Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

ψψψτ θα σ' μετρησω τα πα'ι'δια!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Περα απτην πλακα, η Redmax που τα φτιαχνει; Δε την εχω ξανα ακουσει..

Απάντηση: Re: Εργαλεία Κήπου

Ποιος το φτιαχνει το husqy Κωστα;

To Ιαπωνικό αρκετά αξιόλογο εργοστάσιο της zenoah komatsu που εξαγοράστηκε εάν θυμάμαι καλά κάπου στο 2006 - 2007 από τους Σουηδούς .

Επίσης είναι σαν να μου λες ότι το 170 το ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ η Stihl USA και το δίνει στην Stihl Germany, άρα ποια η διαφορά?

Δεν υπάρχει διαφορά καθώς είναι ένα και το αυτό .

Ξεκάθαρα πράγματα από ξεκάθαρο εργοστάσιο , η STIHL αγόρασε την ΖΑΜΑ (το ανέφερα και σε άλλο ποστ) και το ξέρουν ελάχιστοι , διότι πρέπει να ξέρετε τι αγοράσατε , διότι αυτό είναι το σωστό .

Ο Enduras έχει δύο κορυφαία αλυσοπρίονα και είναι αρκετά ικανοποιημένος (πως θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε) . Όταν θελήσει να αγοράσει ένα μεγαλύτερο θα επιλέξει και πάλι πορτοκαλί . Δεν θα είναι το ίδιο ποιοτικό όμως , καθώς αυτά που έχει ουδεμία σχέση έχουν με τα "πορτοκαλί" διότι τα κατασκευάζει άλλο εργοστάσιο , τα δίνει έτοιμα στο χρώμα που του ζητήθηκε και εκεί θα επέλθει η έκπληξη . Το εάν νιώσει εξαπατημένος η όχι είναι δικό του θέμα και έχει να κάνει και με το αν το καταλάβει .

Τα MS 170 έχουν την ίδια ποιότητα , ίδια πλαστικά , ίδια μέταλλα με τα μεγαλύτερα , καθώς η πρώτες ύλες αγοράζονται για όλα τα εργοστάσια μαζικά .
Γιατί είναι ένα και το αυτό . Δεν παραπλανούν κανέναν και δεν έχουν να κρύψουν τίποτε από κανέναν .
Εξαγόρασαν πριν χρόνια την κορυφαία VIKING και ακόμη και τώρα τα μηχανήματα κήπου VIKING τα ονομάζουν και το αρχικό τους πράσινο χρώμα έχουν .
Όπως και εάν βάφτιζε η STIHL τα καρμπυρατέρ ΖΑΜΑ σε STIHL θα το θεωρούσα κοροϊδία . Εάν σχεδιάσουν και κατασκευάσουν ένα εξ ολοκλήρου από την αρχή , τότε ναι , θα τους ανήκει το λογότυπο STIHL επάνω σε αυτά .

Επίσης οι στροφές τι ρόλο παίζουν δεν κατάλαβα. Αν δεν έχει ροπή το μηχανάκι ας έχει και 30.000 στροφές...

Ένα αλυσοπρίονο που σχεδιάστηκε να λειτουργεί στις 11.000 στροφές ,έχει και τα αντίστοιχα υλικά με το αντίστοιχο κόστος .
Ένα αλυσοπρίονο που σχεδιάστηκε να λειτουργεί στις 13.500 στροφές ,έχει και τα αντίστοιχα υλικά με το αντίστοιχο κόστος .

Δεν βγάζω χολή για την Stihl γιατί άλλωστε κατέχω και εργαλεια της και είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε λογικά επιχειρήματα.

Να με συγχωρείς αλλά εάν δεν διακρίνεις τα επιχειρήματα στα γραπτά μου , τότε δεν μπορώ να σε βοηθήσω .

Καμία δεν είναι χειρότερη η καλύτερη

Εάν ψάξεις λίγο περισσότερο και αμερόληπτα , θα διακρίνεις διαφορές και θα αλλάξεις αυτή την άποψη .

Διακρίνω μια ειρωνεία αλλά το αντιπαρερχομαι.
Παρόλα αυτά προκαλώ σε σύγκριση σε κοπή οποιονδήποτε με αντίστοιχο μηχάνημα και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Καμία ειρωνεία φίλε μου ειλικρινά , αυτό σου έχουν πει και αυτό μετέφερες , άλλοι ευθύνονται που δεν σου παρείχαν πλήρη , ειλικρινή και με διαφάνεια ενημέρωση .

Τώρα όσο για την πρόκληση για σύγκριση , πίστεψέ με φλερτάρεις με την απογοήτευση .-bye-

Να με συγχωρείς αλλά νομίζω ότι δεν είναι λογικό επιχείρημα η κατασκευή από άλλη εταιρεία η οποία ανήκει στο ίδιο group.

Δηλαδή, τις λάμες και αλυσίδες της Husqvarna τις βγάζει η Oregon που είναι κορυφαία εταιρεία με ποιότητα εδώ και αρκετά χρόνια.
Τα παραγγέλνει η τελευταία από την πρώτη με το όνομα της πάνω, άρα που το κακό?

Το ίδιο με την ποιότητα δεν ισχύει και για την Stihl ή κάνω λάθος? Βγαίνουν μοντέλα όπως τα αθάνατα 011, 020 κ.λπ ακόμα?
Προφανώς και όχι και αυτό είναι λυπηρό.

Το ίδιο ισχύει και με την Husqvarna και είναι λυπηρό επίσης. Ωστόσο είμαι πολύ σίγουρος ότι οι εταιρείες πέραν από κάποιες εξαιρέσεις δεν έχουν σημαντικές διαφορές καθώς και οι 2 παράγουν κορυφαία προϊόντα και δεν επιδέχονται συγκρίσεων.

Επίσης χωρίς να σε θέλω να σε προσβάλω, βλέπω γενικά τουλάχιστον στην περιοχή μου ότι οι αντιπρόσωποι της Stihl παραπληροφορούν τον κόσμο σχετικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές (όχι μόνο την Husqvarna) με παραδείγματα όπως αυτά που δίνεις.
Σου έχω ξαναπεί για τις ηλεκτρικές σκούπες και τα ψυγεία της Electrolux που ανήκει στο ίδιο group με την husqvarna και ότι δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους (Husqvarna - Stihl) κλπ...

Επίσης πες μου λίγο ποιος ανέπτυξε πρώτος το ηλεκτρονικό καρμπυρατέρ και το εφάρμοσε επιτυχώς χωρίς προβλήματα?

Αλλά ούτε αυτό λέει κάτι για μένα γιατί το αποτέλεσμα μετράει άλλωστε... (σαν χρήστης που είμαι)

Λογικό είναι να υπερασπίζεσαι αυτό που πουλάς και σε καταλαβαίνω αλλά μην μου λες για εργοστάσια κατασκευής κλπ γιατί όλα πλέον έτσι είναι.
Η πολιτική μιας εταιρείας δεν επιτρέπει σε κάποιον υπάλληλο της να μιλάει με καλά λόγια για ένα ανταγωνιστικό προϊόν οπότε λογική είναι η στάση σου και όπως σου είπα την καταλαβαίνω.

Και εγώ όταν πήρα το 535 rx έτυχε 1 στα 100 κομμάτια να είναι σφιγμένο λίγο παραπάνω το καλώδιο της ηλεκτρονικής και να χάνει το ρεύμα. Το πήγα στον αντιπρόσωπο, και την επόμενη το είχα φτιαγμένο...
Αν το πήγαινα στην τοπική Stihl μέχρι να το στείλει Πολύστυλο για επισκευή θα περνούσε η σεζόν...
Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που δεν πήρα Stihl...

Τέλος μην ξεχνάς ότι είμαι ένας απλός χρήστης και μικρός σε ηλικία (μόλις 24) αλλά δυστυχώς ψάχνομαι λίγο παραπάνω λόγω και της επιστήμης στην οποία ειδικεύομαι...

Τα συμπεράσματα μου τα έχω βγάλει και συνεχίζω να τα βγάζω ακόμα...

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Γιατί δεν ξεκολλάς από αυτή την άποψη ; Η μόνη σχέση που έχει η Husqvarna με τον σχεδιασμό και την κατασκευή των παραπάνω αλυσοπριόνων , είναι η εξαγορά των μετοχών της zenoah . Η STIHL έκτισε το εργοστάσιο στην Αμερική και μετέφερε την γραμμή παραγωγής των μικρών εκεί . Εάν σου φαίνονται το ίδιο αυτά , τότε δεν έχω λόγια .
Είμαι περίεργος τι μάρκα αλυσίδα θα επιλέξεις του χρόνου , μιας και στα σχέδια της Husqvarna είναι η παραγωγή αλυσίδων μέχρι τέλος του έτους .
Για τα υπόλοιπα θα επανέλθω διότι πρέπει να πάω σχολείο τον μικρό .

Το ίδιο με την ποιότητα δεν ισχύει και για την Stihl ή κάνω λάθος? Βγαίνουν μοντέλα όπως τα αθάνατα 011, 020 κ.λπ ακόμα?

Και ούτε θα βγουν καθώς η εξέλιξη των υλικών τρέχει με γοργούς ρυθμούς και σύμφωνα με τους περιβαλλοντικούς νόμους οι εταιρίες πρέπει να κάνουν αγώνα για να προσαρμόζουν τα προιόντα τους σε αυτούς .

Ωστόσο είμαι πολύ σίγουρος ότι οι εταιρείες πέραν από κάποιες εξαιρέσεις δεν έχουν σημαντικές διαφορές καθώς και οι 2 παράγουν κορυφαία προϊόντα και δεν επιδέχονται συγκρίσεων.

Διαφέρουν αρκετά και αυτό σου λέω επαναλαμβανόμενα . Τώρα εάν ένα μηχάνημα έχει Α εργονομία και αντέξει 20 χρόνια , το βάζεις στην ίδια κατηγορία με ένα που έχει Α+ και αντέξει 21 χρόνια διότι αυτό σε ενδιαφέρει μόνο , τι να πω .

Το Husqvarna 535 έχει τιμή καταλόγου 725,70 με 34,6cc 1,6kw κινητήρα .
Το Husqvarna 153 έχει τιμή καταλόγου 578,10 με 50,2cc 1,6kw κινητήρα .

Μα πόσο κοστίζει η ποιότητα Husqvarna τελικά ; Και ποιος από τους δύο παραπάνω κινητήρες είναι καλύτερος και γιατί ;

Όταν όμως λέμε STIHL , εννοούμε ποιότητα STIHL . Και μία , μόνο μία γραμμή παραγωγής , με μία , μόνο μία ποιότητα . Είναι τεράστιες οι διαφορές .

Επίσης χωρίς να σε θέλω να σε προσβάλω, βλέπω γενικά τουλάχιστον στην περιοχή μου ότι οι αντιπρόσωποι της Stihl παραπληροφορούν τον κόσμο σχετικά με τους υπόλοιπους κατασκευαστές (όχι μόνο την Husqvarna) με παραδείγματα όπως αυτά που δίνεις.

Λογικό είναι να υπερασπίζεσαι αυτό που πουλάς και σε καταλαβαίνω αλλά μην μου λες για εργοστάσια κατασκευής κλπ γιατί όλα πλέον έτσι είναι.
Η πολιτική μιας εταιρείας δεν επιτρέπει σε κάποιον υπάλληλο της να μιλάει με καλά λόγια για ένα ανταγωνιστικό προϊόν οπότε λογική είναι η στάση σου και όπως σου είπα την καταλαβαίνω.

Και όμως με προσβάλλεις και μάλιστα άσχημα με τα παραπάνω , δεν είμαι υπάλληλος κανενός και συζητάς με ένα άτομο που έδιωξε την Jonsered από το κατάστημά του το 1997 διότι .......δεν είμαι υπάλληλος κανενός .

Και εγώ όταν πήρα το 535 rx έτυχε 1 στα 100 κομμάτια να είναι σφιγμένο λίγο παραπάνω το καλώδιο της ηλεκτρονικής και να χάνει το ρεύμα.

Η δεν μετέφερες καλά το πρόβλημα του 535 , ή σε κορόιδεψαν ( εάν ισχύει αυτό , έγραψες ανάποδα τα περί ποιοι αντιπρόσωποι παραπλανούν ) , καθώς από τα παραπάνω γραπτά δεν βγαίνει άκρη . Άσε που στα περισσότερα πλέον το καλώδιο της ηλεκτρονικής είναι fix και δεν επιδέχεται αλλαγή ...........η λιγότερο σφίξιμο .
Αν και το πολύ σφίξιμο μόνο απώλειες δεν θα παρουσιάσει .

Τελικά δεν στα έχουν πει καθόλου καλά ..........και δυστυχώς σε έπεισαν για αυτά που σου είπαν .

Κωστα μηπως το θαμνοκοπτικο εχει λιγοτερα αλογα αλλα περισσοτερη ροπη πχ χαμηλα? νομιζω την χρειαζεται την ροπη του χαμηλα περισσοτερο απτο ξυλοκοπτικο που θελει στροφες αρα ροπη ποιο ψηλα...

Ρε παιδια μηπως λεμε τα ιδια αλλα τελικα λεμε διαφορετικα και μπερδευομαστε?

Το αξιόλογο εργοστάσιο της zenoah komatsu που εξαγοράστηκε εάν θυμάμαι καλά κάπου στο 2006 - 2007 από τους Σουηδούς αλλα ειναι κακο που φτιαχνει τωρα τα πορτοκαλι εργαλεια.

Η STIHL αγόρασε την ΖΑΜΑ αλλα ειναι καλο καθως γραφουν ακομη ΖΑΜΑ επανω και οχι Stihl.

Η Husky αγοραζει OREGON αλυσιδες και εξοπλιζει τα εργαλεια της και ειναι κακο (?) ενω θα μπορουσε να ζητησει να γραφουν επανω Husqvarna οπως πχ H Parkside απο την EINHELL.

Το Husqvarna 535 έχει τιμή καταλόγου 725,70 με 34,6cc 1,6kw κινητήρα .
Το Husqvarna 153 έχει τιμή καταλόγου 578,10 με 50,2cc 1,6kw κινητήρα .

Μα πόσο κοστίζει η ποιότητα Husqvarna τελικά ; Και ποιος από τους δύο παραπάνω κινητήρες είναι καλύτερος και γιατί ;

Ταχύτητα μέγιστης ισχύος Husqvarna 153 6500 στροφές ανά λεπτό Husqvarna 535 8400 στροφές ανά λεπτό

Και εδω βλεπουμε πως το επειχειρημα για τα 338ΧΡΤ και 192Τ με την συγκριση στροφων ηταν μονο για μια χρηση και μονο υποερ της μιας πλευρας?
Δεν δικαιολογειται η αυξημενη τιμη του 535 για το καλυτερο και ελφρυτερο μοτερ? Για τα καλυτερα και ακριβοτερα υλικα κατσκευης για το μοτερ τεχνολογιας X-Torq?

Επισης γιατι θα πρεπει να εχει διλλημα ενας πελατης Husqvarna με την εξελιξη αλυσσιδων απο την ιδια?
Το ιδιο διλημα δεν εχει δλδ και ενας πελατης Stihl αναμεσα σε εργοστασιακες και OREGON?

Τι να πω ισως δε καταλαβαινμω καποια πραγματα.

Το μονο που καταλαβαινω ειναι η εμπειρια μου απο την χρηση των εργαλειων η οποια δεν μου εχει υποδειχθει απο κανενα οπως διαβασα παραπανω και δυστυχως δεν βρισκω για να παραθεσω.

Κωστα παντα φιλικα και στα πλαισια του υγειους διαλογου.

Επισης στα πλαισια των δοκιμων και συγκριτικων τεστ να κανουμε την δοκιμη.
Αν φυσικα εχει καποιος φιλος αθηνα ενα 192Τ μολις ανοιξει ο καιρος σε μια συναντηση εξοχικη.

Ιωσήφ μόλις τα δεις δίπλα δίπλα (ιδίως εάν αγγίξεις τα πλαστικά τους) , θα καταλάβεις πολλά πράγματα . Σαφώς και το 535 είναι ποιοτικότερο , το θέμα είναι εάν πρέπει το 153 να φέρει αυτό το βαρύ όνομα . Η τουλάχιστον ένα light στην περιγραφή του .
Αυτό είναι και που κάνει την STIHL να ξεχωρίζει από "άλλους" καθώς λέει : Αυτή είναι η ποιότητά μας και αυτό το κοινό μπορούμε να αποκτήσουμε , όσοι δεν διαθέτουν το ανάλογο ποσό για ένα συγκεκριμένης ισχύος μηχάνημα , δυστυχώς δεν θα γίνουν πελάτες μας .
Το να ανακατέψουν τις πρώτες ύλες και να βγάλουν φθηνότερα (με ότι αυτό συνεπάγεται) μηχανήματα είναι πολύ εύκολο , δεν είναι όμως στην φιλοσοφία τους .

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το αξιόλογο εργοστάσιο της zenoah komatsu που εξαγοράστηκε εάν θυμάμαι καλά κάπου στο 2006 - 2007 από τους Σουηδούς αλλα ειναι κακο που φτιαχνει τωρα τα πορτοκαλι εργαλεια.

Μάλλον δεν διάβασες το :

To Ιαπωνικό αρκετά αξιόλογο εργοστάσιο της zenoah komatsu που εξαγοράστηκε εάν θυμάμαι καλά κάπου στο 2006 - 2007 από τους Σουηδούς .

Ο Enduras έχει δύο κορυφαία αλυσοπρίονα και είναι αρκετά ικανοποιημένος (πως θα μπορούσε να μην ήταν άλλωστε) .

Ταχύτητα μέγιστης ισχύος Husqvarna 153 6500 στροφές ανά λεπτό Husqvarna 535 8400 στροφές ανά λεπτό
Και εδω βλεπουμε πως το επειχειρημα για τα 338ΧΡΤ και 192Τ με την συγκριση στροφων ηταν μονο για μια χρηση και μονο υποερ της μιας πλευρας?
Δεν δικαιολογειται η αυξημενη τιμη του 535 για το καλυτερο και ελφρυτερο μοτερ? Για τα καλυτερα και ακριβοτερα υλικα κατσκευης για το μοτερ τεχνολογιας X-Torq?

Μην μπερδεύεις τις ανώτατες στροφές που ανέφερα (όπου ανάλογα με αυτές επιλέγονται τα υλικά κατασκευής) με τις στροφές ροπής .
Όσο για το 535 αναφέρθηκα αλλά μάλλοιν μαζί γράφαμε και δεν το διάβασες .

Αναφερομαι στην ερωτηση σου

Και οχι για στροφες ροπης και ανωτατες στροφες.

Επισης τα FS 38, 40, 50 που στο ματι εμενα μου φαινονται δευτερα σε σχεση με τα FS94 κλπ ΔΕΝ πρεπει να εχουν την επωνυμια βαρια επωνυμια STIHL????????

Επισης αν δεις σε ολα τα τοπικ του φορουμ εδω οταν ενας χρηστης - χειριστης ενος προιοντος πολλες φορες αναφερει μετα απο θετικα σχολια και αναφορες στο προιον η την υπηρεσια πως εγω δεν ειμαι ο αντιπροσωπος του και δεν εχω να κερδισω κατι.
Ισως εκει βασιζεται και η μεγαλυτερη ενσταση του Νικου για την εξυψωτικη σταση της Stihl και την "υποβαθμιση" των Husqy
Την οποια δε σου κρυβω πως αρχιζω να βλεπω και εγω ειδικα μετα το τελευταιο σου ποστ.

Ισως στην κουβεντα μας θα επρεπε να ειχαμε εναν εξουσιοδοτημενο εκπροσωπο της πορτοκαλι εταιρειας για να μπορει να συνησφερει στην θετικη αντιπαραθεση μας.

Έχω αναφέρει σε διπλανό ποστ πως δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες δίχως να υπάρχει αντιπαράθεση άλλου αντιπροσώπου και το ξέρεις , αλλιώς θα έγραφα πολλά περισσότερα .

Εάν πάρεις ένα οποιοδήποτε καπάκι και όχι μόνο του FS38 των 159,00 και ένα του FS460 των 929,00 δεν θα μπορέσεις να διακρίνεις διαφορές , δεν ισχύει το ίδιο για τα 535 και 153 , αυτό λέω και κατακρίνω τόση ώρα .

Και για να καταλάβω το πως σκέπτεστε , πέστε μου σας παρακαλώ εάν πιστεύετε πως κάποιος από τους κατόχους των παρακάτω πρέπει να νιώθει εξαπατημένος .

jonparpoy.jpg

Το ένα πουλιόταν περίπου στα 130,00 , το άλλο στα 160,00 και το κόκκινο (δεν αναφέρω μάρκες δεν χρειάζεται άλλωστε να σας μπερδέψω περισσότερο) 180,00 την ίδια εποχή .

Αυτό δεν θα το δείτε στον όμιλο της STIHL και αυτό προσπαθώ να σας κάνω να καταλάβετε .

Φιλε endura ειναι σαν να αγορασες einhel με 60 ευρω, και να δεις το ιδιο σε parkside με 40ευρω... ε δε θα νιωσεις "καπως" που εσκασες 20ε παραπανω?.. αυτο θελει να πει ο Κωστας

Ασε βρε Ιωσήφ , την δυσαρέσκειά μου για την εμπορική πολιτική της εταιρίας , την έχουν μεταφράσει σε προσπάθεια υποβάθμισης των προϊόντων της .
Τώρα εάν πονά το να αναδεικνύω τα προτερήματα της STIHL , δεν φταίω εγώ αλλά η ίδια η STIHL .

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

την δυσαρέσκειά μου για την εμπορική πολιτική της εταιρίας , την έχουν μεταφράσει σε προσπάθεια υποβάθμισης των προϊόντων της .

Ρε συ η γλωσσα του πληκτρολογιου ειναι δυσκολη...ειναι ευκολο να παρεξηγηθει το παραμικρο...αλλο πραμα να σαι face to face και να συζητας με τον αλλο και αλλο πισω απτο πληκτολογιο...

Οταν παω σπιτι θα γραψω δυο σκεψεις.. Ετσι να σας αποδειξω την ανωτεροτητα του Oleo Mac HD965 μου απο καθε αλλο μπρικι που εχετε! :ernaehrung004:

Είμαι στην δουλειά , κάνω ένα διάλειμμα να ξελαμπικάρει το μυαλό μπαίνοντας στο forum και καταλήγω να ασχολούμαι πάλι με την δουλειά , α ρε Μάκη τι μου κάνεις .

Ποιος ειν ο Μακης ρε συ?

Δε μας κανεις καμια παρουσιαση κανα νεο αργαλο και ασε τις πιεσεις λεω γω...

Οπως θα νοιωσει οποιος αγορασει WURTH αντι να αγορασει κατυεθειαν IRAZOLA.
Τι να κανουμε ομως τωρα?
Να κατηγορησουμε την WURTH?????

Κωστα η αναδειξη των προτερηματων των εταιρειων μονο πονο δεν προκαλει.
Απορια προκαλει ομως οταν λεμε οτι μονο μια εταιρεια εχει προτερηματα.

Και εγω ειμαι κολλημενος με την DEWALT ομως εχω και αλλα εργαλεια τα οποια αναγνωριζω.

Στιηλ δεν εχω δουλεψει ποτε δικο μου εκτος απο ενα θαμνοκοπτικο ενος φιλου οποτε δε μπορω να πω.

Με φώναξες; :silly:

Τι είναι αυτό; Μπριζόλα ξέρω, φρατζόλα ξέρω, ψυγεία ΙΖΟΛΑ ξέρω...
Για IRAZOLA πρώτη φορά ακούω... :cool4:

εγώ παιδιά , χωρίς να είμαι ειδικός (κάθε άλλο μάλιστα ) αλλά διαβάζοντας κυρίως γερμανικά φόρα , θα πω ότι αυτά που λέει ο συμφορίτης kosmous επιβεβαιώνονται πλήρως . Η Hasky μέσα από πολλές εξαγορές τοχει ρίξει στο εμπόριο , και όντως το 2007 αγόρασε την Zenoah , που από komatsu Zenoah έγινε huqswarna .Απότι δε διάβασα η Zenoah φτιάχνει μηχανάκια για πολύ κόσμο , efko , echo , shindawa κλπ. φτιάχνει και το 425 της Huqswarna ενώ το 435 φτιάχνεται στη Σουηδία . Έτσι λένε τουλάχιστον οι Γερμαναράδες , που επειδή τα ψιρύζουν και τα ψάχνουν όλα δεν έχεις λόγο να μην τους πιστεύει κανείς , εκτός κιαν λένε κιαυτοί .....απαριές .Πάντως , αν αληθεύει ότι το 425 της Husky το φτιάχνει ένας φασονατζής , ενώ το 435 (ένα νούμερο μεγαλύτερο ) το φτιάχνει η ίδια η husky , αυτό δεν το βρίσκω και πολύ τίμιο για τον απλό καταναλωτή , για λόγους ευνόητους.
Επίσης η stihl έχει ακόμη πολύ καλό όνομα , τώρα αν χαλάσει κιαυτή , μαύρη μαρμάγκα Κίνας .........που μας έφαγε .

Τι να κανουμε ομως τωρα?
Να κατηγορησουμε την WURTH?????
Απορια προκαλει ομως οταν λεμε οτι μονο μια εταιρεια εχει προτερηματα.
Φιλαρακιιιι Την εμπορικη πολιτικη της εταιρια κραζει ΟΧΙ τα προιοντα της!! Τα πριονια σου ειναι απτα καλυτερα της αγορας μπρε στο γραψε κ ποιο πριν.. Μη τα ανακατωνεις ολα μανα μου...

Την Wurth τι την ανεφερες.. Εχω ιδια εμπειρια και Τους θεωρω απατεωνες. Το ιδιο ακριβως προιον της κατασκευαστριας στο μισο κοστος. Και οχι μονο στα εργαλεια. Φαντασου πληρωσα 3.5ε το τεμαχιο τον μεντεσε για τα ντουλαπια τιυ μαγαζιου μου, την ωρα που η κατασκευαστρια τον εδινε 1.60 φιλε. (δε θυμαμαι μαρκα αυτη τη στιγμη) ,..παρομοιως εκλαψα γιατα 10ευρω το τεμαχιο που πληρωσα το τρυπανακι 2.5mm Zebra Τιτανιου, για να αποδειχθουν απλα τιποτα το ιδιεταιρο συγκρητικα με τα καλουλια κοβαλτιου Krino που αγοραζα 1 ευρω το ενα...και ενα σωρο αλλα που χα παρει την περιοδο των παχιων αγελαδων που δε κοιτουσα κοστος..
Αστο την υποτημας την husqy οταν την βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με την wurth...