Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

...εχει την αποψη του και επειδη μεταφερει την εμπειρια κολλητου του που ασχολείται χρονια με επισκευες.!

αδερφε εκει ειναι το θεμα...αλλο να τα βλεπεις τα πραματα απο μεσα στην πηγη και αλλο εκ μεταφορας αποεναν γνωστο....ειναι σα να θελω να μαθω εγω για την μαστιχα και να ρωτησω την ELMA που φτιαχνει τσιχλες αντι να ρωτησω πχ εναν γνωστο καλο, παραγωγο... :ADFADF1:

σαφως και ειναι σεβαστη η καθε αποψη αλλα σ'χωραμε ηταν πολυ ποιο αδικος απο οτι ισως ειναι ο Κωστης.. αλλο τεκμηριωμενη αποψη και αλλο ετσι μ αρεσει αποψη...

Αιντε μη πιασω τωρα τα KTM στο στομα μου.. χα χα χα...

Ο Κυριάκος φαντάζομαι, παίζει με husqvarna άντε το πολύ με husaberg!

Εγω μονο kawasaki χαχαχα.

Δε θα συνεχισω Σιφη για να ηρεμησουμε λιγακι. Παμε στο νημα με τα ηλεκτρικα εργαλεια να σου εξηγησω τι κανουν τα dewalt μου στα μπλε τα bosch σου τα βραδια....
Χεχχεχεχεχε

μπα τα husqvarna ειναι αργα..... ktm ακια τον κοβω...:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

kawasaki??? α πα πα πα πα με τους χαρους...μπρρρρρ...hondakias speaking..

Ψτττ τα dewaltakia τι να μας πουνε μωρε..πφφφ τα μπρικια...

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Το ξαναγράφω για τελευταία φορά , τα husqvarna τα συγκαταλέγω στα κορυφαία τα τύπου husqvarna κατηγορώ και όχι σαν ποιότητα , τόσο αξίζουν και τόσο κοστίζουν , αλλά σαν όνομα , ας έγραφαν τέλος πάντων B series , ή light ξέρω γω .
Όταν ο Diabolic τα βάζει στο ίδιο καζάνι και μαζί βάζει και τα STIHL , τα οποία αποδεικνύω με στοιχεία το πόσο καλά είναι και πόσο σοβαρό , αξιόπιστο και διαφανές το εργοστάσιο , να με συγχωρείτε αλλά δεν θα δοκιμάσω καν αυτό το φαγητό .

Κυριάκο μακάρι εάν αγοράσεις μεγάλο Husqvarna (όταν θελήσεις αναβάθμιση ) να σου βγει τόσο καλό όσο αυτά που έχεις , τα οποία ξέρεις πλέον τι είναι . Και δεν το λέω με ειρωνεία , απλά μπορώ να καταλάβω το πως νιώθεις καθώς υπήρξα στο παρελθόν υλοτόμος για ένα καλοκαίρι με 266xp στην κατοχή μου . Δεν ήθελα να ακούσω για κάτι άλλο .............μέχρι που δοκίμασα .

μπα τα husqvarna ειναι αργα..... ktm ακια τον κοβω...:flipout:

kawasaki??? α πα πα πα πα με τους χαρους...μπρρρρρ...hondakias speaking..

Ψτττ τα dewaltakia τι να μας πουνε μωρε..πφφφ τα μπρικια...

Λιγα με τα kawasaki...:violent-smiley-030:

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

.............μέχρι που δοκίμασα .

ρε μπαγασα.... και σου αρεσε??? χανω πασα ιδεα....

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Λιγα με τα kawasaki...:violent-smiley-030:

νταξ μωρε σορυ υπερεβαλα... εχω ενα 5.5 αλογα στην μπετονιερα...αλλο πραμα σου λεω! σκυλι!! :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

εμ πρεπει ρε συ..καμια σουμο μεζεδο κρασο εργαλειο κατασταση.... ειμαστε μακρυα να βρασω..

ψψτ μαθε δρομολογια :guitarist:

Λοιπόν, επειδή μου καταλογίζεις πολλά χωρίς να ξέρεις, δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω άποψη...

Δεν μιλάω με έναν μάστορα της πλάκας αλλά με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο της Husqvarna που μάλιστα την συγκεκριμένη δουλειά την έκανε και ο πατέρας του.

Οπότε οι θεωρείες περί κινέζικων και μη να λείπουν...

Επίσης σου είπα ότι δεν έχω κανένα θέμα με την Stihl γιατί είμαι κάτοχος προιόντων της, ούτε έχω κέρδος με το να προωθώ την Husqvarna ούτε με το να επιτίθεμαι όπως εσφαλμένα νομίζεις και χωρίς επιχειρήματα στην Stihl...
Ο ίδιος ο αντιπρόσωπος μου είπε ότι καλύτερα να πάρεις κινέζικο παρά το 236, αυτό πως σου φαίνεται?
Θα το έλεγε κάποιος άλλος για τα προϊόντα που πουλάει?
Δεν νομίζω.

Αν αυτό δεν είναι επιχείρημα τότε τι είναι?

Όπως είπα δεν θα προσπαθήσω να σου αλλάξω την γνώμη και ούτε φυσικά αυτόν τον σκοπό είχα ποτέ, αλλά σε παρακαλώ πολύ να μην με αποκαλείς άσχετο κ.λπ γιατί δεν είμαι...

Το μόνο που με χαλάει στην Stihl της περιοχής μου είναι το service όπως σου είπα και αυτό είναι όλο...
Προτίμησα την husqvarna στο θαμνοκοπτικό γιατί έχω το service δίπλα μου και επειδή ο ιδιοκτήτης είναι πολύ καλός και σαν επαγγελματίας αλλά και σαν χαρακτήρας (για μένα είναι στα συν αυτό, δεν ξέρω για σένα).

Υ.Γ: Μιλάω καθαρά σαν χρήστης και τίποτε άλλο, τα έξτρα που ξέρω είναι γιατί έχω ρωτήσει και έχω μάθει...

Εργαλεία Κήπου

Πάντως το husqvarna 153 που έχω το έχω με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένο και απο ότι έχω δει είναι γιαπωνέζικο. Είναι μάλλον πιο παλιός κινητήρας απο το 535 αλλά δεν έχει πολυ μεγάλη διαφορά στη τιμή, τουλάχιστον τότε που το πήρα (λιανική τιμή)..
Όσον αφορά τα εργοστάσια και τη κατασκευή, αυτά δυστυχώς αποδεικνύονται μέσα στη πάροδο του χρόνου. Όπως θεωρούσαμε ότι τα γιαπωνέζικα και κορεάτικα αυτοκίνητα δεύτερης κατηγορίας και όμως έπειτα απο πολλά χρόνια έχουν βάλει τα γυαλιά σε αξιοπιστία σε ορισμένα ευρωπαϊκά (βλέπε Γαλλία/Ιταλία).

Diavolic σου είπα πως τα γραπτά μένουν , δεν μπήκες καν στον κόπο να ανοίξεις ένα φυλλάδιο της STIHL που μοιράζονται κατά χιλιάδες , που με δύο κλικ τα βρίσκεις εύκολα στο web και μας καταλογίζεις πως κοροϊδεύουμε τον κόσμο .
Με ρωτάς τι κυλινδροπίστονο φορά το 011 προσπαθώντας να υποβιβάσεις αξιόλογα μηχανήματα , δίχως να ξέρεις τι φοράνε τα υπόλοιπα . Βρες και άλλη πηγή ενημέρωσης και διασταύρωσε αυτά που σου έχουν πει . Έτσι θα δημιουργήσεις πιο ολοκληρωμένη άποψη .
Πες μου πιο Κινέζικο προτείνει έναντι του 236 ο φίλος σου , πόσο το πουλά και θα σου πω πόσο βγάζει από την πώληση του ενός έναντι του άλλου .
Και δεν στα λέω με κακία , απλά παίζονται πολλά φίλε μου .

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα χέρια μου κατάλογο 2015 της Stihl την επομένη που βγήκε και το ίδιο και το φυλλάδιο προσφορών (μου τα στέλνει η Stihl Ελλάς).

Δεν σου καταλογίζω ότι κοροιδεύεις κόσμο, εσύ καταλογίζεις στην Husqvarna ότι το κάνει (δεν την υπερασπίζομαι απλώς σου απαντάω).

Ποιος σου είπε ότι προσπαθώ να υποβιβάσω μηχανήματα? Από το μυαλό σου τα βγάζεις? Εξ αρχής εσύ προσπαθείς να μας πεις ότι βγάζει πολλά διαφορετικά μηχανήματα η Husqvarna, σου λέω τον λόγο και με λες άσχετο...

Ο Φίλος μου δεν προτείνει κανένα κινέζικο και ούτε εμπορεύεται από δαύτα γιατί ως αντίπροσωπος δεν μπορεί να πουλάει στο ίδιο μαγαζί διάφορα προιόντα (αυτό δεν το ήξερες?).

Ξέρω πολύ καλά τα περιθώρια κέρδους στα κινέζικα και ειδικά στους εισαγωγείς, στην προκειμένη περίπτωση το κέρδος από ένα 236 είναι 20-30 ευρώ ενώ σε ένα κινέζικο αυτής της τάξης τιμής μπορεί να είναι και ένα 50άρικο (με μεσάζοντες γιατί χωρίς είναι και 100άρικο).

Υ.Γ: Αυτά είχα να πω, ότι καταλαβαίνει κανείς... Είμαι ένας απλός χρήστης και τίποτε παραπάνω και σου το ξαναλέω, απλά δεν μου αρέσει η πολιτική ορισμένων εμπόρων γι αυτό ψάχνομαι και λίγο παραπάνω να δω τι κρύβεται από πίσω.

Το κερδος που βγαζει καθε εταιρεια/εμπορος, το οποιο ειναι θεμιτο, δεν αξιζει να αποτελει θεμα προς συζητηση και κυριως αντιπαραθεση καθως δεν προσθετει καμμια ιδιαιτερη αξια στην αξιολογηση ενος προιοντος.

Ο σκοπος ειναι να αξιολογουμε και να κρινουμε τα προιοντα καθως και την σχεση τιμης/αποδοσης.

Σιγουρα οι αποψεις και εμπειριες που ακουγονται ειναι διαφορετικες και υποκειμενικες. Ειναι πολυ λογικο και θεμιτο.
Οπως λογικο και ιδανικο θα ειναι να υπαρχει ο αντιλογος με την αντιστοιχη επιχειρηματολογια παντα μεσα σε ενα φιλικο επιπεδο, οπως εχουμε αλλωστε καταφερει μεχρις στιγμης -παρ'ολο που πληθυσμιακα εχουμε μεγαλωσει αρκετα :)

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Να μην μιλήσουμε και για την ιστορία της Husqvarna που ιδρύθηκε το 1600 κάτι όταν οι Γερμανοί ήταν πάνω στα δέντρα έτσι?

δεν την υπερασπίζομαι απλώς σου απαντάω).[/COLOR]

Η πολιτική της stihl τώρα είναι έτσι όπως τα λες και αυτό την αναγκάζει να βγάζει μηχανήματα τύπου 170 που είναι κατάλληλα μόνο για να κόβει κανείς κλαδια και μέτρια καυσόξυλα (ασχέτως αν τα παίρνουν οι περισσότεροι για να κόβουν δέντρα πιστεύοντας ότι πιάσανε την ευκαιρία της ζωής τους να πάρουν φτηνό Stihl) και καταλήγουν με ατροφίες καμμένες αντλίες λαδιού κ.λπ.

Ποιος σου είπε ότι προσπαθώ να υποβιβάσω μηχανήματα? Από το μυαλό σου τα βγάζεις?

Η πολιτική μιας εταιρείας δεν επιτρέπει σε κάποιον υπάλληλο της να μιλάει με καλά λόγια για ένα ανταγωνιστικό προϊόν οπότε λογική είναι η στάση σου και όπως σου είπα την καταλαβαίνω.
.

Δεν σου καταλογίζω ότι κοροιδεύεις κόσμο,

Τέλος, το ίδιο με τις τιμές καταλόγου ισχύει και με την Stihl και μην μου πεις το αντίθετο, είναι πολιτική της κάθε εταιρείας να βάζει ότι τιμές καταλόγου θέλει και μετά να τις μειώνει όσο θέλει για να κεντρίζει το μάτι του αγοραστή. Δεν είναι θεμιτό το ξέρω αλλά εδώ που τα λέμε αν είσαι εταιρεία επιτρέπεται να κλέβεις τον πελάτη, ενώ ο πελάτης δεν επιτρέπεται να κλέβει την εταιρεία...[/COLOR]

Να σε πληροφορήσω ότι είχα στα χέρια μου κατάλογο 2015 της Stihl την επομένη που βγήκε και το ίδιο και το φυλλάδιο προσφορών (μου τα στέλνει η Stihl Ελλάς).

Να βάλω και κάτι δικό μου για το τελευταίο σου σχόλιο μιας και μόνος σου αναιρείς τα πιο πάνω λεγόμενά σου .

Από κατάλογο προσφοράς : Husqvarna 140-16" 1.5KW .......................από 393.60 τώρα 288,00
STIHL 181 1.5KW ........................από 299,00 τώρα 269,00

θες και άλλο παράδειγμα ; Θες φωτογραφία του φυλλαδίου ;

.

Έχεις χάσει τον έλεγχο τον γραπτών σου , ανέβασε λοιπόν εσύ τα φυλλάδια και των δύο εταιριών να δούμε ποιος έχει πλασματικές τιμές και γράψε επιτέλους με επιχειρήματα .

Θα παρακαλουσα να προσπαθουμε και να αποφευγουμε τις προσωπικες αντιπαραθεσεις ιδιαιτερα σε τετοιο εντονο υφος.

Oι αναγνωστες και τα μελη μπορουν να κρινουν απο τα επιχειρηματα καθε πλευρας ποια αποψη βαρυνει περισσοτερο και ειναι πιο εμπεριστατωμενη.

Οι υψηλοι τονοι δεν βοηθουν, ενοχλουν.

Θα παρακαλουσα να προσπαθουμε και να αποφευγουμε τις προσωπικες αντιπαραθεσεις ιδιαιτερα σε τετοιο εντονο υφος.

Oι αναγνωστες και τα μελη μπορουν να κρινουν απο τα επιχειρηματα καθε πλευρας ποια αποψη βαρυνει περισσοτερο και ειναι πιο εμπεριστατωμενη.

Οι υψηλοι τονοι δεν βοηθουν, ενοχλουν.

Πολύ σωστά. Εγώ λοιπόν σταματάω εδώ.
Καλησπέρα σας...

Από την πλευρά μου το θέμα λήγει εδώ . Μέλος επί avforum ακόμη , δεν είχα αψιμαχίες ποτέ και με κανένα μέλος , ζητώ συγγνώμη από την διαχείριση .

Σας ευχαριστω ειλικρινα και χαιρομαι ιδιαιτερα για την καταληξη. Μου λεει πολλα.

Ομολογω οτι και γω ειχα 'εντονες' αντιπαραθεσεις πριν καποια χρονια σε αλλη κατηγορια αυτου του φορουμ.
Ισως λιγο πιο εντονες απ´οτι επρεπε, γιατι η διαχειριση τοτε χρειαστηκε -δικαιολογημενα- να παρει μετρα...:)))

Αναφερω το παραπανω διοτι κατανοω απολυτα οτι ορισμενες φορες ειναι ευκολο να παρουμε καποια πραγματα πιο 'προσωπικα' απ'οτι πρεπει.