δωσουν-εδωσαν,διαφορετικα αντι για αγγουρι στην σαλατα θα βαλω αντρακλα[γλιστριδα] που βγαινει αφθονη.
Εχω καταφερει και εχω μερικες ποικιλιες ντοπιες,οι οποιες πανε καλυτερα,π,χ κολοκυθες παμκιν μεγαλες,αντι για κολοκυθακια βαζουμε αυτες τις κολοκυθες μικροτερου μεγεθους στα φασολακια και ειναι νοστιμα.
Γενικα η κριση εχει αφησει λιγο εως πολυ σε ολους μας κουσουρια και μπελαδες,δεν θα κατσω να σκασω αν φετος η αχλαδια δεν μου εδωσε καρπο[παροτι ειχα ψεκασει με χαλκο] εχω βερυκοκο που πηγε καλυτερα,θα την βγαλω με βερυκοκα.
Μετα απο 3 χρονια που ασχολουμε με αυτα[κραταω ακομα και ημερολογιο εργασιων στο κτηματακι]εβγαλα το συμπερασμα οτι δεν μπορω να εχω οτι θελω,αλλα οτι μου επιτρεπει η φυση,και αρχισα να ειμαι ευχαριστημενος με τα ντοματινια και τις πιπεριες τουρσι που συνοδευουν το ουζακι μου.
Σιγα μην κατσω να σκασω που δεν θα εχω φετος αγγουρακι.
Η κριση μου αλλαξε μυαλα,ευχαριστιεμε με οτι εχω,το ιδιο λεω και σε φιλους και γνωστους,κρατατε γερα κριση ειναι θα περασει,μην μας βαλει απο κατω.
Βρηκα λιγο χρονο και τα γραφω αυτα,να με συμπαθατε που πλατιασα και ξεφυγα απο το θεμα.
@rednick για το μεγάλο ποστ
+1 :a0210:
τα ίδια και εγώ
μία ερώτηση τώρα
θέλω να δημιουργήσω ψηλό φράχτη με δέντρα στη νότια πλευρά του σπιτιού μου γιατί όταν φυσάει νοτιάς τα παίρνει όλα μαζί του
στο χωράφι υπάρχει περίπου 1 μέτρο χώμα και απο κάτω βράχος
επίσης το νερό του δήμου είναι γεμάτο άλατα απο τις γεωτρύσεις
και τέλος δεν θέλω να πρέπει να ψεκάζω με φάρμακα τακτικά (ούτε 1 φορά το χρόνο) παρα μόνο αν υπάρξει αρρώστια
με τα golden crest έχω κακή εμπειρία (μπορεί να φταίνε και τα δέντρα που μου έδωσαν)
προτάσεις?
μέχρι και το κυπαρίσσι το ορθόκλαδο έχω αρχίσει να κοιτάω σαν αντοχής παρόλο που δεν είναι και πολύ όμορφο
Καλημέρα πατριωτάκι.Όσον αφορά τα δέντρα που θέλεις για ανεμοφράκτες νομίζω οτι η καλύτερη επιλογή είναι τα λευλαντ.Αν τα φυτέψεις ανα 1 μέτρο σε 3-4 χρόνια θα έχεις κάνει τη δουλειά σου.Δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις σε νερό(όχι όμως και άνυδρα) και δεν αρωσταίνουν και εύκολα.Ένα ψεκασματάκι με aliete και είσαι εντάξει.Σε ποια περιοχή πέριξ του Ηρακλείου είσαι?Ρωτάω γιατί κι εγώ έχω τα ίδια θέματα με το νερό και με τους νοτιάδες και σκέφτομαι να κάνω το ίδιο οπότε υποθέτω οτι μένουμε σχετικά κοντα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.