Κήπος & Αγρός. Εργαλεία, απορίες.

Re: Εργαλεία Κήπου

παίδες , μιας και είμαι στη γύρα για καινούργιο ελαφρύ αλυσοπρίονο , βλέπω ότι η stihl έχει βγάλει το καινούργιο 193t στη θέση του παλιού 192t. Το καινούργιο απότι καταλαβαίνω μάλλον θα είναι κάνα ρετουσάρισμα του παλιού , με τις νέες νόρμες για το περιβάλλον κλπ , κατά τα άλλα στα χαρτιά δείχνουν ίδια . έχει δουλέψει κανείς το καινούργιο 193 ή έστω το παλιό 192 να μας δώκει καμιά ιδέα .Το θέμα είναι ότι στην αγορά βρίσκω ακόμα 192αρια , αλλά έλεγα μιας και έχει βγάλει πιο καινούργιο μοντέλλο , να προτιμήσω αυτό. Είναι βέβαια και 100 γρ βαρύτερο αλλά σιγά ....

Για κλάδεμα το θες το συγκεκριμένο? Αν ναι δες και το 150 που είναι αρκετά ελαφρύτερο..

Για κλάδεμα το θες το συγκεκριμένο? Αν ναι δες και το 150 που είναι αρκετά ελαφρύτερο..

Εχω το 150.. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κλαδευτικο, για πολυωρη χρηση με το ενα χερι.. Παιχνιδακι.. Το δουλευω και γιακαυσοξυλα και με χει βολεψει απιστευτα... ΑΝ θες κατα κυριο λογο κλαδευτικο παρε το 150 ασυζητητη..ΑΝ θες κυριως για καυσοξυλα και επειτα για κλαδεματα τοτε παρε το 192 η το 193.. Ειναι και τα δυο τρελα εργαλεια! Αν παρεις το 192/193 μη γλυκαθεις με την 35αρα λαμα. Παρτο με 30αρα η 25αρα ακομα καλυτερα..θα "οργωνει" κυριολεκτικα..

δεν το θέλω για κλάδεμα μόνο , κυρίως σε κάτι all around , αλλά να μην είναι και πολύ βαρύ. Τα καυσόξυλα είναι μια βασική επιλογή. Και εγώ με 30αρα το σκεφτόμουν ,όχι 35αρα . Δεν ξέρω αν πραγματικά έχουν διαφορά μεταξύ τους (192/193) γιατί το 193 είναι πολύ καινούργιο και δεν υπάρχουν ούτε test ούτε review.

Αν δε σκοπευεις να κοψεις κορμους 30εκ+ σε μονιμη βαση, η σειρα αυτη ειναι οτι καλυτερο... τσιμπα το 192 αν το βρεις φθηνα και εισαι αρχοντας.. Αν θες στειλε ενα μυνημα στον χρηστη cosmous. Ειναι αντιπροσωπος stihl , καλο παιδι και φοβερος επαγγελματιας! Θα σου πει και τις ουσιαστικες διαφορες 192/193 αν υπαρχουνε..

Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Ευχαριστώ Ιωσήφ -bye- , Βαγγέλη το 193 έχει τον νέο κινητήρα με την ονομασία 2-ΜΙΧ για αυτό και το επιπλέον βάρος (λόγω κυρίως του διαφορετικού κυλίνδρου ) , έχει καλύτερη καύση από το 192 και πιο γλυκό ήχο (για τα αυτιά μου ) .
Δυστυχώς κυκλοφορεί με την πολύ ψιλού δοντιού αλυσίδα 3/8"-PMM3 , αποτέλεσμα περισσότερα δόντια (άρα δυσκολότερο τρόχισμα ) και μικρότερη διάρκεια ζωής , βέβαια πιο ξεκούραστη λειτουργία του κινητήρα . Αργότερα μπορείς να το μετατρέψεις σε σύστημα αλυσίδας Picco αλλά δεν συμφέρει (λάμα καμπάνα αλυσίδα) .
Προσωπικά θα επέλεγα το 192 με 25cm Picco λάμα ..............αλλά μόνο για κλάδεμα .

Για κοπή καυσόξυλων προτίμησε καλύτερα ένα κανονικού τύπου με πίσω λαβή αλυσοπρίονο και με λάμα όσο το δυνατόν μικρότερη , η Picco Light 30cm θεωρώ πως είναι must . Εάν σε βόλεψε το βάρος η ο σχεδιασμός των 192/193 , πήγαινε στην C-E έκδοση με πίσω λαβή , το να πιέζεις κόβοντας με το δύο χέρια σχεδόν ενωμένα (αναγκαστικά έτσι κρατιούνται τα 192/193) είναι κουραστικό .
Επίσης ο εσωτερικός σχεδιασμός και τα καρμπυρατέρ των κινητήρων 192/193 , τους επιτρέπουν να έχουν πολύ καλύτερη συμπεριφορά από τα MS170/171 και ας είναι περίπου ίδιας ισχύος . Η επιτάχυνση που έχουν πραγματικά θα σε εκπλήξει . Αξίζουν τα επιπλέον χρήματα .

Κωστη εγω με το 150 αρι κοβω καυσοξυλα αερα πατερα με το ενα χερι..ξερω οτι ΔΕΝ συστηνεται αλλα ειναι απιστευτα ευκολο.. Σα να κοβεις κρεας με ηλεκτρικο μαχαιρι!! Πιστευω οτι καλυτερα ειναι με την στενη αλυσιδουλα φιλε. Ξουραφιαζει!! Εγω 3 χρονια που τις εχω, ενα ακονισματακι καθε τοσο και ειναι τζετ! Μου δινει την εντυπωση οτι η ψιλη αλυσιδα προσθετει πολυ νευρο στο μηχανακι κατα την κοπη...

Έτσι ακριβώς , αλλά μην ξεχνάς πως το 150 αποδίδει 1,3 hp . Ο κινητήρας του 192 με την ίδια άνεση θα οδηγήσει την Picco .

καλα το 192 με 2αλογα θα σκαβει κυριολεκτικα... ειναι στις μελοντικες μου αγορες σιγουρα.. του χρονου να μαστε καλα..

παιδιά , ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις , και για τις special πληροφορίες από τον kosmous. Σκέφτομαι καιγώ να μείνω στο παλιό μοντέλλο 192 , σαν πιο παλιό και δοκιμασμένο . Μου έχουν πει για ένα μεταχειρισμένο τριετίας στα 170 τελική , τόχει ένας γνωστός που δεν το χρειάζεται πια . Μάλλον προς τα κει θα πάω , γιατί καινούργια παίζουν κοντά στο 300αρι , και οι εποχές δεν είναι και εύκολες .

Αμα το προσεχε στοιχειωδως ορμα του!!! Αν ηταν σιδεροφαγος ο γνωστος ομως, αστο!!

Enduras το συγκεκριμένο πορτοκαλί που λες , θα έπρεπε να είναι κόκκινο σύμφωνα με το εργοστάσιο που το κατασκευάζει και το δίνει έτοιμο στους Σουηδούς , για να είμαστε αντικειμενικοί .
Έπειτα όταν συζητάμε για το 192 των 13.500 rpm , τα θαυμαστικά στις 11.000 δεν αρμόζουν .

Re: Απάντηση: Εργαλεία Κήπου

Enduras το συγκεκριμένο πορτοκαλί που λες , θα έπρεπε να είναι κόκκινο σύμφωνα με το εργοστάσιο που το κατασκευάζει και το δίνει έτοιμο στους Σουηδούς , για να είμαστε αντικειμενικοί .
Έπειτα όταν συζητάμε για το 192 των 13.500 rpm , τα θαυμαστικά στις 11.000 δεν αρμόζουν .

Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά η Redmax ανήκει στην Husqvarna.
Επίσης είναι σαν να μου λες ότι το 170 το ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΕΙ η Stihl USA και το δίνει στην Stihl Germany, άρα ποια η διαφορά?
Στερείται κάτι στις επιδόσεις ή στην ποιότητα κατασκευής?
Το ίδιο ισχύει και με τα Mcculloch κ.λπ.

Επίσης οι στροφές τι ρόλο παίζουν δεν κατάλαβα. Αν δεν έχει ροπή το μηχανάκι ας έχει και 30.000 στροφές...

Δεν βγάζω χολή για την Stihl γιατί άλλωστε κατέχω και εργαλεια της και είμαι υπέρ ευχαριστημένος αλλά καλό θα είναι να χρησιμοποιούμε λογικά επιχειρήματα.
Και οι 2 είναι από τις καλύτερες εταιρείες στον κόσμο και κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Καμία δεν είναι χειρότερη η καλύτερη από την άλλη πλην ελάχιστων εξαιρέσεων και αν δεις η κάθε μία έχει τον δικό της τομέα ανάπτυξης (π.χ husqvarna rider και αυτόματα χλοοκοπτικά).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω παλι ειμαι στα πορτοκαλι.
334Τ και 338ΧΡΤ και τα μυαλα στις 11.000 στροφες!!!!!

https://imageshack.com/i/4j338334j

https://imageshack.com/i/n4dsc1406wj

https://imageshack.com/i/f2334mrj

Ωραία θήκη λάμας!

Διακρίνω μια ειρωνεία αλλά το αντιπαρερχομαι.

Πλέον είναι κόκκινα καθώς πλέον έχοντας τα βγάλει από παραγωγή η Husky τα παράγει η jonshered.

Εγώ δε είπα ούτε θα πω πολλά.
Μια πρόταση έκανα στον φίλο για εναλλακτική λύση στις ανάγκες του.

Παρόλα αυτά προκαλώ σε σύγκριση σε κοπή οποιονδήποτε με αντίστοιχο μηχάνημα και ας κερδίσει ο καλύτερος.

χα χα μονομαχια με αλυσοπριονα θελω να το δω κυριακο :violent-smiley-030:

Διακρίνω μια ειρωνεία αλλά το αντιπαρερχομαι.

Πλέον είναι κόκκινα καθώς πλέον έχοντας τα βγάλει από παραγωγή η Husky τα παράγει η jonshered.

Εγώ δε είπα ούτε θα πω πολλά.
Μια πρόταση έκανα στον φίλο για εναλλακτική λύση στις ανάγκες του.

Παρόλα αυτά προκαλώ σε σύγκριση σε κοπή οποιονδήποτε με αντίστοιχο μηχάνημα και ας κερδίσει ο καλύτερος.

Χαχαχα ρε συ δε ηταν ειρωνια! Τσιγκλισμα σου κανε!! Δε τον ξερεις τον Κωστα γιαυτο..